Samsung I8910 HD - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Brixes1 28. 10. 2009 16:00

Prosím poraďte někdo. Chci si pořídit Samsung i8910 HD. Má opravdu velký diplej, ale mrzí mě, že je kapacitní. Chci se zeptat jestli je možné sehnat také stylus, na ketrý by reagoval kapacitni displej?
Brixes1
Junior

Odeslat příspěvekod rk747 28. 10. 2009 16:49

boriscz píše:rk747:
Když tak dobře a dlouho znáte S60 určitě víte kde byly a jsou slabiny, tak proč ta změna, že iP byl vážně taková pecka?
Mě na tom novém symbianu chybí jen RESCOPHOTOWIEWER, jestli vubec bude nikdo neví. Ale až bude tek to bude ready.

Ano, Apple iPhone lze skutečně bez nadsázky označit za absolutně nelepší přístroj ve své
kategorii. iPhone 3G používám již více než rok, a musím říci, že pokud hodnotím komplexně, tj. hardware, software, poruchovost, úroveň synchronizačního software v PC-iTunes, atd., nenapadá mně žádný produkt na současném trhu v ČR, který by mohl konkurovat. Samozřejmě lze iPhone vytknout tu slabší fotoaparát, tu funkční omezení, apod. Pokud však vezmu do úvahy
spolehlivost, funkčnost, snadnost obsluhy, je iPhone z mého hlediska poprávu jednička na trhu.
V některých dílčích kritériích je absolutní špičkou, zejména pak kvalita zvukového výstupu
na sluchátka skutečně nemá chybu, zvuk je naprosto neutrální, absolutně bez přidaného šumu, prostý jakýchkoli ruchů, jako lupance či nucené puazy u hudby s tracky, kde zvuk je u originálu
nepřetržitý. Hudba má velmi vysokou dynamiku, za kterou by se kolikrát nemusel stydět i klasický CD přehrávač, zvuk je velmi prostorový a to i na sluchátkách, která po připojení na jiné zdroje signálu takto hrát nedokáží. Displej je kapitola sama pro sebe, zobrazení na přímem
slunečním světle je zatím absolutně bez konkurence, v ostatních světelných podmínkách jej sice překonává i8910 HD, Samsung má sytější a plnější barvy a bezkonkurenční pozorovací
úhel, což však vyplývá z vlastností použité AMOLED technologie. Kde by se však konkurence u iPhone mohla ještě hodně učit, je software na zpracování obrazového signálu, ač má iPhone na dnešní měřítka pouze průměrné rozlišení displeje, na hranách zobrazených objektů to není znát, a to ani při maximálním možném zvětšení obrázku na displeji iPhone, software všechny kritické
linie vždy bezchybně vyhladí, toto nedokáže ani i8910 HD. Ač má iPone 3G oproti i8910 HD slabší
procesor a méně RAM, přesto je iPhone stále rychlejší. Zde se však musím i8910 HD zastat, neboť na poměry přístroje s OS Symbian jde o skutečnou špičku, oproti konurenci je rychlost závratná. To ale nesmím spustit galerii, ta je skutečně zlým snem, pro srovnání, iPhone 3G zobrazí náhled celého obsahu galerie do jedné sekundy! i8910 je hardwarově úžasný stroj, softwarově je to bohužel zatím naprostá katastrofa!!!
SONY CMDX-1000/SONY CMD Z-5/N7650/N7610/N70/N73/N95/iPhone 3G 16 GB/Samsung I8910HD/iPhone 3GS 32 GB Black/iPhone4/SONY Xperia S/SONY Xperia T/SONY Xperia Z/SONY Xperia Z Ultra
rk747
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod boriscz 28. 10. 2009 17:40

rk747:
A co pak je tak katastrofálního na i8910? mohu i poradit s odvrácením katastrofy.
Respektíve co by umět měl a neumí? x iPhone
Poslech se sluchátky při vysoké hlasitosti může trvale poškodit sluch ... tak bacha !
boriscz
Junior

Odeslat příspěvekod fajn.snek 28. 10. 2009 21:01

Nezlob se na me, ale pet ody na Iphone muzes v diskusi o Iphone, tady na to neni nikdo zvedavy. Uzivatelske prostredi je sice u Iphone propracovane, coz je duvodem proc si ho spousta lidi porizuje, ale me ten telefon neoslovil a to jsem mohl byt jeho majitelem... HD nema sice dokonale parametry, tedy podle tvych meritek, ale funkce jako radio, se celkem obcas hodi :-)) A mit v telefonu fotak, ktery foti jako 3 roky stare Nokie, to ten "perfektne" propracovany telefon ozelim
fajn.snek
Junior

Odeslat příspěvekod Brixes1 29. 10. 2009 10:12

Chci se zeptat jaké máte zkušenosti s Samsung i8910 HD? Chtěl bys si ho pořídit, ale odráží mě velká pořizovací cena. Mohl byste mi někdo napsat + a - tohoto telefonu? Vím že se jedná o telefon s velmi velkým diplejem a dobrým fotoaprátem. Jak je to s rychlostí telefonu? Nebo mohl byste mi popřípadě někdo doporučit jiný telefon? ( Nokia n97, Samsung S800 jet...) Díky
Brixes1
Junior

Odeslat příspěvekod Harry974 29. 10. 2009 20:30

Ahojte,

lidicky potreboval by som helfnut..

snazil som sa nahodit na HDcko Firmware I8910XEIF4.. postupoval som presne podla navodu.. vsetko vyzeralo ako ma ale program dokoncil nahravanie softu a ked mal ist do druhej fazy v ktorej sa mal nahadzovat modem tak v tej to ako keby zmrzne zastane a po chvilke to napise pls reboot.. :-S telefon mam momentalne nefunkcny. V jedinom autorizovanom servise v Bratislave mi povedali ze uz mali takyto problem ale nevedeli to vyriesit inac ako vymenou dosky a zrusenim zaruky ! co sa mi zda dost fatalne.. pls nenajde sa tu niekto kto mal podobny problem a podarilo sa mu to vyriest??

btw, ak sa to tu uz riesilo tak mi staci povedat na ktorej strane.. je tu toho tu neurekom a ani po dlhsom hladani som tu nic take nenasiel :(

este raz please help
daj si vodu...prekvapis pecen!
Harry974
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Franklin 29. 10. 2009 23:43

Provádíš flash na Windows XP a máš USB 2.0 port? Pozor, s USB 1.1 jsou velké problémy. A proč vlastně děláš flash tak starého firmwaru (I8910XEIF4)? Vezmi něco novějšího, třeba II1 je poměrně povedený.
Franklin
Junior

Odeslat příspěvekod Anonym_654165 3. 11. 2009 17:39

Chci se zeptat,kdyz zmacknu z hlavniho menu volbu telefon objevi se v horni casti obrazovky mala zelena baterka smalym koleckem hodin a zanim napis error.Vse funguje normalne,ale je to zobrazene i behem hovoru.Nevim jestli je to standartni chyba systemu nebo jestli mam neco spatne nastavene.Napiste mi sem nekdo jestli se to da vyresit.Dik :-!
Anonym_654165

Odeslat příspěvekod rk747 3. 11. 2009 21:12

boriscz píše:rk747:
A co pak je tak katastrofálního na i8910? mohu i poradit s odvrácením katastrofy.
Respektíve co by umět měl a neumí? x iPhone

1. Nepoužitelná galerie-buď nenačte vůbec nic, nebo načtení
trvá tak dlouho, že mně na nějaké prohlížení přejde chuť.
2. Při puštěné muzice a současně zapnutém internetu dochází
ke slyšitelným poruchám ve zvuku.
3. Prakticky nepoužitelná správa hudební knihovny přes PC-při
porovnání s iTunes od Apple je to fakt žalostné.
4. Přehrávač hudby neumí bez přerušen přehrávat alba u nichž
zvuk plynule přechází z jedné skladby na druhou.
5. Systém velmi nestabilní v režimu přenosu dat přes USB, např.
kopírování hudby.
6. Načítání webové stránky nelze přerušit bez ukončení celého
browseru.
SONY CMDX-1000/SONY CMD Z-5/N7650/N7610/N70/N73/N95/iPhone 3G 16 GB/Samsung I8910HD/iPhone 3GS 32 GB Black/iPhone4/SONY Xperia S/SONY Xperia T/SONY Xperia Z/SONY Xperia Z Ultra
rk747
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jsmelepsi.cz 5. 11. 2009 23:52

rk747 tady asi mluvi o starem firmware, ktery mame v mobilu. Dne 1.10 vysel novy CZ firmware, ktery bude pres PC studio updatovatelny v prubehu 20. az 25. listopadu, pripadne v servisech je dostupna myslim ted po nedeli. A jake zmeny nas cekaji?

3D multitask
HDvideo se zvukem v ACC
web tlacitko STOP jiz funguje
wifi nepada
fotogalerie se nenacita treba 15 sekund, ale nacte se hned
celkova rychlost mobilu se zvysila
a dalsi zajimave vecicky.

Iphone je moc predrazena hracka, ktera moc neumim. Volba je jasna...cokoliv jineho nez iphone.
jsmelepsi.cz
Junior

Odeslat příspěvekod severin22 7. 11. 2009 16:01

Chcem sa Vas opytat dost zavaznu vec pre mna:))
Rozmyslam o kupe tohto mobilu, zaujal ma pred nokiou N97 alebo iphonom(ten kvoli cene a fotaku atd:)) No ja sa nejak do tych technickych pojmov nerpozumiem a preto sa chcem opytat, aky firmware budem mat pravdepodobne nainstalovany? Chcem si ho objednat cez eshop. Pytam sa preto, pretoze som pocul, ze starsie firmware su problemove a pod a novy by som si ja netrufol nahrat, nakolko by som mal strach, ze cosi pokazim a podobne, pretoze telefon so symbianom som este nemal. Pravdepodobne mi odporucite aby som napisal do shopu aky bude mat firmware, tak to asi aj spravim:)
severin22
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod izers18 11. 11. 2009 16:48

Ano, napsat si do shopu o žádost sdělení firmware.

JInak flashnout si FW je velmi rychlá(4-5min) akce. Je i český návod. Pokud tel zakoupíš, nech si v servisu nahrát aktuální FW.

Oproti prvním verzím FW je nyní i8910 úplně nikde jinde... :tleskani
izers18
Junior

Odeslat příspěvekod fido_cz 11. 11. 2009 17:59

Oficialni cesky FW je zatim stale pouze jeden, takze nema cenu se ptat ani chodit do servisu.
Sam flashnout si muzes bud nejaky zahranicni, ktere jsou o dost lepsi, nebo pocesteny italsky atd.
fido_cz
Junior

Odeslat příspěvekod Franklin 11. 11. 2009 19:03

Já bych se nebál přijmout myšlenku, že oficiální české FW máme už dva:
1) I8910XXIFB / I8910XCSIF1
2) I8910XXIJ1 / I8910XCSIJ1
U toho druhého je zatím menší problém s dostupností, ale to je jen otázka času :-)
Franklin
Junior

Odeslat příspěvekod Honza20 12. 11. 2009 22:43

A kde bych mohl stáhnout neoficiální ?
---> HP EliteBook 8540w
---> LCD TV Samsung LE32R86BD
---> Peugeot 206 Black edition
Honza20
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka