Samsung Galaxy S25, S25+, S25 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod standavfr 16. 5. 2025 22:56

A bude se ten zázrak v naší kotlině vůbec prodávat?
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod renek1 17. 5. 2025 07:13

guiz píše:Ne bylo to stažený ve vteřině,v práci na LTE. Byly to fakt jen ty kilobajty. Dělal jsem aktualizaci ručně právě jako reakci na to co se tady psalo , takže jsem se na to díval přímo na stažení. Ale mám pocit, že tohle už se mi aktualizovalo tak cca měsíc zpět a mělo to taky přes 1 giga.

Tak mě to tedy stáhlo celé 1,75gb. No asi jsem si nikdy nevšiml, že by se tato app někdy aktualizovala.
Nokia 3110, 3210, 3310, 3330, 6210, 6310i, 6600, 6630, N73, N82, N97mini, N8
Samsung Galaxy S3, S4, Note4, Note8, Note9, Note10+, Note20 Ultra, S21 Ultra, S22 Ultra, S23 Ultra, S24 Ultra, S25 Ultra
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod bagr3210 17. 5. 2025 07:31

Taky mi to ukazovalo 12,78kB, ale po kliknuti a souhlasu k aktualizaci stahlo 1,75GB..Zrejme ta apka u mne "spala", protoze byla sediva..
Nic-mene, krom toho mi aktualizovalo i Domaci obrazovku na verzi 16.0.07.3, ktra by mela prej opravit zmenseni ikon v spodni liste Home screen..Ale uprimne, nic jsem nezaznamenal a ty ikony mi az tak obludny neprijdou..
bagr3210
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 17. 5. 2025 10:48

V obchodě jsem appku vyhledal, ukazovala velikost kolem těch 12 kB a po kliknutí na aktualizovat se mi okamžitě začalo stahovat těch cca 1,75 GB. Tak hlavně aby to k něčemu bylo. Ani nevím, jestli tu funkci v praxi využiju :)

Obrázek
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod Yuri92 17. 5. 2025 11:46

No právě, k čemu to vlastně je?
Yuri92
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 17. 5. 2025 13:43

Aplikace Samsung Vision Model je klíčovou součástí systému generativní umělé inteligence (AI) na zařízeních Samsung Galaxy. Nejedná se o běžnou aplikaci s uživatelským rozhraním, ale o základní komponentu, která umožňuje fungování různých AI funkcí napříč systémem.
K čemu slouží?

Samsung Vision Model poskytuje základní modely pro zpracování obrazu a generativní AI, které umožňují následující funkce:

Generativní tapety: Vytváření dynamických a přizpůsobitelných tapet na základě AI.

AI úpravy fotografií: Funkce jako „Generative Edit“ umožňují inteligentní úpravy obrázků, například odstranění objektů nebo rozšíření pozadí.

Funkce Galaxy AI: Podpora funkcí jako „Circle to Search“, „Live Translate“ nebo „Drawing Assist“, které využívají vizuální rozpoznávání a generativní AI.
Wikipedia+1Samsung Global Newsroom+1

Aktualizace této aplikace zajišťují, že vaše zařízení má nejnovější modely AI pro optimální výkon a nové funkce. Například aktualizace v květnu 2025 přinesla vylepšení výkonu AI na vybraných zařízeních Galaxy.
Samsung Galaxy S3, S4, Note4, Note8, Note9, Note10+, Note20 Ultra, S21 Ultra, S22 Ultra, S23 Ultra, S24 Ultra, S25 Ultra
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod rajs 17. 5. 2025 14:33

Žádnou aktualizaci jsem nemě takže nevím o čem píšete pořád dokola.
rajs
Junior

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 17. 5. 2025 14:40

Galaxy S25 Edge vs iPhone 17 Air

Galaxy S25 Edge
3 900 mAh | 5,8 mm | 163 g

iPhone 17 Air
2 800 mAh | 5,5 mm | 145 g

O 0,3 mm tenčí a o 18 gramů lehčí o 1 100 mAh menší baterie.
* (únikové údaje)

w_04_apples-iphone-17-air-f.jpg

p_03_apples-iphone-17-air-f.jpg

Galaxy S25 Edge využívá baterii Samsung
Na rozdíl od ostatních modelů řady S25, které využívají baterie od různých dodavatelů včetně čínské společnosti ATL, je Galaxy S25 Edge vybaven výhradně bateriemi od Samsung SDI. Tento krok má zajistit vyšší kontrolu kvality a optimalizaci výkonu.

Zatímco Samsung upřednostňuje SDI, obchoduje také s čínskými ATL a BYD, stejně jako s korejským LG Energy Solution.
I když jsou dodavatelé různorodí, není třeba se obávat o kvalitu, protože každá komponenta je testována společností Samsung.

Nedávný raný praktický test ukázal, že Galaxy S25 Edge s optimalizovaným softwarem nabízí srovnatelně podobnou výdrž baterie jako Galaxy S25.

S25 Edge - spotřeba baterie
(Pro zajímavost i když osobně jsem zvědav až na pořádné testy)
"Tonda" leaker Anthony cit.
"Upřímně jsem ohromen, že Galaxy S25 Edge dosahuje více než 7 hodin zapnutí obrazovky a přibližně stejné doby vypnutí obrazovky. Solidní výdrž baterie a působivé na baterii s kapacitou 3900 mAh.
Osobně je u mě spotřeba baterie mezi 5G a Wi-Fi na Z Flip6 a S25 Ultra naprosto stejná, takže pokud mi zařízení s QHD+ displejem a baterií o kapacitě 3900 mAh zvládne nabídnout 7 hodin zapnuté obrazovky, možná na něj úplně přejdu.
To jsou úžasná čísla pro tuto kombinaci baterie + displeje."

A nadšený uživatel S25 Edge i když uvádí:
"Dnes jsem byl většinou na Wi-Fi."

S25Edge_batt.jpg

standavfr píše:A bude se ten zázrak v naší kotlině vůbec prodávat?

Moc to zatím nevidím. Spíše až S26 Edge, ale "nikdy neříkej nikdy" :-D

renek1 píše:Aplikace Samsung Vision Model je klíčovou... * (text viz v komentáři výše)

Už jsem to měl o Vision Modelu také sepsané, ale byl jsi rychlejší :-D

rajs píše:Žádnou aktualizaci jsem neměl takže nevím o čem píšete pořád dokola.

Může být uvolňována i postupně ;-)
Viz třeba zavádění One UI Home verze 16.0.07.3
https://forum.mobilmania.zive.cz/viewtopic.php?f=30&t
Část uživatelů ji měla a další ne.
Naposledy upravil EtickyKodex dne 17. 5. 2025 22:08, celkově upraveno 5
www.SamsNews.cz

Tip dne: Pokud nevíte, jak tenký je S25 Edge, vytáhněte pero S Pen a budete to vědět.
Hláška dne: Proč ikona baterie vypadá jako pilulka a moje oznámení vypadají jako tampony ?
Motto: Každý Galaxy má svůj příběh. My ho známe...
EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 17. 5. 2025 14:42

rajs píše:Žádnou aktualizaci jsem nemě takže nevím o čem píšete pořád dokola.

Pokud se ti to samo neobjevilo, pak máš třeba zapnuté automatické aktualizace v Galaxy Store a aktualizace sama proběhla a pokud ne, tak si tu app zkus prostě sám v Galaxy Store vyhledat pod názvem Samsung Vision Model a ta ti buď nabídne aktualizaci a pokud ne, tak už máš aktuální. Není o čem víc přemýšlet. Nebo je něco co chceš ještě vědět?
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod rajs 17. 5. 2025 17:55

Díky za odpověd ano mám to aktualizované asi automaticky nevšiml jsem si toho.
rajs
Junior

Odeslat příspěvekod orgáč 17. 5. 2025 21:28

Chci se zeptat, v čem přesně poznám rozdil, pokud má nějaký telefon lepší haptickou odezvu?
Jinak začínám být na ten Edge hodně natěšený :love:
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 17. 5. 2025 21:58

Do jisté míry jde o to jak kvalitní jsou vibrace. A jak jsou přiřazeny vibrace k jednotlivým úkonům.
Existují rovněž různé druhy motorů, které se pořád vylepšují.
Také záleží na frekvenčním rozsahu haptiky a velikosti plochy.
Příkladem může být třeba Xiaomi, které v roce 2022 mělo nový motorek CyberEngine s největší plochou 560 mm2 a frekvenčním rozsahem hodnot mezi 50 a 500 Hz. V té době měl například iPhone maximálně 130 Hz.

Zde je hezky udělán přehled různými typy vibračních motorů:
www.titanhaptics.com/haptic-technology

Mám obavu, abychom se Edge nedočkali až s řadou S26.

Také jsem zvědav na tento souboj, když iPhone 17 Air má mít o 1 100mAh menší baterii (2 800 mAh).

S25Edge_Iphone17Air_x.jpg
www.SamsNews.cz

Tip dne: Pokud nevíte, jak tenký je S25 Edge, vytáhněte pero S Pen a budete to vědět.
Hláška dne: Proč ikona baterie vypadá jako pilulka a moje oznámení vypadají jako tampony ?
EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 17. 5. 2025 22:39

orgáč píše:Chci se zeptat, v čem přesně poznám rozdil, pokud má nějaký telefon lepší haptickou odezvu?
...

1. Přesnost a ostrost vibrací
Lepší telefon: Vydává krátké, ostré a přesně lokalizované vibrace. Působí to jako kliknutí nebo "cvaknutí" – podobně jako mechanické tlačítko.
Horší telefon: Vibrace jsou rozmazané, hlučné nebo „rozbředlé“, často delší a méně přesné.

2. Realističtější zpětná vazba
Lepší haptika simuluje skutečný fyzický dotyk – např. když píšeš na klávesnici, vypadá to, jako bys opravdu mačkal klávesy.
Příklady: Apple iPhone (od iPhone 7 výš má Taptic Engine), Google Pixel nebo high-end Samsung Galaxy řady S/Ultra mají velmi realistickou odezvu.

3. Kontextová odezva
Lepší haptika není jen "vibrační motor", ale inteligentně reaguje na různé akce:
Posouvání v seznamu → jemné haptické pulzy
Dlouhý stisk → trochu silnější vibrace
Odemykání otiskem → téměř nepostřehnutelné, ale příjemné „ťuknutí“

4. Tišší a méně rušivá vibrace
Kvalitní haptika je tichá a příjemná, aniž by zněla jako bzučák.
Lacinější motorky často vibrují hlučně nebo dunivě – jako by se v těle telefonu něco třáslo.

5. Lepší pocit z interakce s UI
Příklady, kde si toho všimneš:
Haptika při přepínání režimů fotoaparátu
Odezva na gesta (např. Android gestový systém)
Haptika u virtuálních tlačítek (např. zpět/domů)
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 17. 5. 2025 22:47

Ve čtvrtek jsem psal o Galaxy S25 FE (SM-S731B) kódové označení R13.

Exynos 2400e a Dimensity 9400
Aktuálně informace prozrazují, že bude mít stejný Exynos 2400e ačkoliv prototyp běžel na Geekbench s čipovou sadou Exynos 2400.
Společnost Samsung Semiconductor sdělila Android Authority, že Exynos 2400e má nižší špičkový takt procesoru:
"Maximální frekvence je 3,1 GHz (zatímco u Exynosu 2400 to bylo 3,2 GHz). Samotný čip je však stejný a pouze maximální frekvence, tedy Fmax, byla mírně upravena / optimalizována pro mobilní zařízení."

Ale jak již bylo dříve uvedeno společnost uvažuje i o Dimensity 9400 jako o záložní čipové sadě.
Samsung může použít MediaTek Dimensity 9400 v Galaxy S25 FE, pokud dojde k výpadku dodávky Exynos 2400e.

Řada Dimensity společnosti MediaTek je široce používána čínskými výrobci OEM a ukázala se jako působivě konkurenceschopná vůči řadě Snapdragon 8. Výkonnější čip Dimensity 9400 od MediaTeku má lepší specifikace než Exynos 2400e.

Specifikace fotoaparátu
Nové podrobnostmi o teleobjektivu S25 FE říkají, že je to rovněž stejná 8MP jednotka s 3x optickým zoomem, jakou má S24 FE. Také hlavní snímač 50MP bude stejný jako jeho předchůdce.
Jak už bylo uvedeno vylepšená by měla být selfie kamera. Měl by to být 12MP snímač oproti 10MP použitým u předchozí S24 FE. Zřejmě stejný, který je u řady Galaxy S25.
Sice bude Fan Edition zaostávat za běžnými modely Galaxy S25, pokud jde o zoom. Na druhou stranu, ale má alespoň teleobjektiv, který u nedávno uvedeném S25 Edge úplně chybí.

Další specifikace
Očekává se paměť: 8 GB RAM, interní úložiště 128/256 GB, displej 6,4" Dynamic AMOLED 2Xs obnovovací frekvencí 120 Hz a baterie 4 700 mAh.

Telefon by měl přijít s Androidem 16 a One UI 8.
Předpokládané uvedení na trh je plánováno na konec září nebo začátek října 2025.

Zdroj: Android Authority a www.galaxyclub.nl

Obrázek

www.SamsNews.cz/new
Naposledy upravil EtickyKodex dne 18. 5. 2025 14:08, celkově upraveno 2
www.SamsNews.cz

EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod r_konf 18. 5. 2025 08:49

Exynos 2400e už používá S24 FE.
r_konf
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka