od rk747 13. 10. 2009 13:31
Koupil jsem asi před měsícem, je to krásný stroj s bezvadným displejem, ohromným výkonem.
Bohužel tu jsou některá dosti velká negativa:
- mizerná podpora Samsungu, servis je pouze v Kladně a Táboře!
- velmi špatný software jak v samotném telefonu, tak i na PC
- 1.10 telefonu náhle zbělal displej při aktualizaci hudební knihovny, přestal reagovat, vyjmul jsem baterii a od té doby nelze zapnout. Ještě tentýž den jsem odevzdal na značkové prodejně
Samsungu v Paláci Flora přístroj do opravy. Dnes je 13.10, a telefon se ještě nedostal technikovi v Britexu do ruky!!!
Jinak několik poznatků z používání:
- velké problémy s režimem USB a přesouváním souborů z a na paměťovou kartu (mám 16GB)-
správce Windows Vista má často problém s vyhledáním disku, objevují se hlášky o poškozené
kartě, dochází k restartům telefonu, atd., padá windows explorer
- prakticky nefunkční synchronizační software Samsung PC Studio, kromě funkce modemu i8910, ta naopak na rozdíl od Nokie funguje parádně, a to jak přes USB, tak přes bluetooth
- velmi špatný Music Manager v PC Studiu, nekorektní chování, při nakopírování vytvořeného playlistu duplicituje položky-takže pro tvorbu playlistů a následnou synchronizaci do telefonu nepoužitelné
- excelentní kvalita přehrávání videa a to i souborů v rozlišení a bitovém toku pro PC, za normálních světelných podmínek podstatně lepší než u iPhone, na přímém slunečním světle je však čitelnost a kvalita oproti iPhone mírně horší. Projevují se výhody amoled displeje, barvy jsou proti LCD mnohem plnější, displej má obrovský pozorovací úhel bez známek změn zobrazení
- i přesto, že symbian velmi sráží úroveň celého telefonu, je znát enormní výkon použitého procesoru, telefon je prakticky srovnatelný co se rychlosti týká s iPhone 3G, někde samozřejmě nikoli, např. galerie, ta skutečně katastrofální, to je však stará nemoc systému symbian. Rychlost odezvy telefonu je však např v menu prakticky okamžitá
Moje rada zní: i8910 je sice skvostný kus hardware, tím to ale bohužel končí. Pokud se mi podaří vyreklamovat, vrátím se zpět k Apple, ostatně iPhone 3G stále ještě naštěstí mám, ...
Buď bych volil iPhone 3GS, nebo počkal na léto 2010 na uvedení nové genrace iPhone. Další možností je koupit i8910 až po vydání nového firmware, což má být údajně za 2 týdny, ...
SONY CMDX-1000/SONY CMD Z-5/N7650/N7610/N70/N73/N95/iPhone 3G 16 GB/Samsung I8910HD/iPhone 3GS 32 GB Black/iPhone4/SONY Xperia S/SONY Xperia T/SONY Xperia Z/SONY Xperia Z Ultra