Samsung Galaxy SmartTag2 - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 25. 3. 2025 20:15

Vyšla aktualizace 0.40.05

Aktualizace této verze firmwaru trvá přibližně 3 minuty.
Aktualizace NENÍ povinná a SmartTag2 lze nadále používat na rozdíl od některých předchozích aktualizací.
Předchozí verze byla 0.20.04

Obecně platí, že aktualizace firmwaru obvykle zahrnují vylepšení:
- Konektivita a stabilita
- Přesnost lokalizace
- Účinnost baterie
- Vylepšení zabezpečení
- Kompatibilita s ekosystémem SmartThings

Tak_akt.jpg
www.SamsNews.cz

Tip dne: Pokud nevíte, jak tenký je S25 Edge, vytáhněte pero S Pen a budete to vědět.
Hláška dne: Proč ikona baterie vypadá jako pilulka a moje oznámení vypadají jako tampony ?
Motto: Každý Galaxy má svůj příběh. My ho známe...
EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 18. 6. 2025 19:46

Obrázek

Nejnovější aktualizace SmartThings přináší zásadní novinky
včetně sdílení a podpory Now Bar + Samsung Find

Aktualizace SmartThings přináší očekávané sdílení polohy z Galaxy SmartTag přes odkaz na 12 h, 24 h nebo týden.
Nově také integraci "Now Bar" atd.

Aktualizace Samsung Find má nově přehlednější plovoucí hlavní panel, vzhled laděný pro One UI 8 na Android 16 a stabilnější výkon pro monitoring a případnou rychlou lokalizaci ztracených věcí či zařízení.

Jelikož je článek delší tak je celý k přečtení zde:
www.SamsNews.cz/news

Dotaz
:idea: Rád bych se pro zajímavost zeptal :-)
K čemu používáte SmartTagy - jaké věci či zařízení sledujete :?:
Ps. Nikdo nepište: Co Ti je potom :-D
www.SamsNews.cz

Tip dne: Pokud nevíte, jak tenký je S25 Edge, vytáhněte pero S Pen a budete to vědět.
Hláška dne: Proč ikona baterie vypadá jako pilulka a moje oznámení vypadají jako tampony ?
EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 18. 6. 2025 20:18

Nic jsem zatím nenašel, tak leží v šuplíku.
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 18. 6. 2025 20:40

Já zatím jen auto.
SmartTag2 vydržel i zimu a přežila to i baterie.

:idea: Přitom se uvádí:
Zařízení lze používat v prostředích s okolní teplotou 0 ℃ do 35 ℃.
Skladovat Ize zařízení v prostředích s okolní teplotou -20 ℃ do 50 ℃.
Používání či skladování zařízení v prostředích, kde se teplota vymyká
povoleným rozsahům teplot, může způsobit poškození zařízení a
snížení životnosti baterie.

Zde je moje farma:
SmartTag2.jpg
www.SamsNews.cz

EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 19. 6. 2025 10:13

To máš 4 v autě? :mrgreen: si psal že jen auto a máš 4ks :hm :shock:
A na co to je konkrétně dobrý když nemám Alzheimera? Jde to dát třeba do batohu když jedu na hory a nevezmu si tel nebo ztratím, aby mě přes ten odkaz rodina viděla? Má to vůbec GPS? Když bych to měl třeba na kole, abych se mohl podívat kde to kolo je? Často píšou, že si to můžu dát třeba na kolo (právě kvůli krádeži), tak když mi na něm někdo ujede, tak mi to ukáže, že je třeba pohozené někde 10km v lese?
Nebo je to jen přes bluetooth a UWB, takže prakticky k ničemu? To se teď ptám vážně, protože jsem to moc nepocohpil už tenkrát... jde to mít třeba někde v práci že to pozná podle telefonu že jsem tam došel a spustí rutinu? Nebo na to stačí NFC za 10,- a splní účel stejně?
pan_Lukas
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 19. 6. 2025 11:49

1 mám v autě.
4 nééé ? Já Ferrari nevlastním :-D
Ty další moc dlouho nemám. Ale něco vymyslím :-D

Tak jak jsi to napsal tak i to i celkem je.
Limity jsou to GPS a mimo civilizaci.
Dalším limit byl provoz pouze na Samsung zařízeních. Ale to padlo s neoficiální aplikací.

No již mnohým SmartTag pomohl. Třeba věděl přibližnou trasu (dosah je 120 metrů) a nalezl batoh :-)
Asi nejvíc využit to má na klíče, batohy a tašky.
Když klíče někde založíš tak je vyhledáš s pěkným reálným náhledem s UWB nebo prozvoníš :-)
Co vím dávají si to lidi i do kol, motocyklů a el. koloběžek.

Ty rutiny - ano i tak to lze mít nastaveno. Něco si tím nastavit a lze ovládat i domácí spotřebiče (SmartThings).
Dobré je i nastavení bezpečných zón a režim ztráty.
SmartTag má i režim Pet Care - pro domácí mazlíčky. Docela slušně zpracovaný.

Někde jsem četl, že to i někdo schoval do kamiónu, letadla nebo lodě a poslal to do světa :-D
www.SamsNews.cz

EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 19. 6. 2025 15:11

Takže jestli to chápu správně, když si to dám do kola a někdo ho ukradne a ujede víc jak 120 metrů což je obvykle ještě dohlednost, tak ho nenajdu, v autě to samé :-D Pes / kočka když uteče víc jak 120 metrů tak taky nemám šanci. Klíče si pokládám do košiku za dveře nebo jsou pověšené na věšáku pro klíče, nebo je mám stále u NTB v brašně a jak jsem psal, nemám ani Alzheimera abych je dával pokaždé někam jinam a pak zapomněl vlastně kam...takže o nic nepřicházím, alespoň teda doufám :-D
pan_Lukas
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod peta809 19. 6. 2025 16:25

Toto je klíčová funkce, která teoreticky řeší to o co ti jde.

Offline vyhledávání (SmartThings Find síť): Toto je klíčová vlastnost. Pokud se SmartTag 2 dostane mimo dosah vašeho telefonu, jeho polohu stále může detekovat jakékoli jiné zařízení Galaxy, které se pohybuje v jeho blízkosti a je připojeno k síti SmartThings Find. Tato data jsou anonymní a jsou odeslána na servery Samsungu, odkud je pak aplikace SmartThings Find ve vašem telefonu zobrazí jako "poslední známou polohu". Tím se výrazně zvyšuje šance na nalezení ztraceného předmětu i na velké vzdálenosti.
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 19. 6. 2025 18:27

Tak určitě, v lese je to samé Galaxy po 100 metrech když tam zdrhne pes nebo někdo pohodí kolo, stejně tak v městě někde u řeky :-D také v horách mimo stezky chodí pořád někdo kolem s Galaxy. To je přesně jak říkáš o co mi jde, hned běžím pro 5 balení :-D
Tohle pro mě nebude, koupil jsem tenkrát NFC samolepky a to mi stačí, pak jedině něco s GPS, tohle je spíš jen taková hračka
pan_Lukas
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Vinca1972 19. 6. 2025 19:06

Žádná hračka to není, měl jsem to na kole a doma jsem zjistil, že ho nemám. V aplikaci jsem ho našel, že je 30km daleko. V pohode jsem ho našel, i když tam nebyl skoro žádný signál operátora. S UWB čipem a prozvoněním úplně na pohodu.
Vinca1972
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 20. 6. 2025 06:02

Jsi to napsal tak, jakože si byl na kole a až doma zjistil, že ho nemáš :-D to muselo být hodně piv - přijít domů, ujít 30km a zjistit že nemám kolo :-D
Takhle to nezní zas špatně, spíš nemám důvěru v to, že když něco fakt ztratím, že někdo proběhne kolem s Galaxy a já to najdu, ale podle toho co tu píšeš tak to možná zkusím, zas to nestojí tolik peněz.
Jak myslíš to prozvonění?
Naposledy upravil pan_Lukas dne 20. 6. 2025 10:08, celkově upraveno 1
pan_Lukas
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Vinca1972 20. 6. 2025 07:39

No, nějaký piva byli :-D , ale mám ho v držáku pod sedlem a pokaždé samozřejmě nekontroluju jestli ten Smartag mam nebo ne. Můžeš ho na telefonu prozvonit a na takovým radaru to ukazuje jestli se blížíš nebo ne. Je pravda, ze nějaký dobrý člověk, co ho nasel asi na cestě, tak ho pověsil do keře, kde jsem ho našel.
Vinca1972
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod renek1 20. 6. 2025 08:09

Když něčemu nerozumím nebo to nepoužívám tak je to vlastně zbytečný.
Tohle jsou kolikrát názory nad kterýma si můžu ukroutit hlavu.
Prostě kdo myslí, že to využije, tak si to pořídí a vidí v tom smysl a ti ostatní to ignorují.
Pak je promile, které to různým způsobem shazuje jako zbytečnost.
Osobně mi to zachránilo klíče
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 20. 6. 2025 08:53

To není pravda že je něco zbytečný když tomu nerozumím nebo to nepoužívám, třeba jen nevím, co všechno to umí a dokáži tomu najít "nepostradatelné" uplatnění v praxi a proto se vyptávám.
Já třeba z těch recenzí pořádně nepocohopil, zda to teda má GPS a mohu to najít kdekoliv, všude píšou, jak to GPS nemá ale pomůže mi to najít v pohodě ztraceného mazlíčka nebo ukradené kolo, což nedává moc smysl a mělo by se psát, že to zvedá pravděpodobnost :-)
Ale vidím v tom dobré třeba to, že to dám dítěti když si jde někde na výlet a v kombinaci s telefonem ho přes ten link tedy uvidím kde je, když se budu chtít podívat...a nemusí si žrát akumulátor z baterie telefonu sdílením polohy přes whatsapp apod..
pan_Lukas
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aikoN 20. 6. 2025 09:36

Samozřejmě, že to nemá GPS. Kdyby mělo, tak to nevydrží na konflíkovou baterku rok, ale spíše pár hodin až dní - podle frekvence, s jakou by se poloha zjišťovala. Jsou holt určité technologické kompromisy.

Prostě se to jen umí připojit k telefonu a využít jeho lokační služby.
aikoN
Junior

Další stránka