Samsung U800 Soul b - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Cheetah007 4. 4. 2009 22:16

Jasne,diky.heůle zeptam se jeste na drobnost,kdyz jsem asi tyden (pak jsem jej vratil) mel Samsung S3500 slo v menu vynout efekt zobrazovani,ze obrazovka scrolovala zprava doleva na klasiku...u SOULub jsem to nikde nenasel,jde to nejak?
Cheetah007

Odeslat příspěvekod Cheetah007 4. 4. 2009 23:39

Tak jsem podle navodu FLASHnul U800XEHK1 a odezva telefonu se rapidne zlepsila,vstup do menu trva ani ne pul vteriny takze temer okamzity a pohyb po nem je taky lepsi,parada!
Jeste zkusim novejsi HK2 a bude to perfekt.
Cheetah007

Odeslat příspěvekod Cheetah007 4. 4. 2009 23:57

Somebody píše:Mě už naštěstí signál vrásky nedělá - prodal jsem ho a koupil jsem právě tu Nokii E51, signál všude OK. Samsung měl jedinou výhodu - byl celý z kovu, takže nic nevrzalo jako u Nokie (kombinace kov + plast není moc dobrý nápad). Ale jinak úplně nesrovnatelné telefony - po Samsungu jsem jak Alenka v říši divů! I když jsem nikdy Nokie moc nemusel, tak tahle symbianová E51 je dnes jen o 500 Kč dražší než ten Samsung, ale je nabitá funkcemi. Navíc jde bez problému přes kabel doinstalovat na co si člověk vzpomene, ne být odkázaný jen na drahé stahování přes Wap ... Pokud někdo uvažuje o novém mobilu, tak Samsung SGH-U800 Soul b NEBRAT, raději si kupte tu E51 !!!!!!!!!!!!!

Ja teda se signalem absolutne nemam problem.Ono kolisani jsem pozoroval pri nastavenem GSM/UMTS rezimu....jakmile jsem nastavil pouze GSM signal byl vsude stejny.
Cheetah007

Odeslat příspěvekod caid 5. 4. 2009 11:41

Bobroněnko píše:ja s ostatnima tlacitkama problemy nemel..jen sem ho proste jednou vytahl z kapsy bez toho ctyrsmeraku, ale jinak osoupaneho nebylo nic..
a s tim FW, asi na tom neco bude..ale u servisu bych cekal, ze to neposere, coz se mne treba statmuze docela lehce :-)

TO SE STALO PRITELKYNI TAKY ! vytahla ho z kapsy a bez ctyrsmeraku ;) podle me klasicka vada tehle founu,kdyz sem se kukal na cem je to prilepeny...zadnej div ze to odpadlo
LG KU990_V10i
uprava interface foto-kamera,schema HTC touchFLO,upraveny dialpad,NYX upraveno,zvysena hlasitost sluchatek a repro,upraveny medialni prehravac,zvysena vydrz baterie,zmeneny system menu,odstanena stylizace operatorem...
caid
Junior

Odeslat příspěvekod Cheetah007 5. 4. 2009 12:02

snowboarder píše:majka: Já si ten telefon koupil asi prvního nebo druhého září a doteď na něm žádný škrábanec nemám. A to si troufnu tvrdit, že se k němu chovám dost tvrdě ;)

Ja taky myslim ze se skrabance pri slusnem zachazeni jen tak neobjevi,narozdil od takove nokie 6300 kterou jste vzadu meli osoupanou a kdyz jste s ni zachazeli jak v bavlnce.On totiz ten hlinikovy kryt je jeste necim nalakovany a do kontaktu se samotnym kovem neprijdete....lak by mohl neco vydrzet.
Cheetah007

Odeslat příspěvekod mir77 5. 4. 2009 12:15

Cheetah007 píše:
snowboarder píše:majka: Já si ten telefon koupil asi prvního nebo druhého září a doteď na něm žádný škrábanec nemám. A to si troufnu tvrdit, že se k němu chovám dost tvrdě ;)

Ja taky myslim ze se skrabance pri slusnem zachazeni jen tak neobjevi,narozdil od takove nokie 6300 kterou jste vzadu meli osoupanou a kdyz jste s ni zachazeli jak v bavlnce.On totiz ten hlinikovy kryt je jeste necim nalakovany a do kontaktu se samotnym kovem neprijdete....lak by mohl neco vydrzet.

