MulderJ píše:Ahoj, mám pár dotazů. Chtěl bych si koupit tento telefon, ale slyšel jsem, že si snad nemůžu ke kontaktu uložit jeho narozeniny, tak aby mi to každý rok dalo upozornění. Další otázka: Dá se nějak ošetřit to, aby se mi nepřipojoval k internetu a já neplatil za přenos dat? Připojoval bych se přes wifi. A ještě jedna otázka. Chci internet v mobilu od T-Mobile, ale mám zase strach, že mi to bude stahovat i něco co je nad limit toho základního paušálu a pak bych platil data. Máte s tím nějaké zkušenosti?
1) Ke kontaktu si narozeniny přidat můžeš, to mám vyzkoušené, ale že by to umělo narozeniny připomínat, tak o tom nic nevím. Teoreticky je možné, že existuje aplikace, která tohle dělá. Já nic takového neznám. Podívej se trochu nahoru na ikonu uživatele "Dreamery" a zjistíš, na kterém serveru sídlí super komunita lidí vlastnících tento telefon. Třeba ti tam poradí líp.
2) Připojování k Internetu se dá zakázat/omezit velice snadno, tohle není problém. V Menu -> Settings -> Connectivity -> Destinations je seznam všech připojení (access points), která telefon "vidí". Tady si nadefinuješ jenom ta připojení, která opravdu chceš, případně promažeš ta, která nechceš. Navíc, u každého připojení se dá nastavit, jestli se mohou použít rovnou anebo jestli je pokaždé vyžadován tvůj souhlas (Use access point - After confirmation / Automatically).
3) Pokud máš na mysli tarif Surf+, tak tady na fóru MobilManie je o tom sáhodlouhá diskuze. Webové prohlížeče by měly být OK. U programů na instant messaging je potřeba nastavit port 80 a Protocol=HTTP (ne Socket), pak by to mělo být zadarmo, ale porušuješ tím Obchodní podmínky a kdyby oni jó chtěli, můžou po tobě někdy v budoucnosti chtít doplatit data. Ale je to nepravděpodobné. U programů, které nevyužívají HTTP protokol a u kterých nejde zvolit port 80, pravděpodobně platit budeš.