Samsung SGH-i560 - Aktivace navigace

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod kenevil 10. 10. 2008 19:29

Nastavení připojení k Internetu pro Vodafone. NIC Z TOHO CO TADY VŠICHNI PÍŠÍ MI NEFUNGUJE. Ja jsem to udělal takhle. Přihlásil jsem se na vodafone samoobsluhu, dále aktivace a nastavení služeb, datové služby, Připojení k internetu, WAPu a Vodafone live! zde jsem klikl na změnit a aktivovat a poté jsem klikl zpět a vybral níže snadné nastavení a vybral připojení k internetu samsung a typ U600 ("kupodivu" typ SGH-i560 tam není) a potvrdil. Přišla SMSka a internet se po přečtení a 1234 aktivoval. Pak už to co píší ostatní. Menu-Instalace-Navigace-Aktivoval-ser.číslo-vybral přístupový bod VKGPRS Web, dále zadal jméno,příjmení,E-mail a zvolil registrovat. A TADY JSEM SKONČIL. 8-D Napsalo mi to ověřte sériová číslo, přitom jsem si 100% jistý, že jsem ho zadal správně, jinač by mě to nepustilo dál už v prvopočátku. Sedím nad tím druhý den a jako: "Co je to za člověka, co tuhle registraci vymyslel." Prosím poraďte mi někdo.
kenevil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Earthworm 11. 10. 2008 18:56

Tak nevím, jestli mi to GPS funguje. V manuálu se píše, že najít satelity trvá až 20 min. Nechal jsem tedy mobil ležet venku 1 hodinu! a stále psal, že hledá GPS signál. Aktivovanou navigaci mám, přístup k internetu bez problémů. Stáhnul jsem si i GPS+ data, ale nevím, co s tím. Máte někdo zkušenosti s GPS+? Byl bych vděčný za všechny rady.
Life is Worm!
Nejsem závislý na internetu, i když to tak občas vypadá...
Earthworm
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Earthworm 13. 10. 2008 12:47

Tak dneska se potvora konečně chytla. Stál jsem na zastávce asi 15 min a pak to naskočilo. Když jsem přijel domů a zkusil to znova, chytlo to signál do cca 20s, takže zatím spokojenost, už jsem měl strach, že jsem si koupil mobil s gps bez gps :-))
Life is Worm!
Nejsem závislý na internetu, i když to tak občas vypadá...
Earthworm
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kenevil 13. 10. 2008 20:18

Já jsem pořád na stejném místě. Už jsem navigaci zkoušel aktivovat i přes T-Mobile a nastavit mob(internet) zaslanou smskou a po zadání jména a e-mailu mi pří konečné registraci píše ověřte sériové číslo, to stejní jako u Vodafone.
kenevil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dooky 16. 11. 2008 00:36

tak na to už si nevzpomínam, ale celková aktivace navigace i se zadáním seriového čísla mi netrvala víc jak 5 minut. Bohužel ted už se nevzpomenu jak sem to přesně dělal přeci jen sem si tenhle telefon koupil někdy v Březnu
Dooky
Junior

Odeslat příspěvekod vaasha 30. 11. 2008 21:41

je dost mozny, ze jsem lama, ale mam ted i560 nove.
zacal jsem nastavenim pripojeni. to funguje.
pustil jsem samsung navigator, je tam moznost zada SN... to nemam (neni nekde k sehnani? :) , pak testovat. to se zkusi pripojit online bohuzel neuspesne.

tak jsem vzdal samsung navigator a stahnul garmin pro symbian s60
ten mi pise ze nenachazi gps hardware.

to me vede k myslence, ze mozna samotny gps hw je nutne nejprve ativovat. pak bych tedy byl moc rad kdyby mi nekdo ze zkusenejsich poradil jak na to.

diky diky
vaasha
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dooky 30. 11. 2008 21:55

co ti poradim, připoj se s mobilem na google.com nebo .cz to je jedno nahoře dej další a vyber mapy nebo jak to tam je, stahni si nejnovější verzi. nebo si jí nainstaluj z compu to je jedno,

spust a v možnosti nebo nastavení o5 nevim jak to tam je, si vyber použít GPS a začne vyhledávání satelitu, zkus to několikrát protože první spuštění GPS trvá někdy dlouho je to i v manualu, když ti to najde Google maps tak by ti to mělo najít i jiný program.

jinak se podívej taky do nastavení- obecné- poloha- metody polohy nebo co to tam je a podívej se jestli máš GPS modul potvrzený, jinak si potvrd i podle operátora.

zkus to a uvidíš.
Dooky
Junior

Odeslat příspěvekod vaasha 1. 12. 2008 12:19

diky za tip. dal jsem tam google maps. bohuzel nenasel zadny satelit. byl jsem s tim i venku.

v nastaveni metody polohy mam integrovany Gps.

co jinyho jeste to muze byt za zradu nebo ze by poruchy inter. gps prijimace?

Diky
vaasha
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dooky 1. 12. 2008 19:46

nevim pokud ani toto nefunguje tak to může být spojeno s tim že Google maps mají omezenou dobu připojování, zato Mobilenavigator od výrobce se připojuje tak dlouho než se připojí,
opravdu nevim jak bych ti takhle mohl pomoct, zkus zavolat na samsung linku. číslo z hlavy nevim ale na netu ho uřčitě zjistíš
Dooky
Junior

Odeslat příspěvekod vaasha 1. 12. 2008 22:26

Diky Dooky...tak oprava... po nejakych minutach v mrazu jsem venku chytl signal na GPS v Googlemaps, nabehla take poloha v souradnicich v Nastroje -> GPS data. Takze HW zjevne by zafungoval.

Tak ted bych potreboval jen rozbehat nejakou turn-by-turn navigaci. Na tu origos nemam kod, Garmin XT nejak nenaleza gps chipset v i560. Mozna zkusim treba Route66 nebo TomTom. Problem u Symbianu jak jsem zjistil, ze ne vzdy na vsem funguje i kdyz se to tvari jako pro S60 3rd.

Nejake doporuceni co funguje na i560 nejlepe s odkazem na Rapidshare? :)

diky
vaasha
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vaasha 2. 12. 2008 00:39

jeste mala noteska. Prave jsem uspesne stahl a nainstaloval slovenskou navi Sygic v7.5 z Rapidsharu. Vypada moc fajn a sla jednoduse nahodit. stacilo jen prekopirovat adresare ze zipu do rootu karty a pustit .sis Zatim se zda ze tam je vsechno jak ma byt v turn-by-turn navigaci. Satelity pripojila okamzite. Jak to ukazuje v terenu vyzkousim zitra. Tak kdyby nekdo chtel jinou navi nez predinstalovanou, treba by se tohle mohlo hodit.
vaasha
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dooky 2. 12. 2008 17:06

http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=30&t=1057527&start=0&st=0&sk=t&sd=a&sid=7abbef57fb3aae7527c2c7d0b2870e36
Zde se dozvíš co funguje mě, je to pár aplikací co sem zkusil a fungujou a nebo nefungujou.

Pokdu máš taky nějaké zkušenosti tak je přidej :D at třeba neinstaluju něco co by mi nešlo :D
Dooky
Junior

Předchozí stránka