Já s nim teda zacházel velmi opatrně, koupil jsem si i pouzdro na pásek, abych to netahal jen tak v kapse a první se ošoupala snad hvězdička jako tlačítko, ale tak to neřeším, ale v zápetí šlo okolí objektivu. Jak leží, tak se s nim třeba šoupne nebo tak, takže tam jsem ho měl docela odřenej no a zadní kryt měl lehounký rejžky, kdo ví od čeho...
ale tak to jsem neřešil, šlo mi o to, aby se nepoškrábal display a to bylo v cajku ;)
mir77
Junior

Odeslat příspěvekod Cheetah007 11. 4. 2009 09:59

Trochu toto tema zase ozivim ;-)
Zajimalo by me jak jste na tom s vydrzi na jedno nabiti a jak jste celkove spokojeni s timto mobilem.

Kupoval jsem jej minulou sobotu a baterie byla asi v pulce.
Z nabijecky jsem jej vyndaval v utery rano a dnes v sobotu stale zbyva na indikatoru jedna carka ze tri.
Od utery do patku jsou to ctyri dny,pricemz teprve v patek dopoledne ubyla jedna carka a vecer dalsi....pocitam ze ta posledni vydrzi do dnesniho vecera,pak telefon ztlumi podsvetleni a po zhruba hodine se vypne uplne.Celkem myslim dosahnu peti dnu na jedno nabiti bez nocniho vypinani.Indikator neni prilis presny,tri carky drzi dlouho a pak uz to jde rychle vice zde: http://www.mobilmania.cz/titulni-strana ... fault.aspx
Telefon jsem nijak nesetril priblizne 4-5 hovoru denne nejake smsky celkem asi pul hodiny na wapu O2 Active a asi ctyri fotky.Hudební prehravac ani radio jsem nepouzival a telefon byl pouze v GSM modu.Vydrz zhruba odpovida tomu co psali v recenzich na MM a iDnes (Mobil.cz) a jsem prijemne prekvapen...na to ze ma tel jen 880mAh baterii.
Po tydnu pouzivani jsem s telefonem spokojeny,kvalitni displej dobre citelny na slunci,hlasite vyzvaneni i zvuk sluchatka pri hovoru,nahranim noveho FW se i zvysila rychlost v menu a celkova odezva telefonu.
Pokud jde o kolisani signalu jak v diskuzich nekteri popisuji,deje se to u GSM/UMTS modu a pricitam to spis O2 nez samsungu,pokud prepnu do pouze GSM je vse v nejlepsim poradku.

EDIT:
Jedna takova drobnost,tykajici se komunikace pres Samsung PC Suite a Windows Vista ktere na PC pouzivam.
Program jako takovy je dobry,pripojeni pres BT ci dodany USB kabel absolutne bezproblemove,bohuzel ale na WinVISTA nechodi synchronizace kontaktu s vestavenym postovnim klientem Microsoft Windows Mail ani kdyz PC Studio pres LIVE Update aktualizuji na nejnovejsi verzi.Program si rozumi jen s MS Outlook a defaultnim klientem Outlook Express z Win XP.
Cheetah007

Odeslat příspěvekod deska 19. 4. 2009 12:51

Já jsem taky prováděl synchronizaci starého telefonního seznamu v Outlook 2003 ve Windows XP a byl jsem z toho na prášky... ani náhodou se mi nepodařilo Outlook přemluvit k odesílání čísel do telefonu ve tvaru +420123456789 vždy to bylo jen 420123456789 a to telefon potom nevytočil. Řešil jsem to pomocí Outlook express, ale nakonec vyhrálo PC Studio 3 s integrovaným Phone Editorem a ruční úpravou záznamů.
deska
Junior

Odeslat příspěvekod Cheetah007 20. 4. 2009 22:13

Jo to se m i pri sync stalo taky....resil jsem to rucni upravou v telefonu.

EDIT:
S timhle se smirim,synchronizaci nedelam tak casto a dam si na to pozor.Vsiml jsem si ale ze telefon si nejak nerozumi s formatem Windows Media Audio zkr. WMA ktery podporuje.Prevedl jsem v WMP orig CD do WMA 192kbps CBR a pri prehravani v telefonu to nesnesitelne preskakuje...MP3 ve stejne kvalite je v poradku.Kdyby to delalo u VBR tak bych to jeste chapal ale tohle zamrzi....asi je encoding WMA narocnejsi a tel jej nestiha,na PC to hraje v poradku.
Cheetah007

Odeslat příspěvekod duskin 22. 4. 2009 23:34

ja som si ho objednal z nemecka (vysiel o dost lacnejsie ako na SK) a zatial v pohodicke. Baterka asi 4 dni, tlacitka sa neosuchavaju (zatial po viac ako mesiaci, ale nie je ani naznak), jemne skrabance sice su, ale pri mojom zaobchadzani sa prilis necudujem. Dal som tam 2GB kartu a pri nacitani java aplikacii je trochu dlhsia odozva akoby som uvital (aj ked som tam dal trochu viac aplikacii)
duskin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tomasii 1. 5. 2009 00:43

Mirka82 píše:
scepy píše:ahoj, mam dve otazky, tak kdo bude vedet pisnete mi na mail. 1) když chci poslat sms tak je tam nabidka poslednich cisel kterym sem posilal sms, da se ten seznam nejak smazat? 2) jde nejak nastavit abych mel zaplej zvuk jen na jeden kontakt nebo skupinu? aby kdyz by mi volal nekdo jiny, aby me to nezvonilo? diky

muzete mi prosim zaslat odpovedi na email: skic@volny.cz dekuji

myslím, že nejde ani jedno...

1. Dotazu moc nerozumím, mám U800 od Vodafone a když volím odesílání sms, nevidím žádný seznam předchozích (pokud nekoukám rovnou do seznamů doručených, odeslaných,...),
2. mám v mobilu jeden krátký záznam "ticha" = bez zvuku, a ten přiřazuji skupině (šlo by i jednotlivým číslům), která nemá zvonit. Není to zrovna efektivní, protože se musí zvuk přiřazovat v menu kontaktů, ani smysluplné, ale funguje to.
tomasii
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tomasii 1. 5. 2009 00:56

deska píše:Doteď jsem si myslel, že to tento telefon neumí, ale opak je pravdou. ;-)
V pohotovostním displeji stiskněte postupně: zelený telefon - levou navigační klávesu - 9 - 3
Nepřišel jsem na to jak jinak se do tohoto menu dostat.
Šťastné a veselé Vánoce.

Jsem novým uživatelem a jak pročítám fórum, narazil jsem nejen na spoustu rad, ale i na pár příspěvků, kterým nerozumím. jedním je výše uvedená citace. Můžete mi ji vysvětlit? :-[
Dík.
Naposledy upravil tomasii dne 1. 5. 2009 01:14, celkově upraveno 1
tomasii
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tomasii 1. 5. 2009 01:13

deska píše: ...
Na závěr jeden můj dotaz: zkoušel už někdo flashovat tento telefon? (a taky by mě zajímalo, kde zjistím číslo firmwaru?)

Jak pročítám fórum, narazil jsem na výše uvedený dotaz. Taky by mě zajímalo, jak zjistit verzi fw (možná, že jsem radu přehlédl). Můžete mi poradit?
Dík.
tomasii
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod deska 3. 5. 2009 11:06

K té první citaci (00:43)
ad 1: při odesílání sms zprávy se skutečně zobrazuje seznam tří posledních kontaktů na které byly poslední zprávy odeslány... tento seznam se maže po výměně sim karty.
Druhá citace (00:56)
byla vytržena z kontextu - kessica se ptal jak zobrazí položku s provolanými minutami (případně cenu hovoru, nebo počítadlo dat) => jde to dvěmi způsoby
1. na základní obrazovce zelený telefon - levou navigační klávesu (možnosti) - 9 (správce hovorů) - 3 (trvání hovoru)
2. jak napsal snowboarder Menu> Protokol hovoru > Možnosti > Správce hovorů
Poslední citace (01:13) verzi FW zjistíš po zadání kódu *#1234#
+ užitečné odkazy: http://www.plk.ic.cz .... http://u800.webnode.cz
deska
Junior

Odeslat příspěvekod tomasii 3. 5. 2009 14:03

Ahoj.

Díky moc za odpověď na mé dotazy, pomohly mi se dostat dál.
Jen s tím "zeleným" telefonem - tak jsem to zkoušel dle Tvého popisu již dříve. Problém je v tom, že tam žádné menu "Správce hovorů" nemám. Dám-li Menu -> "zelený" telefon (kontakty) -> Možnosti, tak tam nemám volbu "správce hovorů", ale pod 9 mám "Duplikovat" a po volbě se objeví prvý kontakt, který mám v adresáři s dotazem: "Již existuje ... kontakt ... Uložit?
Správce hovorů ale můžu navolit druhým postupem. Pak mám volby Počitadlo dat (kB sem a tam)/ Cena hovoru (samé nuly) / Trvání hovoru (sumární časy hovorů). Mám FW: U800XXHF3.
tomasii
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka