Samsung I8910 HD - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Ra 6. 8. 2009 12:08

Zdravím. Chcel by som sa spýtať aké máte skúsenosti s už spomínanou fóliou Invisible Shield . Niekto tu tuším písal, že sa zle nalepuje a že asi nevydrží. :D
Ďalej ako to vypadá so softvérom a mobilami ktoré sú oficiálne pre náš trh. (sú rýchlejšie, padjú, či aký je rozdiel medzi tými čo boli pre Poľsko, Rusko a pod.) :?:
Dík ;-)
Ra
Junior

Odeslat příspěvekod Zabi.princ 6. 8. 2009 12:45

Ra píše:Zdravím. Chcel by som sa spýtať aké máte skúsenosti s už spomínanou fóliou Invisible Shield . Niekto tu tuším písal, že sa zle nalepuje a že asi nevydrží. :D
Ďalej ako to vypadá so softvérom a mobilami ktoré sú oficiálne pre náš trh. (sú rýchlejšie, padjú, či aký je rozdiel medzi tými čo boli pre Poľsko, Rusko a pod.) :?:
Dík ;-)

zahlídl jsem tu taky příspěvek o invisible shield.. a bylo tam psáno že snad odstává nebo co.. a že je delší než telefon.. tak nevim.. já mám objednáno pouzdro orbit flex i s držákem na kolo... páč to určo využiju.. jako gps na kole..
Zabi.princ
Junior

Odeslat příspěvekod Zabi.princ 6. 8. 2009 13:17

proč když vytvořím složku a do ní dám obrázky a do ní další složku s obrázky.. proč je pak v galerii nemám roztříděné tak jak je mm ve složkách v paměti.?
Zabi.princ
Junior

Odeslat příspěvekod zikpik 6. 8. 2009 13:19

Zabi.princ píše:
Ra píše:Zdravím. Chcel by som sa spýtať aké máte skúsenosti s už spomínanou fóliou Invisible Shield . Niekto tu tuším písal, že sa zle nalepuje a že asi nevydrží. :D
Dík ;-)

zahlídl jsem tu taky příspěvek o invisible shield.. a bylo tam psáno že snad odstává nebo co.. a že je delší než telefon.. tak nevim.. já mám objednáno pouzdro orbit flex i s držákem na kolo... páč to určo využiju.. jako gps na kole..

To si s sebou ale rovnou přibal i solární nabíječku... :-)
Dancall 2711 (1996) ---> x ---> Samsung i8910 HD
zikpik
Junior

Odeslat příspěvekod Zabi.princ 6. 8. 2009 13:37

zikpik píše:
Zabi.princ píše:
Dík ;-)

To si s sebou ale rovnou přibal i solární nabíječku... :-)

proč?
Zabi.princ
Junior

Odeslat příspěvekod zikpik 6. 8. 2009 13:39

Zabi.princ píše:
zikpik píše:To si s sebou ale rovnou přibal i solární nabíječku... :-)

proč?

No pokud s tím pojedeš na cyklotůru a budeš mít puštěnou navigaci, tak tomu moc času nedávám. Leda že by sis to bral jenom na cestu od domu do hospody...
Dancall 2711 (1996) ---> x ---> Samsung i8910 HD
zikpik
Junior

Odeslat příspěvekod javak810i 6. 8. 2009 13:44

Jn, s tou výdrží to je bída, osobně jsem čekal víc, když to má AMOLED display a 1500mah akumulátor. Ale někdo mi psal, že se to časem zlepší. Má jí měsíc a při běžném používání mu vydrží 90h
HP Elitebook 8740W - Core i7, 8GB RAM, Geforce GTX460M
Sennheiser CX400 -> UE SuperFi 4 -> Jays D-Jays -> VSONIC GR07 -> Sennheiser HD 25 -> Sennheiser IE 60 + Sony MH1C -> Sennheiser IE80 (fake) -> Xiaomi Piston 2
javak810i
Junior

Odeslat příspěvekod jvees69 6. 8. 2009 13:46

podle mě prdlajs... na baterii to určitě minimálně půl dne vydrží navigovat a přitom přehrávat hudbu... neříkejte mi, že ne..
jvees69
Junior

Odeslat příspěvekod Zabi.princ 6. 8. 2009 13:52

jvees69 píše:podle mě prdlajs... na baterii to určitě minimálně půl dne vydrží navigovat a přitom přehrávat hudbu... neříkejte mi, že ne..

no jasný, dnes jsem jí měl puštěnou v lese.. jsem se ztratil ... :-D , no a v pohodě jsme našli sestřenice auto a ještě jsem navigoval do varů.. a ubyla snad jedna čárka (nebo žádná teď si nejsem jistej..) a byla celkem puštěná asi půl hoďky...
Zabi.princ
Junior

Odeslat příspěvekod jvees69 6. 8. 2009 13:55

fakt ta navigace musí vydržetonline aspoň půl dne.. je fakt že když člověk navigueje v autě tak jede většinou na napájení 12V aale i tak na baterii musí vydržet nějakou tu hodinu.. ale nějakej tesk majitele i8910 HD by se hodil.. kdo se do toho pustíte??
jvees69
Junior

Odeslat příspěvekod novic2004 6. 8. 2009 14:08

pokud budeš mít upe na max nabitou baterku tak tý navigaci dávám tak 4hodky max a navíc nevim k čemu ti to bude na kole když na tom displeji na sluníčku nejni skoro nic vidět :-D
novic2004
Junior

Odeslat příspěvekod Zabi.princ 6. 8. 2009 14:15

Zabi.princ píše:
novic2004 píše:pokud budeš mít upe na max nabitou baterku tak tý navigaci dávám tak 4hodky max a navíc nevim k čemu ti to bude na kole když na tom displeji na sluníčku nejni skoro nic vidět :-D

já teda vidim ;-), a navíc třeba z varů do kyselky na kole je to tam za míň jak dvě.. a spět by to mělo bej stejný.. (mimochodem do kyselky se chystám.. až mi přivezou to pouzdro)
Zabi.princ
Junior

Odeslat příspěvekod arai 6. 8. 2009 15:54

Lidi, poraďte, prosím. Zmizly mi veškeré údaje na té levé liště, co vylézá, když se na ní klikne. Lišta je prázdná. Jak obnovit předchozí odkazy? Díky
arai
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Zabi.princ 6. 8. 2009 17:40

Lithium-iontový akumulátor
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Skočit na: Navigace, Hledání

Lithium-iontová baterie (zkráceně Li-Ion baterie) je druh nabíjecí baterie běžně používané ve spotřebitelské elektronice. Kvůli vysoké hustotě energie vzhledem k objemu se výborně hodí pro přenosná zařízení. V současnosti je to v této oblasti asi nejvíce používaný typ. Chemický princip je velmi podobný jako v lithium-polymerových bateriích.
Li-Ion baterie z mobilu Samsung
Obsah
[skrýt]

* 1 Historie
* 2 Technologie
* 3 Výhody
* 4 Nevýhody
* 5 Jak prodloužit životnost
* 6 Externí odkazy

[editovat] Historie

První experimenty prováděl G. N. Lewis v roce 1912. Návrh proběhl roku 1960, poté byla baterie vyvíjena hlavně v Bellových laboratořích. První prodejní verzi vyrobila firma Sony v roce 1991.

[editovat] Technologie

Anoda je vyrobena z uhlíku, katoda je oxid kovu a elektrolyt je lithiová sůl v organickém rozpouštědle.

Základní zjednodušená chemická reakce:
\mathrm{Li}_{\frac12} \mathrm{Co} \mathrm{O}_2 + \mathrm{Li}_{\frac12}\mathrm{C}_6 \leftrightarrows \mathrm{C}_6 + \mathrm{Li}\mathrm{Co}\mathrm{O}_2

Uvnitř každé běžně prodávané baterie (battery packu) je čip, který hlídá stav a kontroluje průběh nabíjení.

[editovat] Výhody

* Může být vyrobena v různých tvarech.
* Velmi vysoká hustota energie – 200 Wh/kg, 530 Wh/l – třikrát vyšší hodnota než starší typy jako Ni-MH.
* Tím pádem můžeme mít baterii s relativně vysokou kapacitou a malým objemem a hmotností.
* Téměř žádné samovybíjení (do 5 %).
* Nemá paměťový efekt.
* Není ji třeba formovat (nezaměňovat za NESPRÁVNÝ výraz FORMÁTOVAT, který označuje zcela jiný děj na zcela jiném zařízení) – několikrát nabíjet a vybíjet před prvním použitím.
* Vysoké nominální napětí: 3,7 V
* Životnost 500–2000 nabíjecích cyklů.

[editovat] Nevýhody

* Baterie stárne, tedy ztrácí maximální kapacitu nehledě na to, jestli je nebo není používána (již od výroby). Rychlost tohoto stárnutí se zvyšuje s vyšší teplotou, vyšším stavem nabití, a vyšším vybíjecím proudem/zatížením.
* Nebezpečí výbuchu nebo vznícení.
* Nelze snadno koupit pouze články bez čipu, tím pádem jsou dražší.
* Vadí jí úplné vybití. Když se dostane pod napětí 2,8 V, je velmi těžké ji znovu „obživit“.
* Proto baterie, která je dlouhou dobu ponechána vybitá, může „umřít“ (samovybít se pod přípustnou hodnotu).

[editovat] Jak prodloužit životnost

* Nenechávejte zbytečně dlouho plně nabité nebo úplné vybité baterie stát.
* Optimálně skladujte záložní baterii v chladu (ne v mrazu) a při tak 40% nabití – více viz odkazy.
* Nevybíjejte do úplného vybití. (Tzn. když zařízení hlásí vybitou baterii, nesnažte se ji zbytečně dále vybíjet.) Je mnohem lepší ji dvakrát vybít na 50 % než jednou na 0 %.
* Kupujte „čerstvé“ baterie.
* Preferujte málo hřející zařízení (jako notebook a mobil) a nenechávejte je v horkém autě.

[editovat] Externí odkazy

* BatteryUniversity.com
* Laptop Battery Questions Answered
* Laptop Li-Ion Battery guide
* Belza.cz
ČOŽ ZNAMENÁ, ŽE mAXIMÁLNÍ KAPACITA L-ION JE K DISPOZICI UŽ OD ZAČÁTKU !
Zabi.princ
Junior

Odeslat příspěvekod nuff.dome 6. 8. 2009 17:44

Zdravím. Sháním i8910 ve vezi 16GB a je mi jedno jestli ze zahraničí nebo šedý dovoz, hlavně aby to byl originál :) Nevíte někdo něco kde by se dal sehant ? Podle infolinky samsungu se do Čr zatím neplánuje, nicméně si mám počkat do přelomu zaří-listopad kdy by měli být na trhu nové modely samsungu a tudíž i i8910 v 16GB verzi by se mohla dostat ofiko k nám. Díky za odpověď
Naposledy upravil nuff.dome dne 6. 8. 2009 17:50, celkově upraveno 2
nuff.dome
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka