Samsung I8910 HD - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod izers18 14. 10. 2009 11:28

rk747 píše: ...

Chápu rozčarování. Ale najít si nový FW, je i české forum, pak flashnout do mobilu, tak získáš úplně jiný tel.

Ale jak jsem psal, někdo toto neřeší doma,ale přes servisy, techniky atd... Nový FW 1.5 případně Speed Editon jsou velmi vyzrálé verze FW.
Manipulace se soubory, soubory na kartě, rychlost tel... vše bez chyby nyní
izers18
Junior

Odeslat příspěvekod stvrto 14. 10. 2009 22:01

Ked chcete aktualny SK/CZ FW, pozrite sa sem
I'm CS:Source oldschool surfer from
.::jolt.co.uk (69) 24/7 - surf fragging::.
server. Who's better than I?
stvrto
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dreamery 15. 10. 2009 07:22

rk747: nevim co si stim tlf delal, ale vetsina chyb je proste absolutne mimo a nikdy jsem je z 500 uzivatelu, kteri jsou registrovany na foru o tomto tlf neslysel. Takze muj zaver zni: veskere info, rady, novy fmw a jine najdete na foru urcene k tomuto tlf a podle toho si udelejte usudek.
Dreamery
Junior

Odeslat příspěvekod rk747 19. 10. 2009 15:56

To je sice hezké, nicméně já se držím zásady, podobu záruky instalovat do telefonu pouze
legální, oficiální software! Telefon totiž dokáže zaznamenat veškeré operace, a to tak, že zůstanou uchovány trvale. Servis, eventuálně přímo technici výrobce dokážou tato provozní data
zpřístupnit, a rázem může být po záruce z důvodu neoprávněného zásahu ze strany uživatele!
Jenom nechápu, co se stalo, jediné, co jsem provedl, bylo, že jsem nahrál hudbu na kartu, tu jsem nakopíroval na další PC. Pak jsem v telefonu zformátoval kartu a data z PC jsem nakopíroval zpět na kartu přes USB připojení telefonu. Pak jsem spustil přehrávač, zahájila se aktualizace knihovny. Po několika minutách zmizelo z displeje standartní zobrazení, objevily se duhové horizontální čáry s chybovým černým pruhem v horní části displeje. Telefon nereagoval absolutně na žádný podnět. Vyjmul jsem baterii. Od tohoto okamžiku se z telefonu stala "mrtvola", ...
SONY CMDX-1000/SONY CMD Z-5/N7650/N7610/N70/N73/N95/iPhone 3G 16 GB/Samsung I8910HD/iPhone 3GS 32 GB Black/iPhone4/SONY Xperia S/SONY Xperia T/SONY Xperia Z/SONY Xperia Z Ultra
rk747
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MulderJ 21. 10. 2009 10:10

Ahoj, mám pár dotazů. Chtěl bych si koupit tento telefon, ale slyšel jsem, že si snad nemůžu ke kontaktu uložit jeho narozeniny, tak aby mi to každý rok dalo upozornění. Další otázka:
Dá se nějak ošetřit to, aby se mi nepřipojoval k internetu a já neplatil za přenos dat? Připojoval bych se přes wifi. A ještě jedna otázka. Chci internet v mobilu od T-Mobile, ale mám zase strach, že mi to bude stahovat i něco co je nad limit toho základního paušálu a pak bych platil data. Máte s tím nějaké zkušenosti?
MulderJ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod boriscz 21. 10. 2009 17:38

rk747 píše:To je sice hezké, nicméně já se držím zásady, podobu záruky instalovat do telefonu pouze
legální, oficiální software! Telefon totiž dokáže zaznamenat veškeré operace, a to tak, že zůstanou uchovány trvale. Servis, eventuálně přímo technici výrobce dokážou tato provozní data
zpřístupnit, a rázem může být po záruce z důvodu neoprávněného zásahu ze strany uživatele!

Odkud berete odvahu něco takového tvrdit ! Nekrmte nás takovými nesmysly, když tomu nerozumíte.
Mohu jenom souhlasit s "instalovat do telefonu pouze legální, oficiální software!" a ne jenom po dobu záruky. ( i programátor chce žít )
Poslech se sluchátky při vysoké hlasitosti může trvale poškodit sluch ... tak bacha !
boriscz
Junior

Odeslat příspěvekod Franklin 21. 10. 2009 23:06

MulderJ píše:Ahoj, mám pár dotazů. Chtěl bych si koupit tento telefon, ale slyšel jsem, že si snad nemůžu ke kontaktu uložit jeho narozeniny, tak aby mi to každý rok dalo upozornění. Další otázka: Dá se nějak ošetřit to, aby se mi nepřipojoval k internetu a já neplatil za přenos dat? Připojoval bych se přes wifi. A ještě jedna otázka. Chci internet v mobilu od T-Mobile, ale mám zase strach, že mi to bude stahovat i něco co je nad limit toho základního paušálu a pak bych platil data. Máte s tím nějaké zkušenosti?

1) Ke kontaktu si narozeniny přidat můžeš, to mám vyzkoušené, ale že by to umělo narozeniny připomínat, tak o tom nic nevím. Teoreticky je možné, že existuje aplikace, která tohle dělá. Já nic takového neznám. Podívej se trochu nahoru na ikonu uživatele "Dreamery" a zjistíš, na kterém serveru sídlí super komunita lidí vlastnících tento telefon. Třeba ti tam poradí líp.

2) Připojování k Internetu se dá zakázat/omezit velice snadno, tohle není problém. V Menu -> Settings -> Connectivity -> Destinations je seznam všech připojení (access points), která telefon "vidí". Tady si nadefinuješ jenom ta připojení, která opravdu chceš, případně promažeš ta, která nechceš. Navíc, u každého připojení se dá nastavit, jestli se mohou použít rovnou anebo jestli je pokaždé vyžadován tvůj souhlas (Use access point - After confirmation / Automatically).

3) Pokud máš na mysli tarif Surf+, tak tady na fóru MobilManie je o tom sáhodlouhá diskuze. Webové prohlížeče by měly být OK. U programů na instant messaging je potřeba nastavit port 80 a Protocol=HTTP (ne Socket), pak by to mělo být zadarmo, ale porušuješ tím Obchodní podmínky a kdyby oni jó chtěli, můžou po tobě někdy v budoucnosti chtít doplatit data. Ale je to nepravděpodobné. U programů, které nevyužívají HTTP protokol a u kterých nejde zvolit port 80, pravděpodobně platit budeš.
Franklin
Junior

Odeslat příspěvekod rk747 22. 10. 2009 06:54

2 boriscz:
Odkud berete odvahu něco takového tvrdit ! Nekrmte nás takovými nesmysly, když tomu nerozumíte.
Mohu jenom souhlasit s "instalovat do telefonu pouze legální, oficiální software!" a ne jenom po dobu záruky. ( i programátor chce žít )[/quote]
Špatně jste to pochopil, po dobu záruky je dobré tuto podmínku dodržet, po uplynutí záruční
lhůty je to již v podstatě jedno, případnou opravu uživatel zaplatí tak jako tak. Oponujete tedy něčemu, co jsem neuvedl. Příště namísto napadání, neuvedl jsem nic nelegálního nebo vulgárního, raději lépe čtěte daný text, než na něj budete reagovat. Za svým výrokem si stojím, vyplývá totiž z osobní zkušenosti se servisem CELL NET NOKIA, ... 8-D
SONY CMDX-1000/SONY CMD Z-5/N7650/N7610/N70/N73/N95/iPhone 3G 16 GB/Samsung I8910HD/iPhone 3GS 32 GB Black/iPhone4/SONY Xperia S/SONY Xperia T/SONY Xperia Z/SONY Xperia Z Ultra
rk747
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MulderJ 22. 10. 2009 16:20

Franklin píše:
MulderJ píše:Ahoj, mám pár dotazů. Chtěl bych si koupit tento telefon, ale slyšel jsem, že si snad nemůžu ke kontaktu uložit jeho narozeniny, tak aby mi to každý rok dalo upozornění. Další otázka: Dá se nějak ošetřit to, aby se mi nepřipojoval k internetu a já neplatil za přenos dat? Připojoval bych se přes wifi. A ještě jedna otázka. Chci internet v mobilu od T-Mobile, ale mám zase strach, že mi to bude stahovat i něco co je nad limit toho základního paušálu a pak bych platil data. Máte s tím nějaké zkušenosti?

1) Ke kontaktu si narozeniny přidat můžeš, to mám vyzkoušené, ale že by to umělo narozeniny připomínat, tak o tom nic nevím. Teoreticky je možné, že existuje aplikace, která tohle dělá. Já nic takového neznám. Podívej se trochu nahoru na ikonu uživatele "Dreamery" a zjistíš, na kterém serveru sídlí super komunita lidí vlastnících tento telefon. Třeba ti tam poradí líp.

2) Připojování k Internetu se dá zakázat/omezit velice snadno, tohle není problém. V Menu -> Settings -> Connectivity -> Destinations je seznam všech připojení (access points), která telefon "vidí". Tady si nadefinuješ jenom ta připojení, která opravdu chceš, případně promažeš ta, která nechceš. Navíc, u každého připojení se dá nastavit, jestli se mohou použít rovnou anebo jestli je pokaždé vyžadován tvůj souhlas (Use access point - After confirmation / Automatically).

3) Pokud máš na mysli tarif Surf+, tak tady na fóru MobilManie je o tom sáhodlouhá diskuze. Webové prohlížeče by měly být OK. U programů na instant messaging je potřeba nastavit port 80 a Protocol=HTTP (ne Socket), pak by to mělo být zadarmo, ale porušuješ tím Obchodní podmínky a kdyby oni jó chtěli, můžou po tobě někdy v budoucnosti chtít doplatit data. Ale je to nepravděpodobné. U programů, které nevyužívají HTTP protokol a u kterých nejde zvolit port 80, pravděpodobně platit budeš.

Děkuji moc za radu.
S těma narozeninama mrknu na nějakou aplikaci. Je to sice detail, ale můj starý Sony Ericsson D750i to uměl :-)
MulderJ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod stvrto 25. 10. 2009 11:25

rk747 píše:Špatně jste to pochopil, po dobu záruky je dobré tuto podmínku dodržet, po uplynutí záruční
lhůty je to již v podstatě jedno, případnou opravu uživatel zaplatí tak jako tak. Oponujete tedy něčemu, co jsem neuvedl. Příště namísto napadání, neuvedl jsem nic nelegálního nebo vulgárního, raději lépe čtěte daný text, než na něj budete reagovat. Za svým výrokem si stojím, vyplývá totiž z osobní zkušenosti se servisem CELL NET NOKIA, ... 8-D

Ty si CVOK! Tvoje skusenosti so servisnymi strediskami mi su ukradnute!
Chcem od teba vysvetlenie, ako sa ti podarilo poslat pod kytky SW toho mobilu.. :lol: :lol: :lol:. Keby si nebol taky vol a nepouzival nas prastary, pardoon najnovsi, oficialny Junovy FW, ale by si neoficialnou cestou flashoval aktualizovane talianske, hongkongske, alebo ruske FW (najnovsia verzia - September), by sa ti to pravdepodobne nestalo! Firmware s "release date June" je PRVA oficialna verzia FW a novsie nemame! Co cakas od prvej verzie FW?! Ze bude ficat jak po masle?! Cely Zapad a Vychod az na vynimky ako sme my vydavaju kazde 1-2 mesiace NOVE verzie FW, kamosko! Takze si svoje o legalnosti strc niekam. Normalni ludia tento pristup vyrobcov trpiet nebudu, najma nie po tom co za ten fon vysolili 500 eur!

Mas teraz 2 moznosti ako ozivit SW mobilu.
1. Das ho do servisu a nejaky cas si pockas
2. Opravis si to sam, kedze Bootloader nema byt ako poskodeny. Stiahnes si novy FW a stlacis na mobile Volume Up, Lock key a Power tlacitko a to ta hodi do modreho menu a mozes zacat flashovat.

Keby si nebol taky hotentot, uz si to mohol mat spravene...
I'm CS:Source oldschool surfer from
.::jolt.co.uk (69) 24/7 - surf fragging::.
server. Who's better than I?
stvrto
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod rk747 27. 10. 2009 15:32

2 stvrto
Tvoje postupy mě absolutně nezajímají, samozřejmě, že tyto
způsoby znám, symbian telefony používám již od r.2000!
Jak jsem již uvedl, mám s tím špatné zkušenosti, a za ztrátu
záruky to nestojí. Jestli se Samsung nevzpamatuje, budou další
reklamace následovat, pak jednoduše zruším kupní smlouvu a
pořídím Apple iPhone 3GS. 8910 jsem pořizoval s vědomím, že
1.verze firmware není dobrá, aby však docházelo k takto
fatálním chybám, to zkrátka nezkousnu, ...
rk747
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod boriscz 28. 10. 2009 12:39

rk747:
Když tak dobře a dlouho znáte S60 určitě víte kde byly a jsou slabiny, tak proč ta změna, že iP byl vážně taková pecka?
Mě na tom novém symbianu chybí jen RESCOPHOTOWIEWER, jestli vubec bude nikdo neví. Ale až bude tek to bude ready.
Poslech se sluchátky při vysoké hlasitosti může trvale poškodit sluch ... tak bacha !
boriscz
Junior

Odeslat příspěvekod Punker661 28. 10. 2009 14:37

caute ako je to z navigaciou ? treba nieco stahovat z netu ci ma v sebe zabudovanu navigaciu a nestahuje nic z netu ...

diky
Punker661
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 28. 10. 2009 15:03

Podle toho která. Pokud si koupíš například Sygic, dostaneš i mapy a nestahuješ nic.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Punker661 28. 10. 2009 15:10

a ako zistim ktoru mam ?
Punker661
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka