Samsung U800 Soul b - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Garcia 6. 9. 2008 17:13

zapni telefon a potom stlacaj tlacidlo hlasitosti... a tam si nastavujes hlasitost tlacidiel...
HTC Charmer WM6 Chinese WWE Rom + 2GB SD
Samsung U800 Soulb
LG KS360 + 4GB MicroSD
Garcia
Junior

Odeslat příspěvekod Mirka82 7. 9. 2008 23:49

Zajímalo by mě, jestli má tenhle telefon taky funkci, kdy si označím několik zpráv a pak je najednou smažu. Mám Samsung E530, ten tuto funkci má (sice nelogicky pod Smazat - Vše - pak si označím a už jede) a nerada bych se s ní loučila. Díky za odpověď!
Mirka82
Junior

Odeslat příspěvekod Garcia 8. 9. 2008 07:11

Mirka82: ano tuto funkciu ma aj U800
Samsung U800 Soulb
LG KS360 + 4GB MicroSD
Garcia
Junior

Odeslat příspěvekod Mirka82 8. 9. 2008 09:22

Díky za odpověď a mám poslední otázku - dá se nastavit zvuk sms, myslím nastavit vlastní (z mp3 a tak)? To E530 nemá a dost mi to vadilo - mohla jsem vybírat jen z 10 přednastavených...
Mirka82
Junior

Odeslat příspěvekod Marcel.G 8. 9. 2008 11:30

Zdravím všechny vespolek :-).
Chci reagovat na vaše dotazy ohledně tohoto mobilu a jelikož ho více jak měsíc vlastním, tak se chci podělit o pár informací s případnými zájemci o tento mobil.
Telefon mě uchvátil, hned jak jsem ho prvně spatřil a bylo mi jasné, že je to ten pravý :-)).
Bohužel mé nadšení opadlo asi po 14 dnech provozu - nemám na mysli funkční výbavu nebo ovládání, tam jsem na chybu nenarazil,ale můj problém byl mechanického rázu...totiž vypadl mi kurzor kolem středového tlačítka a to tak nešťastne, že jsem ho již po tmě venku nenašel.
Jedná se o směrová tlačítka.
Mobil jsem zanesl prodejci do reklamace...do 7 dnů jsem ho měl zpět s novými tlačítky.
Bohužel dnes ráno jsem zjistil, že mi jedna strana opět toho ovládacího tlačítka odlézá, takže dneska půjde opět do servisu.
Jsem z toho poměrně nešťastný, zřejmě se jedná o nějakou výrobní vadu a plast má křehké, nebo malé zobáčky uvnitř a ty se po stisknutí klávesy zlomí :-(.
Dále bych chtěl regovat na odpověď z dřívějška a musím ji vyvrátit - telefon má ve výbavě redukci na jakákoliv jiná sluchátka s jackem 3.5 mm.
Marcel.G
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Garcia 8. 9. 2008 17:43

Mirka82: ano mozes si zvonenie a aj zvuk sms vybrat z vlastnych melodii co si tam nahras...
Samsung U800 Soulb
LG KS360 + 4GB MicroSD
Garcia
Junior

Odeslat příspěvekod Mirka82 10. 9. 2008 10:43

Tak už ho mám taky a tady je několik postřehů:

- je fakt pěknej - je ve skutečnosti mnohem elegantnější než na fotkách nebo jako maketa

- fotky u kontaktů v seznamu nebo obrázky skupin se při příchozím hovoru zobrazují jen jako hodně malé obrázky a nikde jsem nenašla, jestli jdou zvětšit

- automatický zámek klávesnice mě nenechá ani vydechnout a už je zamčeno; sice i po odemčení je telefon tam, kde jsem skončila, ale nebavilo mě pořád odemykat, tak jsem ho zatím vypla (zámek klávesnice)

- extra zvonění pro určité kontakty jde kupodivu nastavit až poté, co má onen kontakt i zvláštní melodii pro hovor - pokud nemá extra vyzvánění pro hovor, neuloží se ani speciální melodie pro zprávu - zvláštní, ale je to tak

- některé věci jsou podle mě dost schované - např. informace o délce hovorů

- oproti samsungu E530 mi chybí tlačítko "c", kterým jsem mohla rovnou mazat - tady musím do možností, pak odstranit, pak vybraný (nebo více a označím co), pak znovu potvrdím a pak teprve se položka smaže - dost zdlouhavý

- se signálem nemám nejmenší problém

- zatím jsem spokojená, tak doufám, že to vydrží

Možná, že některé věci, které jsem výše popsala, jsou nějak řešitelné - budu ráda za postřehy, doplnění nebo vyvrácení! :-)

Díky M.
Mirka82
Junior

Odeslat příspěvekod hell_boy 10. 9. 2008 15:20

Zdravím, tak už jsem se takřka rozhodl, že si tohoto krasavce pořídím, ale není to zrovna nejlevnější mobil na trhu, tak chci požehnání od vlastníků. Mám totiž několik strašáků - haprující signál (vypadá to, že každému dělá něco jiného, tak bych rád věděl, jak to teda je), další věc je baterka (jak dlouho vydrží při minimálním používání? - žádné dlouhé hovory, pár sms, žádné hry ani posleh MP3), jaká je pevnost telefonu, jsem zvyklý ho nosit v kapse bez obalu a ladné zacházení s ním taky zrovna nemívám (občas spadne, navlhne atd.)...no a taky jsem někde četl, že poruchovost samsungů se blíží v posledním roce 40%, což je katastrofické číslo, já byl doteď zastáncem siemensů a následně SE a tam jsem neměl jedinou reklamaci ani poruchu a to jsem s nima kdovíjak nezacházel, jak jsem psal výše.

Za všechny případné reakce a doporučení předem díky.

PS: pokud máte tip na nějakou alternativu k U800, tak sem s ní :)

PS2: chci ho brát zvýhodněný od vodafonu, tak doufám, že není nijak zvlášť upraven...máte zkušenosti?
hell_boy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MAJkLSON 10. 9. 2008 17:13

Zdravim ve spolek,
tak jsem se pro tenhle mobil take rozhodnul a v nejblizsich dnech si ho koupim. Se samsungy mam dobre zkusenosti - doted vlastnim nekolik let E720 (skoda, ze Samsung nevydal nejakou nastupnickou verzi tohoto vecka - podle me nejelegantnejsi vecko of all time=]), ktera jede stale jako hodinky, coz ale nemuzou rict ostatni clenove me rodiny o svych mobilech. Hlavne o Sony Ericssonu, ktery jsem predtim take vlastnil a byl to ten nejpomalejsi a nejskaredejsi mobil co sem videl=] (SE T300). Doufam, ze mi nebude moc chybet V konstrukce (hodi se, kdyz nemate kapsu, tak si mobil proste zavrete za pas kalhot) a zminovane tlacitko "C", kterym se pohodove a rychle mazaly prichozi sms dorucenky. Doufam, ze to bude dobra koupe, jinak se na**ru (byla by to uz druha 'spatna' tohle leto)
MAJkLSON
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Garcia 10. 9. 2008 18:05

hell_boy: uz som to hore pisal ohladne signalu ze mam ho druhy tyzden a ani raz mi signal nehaproval.. ide stale na plno bez problemov...

baterka mi vydrzala 4 dni... par volani.. par sms... chvylu hrania...

pevnost je dost dobra kedze fon je takmer cely kovovy... takze ked ti padne max sa ti plechy pokrcia :) ... toto je moj prvy samsung takze ohladne poruchovosti nemozem odpovedat..
Samsung U800 Soulb
LG KS360 + 4GB MicroSD
Garcia
Junior

Odeslat příspěvekod Mirka82 10. 9. 2008 18:42

Ještě mám dotaz k ostatním uživatelům - vypla jsem si doručenky, ale u odeslaných položek se přesto objevuje fajfka "ok". Předpokládám, že se jedná o potvrzení o tom, že byla zpráva úspěšně odeslána, ale nevím to určitě. Není to přece jen potvrzení o úspěšném doručení? Je možnost to nějak zjistit?

Nepřišli jste na něco ohledně bodů, o kterých se zmiňuji výše?

Díky M.
Mirka82
Junior

Odeslat příspěvekod MAJkLSON 14. 9. 2008 20:13

Nevite nekdo, jak zapnu ten LED blesk, bez toho, abych fotil? Proste nejakou klavesou, abych si treba v noci mohl posvitit nebo tak... Diky

Jinak dorucenky jsou opravdu spatne - u E720 jsem s tim nemel problem, jelikoz to slo lehce smaznout klavesou 'c'... Takze jsem je vypl... skoda... :-)
Take automaticke zamykani klaves je rychle jako blazen, takze take vypnuto... ale v kapse to mobilu nevadi, jelikoz tlacitka jsou tuha a jen tak neco je nezmackne... skoda... :-))
MAJkLSON
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bobroněnko 15. 9. 2008 09:08

Co se signálu týká, nemám žádný problém.
Dál bych trochu poupravil - redukce na 3,5 jack je už v základním balení, včetně sluchátek, který jsou docela slušný (ale připojuju Senny CX300 :love: )
co se ringtonů a wallpaperů týká, -> zedge.net. btw, U800 nabízí i možnost vytvoření vlastního témátka přímo v telefonu, a to s docela solidníma možnostma nastavení. :-)
Hell was full...so I came back!
Bobroněnko
Junior

Odeslat příspěvekod MakTaKo 16. 9. 2008 09:58

tak jestli si na to ještě nepřišel, tak by to měla nejspíš jít tou kolébkou na zeslabování a zesilování. Jen soudím protože ho nemám, ale mám U900 a sou podobný, a tam to de takhle :-)
Siemens M50, odložený Siemens M65, nahrazený
Samsungem U900 + 8GB microSDHC(SanDisk) a i ten vystřídal odolný Samsung B2100 :)
MO: T-Mobile - BAV SE
MakTaKo
Junior

Odeslat příspěvekod airwi 16. 9. 2008 15:56

Zdar lidi skousel sem instalovat jawahry podle toho videa na Youtube no nejsem nejak zdatej v angline a nezdažilo se mi to.Keby nekdo mohl anebo mnel nejakej navod v Cestine nebo Slovencine moch bi ho zvežejnit prosiim. :-) Už sem skousel ruzny navody a stale nic. :hm
Za radu DEKUJI.. ;-)
airwi
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka