Samsung U800 Soul b - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod kopecek 16. 9. 2008 20:33

Co se týče instalace Javových programů, osvědčila se mi tato metoda - je potřeba datový tarif a vlastní web/ftp (zadarmo dávají kdekoliv). Nahraji si tam jar soubory a v telefonu v prohlížeči zadám adresu umístění souboru. PAk to už jen nabídne instalaci. Bez datového tarifu to lze také, ale cena za stažená data bude asi trochu větší (nemám představu, ale dá se zjistit u operátora).

Jinak polovina zde řešených problémů (hlasitost tlačítek atd.) je už mnohokrát vyřešená, stačí používat google.

Add signál: když porovnám telefony, které jsem měl, tak průměr.
Add výdrž: pár hovorů, pár SMS, cca 30 minut datových přenosů denně - výdrž 2-3 dny.
Add customizace Vodafone: Jediné, čeho jsem si všiml, jsou datové profily Vodafone - lze vytvořit jiné. Žádné úpravy menu atp.
kopecek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Křupina 18. 9. 2008 12:55

nemohl bys ten postup tady trochu rozepsat?asi jsem uplne blbej.... :-D
Křupina
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MakTaKo 19. 9. 2008 15:47

no a nebo si je nemusíš nahrávat na svůj web, ale rouvnou odsud: http://gallery.mobile9.com/c/240-320-mo ... va-games/1 se dají stáhnout přes wap ;-) Pak už jen ten datovej tarif :-))
Siemens M50, odložený Siemens M65, nahrazený
Samsungem U900 + 8GB microSDHC(SanDisk) a i ten vystřídal odolný Samsung B2100 :)
MO: T-Mobile - BAV SE
MakTaKo
Junior

Odeslat příspěvekod SuperHolda 20. 9. 2008 12:07

Je normální že mi u U800 vydrží baterka jeden den? A to jsem neposlouchala mp3, jen jsem za den poslala několik sms a dvě volání. Ach jo, u minulých mobilů jsem byla zvyklá nabíjet jednou za 4-5 dní :-S
.:K750i,1Gb:.
SuperHolda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mirka82 20. 9. 2008 12:16

To podle mě normální není.. Já nabíjela za den na začátku - přepisovala jsem si kontakty, takže běžel pořád. Teď nabíjím tak jednou za 5 dní při hodně malým provozu a za 3-4 dny při normálním provozu. Takže to vidím jako důvod reklamace.. :-(
Mirka82
Junior

Odeslat příspěvekod SuperHolda 20. 9. 2008 12:28

Tak díky za odpověď, teď po nabití mu dám ještě šanci a pak ho asi budu muset reklamovat :'( nedá se nic dělat
.:K750i,1Gb:.
SuperHolda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod deska 21. 9. 2008 10:30

Zdravím, uvažuji o koupi tohoto telefonu, ale chtěl bych se zeptat jak je to s posloucháním mp3 nebo rádia - jde u toho dělat i něco jiného (např. pracovat s kalendářem, s kontakty, nebo jen hrát hry)?
deska
Junior

Odeslat příspěvekod Bobroněnko 21. 9. 2008 10:41

jde u toho delat prakticky cokoli, jen ty hry tam musis nejdriv nejako dostat.
Hell was full...so I came back!
Bobroněnko
Junior

Odeslat příspěvekod S0T0 21. 9. 2008 16:05

Mam dotaz, mam U800, po koupi mi vydrzela bez problemu i tyden, ted jsem si poridil micro-sd kartu 4gb sdhc a rapidne klesla vydrz ( 2dny) uzivani jsem pritom nijak nezmenil.. deje se nekomu neco podobneho? Dekuji
Lenovo T420 + 16GB RAM +mSATA SSD, Huawei G6
S0T0
Junior

Odeslat příspěvekod martin.lbc 22. 9. 2008 14:17

Ahoj.
Měl jsem tento telefon 14 dní. Napíšu krátce svoje zkušenosti, třeba to někomu pomůže při rozhodování. Musím dopředu napsat, že jsem spíše fanda značky Samsung než jeho odpůrce.

Plusy:
design, kvalita zpracování, displej, rozměry, váha, výdrž baterky

Mínusy:
příšerně pomalé reakce (ve srovnání s N6300 je to horor), horší klávesnice pro psaní SMS.

Po 14 dnech jsem telefon vrátil a pořídil místo něj F480 a musím říct, že to je úplně jiné kafe:-)
martin.lbc
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kopecek 22. 9. 2008 21:51

Pomalý je. Ale znám spoustu lidí, kterým dvojklik trvá i více než minutu, takže zase žádná tragedie ;)
Klávesy jsou tuhé, ale zase nemám problémy i bez zamknutí klávesnice (již zmiňovaný a proklínaný bleskový automat) strčit telefon bez obav z nechtěných hovorů do kapsy.
Ale srovnávat Trabanta s Ferrari... Vždyť cena F480 je dvojnásobná oproti U800. To by bylo hodně špatné, kdyby to zařízení nepodalo minimálně dvojnásobný výkon. I když při porovnání oficiálních cen si dokážu místo něj představit spoustu lepších zařízení.
kopecek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mirka82 22. 9. 2008 23:39

Dovolím si oponovat.. U800 nazývat Trabantem? Jsem ostře proti! :)
Mirka82
Junior

Odeslat příspěvekod Křupina 23. 9. 2008 17:08

No nevim ja se zamkem klaves nemam absolutne problem..vypnul jsem automaticky zamek a nez dam mobil do kapsy zmacknu to jedno tlacitko..podle me to neni problem..

jo a s tema hrama vubec nevim..nejde mi to nahrat ABSOLUTNE NIJAK...jsem z toho uz na prasky...
Naposledy upravil jannnn dne 24. 9. 2008 15:17, celkově upraveno 1
Důvod: sloučeny příspěvky
Křupina
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod radzimko 25. 9. 2008 09:12

no musel som ho dat prec....absolutne stratil signál
radzimko
Junior

Odeslat příspěvekod beat 27. 9. 2008 15:48

Jaké maximální rozlišení videa dokáže U800 přehrát? Nebavím se o nahrávání videa, to mě nezajímá :-)
A jaká je rychlost telefonu ve srovnání s D900?
Děkuji..
beat
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka