Samsung U800 Soul b - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Carismatico 26. 10. 2008 19:18

Díky za odpovědi, ony fotky nejsou tak hrozný, i když někde je to s ostrostí na štíru, ale zas co chtít v hnusným počasí, to ani ten nej fotomobil neudělá kvalitní fotky.

A ještě co max. hlasitost ? řve to do sluchátek, nebo je to tak potichu, že chytáte každý slovo ? jsem na vysokou hlasitost :) díky moc
Xperia S White + Wave 3 + Galaxy S II + S III

Mobilní poradenství a konzultace, více v "zeměkouli" :D
Carismatico
Moderátor Galerie

Odeslat příspěvekod NicolasB 26. 10. 2008 20:29

Hlasitost je taková že to doslova řve ale co bych vytknul tak to jsou basy které tam občas citelně chybí. (Creative Aurvana)
NicolasB
Junior

Odeslat příspěvekod Carismatico 26. 10. 2008 20:47

A není to sluchátky ? i když Creative patří mezi špičku

Carismatico
Moderátor Galerie

Odeslat příspěvekod Haaantr 26. 10. 2008 20:58

Jj, je to škoda že mi ty sluchadla nesedí, fakt jinak hrajou dobře.

Jinak, k těm fotografiím...ty co ti sem teď dal deska by ti měli stačit,chtěl sem ti sem dát i svoje,ale kvalitou je mám stejné...Já sem s nima docela spokojen, i když sem zarytej odpůrce foťáků v mobilech,neni nad normální foťák,mobily tak prostě nikdy fotit nemůžou...

Jinak 2 deska, ta ikona toho E by měla bejt to že máš přístupnej edge. Mě tam furt svítí G jako gprs, teda aspoň myslim...a když je modrá ta ikona tak se domnívam že se signál pro gprs,ale zrovna se nepoužívá...když zčervená tak je teprve aktivní, myslim že stejný to bude s tim tvým E.

Jo a pdf to fakt umí krásně.

a ještě jedna info pro všechny, když vám mobil bude hlásit, že máte slabou klávesnici, tak vám už skoro nic nedovolí dělat...přehrávat filmy,muziku,hry atd atd,snad jen telefonovat.
Haaantr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod NicolasB 26. 10. 2008 21:05

Sluchátka používám i na Nokii E51 a tam ty basy jsou, takže sluchátkama to určitě není. Ještě zkusím jíný ale nevidím to růžově.

Haaantr spíš myslíš slabou baterku než klávesnici :-)
NicolasB
Junior

Odeslat příspěvekod deska 26. 10. 2008 21:23

To: Haaantr - já se ptal na to E hlavně proto, že mi baterka vydrží tak dva dny, tak jsem si myslel jestli není to EDGE zapnuté pořád nějak v pohotovosti a neukrádá mi šťávu z baterky... ale asi to bude tím, že ten mobil hodně používám...
Někdo tu nedávno psal o paměťové kartě, o které si myslí že mu dost sosá energii z baterky, máte někdo podobné zkušenosti?
deska
Junior

Odeslat příspěvekod NicolasB 26. 10. 2008 22:29

To EDGE se dá celkem odkoukat od bluetooth když ho máš aktivované tak svítí modře ale jakmil posíláš či příjmáš data tak už svítí červěně. S tou paměťovou kartou ještě moc zkušeností nemám, ale příjde mi že si celkem veme dost.
NicolasB
Junior

Odeslat příspěvekod remaxik 27. 10. 2008 00:46

hell_boy píše:U nás mezi kopcama jsou jiné mobily taky na půce a nebo níž (vyzkoušeno na SE, siemensu i nokii) ale pouze u vodafonu, O2 skoro pořád plná, T-mobile taky nad půl. Jinak signál fakt docela zajímavě lítá, ale připadá mi, že je to jen nějaká chyba zobrazení neboť jsem se dovolal v pohodě ze sklepní hospůdky ve které mi hlásil nulový signál (bez čárek)...navíc z této hospody jsem se s minulým mobilem (SE) nedovolal, neboť tam byl úplně bez signálu.

Jo a oprava ohledně focení A4 s textem...když je text ostrý a je dost světla, tak v pohodě (čitelné), ale fotil jsem A4 s tabulkou, trošku světlejší a menší písmo, a text byl čitelný jen částečně, ale zase tam bylo docela šero

Tou sklepni hospudkou myslis Vinarku? :)
Duncall->Aklcatel OT DB->Phillips Savy->5110->3310->M35i-> GD35->S M55->SE k500i->Rokr E1->V360->T230->2610->5610 XM->6234->K750i->KP500->5800->Sam. Jet->6300->S Wave->HTC Desire S
remaxik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bobroněnko 27. 10. 2008 10:15

Nevím, kde ste přišli na to, že Soulu chybí basy? IMHO je todleto problém sluchátka vs equalizér. poslouchám na CX300 a i eqvalizérem normal je těch basů řekl bych dost, když sem jednou zapl rock, tak sem myslel, že mi z toho hučení upadne hlava. Jediné, co mě sejří, je pitomej výstup na boku telefonu.
A pro somebodyho: neříkej kupujte nokii. ono existujou taky lidi, kteří si soula koupí proto, že se jim nechce drbat s miliónem funkcí a chcou, aby telefon něco vydržel a vypadal. když sem měl mpx220, taky sem si s tím hrál, nahrával divxy, instaloval hafo pluginů a aplikací...pak sem měl N72, koupil sem si notebook a zjistil, že v podstatě všechno můžu dělat na booku a hafo pitomostí nepotřebuju. a tahat s sebou cihlu velikosti N72 jen proto, abych si zavolal, napsal sms a pustil hudbu, to je fakt kravina. vyměnil jsem ji za soula a jsem spokojenej, protože prostě víc od něj nepotřebuju...a N72 byla ještě pomalejší, takže rychlost mi nevadí. :-D
Hell was full...so I came back!
Bobroněnko
Junior

Odeslat příspěvekod JasperCZ 27. 10. 2008 21:17

deska píše:Při čem by jsi chtěl vidět tuto rychlost... myslím, že je dobrá, nějak nepozoruji, že by někdy měl být telefon rychlejší (jen tak pro informaci jBenchmark 2.0 mi dal myslím 108 bodů

Tak to by mělo jít, teď mám Siemens CX65 a Jb2.0 měl 88. A v menu celkem laguje a nejsou vyjmkou i 0,5 - 1s lagy při pohybu v menu :D Takže to by mi Soul b vyhovoval, když jsem zvyklý i na ten pomalý Siemens :D
JasperCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Keet 27. 10. 2008 21:33

Zdravim, neví někdo z Vás prosím, jak u tohoto mobilu vypnout T9? Nebo aspoň jak zapnout, že při psaní nové zprávy nebude hned aktivní a půjde psát text klasicky. Děkuju
Keet
Junior

Odeslat příspěvekod Carismatico 27. 10. 2008 22:17

JasperCZ - bacha pomalost telefonu se neměří podle podle výkonu v JB ( Java benchmarku ) ale podle procesoru, Siemens má procesor něco kolem 85 mHz, Samsung má procák cca 146 mHz. A když by jste někdo vzal do ruk Motorolu Rokr Z6 ta má procesor 500 mHz a taky je blesková.

Carismatico
Moderátor Galerie

Odeslat příspěvekod snowboarder 28. 10. 2008 23:28

Keet píše:Zdravim, neví někdo z Vás prosím, jak u tohoto mobilu vypnout T9? Nebo aspoň jak zapnout, že při psaní nové zprávy nebude hned aktivní a půjde psát text klasicky. Děkuju

v psaní nové zprávy zvol Možnosti > Způsob vstupu > abc. Tím se způsob uloží. Taky to jde hvězdičkou přepínat jednorázově.

jinak já T9 moc nemusím a obvykle nepoužívám u většiny mobil, ale zrovna u toho samsungu mi přijde naprosto exkluzivní ^^ a ručně vůbec nepíšu.
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod djlooper 31. 10. 2008 15:32

Jakou byste doporučili značku paměťové karty (min.4GB)? Podporuje karty microSDHC? A není pak problém s kopírováním a přímým ukladáním souborů na kartu? Kopírování objemnějších a vícero souborů (např. MP3) do vnitřní paměti telefonu trvá neuvěřitelně dlouho (přes Samsung PC Studio).

Má někdo typ jak fotit při špatném osvětlení, večer? V přítmí nebo při umělém osvětlení jsou fotky mizerné a zrnité, blesk a jas nepomáhá. Nečekám zázraky, ale oproti denním fotkám je to hodně velký rozdíl.

Dá se nějakým způsobem vypnout ukazatel času z mobilu, aby nepřekrýval tapetu? Je to otrava, když mám několik časů nad sebou - od operátora, z mobilu a ještě třeba na tapetě s ukazatelem času (příp. ukazatelem stavu baterie).

Je vůbec možné nějak zjistit (přímo v mobilu) v % stav baterie?

Fotky v profilu volajícího se nedají zvětšit? To se vždycky zkomprimují na malou velikost?
///|||||\\\
8(¨°/.°¨)8 .......... < iRiver T60 4GB + Sennheiser PX 100 >
(---------) .......... < Samsung S7350 Ultra S >
......................... < Samsung LCD LE40A756 + 2.1 HT-X720T + PlayStation 2 >
djlooper
Junior

Odeslat příspěvekod deska 31. 10. 2008 15:58

Paměťovku bych doporučil tuto je to SDHC a rychlost ukládání z karty na mobil je fakt rychlá přes Samsung PC Studio je to o hodně pomalejší (až mě to udivilo)
Tip na focení při špatném osvětlení -> jelikož jde o mobil tak jediná rada je snad rozsvítit ;-)
Problém s časem se tu už řešil a myslím, že se nevyřešil. (já tam mám jen čas nahoře v liště a jeden široký proužek s časem a datumem přes tapetu)
% baterky jsem zjistil akorát při připojení na PC a zvolení "přehrávač médií" kliknete na vlavtnosti mobilu a je tam hodně hrubý ukazatel baterie (100, 65, 30%) - ale stejně i tento funguje tak nějak divně... :-\
deska
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka