Hoj lidi!
Dotaz: Přišel někdo na to, jak vypnout hodiny, co jsou přes tapetu? Stačily by mi ty co jsou na horní oznamovací liště, druhý o něco větší hned pod nima, když mi navíc neladí barevně ani tématicky se zvoleným obrázkem, bych si klidně odpustil. Nehledě na to, že bych je moh dát k přednastavenýmu motivu a mít pak na displayi hodiny troje, což mi připadá už fakt přehnaný..

Jinak bych chtěl ze zkušeností napsat, že bohužel U800 nepodporuje JSR-75, takže to trochu komplikuje situaci čtenářům e-booků, protože neni umožněno prolézt telefon a načíst potřebný textový soubor. Samosebou dá se to řešit převodem knih do .jaru už v počítači. Ovšem to je další problém - když někdo pak nechce soubory .jar tahat z netu, třeba z finančních důvodů, tak zbejvá jen varianta viz návody na internetu, jak dostat .jar do mobilu přes kabel/USB. Ale ne každej má to štěstí, aby to s tim návodem zprovoznil. Sám sem se s tim dost trápil, protože tři počítače mi přes možnost "media player" nedovolily nic nahrávat, zkrátka mobil našly jako jiný zařízení bez možnosti zápisu. Jeden ho nenašel vůbec a až pátej, kde jsem to zkoušel, umožnil vytváření složky Games. Takže pakliže tu je někdo, kdo postupuje dle návodu a přesto mu to nejde tak jak by mělo, potom to je patrně ten důvod. Nepřišel sem na to, čím to je, možná roli hraje ovladač USB, možná verze SP, resp. OS - to co popisuju je jev na XP. Kdyby někdo přesně věděl co změnit (krom OS), rád si to přečtu.

K rychlosti. Můj dojem je, že mobil běhá jak má, tam kde má. Nadstandart jako 3D java hry už pravda nezvládá, takže jestliže si to chce koupit nějakej hračička, pak se to doporučit asi nedá.
A co se zvuku a sluchátek týče, nevim kolik lidí využívá sluchátka dodaná se zakoupeným výrobkem, většinou to je spíš jenom "aby něco bylo". Nicméně ty u U800 špatný určitě nejsou, jenom jsou dělaný na konkrétní velikost ucha, což může bejt pro někoho problém - buďto po chvíli bolí uši nebo naopak chybí basy. Hlasitost umí telefon určitě postačující, ekvalizéry jsou standartní, zvuk nadprůměr. Kdo je hudební znalec, ten zůstane patrně u přístroje na hudbu dělanýho se studiovými sluchátky, ovšem pro normálního jedince tohle víc než postačuje..
Jinak dík předem za radu k tim hodinám, ač mam dojem, že s tim asi nic dělat nejde.