Samsung Galaxy S25, S25+, S25 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod guiz 15. 5. 2025 12:00

Aktualizace dostupná i u nás, už stahuju.
guiz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Eaazy 15. 5. 2025 12:06

EtickyKodex píše:Řada S25 v Evropě dostává květnovou aktualizaci One UI 7.0

Nejnovější květnová aktualizace softwaru Galaxy S25, Galaxy S25+ a Galaxy S25 Ultra byla vydána v Evropě (EUX CSC).
:idea: Aktuálně: Německo a Polsko.

Aktualizace zahrnuje tyto opravy a optimalizace:
- Zabezpečení
Zařízení je chráněno vylepšeným zabezpečením.
* Po aktualizaci nebudete moci přejít na starší software z důvodu aktualizace bezpečnostních zásad.

Aktualizovaný software obsahuje mimo jiné
- Vylepšení stability zařízení, opravy chyb.
- Nové a/nebo vylepšené funkce.
- Další vylepšení výkonu.

Verze sestavení: S938BXXS3AYDA / S938BOXM3AYDA/ S938BXXS3AYDA
Velikost: 693.46 MB

V různých regionech Evropy včetně České republiky se začne zpřístupňovat během několika hodin.

:idea: Na serveru bylo také aktualizováno nové sestavení One UI 7 (Standard).
Verze sestavení: S938BXXU3AYE5 / S938BOXM3AYE5 / S938BXXU3AYE5

Obrázek

www.SamsNews.cz/new

V ČR již samozřejmě je...
Galaxy S25 512GB, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition 256GB, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 15. 5. 2025 12:15

Samsung přátelé děkuji za informaci o ČR ;-)
A přidávám další informaci:

Po S25 Edge bude i S25 Ultra umět nahrávat videa Log pomocí své selfie kamery
Tuto funkci zpřístupňuje nové beta sestavení One UI 8.
Verze sestavení: S938BXXU3ZYEJ / S938BOXM3ZYEJ / S938BXXU3BYEJ¨

:idea: Log video z přední kamery bude i pro další zařízení (potvrzeno moderátorem kamery Samsung).
Pravděpodobně s červnovou aktualizací nebo později ve One UI 8.
Řada S25
Řada S24
včetně řady Galaxy Z Fold6, Flip6.

Nová verze sestavení také přidává nový animační efekt při otevření přehrávače médií z živých oznámení.
One UI 8 přijde s novými animacemi např. při otevírání oznámení, při otevírání nabídek rychlého přepínání panelů atd.
Uživatelské rozhraní tak bude plynulejší a rafinovanější.

Log Video
Log video zachycuje širší dynamický rozsah a více detailů než běžné video profily. Výsledkem je "plochý" obraz s nevýraznými barvami, který však poskytuje větší flexibilitu při následné barevné korekci. Tento formát je běžně využíván profesionálními filmaři a nyní je dostupný i pro mobilní tvůrce přímo v telefonu.
Díky podpoře Log videa i na přední kameře se stává ideálním nástrojem pro vloggery, tvůrce obsahu a všechny, kteří chtějí posunout kvalitu svých videí na vyšší úroveň.
www.SamsNews.cz

Tip dne: Pokud nevíte, jak tenký je S25 Edge, vytáhněte pero S Pen a budete to vědět.
Hláška dne: Proč ikona baterie vypadá jako pilulka a moje oznámení vypadají jako tampony ?
Motto: Každý Galaxy má svůj příběh. My ho známe...
EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 15. 5. 2025 20:40

Galaxy S25 FE (SM-S731U) bude mít stejný procesor jako loňský S24 FE
Procesor Exynos 2400 s 8 GB RAM.
Skóre testu: Jednojádrový: 2 064 a a vícejádrový: 6 899
Varianta Snapdragon tak pravděpodobně nebude.
Objevila se informace, že S25 FE bude mít vylepšenou selfie kameru. Měl by to být 12MP snímač oproti 10MP použitým u předchozí S24 FE. Nový fotoaparát může být stejný, který je u řady Galaxy S25.
S25 FE bude mít hlavní snímač 50MP stejně jako jeho předchůdce.

Samsung S25 Edge - zvuk
Samsung S25 Edge používá ultratenký reproduktor přizpůsobený technologii AAC
a efekt přehrávání může ohromit i iPhone 15 Pro Max.

S25 Edge vs S25 Ultra
(vlevo vs vpravo)
Obrázek Obrázek

* (klikněte na každý obrázek pro zvětšení)
Naposledy upravil EtickyKodex dne 15. 5. 2025 21:40, celkově upraveno 2
www.SamsNews.cz

Tip dne: Pokud nevíte, jak tenký je S25 Edge, vytáhněte pero S Pen a budete to vědět.
Hláška dne: Proč ikona baterie vypadá jako pilulka a moje oznámení vypadají jako tampony ?
EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 15. 5. 2025 21:04

Tímto bych ti chtěl poděkovat za významný přínos do vláken o Samsung telefonech. Je opravdu cenný a novinky jsou velmi rychle dostupné a v češtině. Děkuji.
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 15. 5. 2025 21:17

Toho si samozřejmě velice vážím a děkuji za uznání ;-)
Teď to byla trochu divočina s vydáním S25 Edge.
www.SamsNews.cz

EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 15. 5. 2025 21:23

Asi se teď nedá říct, že by nebyl dostatek aktualizací a informací o nich.
Nokia 3110, 3210, 3310, 3330, 6210, 6310i, 6600, 6630, N73, N82, N97mini, N8
Samsung Galaxy S3, S4, Note4, Note8, Note9, Note10+, Note20 Ultra, S21 Ultra, S22 Ultra, S23 Ultra, S24 Ultra, S25 Ultra
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 15. 5. 2025 22:30

Na S25U se mi od minulé aktualizace začalo stávat, že jsem zničehonic neměl konektivitu, i když ve stavové liště se vše tvářilo být ok. Nešlo se dovolat, nešly data. Pomohl až restart. Tak snad se to teď spraví...
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod geo65 16. 5. 2025 07:37

Včera po květnové aktualizaci S25U u mě proběkla aktualizace aplikací z Galaxy Storu a mimo jiné se mi nainstaloval nebo aktualizoval Samsung Vision Model (pro generativní řešení založený na umělé inteligenci).
Překvapila mě velikost 1,75 GB. Nejsem si vědom, že by se aktualizoval v minulosti.
geo65
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod guiz 16. 5. 2025 10:15

Ten Samsung Vision Model se mi dneska aktualizoval taky, ale mělo to jen 12,78 KB.
guiz
Moderátor

Odeslat příspěvekod geo65 16. 5. 2025 10:22

Takže to vypadá, že na základě aktualizace si jej systém doinstaloval.
geo65
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod renek1 16. 5. 2025 10:56

guiz píše:Ten Samsung Vision Model se mi dneska aktualizoval taky, ale mělo to jen 12,78 KB.

No ono to sice u aplikace píše 12,78kb, ale zřejmě máš dost rychlé připojení, jelikož to stáhne opravdu 1,75Gb a asi sis jen nevšiml.
Přílohy
Screenshot_20250516_105244_Galaxy Store.jpg
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod guiz 16. 5. 2025 12:26

Ne bylo to stažený ve vteřině,v práci na LTE. Byly to fakt jen ty kilobajty. Dělal jsem aktualizaci ručně právě jako reakci na to co se tady psalo , takže jsem se na to díval přímo na stažení. Ale mám pocit, že tohle už se mi aktualizovalo tak cca měsíc zpět a mělo to taky přes 1 giga.
guiz
Moderátor

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 16. 5. 2025 13:51

Galaxy S25 Edge vs S25 Plus

Výdrž baterie: Tenký design vs delší výdrž
S25 Edge nejtenčí a nejlehčí model v řadě. Tento elegantní design si však vyžádal kompromis v podobě menší baterie o kapacitě 3 900 mAh. Naopak S25 Plus nabízí větší baterii s kapacitou 4 900 mAh, což přispívá k delší výdrži na jedno nabití.

V praktických testech (korejského kanálu "Lddongchan"), které simulovaly běžné používání.
(Pozn. Telefony byly připojeny přes Wi-Fi připojení a v režimu letadlo.
To však nemusí odrážet každodenní scénáře, jako jsou mobilní data nebo intenzivní používání aplikací)

Po 3 hodinách a 20 minutách používání měl S25 Edge o 2 % méně baterie než S25 Plus.
Po 7 hodinách a 22 minutách se rozdíl zvýšil na 5 %.

Výkon: Srovnání v testech
Oba modely jsou vybaveny čipsetem Snapdragon 8 Elite, ale S25 Plus dosahuje mírně vyšších výkonů.
V testu Geekbench 6 získal S25 Plus skóre 3 095 (single-core) a 9 753 (multi-core), zatímco S25 Edge dosáhl 2 889 a 9 282.
V testu 3DMark WildLife měl S25 Plus nejlepší skóre 20 049 s 50,5% stabilitou, zatímco S25 Edge dosáhl 18 138 s 45,6% stabilitou.
Tento rozdíl (cca. 5%) ve výkonu lze přičíst lepšímu tepelnému managementu a softwarové optimalizaci u S25 Plus.

Galaxy S25 Edge vs S25 Ultra - fotografie
Objevují se tvrzení, že hlavní fotoaparát modelu S25 Ultra nabízí lepší detaily než u S25 Edge.
Další, že S25 Edge podává lepší výsledky v barvách a že fotografie vypadají celkově lépe.

Jenže. Oba modely – S25 Ultra i S25 Edge – jsou vybaveny naprosto identickým hlavním čipem:
12240x16320 | 200MP
ISO 200|23 mm |0,0ev| F1,7| 1/100 s
Mají proto stejnou kvalitu snímků, stejné rozlišení a stejnou úroveň ostrosti i detailů.

Ale, rozdíl stejně může existovat. A to v pozdější optimalizaci algoritmu a celkovém nastavení konkrétního modelu.
Proto se i ukáže co přinesou další softwarové optimalizace.

Galaxy S25 Edge - test doma
A na závěr.
Uživatelé řady Ultra si mohou vyzkoušet doma S25 Edge (tip od ICE).
:idea: Jak na to ?
Pokud nevíte, jak tenký je S25 Edge, vytáhněte pero S Pen a budete to vědět :-D

Obrázek

* (klikněte na každý obrázek pro zvětšení)
www.SamsNews.cz

EtickyKodex
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka