Samsung SGH-i560 - Aktivace navigace

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Jadonio 23. 5. 2008 13:04

Nejak se mi nedari aktivovat navigaci Mobil navigator ver. 6.07(2).
GPS funguje - satelity to najde a mou polohu v souradnicich napise.
Internet take funguje - bez problemu se pripojim.
Mobile Navigator pise, ze neni aktivovan.
Kdyz zvolim v Mobile Navigator Aktivovat nebo Testovat, pripoji se (nekam?) pomoci wapu nebo MMS (je jedno co vyberu) a to je vsechno. Po nejake dobe akorat vyskoci okno s cervenym krizkem a zpravou: Obecne Prosla prodleva operace.
Nevite nekdo co s tim? Diky, diky :o)
jandokoupil.cz
Jadonio
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dooky 23. 5. 2008 19:49

ahoj stejny problem potkal i me, kdyz sem si telefon koupil prvni den co byl k sehnani na trhu. V navodu jsem se docetl ze pro aktivaci navigace je potreba pripojny bod k internetu. Nikoliv MMS nebo wap. Zavolej si na infolinku a pozadej je o pripojeni k internetu. Abych se priznal tak u t-mobilu jim to trochu trvalo nez mi poskytly ty spravne informace. Pak jen zvol pri aktivaci pripojeni prez internet a za par vterin je navigace plne funkcni. Kdyby byl nejakej problem staci se ozvat.
Dooky
Junior

Odeslat příspěvekod bony-s 25. 5. 2008 00:05

Neznám odpověď na váš problémale taky si chci tento mobil koupit(popřípadě i550).Jak jste s ním spkojeni.Mě hlavně táhne to GPS a ty celkem malý rozměry(s porovnání nokii).Mám ho koupit,nebo je to ztráta času a peněz.Prosil bych o odpověď oba dva.Díky moc
bony-s
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jadonio 26. 5. 2008 10:03

Dekuju za radu, jeste dnes (doufam) brnknu na t-mobile a snad tu navigaci rozchodim. Stejnou radu jsem obdrzel i od techniku zabyvajicich se servisem mobilu od Samsungu, takze jdu na jistotu. Jeste jednou diky.
Co se jinak me spokojenosti s timhle founkem tyka, je skoro absolutni - vydrz na baterie mne kladne prekvapila - je celkem bezna i s kratkym pouzitim GPS (3 - 4 dny). Psani zprav je z meho pohledu luxusni, vyhledavani v tel. seznamu, trideni kontaktu, prace s kalendarem a samotne volani take nema chybu. Jednine, ce mne trochu sklamalo je citelnost displeje na slunci - musim ho zastinit rukou, abych videl aspon neco. A to mam jas skoro na maximum :o/

Dooky, prosim te, muzes se podelit o nektere ty potrebne infotmace k vytvoreni pripojeni pres internet? Mam takovy dojem, ze to mam vsechno v mobilu nastavene (podle obecneho nastaveni pro Internet APN v diskuzi k T-Mobile tady na mobilmanii), mam aktivovane GPRS/EDGE a surf+. A akorat mi to pise, ze pripojeni nebylo mozne :op Toz kde safra delam chybu?
Naposledy upravil seterwohipikule dne 26. 5. 2008 13:16, celkově upraveno 1
Důvod: příspěvky sloučeny
jandokoupil.cz
Jadonio
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dooky 26. 5. 2008 19:46

Ahoj Otevři si Menu -> Nastavení -> Připojení -> Přístupové body - Dej volby a pak "Nový přístup. Bod" a pak vyplň

Název: Internet
Datový nosič - Paktová data
Název přístupového bodu: internet.t.mobile.cz
a zbytek je snad normálně akorát já sem si změnil domovskou stránku na google.cz pač to je rozcestník :D

Tohle je veškeré nastavení které sem zadal a normálně to fungovalo navigace se aktivovala po pár vteřinách. Myslim si že ani operátor nic neaktivoval, myslim si že máš aktivované mms wap i Surf takže by to mělo být bez problémů.

jinak práce s webem výborná důležité je se používat numerickou klávesnici viz. 5 - přepínání mezi okny, 8 - náhled stránky atd...

Kdyby něco tak se ještě ozvi, když mohu pomohu.

To: bony-s
popravdě čim díl telefon mam tak tim víc mě baví, pro mě byl strašnej šok Symbian, nebyl sem na to zvyklej Telefon sem si koupil 29.3 a ted když T-mobile má tarif Surf+ tak telefon opravdu využívam na maximum. Baterie ano dříve se dělali telefony co vydrží dva tejdny ale tohle je smartphone a prostě vše má své. Jak navigace tak sledování filmů a prohlížení webu něco spotřebuje ale každej den sem u PC nabíjím přez PC. Připojim telefon a nové fotky a videa se automaticky zálohujou do PC.

Dnes sem držel v ruce nějakou Nokii myslim že 6110 Navigator, telefon na jedno brdo jako Samsung ale provedení vzhledu Samsung rozhodně vede, a pro mě byl reprezentativní vzhled rozhodně důležitej. Sem spokojenej. A telefon rozhodně můžu s čistym svědomím doporučit. A 10papírů neni zas tak moc. Oproti nokii N95 kterej sem taky nedávno měl v ruce je Samsung Slim :D Ale myslim si že je to o individuálním přistupu k věci. Důležitý je co člověk potřebuje co od toho čeká a kolik na to má.

Kdyby ses na něco chtěl ještě zeptat klidně se ptej.
Dooky
Junior

Odeslat příspěvekod Jadonio 27. 5. 2008 07:08

Huraaa, uz to funguje! Napred jsem zkousel nastavovat rucne, nale porad to neslo :o( Nakonec jsem zavolal na 4603 a nechal si poslat od te sikovne operatorky s prijemnym hlasem nakou konfiguracni SMSku a Internetove pripojeni bylo na svete! :o)
Vcera uz nebyl cas, ale dnes se vrhnu do prozkoumavani navigace :o)
jandokoupil.cz
Jadonio
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fofo2 11. 6. 2008 10:24

Zdravim, mam problem s aktivaci navigace. Zkousel jsem to i rucne i pres operatora a stale nic.
Moc prosim, komu to funguje v siti Vodafone, necht mi prosim posle jak nastavit tlf. Aktivovane sluzby Live a internet mam, fakt nevim.

Diky moc.
fofo2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jadonio 11. 6. 2008 10:42

No s Vodafone ti bohuzel neporadim. Co ti to pise? Funguje ti aspon zkusebni verze navigace? Pripojis se pres internetove pripojeni (ne wap) na net? Zkus podrobneji popsat problem a treba ti tu nekdo poradi. Hodne stesti!
jandokoupil.cz
Jadonio
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dooky 11. 6. 2008 18:26

pokud ti to nepujde aktivovat přez Vodafone, tak si pujč od někoho simku T-Mobile nech si poslat nastavovací sms na Internetové připojení pro Samsung i550 a aktivace tě bude stát cca 1kc maximálně :D
ale pochybuju že Vodafone by neměl přímí přístupový bod na internet.
Dooky
Junior

Odeslat příspěvekod Tom-B12 12. 6. 2008 07:45

Nastavení připojení k Internetu pro Vodafone :

Menu -> Nastavení -> Připojení -> Přístupové body - Dej volby a pak "Nový přístup. Bod" a pak vyplň:

Název připojení - Internet
Datový nosič - paketová data
Název př. bodu - internet
Uživatelské jméno - WAP
Vyžadovat heslo - NE
Heslo - WAP
Autentifikace - normální
Domovská stránka - dle libovůle každého soudruha :-)

potom dej Volby a Pokročilé nastvavení :

typ sítě - IPv4
IP adresa telefonu - automatická
DNS adresa - automatická
Adresa proxy serveru - 010.011.010.011
Číslo portu proxy - 80

Zajímavé je že na stránkách Vodafone jsem tohle nikde nenašel, možná jsem hledal špatně, nicméně s tímhle nastavením se mi povedlo připojit a aktivovat mapy.

Mě už od začátku provázejí komplikace s tímto telefonem, tím nechci na něj házet špínu, možná je to způsobeno mou neznalostí, ale dodali mi telefon se špatnou pamětovou kartou, takže jsem nebyl schopen vůbec Mobile Navigator nainstalovat a stále mi to hlásilo chybu, potom jsem si taky nemohl aktivovat ty mapy díky připojení....

No a ted jsem zjistil, že mi to nechce najít pořád satelity, povedlo se mi to dvakrát poprvé jak mi nešla ještě navigace a podruhé již s navigací jsem nechal ležet telefon na venku a po asi 10 minutách to naběhlo tak jsem to podle manuálu ještě nechal nějakou dobu běžet a vypnul. Znovu už mi to nic nenašlo zkoušel jsem to v autě, před sklem za sklem a nic, nevím čím to je, a jaksi taková navigace je mi ničemu, jestli bude muset telefon ležet na venku pokaždé 20 minut než se chytne jestli se vůbec chytne tak to jsem potom z takové koupě značně sklamaný.....
Ale kdyby nebylo te GPS tak jinak spokojenost... :-)
Pokud někdo víte čím by to mohlo být způsobeno tak poraďte díky.... ;-)
Tom-B12
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jadonio 12. 6. 2008 09:18

No v manualu pisou, ze navigaci trva nejakych cca 15 minut, nez se chytne. Taky jsem si ze zacatku myslel, ze se satelity vubec nechytaji, ale pak jsem ho stejne jako tady Tom-B12 nechal lezet venku a satelity si to po paru minutach (asi 10) naslo.
Pravdou ale je, ze pokud jedu treba vlakem, tak jakoby se nechtela navigace chytit. Bud je to tim, ze jsem malo trpelivy, nebo tim, ze pri rychlejsim pochybu to ma nejake problemy. Vystrkoval jsem ho i ven z okna vlaku, ale porad jen cekal na dostatecny signal od satelitu. Pritom kdyz jdu, tak se po par minutach navigace chyti. A to i v lese, kde jsem myslel, ze budou prekazet koruny stromu.
Jeste asi vyzkousim ten GPS+, ktery si stahne paklik dat z netu a prvopocatecni polohu si urci podle vysilacich bunek operatora.
Kazdopadne je to porad mobil. Za tu trochu delsi dobu potrebnou k nalezeni satelitu ho nebudu shazovat. Pac s navigaci jsem spokojeny, presnosti i mapama je srovnatelna treba s Tom Tomem, ktery ma kolega. Zatim jsem opravdu spokojeny :o)
jandokoupil.cz
Jadonio
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tom-B12 12. 6. 2008 10:48

Napiš potom Jadonio jak jsi pořídil s tou GPS+ a taky kolik to bere dat a jestli to pomohlo přitom počátečním chytání signálu....díky
Tom-B12
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dewils 26. 6. 2008 20:05

Help prosím :(, mě to nějak nejde aktivovat.Nastavil jsem ručně připojení k Internetu pro Vodafone, tak jak tady píšete.Pak jsem šel na Navigaci, aktivovat, zadal jsem sériové číslo, ok.Napsalo mi to chyba systému.Co dělám špatně? proč mi to nejde?

tak jsem si ještě s tel pohral, myslím si že nastaveni k připojeni intrnetu/wap mám dobře.Dokonce se mi stáhlo to GPS+.Pak jdu menu-instalace-navigace-aktivovat-zadam seriove čislo-ok-prošla prodleva operace :-(
Naposledy upravil seterwohipikule dne 27. 6. 2008 17:34, celkově upraveno 1
dewils
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dooky 27. 6. 2008 17:33

tak to bude ten problém že GPS+ se dá aktivovat přez wap ale navigace ne, Potřebuješ "Přístupovej Bod k Internetu" né wap ani mms to je to podstatný.

hele stejnej prblém mam s navigací taky, teda neni to problém ale občas se chytne do minuty a někdy to trvá třeba 5 nebo 10 minut. Takže koukam že nejsem sám. To gps+ nechápu, stáhnul sem si to ale nevim k čemu to je.
Naposledy upravil seterwohipikule dne 27. 6. 2008 17:36, celkově upraveno 1
Dooky
Junior

Odeslat příspěvekod dewils 28. 6. 2008 09:02

Tak já už nevím :-(.Nechal jsem si aktivovat internet.Zadám-navigace-aktivovat-zadám seriove číslo(15místné)-volba přístup.bodu(internet)-ok-chyba systemu :-((
dewils
Kolemjdoucí

Další stránka