Samsung U800 Soul b - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod djlooper 31. 10. 2008 16:53

Takže je možné použít jakoukoliv microSDHC? Nemusí to být SanDisk?

Ano, měl jsem na mysli široký proužek s časem a datumem přes tapetu, který je hned pod ukazatelem signálu, pásma ,funkcí, času, takže nechápu proč je to tak u sebe nebo proč se nedá vypnout.
Čas od operátora tam není, to jsem napsal blbě ;-)

No já mám flash tapetu z ukazetelem času + datumu a signálu + baterky v % (za nehorázný peníz z T-Zones) a ten ukazuje baterii plně nabitou na 85 %, pak myslím 64, 32, 15... Ale spíš ji používám jako info, ne přímo jako tapetu...
///|||||\\\
8(¨°/.°¨)8 .......... < iRiver T60 4GB + Sennheiser PX 100 >
(---------) .......... < Samsung S7350 Ultra S >
......................... < Samsung LCD LE40A756 + 2.1 HT-X720T + PlayStation 2 >
djlooper
Junior

Odeslat příspěvekod djlooper 5. 11. 2008 17:41

Tak nakonec jsem koupil SanDisk microSDHC 4GB Class 4 (+ SD Adapter) za 306 Kč v Euronics ;-)
Obrázek
Údajně lze do tohoto mobilu použít i 16GB SanDisk microSDHC Class 2 (dle reakcí v diskuzi ke článku na Mobilmania).
///|||||\\\
......................... < Samsung LCD LE40A756 + 2.1 HT-X720T + PlayStation 2 >
djlooper
Junior

Odeslat příspěvekod kewin2511 7. 11. 2008 00:15

deska píše:To: Haaantr - já se ptal na to E hlavně proto, že mi baterka vydrží tak dva dny, tak jsem si myslel jestli není to EDGE zapnuté pořád nějak v pohotovosti a neukrádá mi šťávu z baterky... ale asi to bude tím, že ten mobil hodně používám...
Někdo tu nedávno psal o paměťové kartě, o které si myslí že mu dost sosá energii z baterky, máte někdo podobné zkušenosti?

zdravím..mám jednu otázočku ohľadom pridávania tých java hier do mobilu..v notebooku som mal Vistu a šlo to v pohode /hodil som tam hry a idú bez problémov/..dnes som sa vrátil k XP-čku a tam mi to nechce ísť..proste keď nájde telefón, otvorím ho a neukáže mi nič..žiadna ikonka nič..čiže sa nemôžem dostať ani do "Phone" aby som tam potom vytvoril tú zložku "Games"..nevieš v čom by mohol byť problém?? mám XP prof. service pack 2...diky vopred...a mimochodom s tým E-čkom čo si sa pýtal, tak to zmizne hneď vtedy keď vypneš a zapneš telefón, inak som to nevedel vypnúť..
kewin2511
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod deska 7. 11. 2008 09:56

S tím E (občas tam blikne G) je to asi v pohodě jen mě trápilo jestli, nějak pořád neověřuje síť a nezkracuje tím výdrž baterky. Jednou jsem zkoušel mobil moc nevytěžovat posloucháním hudby, koukáním na video nebo hraním her (jen telefonování a sms) a vydržel cca 3,5 dne - a to už je celkem dobrá výdrž.
kewin2511 píše:...dnes som sa vrátil k XP-čku a tam mi to nechce ísť..proste keď nájde telefón, otvorím ho a neukáže mi nič..žiadna ikonka nič..čiže sa nemôžem dostať ani do "Phone" aby som tam potom vytvoril tú zložku "Games"..nevieš v čom by mohol byť problém?? mám XP prof. service pack 2...

No já mám XP Home SP3 a jede to... Jen mě napadá zvolil jsi na mobilu přehrávač médií - při jiné volbě se "ikonka" neobjeví...
deska
Junior

Odeslat příspěvekod elmister7 7. 11. 2008 23:54

Už jsem vyzkoušel všechno možné, ale vážně nemůžu přijít na to, jak dostat do telefonu aplikace. S hrami je to v pořádku. Podle návodu od "desky" to jde nádherně, ale cokoli co není hra mi nefunguje. Zkoušel jsem i návody s použitím Softick PPP a Java Uploaderu, ale problém je v tom, že v té části, kde se musí zadávat kódy tak mi nefunguje ani jeden a to přitom stačí jen *#javatest#. Jestli někdo máte odzkoušeno, prosím poraďte.
elmister7
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod deska 8. 11. 2008 08:59

A zkoušel jsi stáhnout ty aplikace přes net aby ti potom taky fungovali? Nemusí být problém v telefonu ale v aplikaci. Já na něm rozjel Gmail, web'n'walk, JBenchmark, JBenchmark2, JBenchmark3D, AlcoholCalculator. Normálně s návodem co jsem tu dal. Některé věci se mi rozjet nepodařili, ale to je stejné i u her - některé jdou jiné ne.
deska
Junior

Odeslat příspěvekod kewin2511 8. 11. 2008 11:14

deska píše:No já mám XP Home SP3 a jede to... Jen mě napadá zvolil jsi na mobilu přehrávač médií - při jiné volbě se "ikonka" neobjeví...

zdravím..ja už neviem ako by som to mohol rozbehať, mal som tu windows media player 11-ku ale ako som čítal tak ten je ešte viac odveci ako 10..takže som hodil 10-ku, telefón mi nájde ako MTP media player, dám otvoriť cez windows explorer a otvorí zase prázdne okno (tento počítač/sgh u800)..a v telefóne som vybral Media player takže v tom nebude problém :(
kewin2511
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod elmister7 8. 11. 2008 11:17

Já myslel aplikace typu česko-anglický slovník nebo prohlížeš officovských dokumentů, atp. Jestli myslíš tím stáhnout přes net přes wap, tak to právě nechci pokud nebudu muset. Ale co jsem to zkoušel tím způsobem aplikací java db, tak mi šli jen hry, aplikace žádná. :-|
elmister7
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jirkausti 8. 11. 2008 20:19

chci se jen zeptat, jestli lze tímto telefonem zaznamenat telefonní hovor, pokud ano, zda to jde jednoduše jedním tlačítkem (např. spouští fotoaparátu), nebo zda je nutné procházet menu.
Díky, Jirka
jirkausti
Junior

Odeslat příspěvekod deska 9. 11. 2008 15:56

Bohužel nejde - teda alespoň jsem na to nepřišel. To mě taky občas zamrzí.
deska
Junior

Odeslat příspěvekod mir77 9. 11. 2008 18:23

Ahoj, včera jsem si tenhle telfon přines domu. Původně jsem šel najisto pro D900i, ale když jsem vyděl v T-Mobilu jak dopad ten, kterej maj na zápujčku, tak jsem se zděsil. Příšernej omlácenej stříbrnej proužek kolem dokola, no děs.

Vzal sem teda Soula a mám pár problémů.
První je T9. A ano, pročetl jsem si celou diskuzi a hledal jsem na netu a nepřišel jsem na způsob, jak jí trvale vypnout. Postup přes Možnosti - Způsob vstupu jí neutralizuje pouze po dobu psaní jedné SMS. A vypínat jí pořád hvězdičkou se mi fakt nechce :( Jestli víte přesně jak na to, tak sem s tím.

Další věc jsou hry a java aplikace vůbec. Možná je to tím, že má telefon firmware upravenej T-Mobilem, ale nenašel jsem nikde nic, co by vypadalo jako Zábava - Hry a Aplikace. Je mi to divný, že by T-Mobile takhle zrušil zrovna tuhle sekci jen proto, aby si dal do menu web'n'walk nebo t-zones.

Chtěl jsem si nainstalovat jimma a aplikovat na něj stejný postup, jaký tady byl vidět na videu, ale nejdřív jsem si to chtěl vyzkošuet s nějakou hrou. No, postup jsem dokončil, ale když nemám v menu položku se zábavou, tak je mi to vcelku k ničemu :)

Takže pokud mi někdo můžete poradit, buďte od té lásky.
mir77
Junior

Odeslat příspěvekod terez4 10. 11. 2008 23:10

Zdravím, mám dotaz ohledně barevného provedení tohoto mobilu, konkrétně mi není jasné, která barevná varianta se skrývá pod označením stříbrná a šedá- v různých e-shopech označují rozdílné barvy (neřešila bych to a objednala podle obrázku, ale u většiny jde asi jen o ilustrační obrázek). Mně se nejvíc líbí barevné šedo-stříbrné provedení, kde střední část je tmavší, než vnější části, mohl by mi někdo poradit, pod jakým označením se prodává? Taky se mi moc líbíl (na obrázku) v černé barvě, ale ten jsem v nabídce e-shopů nenašla- je vůbec v ČR k dostání? Děkuji
terez4
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod deska 11. 11. 2008 10:18

Platinum silver ... Soul grey ...už se to tu někde řešilo - jiné se do ČR nedováží
ObrázekObrázek
deska
Junior

Odeslat příspěvekod djlooper 12. 11. 2008 17:34

Fotky e-shopů jsou hodně matoucí, takovým hlavním znakem patrným na první pohled je barva plastových hran spodní a horní části mobilu, které přechází i na bok mobilu (viz. obrázky od desky):
světle šedé = Platinum Silver
černé = Soul Grey
Ale těžko říct, kterou barvu skutečně e-shop nabízí.
Soul Grey je celkově tmavší, skutečně vypadá asi takhle:
Obrázek
///|||||\\\
djlooper
Junior

Odeslat příspěvekod mir77 12. 11. 2008 18:42

mám ten tmavší od t-mobilu a jinou barvu mi ani nenabízeli, takže možná nemaj.. to jen tak info :)
mir77
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka