Samsung U800 Soul b - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod ondrazig 1. 1. 2009 17:59

to deska

no prave mam stejnej problem. nainstaluju to a černo... jako koukal sem na vsechny možny stránky a jako U600,U900 to maj ale nas ne. tak doufam že to časem udelaj :) ja už sem byl v takovym stavu že bych si to i koupil :D ale proste ani to neni možny :)

jeste zkusim menší rozlišení a uvidim.
ondrazig
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod potes83 1. 1. 2009 19:30

No já mám tento telefon tři týdny a po tuto dobu si mě u800 opravdu získal.Jen,co mě trošku vadí,že když zhasne displej neukazují se hodiny je to jen naštěstí malá vada na kráse,takže samsung u800 forever :-)
potes83
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ziggyna 1. 1. 2009 21:04

Omlouvám se za hloupou otázku, ale - když posílám MMS, rozsvítí se mi vlevo u signálu červený čtvereček - po odeslání a úspěšném přijetí druhou stranou mi tam svítí modré G - to jsem stále někam "připojená"? Jak to zrušit?
ziggyna
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ondrazig 2. 1. 2009 10:14

nejsi :) to jen sviti. možná ti to i svítí když jen zapneš telefon. aby to neco odesílalo tak to vysila takovy signály je to videt.
ondrazig
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod deska 2. 1. 2009 11:08

Nobody76: Zvuk u sms nastavit jde, jen z nějakého nepochopitelného důvodu, až po nastavení zvuku pro zvonění.
djlooper: zkus v nastavení složky Nástroje->Možnosti složky->Zobrazení->Zobrazit skryté soubory a složky, jestli tam nebude tak zkus přes Samsung PC Studio 3->Phone explorer složku games nejdřív vymazat jestli půjde... já tento problém nemám, takže netuším co pomůže. Mě se podařilo složku Games vytvořit a zkusil jsem ji smazat v Přehrávači médií - to se mi nepovedlo - tak jsem ji zkusil přepsat - no a teď tam mám složku xjs se kterou nejde nic dělat. :-( a nikde není vidět jen v telefonu...
potes83: ty hodiny mě taky ze začátku vadily, ale když jsem viděl na bratrovém Benq-Simens S68 vypálenou matici digitálních hodin... raději je tam už ani nechci :-)
ziggyna: MMS se posílá datovou sítí proto se při odesílání na chvíli zapne buď GPRS, nebo EDGE ovšem za tyto jednou zaplacená data již neplatíš je to v ceně MMS (v nastavení máš pro MMS vytvořeno speciální připojení)
Na závěr jeden můj dotaz: zkoušel už někdo flashovat tento telefon? (a taky by mě zajímalo, kde zjistím číslo firmwaru?)
deska
Junior

Odeslat příspěvekod djlooper 3. 1. 2009 23:30

Tak jsem zkusil flashnout firmware na verzi U800XEHK1 - podle návodu na www stránkách, které se tu moc neohřály a byly smazány ;-) Zdá se mi že pohyb v menu a kontaktech je trošičku svižnější, jenže můj problém s vytvořením složky Games nadále trvá, nepomohl ani full reset. Takže hry do mobilu jinak než přes WAP asi nedostanu :-/
///|||||\\\
8(¨°/.°¨)8 .......... < iRiver T60 4GB + Sennheiser PX 100 >
(---------) .......... < Samsung S7350 Ultra S >
......................... < Samsung LCD LE40A756 + 2.1 HT-X720T + PlayStation 2 >
djlooper
Junior

Odeslat příspěvekod deska 4. 1. 2009 11:54

djlooper: změnilo se ještě něco podstatnějšího v telefonu v novém firmwaru?
S tou složkou Games jsem si teď taky užil svoje při pokusu přijít na to čím to je, že ti nejde ji vytvořit, ale fakt se mi to nepodařilo, jen se mi podařilo si smazat všechny aplikace co jsem tam měl... (jde ti alespoň vytvořit složka jiného názvu v kořenu telefonu? a tu třeba pak přejmenovat na Games?)
deska
Junior

Odeslat příspěvekod Nobody76 4. 1. 2009 14:23

Tyhle hloupé omezení mě u samsungu teda dost serou...blokování instalace aplikací a her :?: ,sice mám jiný telefon,ale vidím,že ani dražší typy nejsou bez chyb.
Nobody76
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod djlooper 4. 1. 2009 18:02

deska: zásadnější rozdíly jsem zatím nepostřehl - snad jen rozdíl ve schématu s hodinami => místo "Menu" ve spodním levém okraji je ikonka (dopisní obálka) pro přímý vstup do složky Zprávy. Takže vstup do hlavního menu zůstává jen pomocí středového tlačítka.
V základu je už i 8 Java her, ale prapodivné demo verze(?). Zvuky, tapety a schémata jsou stejné.

Pro představu původní schéma, no a místo "Menu" je vstup do celé složky Zprávy:
Obrázek

Údajně až u firmwaru U80FXEHK2 (pro růžovou edici U800) je navíc nové schéma (růžové), zvuky a jiné vyzváněcí melodie. Středové tlačítko umožňuje vstup do vlastního menu (3x4 ikony), víc java her. Možná to ještě zkusím...

Složku pod jiným názvem v kořenu telefonu vytvořím, ale při přejmenování na Games mi stejně napíše, že "Název složky je již používán". Tak asi to bude tím, že když najedu v mobilu na Hry a další/Možnosti/4 Podrobnosti/Jméno => Games. Asi se to s tím bije nebo co...
///|||||\\\
......................... < Samsung LCD LE40A756 + 2.1 HT-X720T + PlayStation 2 >
djlooper
Junior

Odeslat příspěvekod ondrazig 5. 1. 2009 09:32

to deska a spol s nahraváním java aplikaci :)

takže :) je totiž další nový způsob, kterým to tam hodíte za 1 min :)

viz :

http://www.youtube.com/watch?v=WNkTmdjs ... pic=6058.0

2 programy.

slový závěrem :) když to tam dokážu nahrát i já tak to tam dokáže dát opravdu každy :) btw: skoro bych řekl že ani žádnou složku vytvářet nemusíte :) ale to sem nezkoušel :)
ondrazig
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod deska 5. 1. 2009 17:11

ondrazig: jo funguje to bezvadně, ikdyž to není za 1minutu... :-)
(v návodu je, že se má složka s .jar a .jad souborem zkopírovat do "exe=>java=>games" pro ten náš 'foun' to je bez toho "games" jinak je návod hodně dobře udělaný) :tleskani
djlooper: u toho nového firmwaru - když máš spuštěný hudební přehrávač a přehrává ti na pozadí plochy - jak se potom dostaneš do menu? (prostřední klávesa je v současném firmwaru nastavena pro pause/play)
deska
Junior

Odeslat příspěvekod djlooper 6. 1. 2009 09:32

deska: při spuštěném přehrávači na pozadí plochy se obálka dočasně změní na "Menu" ;-)
///|||||\\\
djlooper
Junior

Odeslat příspěvekod ondrazig 6. 1. 2009 10:11

hele a de v tom novým firmwaru taky udělat to že když si dam svoji tapetu že vypnu ty větší hodiny ? me to totiž něak nejdeš u toho staryho. tak jako bych rád věděl jestli to jde u novyho aby to mělo neakej význam to tam vůbec nahrávat.
ondrazig
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod djlooper 6. 1. 2009 10:30

ondrazig: bohužel úplně je vypnout zase nejde :-( , jenom změna stylu 1,2,3 nebo použít přednastavené schéma s hodinama jak to bylo předtím. Já používám jako tapetu flash analogové hodiny...řádek s časem nad tím už bych taky nemusel.
///|||||\\\
djlooper
Junior

Odeslat příspěvekod djlooper 6. 1. 2009 22:14

Tak sláva, že ten druhý postup na instalaci java her funguje i mně ;-) Jenom by zajímalo jestli U800 (a vůbec novější Samsungy) zvládají hry s pokročilejší grafikou. Jestli je Asphalt 4 maximum, tak to potěš.
No ještě si projdu na netu co tak asi zkousne přímo Samsung U800 Soul b.
Zkoušel jsem zatím toto (simulátory):
Nitro Street Racing - v podstatě stejné jak Asphalt 4, jenomže běží pomaleji a sekavě
Ferrari GT Evolution - dá se dostat do menu, samotný závod se nerozjede
NFS Undercover - hlásí chybu (text) hned při otevření
Snowboard Hero - dislej zbělá (asi jakoby nabíhá), hra se nerozjede
Ani radši nezkouším další, Colin McRae Dirt, Dakar 2009....
Všechny hry samozřejmě 240x320, odzkoušeno mimo jiné i na Sony Ericssonech (C702, W980i), kde běžely všechny bez problémů.
U logických her doufám problém není, snad rozjedu aspoň piškvorky.... ;-)
Nejsem žádný maniak na mobilní hry, ale s takovým displejem a vybavením by snad mohl šlapat líp, ne?
///|||||\\\
djlooper
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka