Samsung U800 Soul b - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod deska 22. 10. 2008 08:53

Tak jsem si tento mobil asi před týdnem koupil v barvě Platinum Silver a jsem s ním velmi spokojen. Nyní se s vámi podělím o mé zkušenosti, které bych potřeboval rozřešit uživateli, kteří ho používají déle. ;-)

1) záznamník nefunguje při hovoru (při hovoru nejde použít klasické menu, ale jen jeho "odvar"..)
2) při zakládání nového kontaktu je zde položka Zobr. jméno, která je implicitně nastavena na Jméno Příjmení jde sice manuálně přepsat, ale dost to zdržuje práci s novým kontaktem
3) při synchronizaci s PC nejde s telefonem prakticky nic dělat (maximálně si hrás s nastavením)
4) při odesílání souboru přes bluetooth je tento přenos napopředí a nejde s telefonem dělat vůbec nic
5) soubory v jednotlivých složkách se třídí podle data kdy byly do telefonu nahrány, jde to u každé zvlášť změnit, ale občas se stane, že se třídění podle data v celém telefonu obnoví (asi po připojení kabelu...)
6) přehrávání zvuků na pozadí hlavního menu funguje jen z hudebního přehrávače, při přehrávání z "Mých souboru" tato funkce nefunguje

Nakonec jsem pro ty, které trápí to jak dostat java hry do telefonu vytvořil malé instruktážní video...
formát .avi (8,1MB)
formát .3gp pro přehrání v mobilu (2,5MB)
deska
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 22. 10. 2008 13:00

mimochodem: trápí vás někoho ta ukrutná pomalost telefonu? :-l já si na to nemůžu zvyknout.. mám i E51 se symbianem a soul mi přijde ještě pomalejší :-l
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Haaantr 23. 10. 2008 14:41

Zdravim, tak sem se stal majitelem tohodle founu. Před ním jsem měl 4 roky taky sama E600 a jelikož to taky nebyl žádnej rychlík, tak mi ani ten U800 nepřijde zas tak pomalej,ale je krapet línej,to je fakt no... Jinak musim říct že sem opravdu spokojenej...Jen by mě zajímalo pár věcí:
1) kde se dá sehnat nový firmware? Koukal sem, že třeba ten Acces prohlížeč nebo co to je, je z roku 2007,tak by možná zasloužil update:)
2) Jinak, jak vám telefon prohlíží excelovské soubory? Mě se normálně otevřou,ale grafy jsou nekompletní...Chybí tam křivky, jsou zakresleny jen počáteční body a tím to hasne:((
3) Umí ten founpřehrávat soubory mp4? Vim že se všude píše že ano a že sám v nich ukládá video,ale já když si něco zkonvertuju do tohodle formátu,tak to pak na founu nepustim...píše to nepodporované rozlišení,přitom sem ho hodně snížil,než je rozlišení obrazovky...Jinak když to hodim do 3GP tak pohoda...

Dík za odpovědi, čaute
Haaantr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod NicolasB 23. 10. 2008 22:45

Somebody píše:Mě už naštěstí signál vrásky nedělá - prodal jsem ho a koupil jsem právě tu Nokii E51, signál všude OK. Samsung měl jedinou výhodu - byl celý z kovu, takže nic nevrzalo jako u Nokie (kombinace kov + plast není moc dobrý nápad). Ale jinak úplně nesrovnatelné telefony - po Samsungu jsem jak Alenka v říši divů! I když jsem nikdy Nokie moc nemusel, tak tahle symbianová E51 je dnes jen o 500 Kč dražší než ten Samsung, ale je nabitá funkcemi. Navíc jde bez problému přes kabel doinstalovat na co si člověk vzpomene, ne být odkázaný jen na drahé stahování přes Wap ... Pokud někdo uvažuje o novém mobilu, tak Samsung SGH-U800 Soul b NEBRAT, raději si kupte tu E51 !!!!!!!!!!!!!

Až na to že u nokie se budeš babrat s certifikátama nebo budeš muset trošičku symbianu napomoct aby tam šlo vše instalovat. Navíc jak tu je psáno tak samsung se zpracováním je daleko před nokií. Jinak se dá do samsngu nahrát aplikace aniž by se museli stahovat přes wap.
NicolasB
Junior

Odeslat příspěvekod Somebody 24. 10. 2008 07:16

Hm, když myslíš ... Mám toho nainstalováno už celkem dost, žádné velké problémy s certifikáty nebyly (prozatím stačilo pouze při instalaci změnit datum). A dostat něco přes kabel do U800 se mi nepodařilo, nevím jestli už je dnes někde na netu opravdu jednoduchý FUNKČNÍ návod, který zvládne běžný uživatel. Ale jak už jsem psal - tohle není obhajoba Nokie !!! Kdyby mi u Samsunga neblbnul signál, tak jsem u něj zůstal. Teď už vím, že problém byl v telefonu - tam kde se Samsung nechytal, tam s Nokií normálně volám. Jo a navíc poslední roky jsem měl Motorolu (L9), ale ta teď bohužel nemá žádný telefon, který by mě zaujal.
Somebody
Junior

Odeslat příspěvekod Mirka82 24. 10. 2008 09:42

Mám otázku k tomu nahrávání aplikací (mimochodem opravdu složitý postup, jen co je pravda). Zajímalo by mě, jestli tímto způsobem můžu nahrát víc aplikací najednou. Tzn. třeba 3hry, pak provedu ten postup a jestli zůstanou všechny tři. Nebo tohle martyrium musím podstupovat s každou aplikací, kterou tam chci mít?

A zkoušel už to někdo, jestli to opravdu funguje a jestli je to opravdu bezpečné?
Mirka82
Junior

Odeslat příspěvekod deska 24. 10. 2008 13:00

Jo jde nahrávat více java aplikací najednou (ty videa výše jsem vytvořil já... ;-) )
Některé hry jsem nerozběhal - ale nevylučuji, že to byla jejich chyba a ne telefonu... když se něco takového stane, že hra nejde tak skočí jen chybová hláška a nespustí se. Následně jde smazat...
Nyní mám nainstalovány tyto hry: Worms 2008, MobiChess, Euro Football, Battleship a Dakar 2008 a jedou všechny v pohodě akorát ty Wormsy jedou trošku pomaleji...
Takže good luck při "instalaci" je to hračka... :-D
deska
Junior

Odeslat příspěvekod NicolasB 25. 10. 2008 00:16

Somebody

Tak tady celkem záleží jaký aplikace případně jakou verzi instaluješ, mě bohužel to datum nikdy moc nepomohlo. Jinak co se týče motoroly tak na ni vzpomínám(V635) jedině v dobrém sice když člověk chtěl nějakou hru tak musel "hledat" :-)) na ruských stránkách ale zase ho ten telefon neomrzel po 3 týdnech, celkově dnešní telefony už nejsou tak revoluční jako dřív.
NicolasB
Junior

Odeslat příspěvekod JasperCZ 25. 10. 2008 19:58

To deska:

Neccheš nahrát nějaké video, na kterém by byla vidět rychlost telefonu? :D
JasperCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod deska 25. 10. 2008 22:07

Při čem by jsi chtěl vidět tuto rychlost... myslím, že je dobrá, nějak nepozoruji, že by někdy měl být telefon rychlejší (jen tak pro informaci jBenchmark 2.0 mi dal myslím 108 bodů - teď to nevím přesně už jsem to smazal), ale kdyby jsi chtěl stejně nějaké video vidět tak to zkus na youtube.com třeba tady
deska
Junior

Odeslat příspěvekod Carismatico 26. 10. 2008 13:02

Ahoj můžu se zeptat, jak jste spokojeni s kvalitou hudební výstupu ? a nemůže pls někdo upnout fotky z fotoaparátu ? zajímalo by mě jestli opravdu fotí tak kvalitně nebo ne...
Xperia S White + Wave 3 + Galaxy S II + S III

Mobilní poradenství a konzultace, více v "zeměkouli" :D
Carismatico
Moderátor Galerie

Odeslat příspěvekod Haaantr 26. 10. 2008 16:13

Zvukovej výstup mě přijde docela v pohodě,sice trošku trpim hudebním hluchem,ale fakt bch řek že to je jeden z těch lepších:) Dokonce i ten repráček na telefonu nehraje zas tak špatně jak sem čekal. Ale nečekej že se vyrovná plnohodnotnému přehrávači,mam ještě irivera a ten hraje prostě líp,ale to se tak nějak dá asi čekat. Jediné co mě vadí jsou dodávaná sluchadla,opravdu mě z nich bolí uši a posléze celá hlava, nějak mi nepadnou,ale to je jen muj problém.

Mohl by mi se někdo prosím pokusim odpovědět na mé dotazy o kousek výš?
Jinak sem asi lama,ale nikde tu nemůžu najít odkaz na ten návod jak do tý U800 nahrát javy aplikace...sry za vopruz,ale opravdu sem hledal na tomhle foru,jen sem asi slepý:)
Naposledy upravil matho83 dne 26. 10. 2008 16:17, celkově upraveno 1
Důvod: prispevky zlucene, na upravu pouzivat "upravit"!
Haaantr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Carismatico 26. 10. 2008 16:42

Haantr - díky za odp. a nemáš pls ještě nějaké vyfocené fotografie ?

Jinak tady máš odkaz na video, kde máš nahrávání java aps a her do telefonu, snad se nebude ,, deska ,, zlobit

http://plk.ic.cz/U800.avi
Xperia S White + Wave 3 + Galaxy S II + S III

Mobilní poradenství a konzultace, více v "zeměkouli" :D
Carismatico
Moderátor Galerie

Odeslat příspěvekod deska 26. 10. 2008 17:42

Haaantr píše:Jediné co mě vadí jsou dodávaná sluchadla,opravdu mě z nich bolí uši a posléze celá hlava, nějak mi nepadnou,ale to je jen muj problém.

Mě se sluchátka zase naopak líbí a jsou fakt dobrá po zvukové stránce a dá se s nimi i běhat aniž by vypadly...
Haaantr píše:Mohl by mi se někdo prosím pokusim odpovědět na mé dotazy o kousek výš?

1) To bych taky rád jen by mě zajímalo jestli ho tam v "domácích" podmínkách nějak dostaneš...
2) Zkoušel jsem nějaké excelovské soubory a je asi problém ve velikosti když to má více kB tak se neotevře celý, ale jen první stránky... tabulky to otevírá v pohodě a u bodového grafu mi to nezobrazilo jen spojnicovou křivku (a to v tom sešitě bylo 8grafů a všechny body byli zobrazeny). Jeden velký .xls soubor mi to neotevřelo, ale je to telefon tak mi to vůbec nevadí. P.S.: .pdf to otevírá nadmíru dobře :-)
3) Já používám do převod videa do mobilu Ultra Mobile 3GP Video Converter s nastavením
3GP - (MPEG-4 AAC) 3GPP Format (*.3gp), video: Good, zvuk: 64kbps, rozlišení: 320x240 VGA
carreaum17 píše:a nemůže pls někdo upnout fotky z fotoaparátu ? zajímalo by mě jestli opravdu fotí tak kvalitně nebo ne...

Tady je máš. 1, 2, 3, 4 Kromě té první byly foceny za špatných světelných podmínek a taky to jsou moje první fotky mobilem... (3Megapixely, automatické rozpoznání světelných podmínek, jas 5/9, bez blesku)
Tak a teď ještě moje otázka: svítí vám u stavu signálu pořád E ikonka? Obrázek
deska
Junior

Odeslat příspěvekod djlooper 26. 10. 2008 19:00

Ty gumové špunty opravdu nemusí vyhovovat každému, jsou docela velké, škoda že k tomu už do balení nedávají náhradní menší koncovky. Výstup do sluchátek je solidní a hlasitý, pro mně nejlíp zní při nastavení ekvalizéru na rock, škoda že chybí ten vlastní. Výstup do mono reproduktoru mně docela zklamal, ani ne tak zvukově, ale spíš malá hlasitost. Samozřejmě se dá MP3 upravit už v PC, ale třeba podobně vybavené Sony Ericssony ho hravě přeřvou svým stereo už na půl výkonu.
///|||||\\\
8(¨°/.°¨)8 .......... < iRiver T60 4GB + Sennheiser PX 100 >
(---------) .......... < Samsung S7350 Ultra S >
......................... < Samsung LCD LE40A756 + 2.1 HT-X720T + PlayStation 2 >
djlooper
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka