Samsung U800 Soul b - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Carismatico 2. 8. 2008 15:49

Co říkáte na tento podle mě skvělý telefon ? Máte ho někdo ?

Jeho přednosti jsou :

Provedení z hliníkových krytů
Solidní výdrž
Nízká cena
Interní pamět 1GB + microSD až do velikosti 8 GB
Povedený hudební přehrávač ( booklety, řazení skupin, EQ... )
FM rádio s RDS
Kvalitní fotoaparát 3 mpx sice bez AF ale vytváří hodně ostré snímky
Pamět na 500 sms
Nové menu s možnosti přizbůsobení k obrazu svému
HSDPA 3.6 mbps
Tloustka jen 9.9 mm

Obrázek
Naposledy upravil Carismatico dne 2. 8. 2008 16:56, celkově upraveno 1
Xperia S White + Wave 3 + Galaxy S II + S III

Mobilní poradenství a konzultace, více v "zeměkouli" :D
Carismatico
Moderátor Galerie

Odeslat příspěvekod mar72 2. 8. 2008 16:30

Taky by me zajimalo par postrehu od vlastnika tohoto moc hezkeho mobilu nebo aspon od nekoho kdo mam moznost si s nim delsi dobu pohrat. Mobil se mi moc libi ale par veci by mne zajimalo:

* jaka je celkova rychlost mobilu pri bezne praci
* slovnik T9 pry zkracuje zpravy, jde vypnout diakritika
* u prehravace jsou volby EQ pevne dane nebo se da navolit i vlastni
* je v baleni redukce na 3,5mm jack , popripade da se dokoupit
* jak slozite je dostat do mobilu JAVA aplikace
* popripade kdyby ho mel nekdo od Vodafonu jak moc je "postizeno" menu operatorem

Diky vsem kdo muzou objasnit to co mne zajima ;-) .
mar72
Junior

Odeslat příspěvekod Carismatico 2. 8. 2008 16:55

Na pár otázek znám odpověd

V recenzi na tento mobil psali, nekdy pomale reakce
EQ ma pevne nastavene volby
Redukce tam neni, mela by se dat dokoupit - standartni Samsung konektor
Java aplikace jde dostat do telefonu jen pouze prez WAP

Do vodafone si ho nejspis pujdu vyzkouset, pak napisu postrehy
Xperia S White + Wave 3 + Galaxy S II + S III

Mobilní poradenství a konzultace, více v "zeměkouli" :D
Carismatico
Moderátor Galerie

Odeslat příspěvekod mar72 2. 8. 2008 21:36

No prave ze oni se ty dostupne recenze malinko rozchazeji a tak by bylo dobre kdyby se vyjadril nekdo z vlastniku, no snad se nekdo casem ozve kdo ho bude mit protoze predpokladam ze nejsem sam kdo ho touzi mit ;-) .
mar72
Junior

Odeslat příspěvekod Somebody 4. 8. 2008 08:18

* jaka je celkova rychlost mobilu pri bezne praci - bez problemu (proti Motorole L9 - kterou jsem mel pred tim - je to rychlik)
* slovnik T9 pry zkracuje zpravy, jde vypnout diakritika - T9 nepouzivam, ale ona tam snad diakritika vubec neni (ani pri pouziti T9, ani pri psani bez ni)!!!
* u prehravace jsou volby EQ pevne dane nebo se da navolit i vlastni - pevne dane
* je v baleni redukce na 3,5mm jack , popripade da se dokoupit - v baleni je redukce
* jak slozite je dostat do mobilu JAVA aplikace - jeste jsem nezkousel
* popripade kdyby ho mel nekdo od Vodafonu jak moc je "postizeno" menu operatorem - mam od O2, bezne postizeni jako u vsech mobilu (zadna hruza)

Jo a tady je celkem dobra recenze i s kratkym videem ...
http://mobilenet.cz/recenze/clanek.php?id=r181&samsung-u800-soulb:-kovotepec-s-dusi
Naposledy upravil seterwohipikule dne 4. 8. 2008 16:27, celkově upraveno 1
Důvod: příspěvky sloučeny
Somebody
Junior

Odeslat příspěvekod Aleš P. 4. 8. 2008 16:19

Telefon mám a chystám recenzi, první dojmy jsou zatím pozitivní :)

K tomu co napsal Somebody bych doplnil snad jen, že zprávy lze psát i s diakritikou a ani pak je telefon nezkracuje. Jen je třeba nastavit znaky Unicode. Mám telefon rovněž od O2 a krom toho že jsou tam napevno nastavené záložky snad na všechny hlavní nabídky portálu Active si nemůžu na nic stěžovat.
externí redaktor e15.cz/finexpert a mobilmania.cz
Aleš P.
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Somebody 5. 8. 2008 17:39

A ted dotaz ode me - kdyz pustim mobil, normalne si mi objevi vedle signalu i ikona G (GPRS) nebo E (Edge). Po urcite dobe se ale ikona sama od sebe ztrati, i kdyz signal v tom miste urcite je (na 2. telefonu je GPRS plne) - je to normalni?! Navic sila bezneho signalu kolisa u me doma kolem 1 carky (obcas i bez carky, ale ne uplne bez signalu), ostatni mobily v domacnosti jedou opet naplno - nevim jestli to jen blbe ukazuje nebo ma telefon vazne tak slaby prijem! Pomalu bych to videl na reklamaci ... :-/
Somebody
Junior

Odeslat příspěvekod Aleš P. 5. 8. 2008 18:05

Somebody : To ztracení se ikony G nebo E je normální, objeví se zase hned jakmile začnou téct data. Jinak jsem nezaznamenal žádné výkyvy nezaznamenal, jsem v místě s dobrým signálem a telefon také stále maximální dostupnost signálu ukazuje.
Aleš P.
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Somebody 5. 8. 2008 19:46

Hm, tak ted jsem chtel poslat SMS-ku a nepodarilo se - Sluzba nedostupna, signal bez carek. A Motorola ktera lezi vedle na stole ma plny signal !!! Zitra jdu reklamovat, tohle me nebavi ... Takze telefon super, ale tohle bych vazne necekal ... :-\

Tak dneska jsem byl v O2 reklamovat. Pri reklamaci byla sila signalu bez carek, takze mobil poslali do servisu (mam ho od 1.8., ale tohle pry neni evidentni zavada a musi se na to podivat servis). Jeste to porovnavali se stejnym mobilem ktery tam meli a taky mel tak slaby signal (moje zalozni Motorola W230 mela v te chvili signal plny). Bojim se, ze je to "vlastnost" cele rady - v tom pripade je to na houby ... Pokud mas silny signal tak Ti bude drzet, ale az odjedes nekam na dovolenou do Horni Dolni, vem si sebou nejaky zalozni telefon. No nic, po vyrizeni reklamace dam vedet ...
Naposledy upravil seterwohipikule dne 7. 8. 2008 12:25, celkově upraveno 1
Důvod: sloučeno
Somebody
Junior

Odeslat příspěvekod Aleš P. 6. 8. 2008 19:48

Somebody : Se signálem a jeho příjmem jsem naprosto spokojen. A docela překvapivě to mohu prohlásit i o výdrži baterie - za tři dny zůstávají 2/3 dílů.

Co mi ale na telefonu chybí je multitasking, toho je škoda. A taky, že při psaní se při přepínání z abc na Abc znaky nejdříve přehodí na čísla. Překvapil ale foťáček, který ač bez automatického ostření, tak umí kvalitní snímky.
Aleš P.
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod ProdavacMobilu 18. 8. 2008 12:26

to Somebody: Furt nic s tim signalem? Taky si na nej delam zalusk, tak bych chtel vedet jak si dopadl.
Dal sem se na on-line poker
ProdavacMobilu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Aleš P. 18. 8. 2008 12:50

ProdavacMobilu : To bude jen nějaká náhodná vada, já mám telefon přes dva týdny a vše v nejlepším pořádku ;-)
Aleš P.
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Somebody 18. 8. 2008 12:54

Porad nic. V patek jsem volal do O2, ale pry maji 30 dnu na reklamaci, tak co otravuju (takovy jsem mel z hovoru pocit). A pry stav nemuzou zjistit, mam cekat. Kupodivu primo na jejich strankach jsem nasel vyhledani stavu opravy a tam je napsano, ze "oprava zakazky byla ukoncena a odeslana - datum vydeje 15.8.". Takze cekam, kdy mobil dorazi z Brna do Ostravy a pipne SMS-ka z O2 - pak dam hned vedet, jestli to byla chybka nebo "normalni" stav ... Stve me to uplne silene - odjizdim na dovolenou a kupoval jsem ten mobil jako 3v1 (telefon + mp3 prehravac + fotak), jestli to do odjezdu nebude vyrizene, tak se neznam ... :-/
Somebody
Junior

Odeslat příspěvekod Somebody 18. 8. 2008 12:56

To Ales: A uz jsi se pohyboval i v miste se slabym signalem? Taky doufam ze to bylo treba jen slabou vadnou baterkou ... :-(
Somebody
Junior

Odeslat příspěvekod Aleš P. 18. 8. 2008 12:58

Somebody : Ano, při focení telefonu v temné komoře :) Je to přeci docela dobře vidět na obrázcích displejů v megatestu, ne? ;-)
Aleš P.
Redaktor MobilMania.cz

Další stránka