Samsung I8910 HD - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod ondynn 15. 7. 2009 11:03

to suunto: tak to si ho musis ocertifikovat vlastnim cer.

Postup:
1) na www.opda.net.cn si zazadej o tvuj certifikat a nasledne ho stahni (postup je popsan myslim i tady, jinak hledej google, youtube)
2) stáhni si na PC siscontents (google)
3) spusť siscontents
4) v siscontents dej open package a najdi sport trackera
5) v siscontents dej tools>sign package
6) v okne sign package prejdi na zalozku key pairs
7) vyhledej tvuj vygenerovanej z OPDA certifikat a key, private key passphrase nech prázdný a profil si uloz pod nejakym jmenem
8) prejdi na zalozku package, v sygning profiles vyber ten tvuj novej a dej add signature, okno zavri
9) v siscontents dej file>save as a uloz si nove ocertifikovanou aplikaci nekam na disk
10) pokud sis i zapamatoval kam sis tu nove ocertifikovanou aplikaci ulozil tak ji najdi a nainstaluj na telefon

jeste asi existuje moznost si aplikaci ocertifikovat primo v mobilu pomoci SignSis, ale to se mi nepovedlo...
ondynn
Junior

Odeslat příspěvekod suunto 15. 7. 2009 12:24

jo dik,hodne slozity
suunto
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fik78 15. 7. 2009 13:46

Zdravím, tak po víkendu, kdy jsem si hrál se všemi updaty a certifikáty, mohu prohlásit, super. Díky všem zde na fóru za pomoc,

za super návody a prográmky. Certifikát mi byl udělen po dvou dnech, takže se nebojte, když to bude trvat déle. Mobil s IG2 fw funguje extrémně rychle (začínal jsem na orange), navigace je tak dvakrát rychlejší. Zatím jsem instaloval jen několik her, které většinou nejsou uzpůsobeny na hd, takže nemám moc zkušeností. Fotky jsou super, výdrž baterie je taky dobrá až velmi dobrá (týden to nevydrží, ale při normálním používání se to dá). Instalace programů přes PC suite je fakt jednoduchá.

Mám přece jen tři dotazy:
1) máte nějakou aplikaci, která opakuje připomínky na došlé sms nebo zmeškané hovory??? Zatím musím vždy telefon otevřít, což je trošku nepraktické
2) nevíte, jak rozdělit obrázky v mediabrowseru??? patlá mi dohromady fotky, nahrané obrázky, značky z navigace, videa - to je hodně nepřehledné a nepraktické.
3) nemáte nějaký zdroj příslušenství na tento mobil??? Potřebuji pouzdro, držák a nabíječku do auta, nevím, kde se dá objednat a zda vůbec existuje.
4) jak zjistím volnou RAMku?? To jsem zatím nedal.

díky všem, doufám, že se tady rozběhne pořádná diskuze nad tímto mobilem a jeho využitelností, když se teď má začít oficiálně dodávat.

Jinak k některým z posledních bodů tady:
a) čidlo na vypnutí displeje funguje dobře, pozná vždy když se oddálí telefon od ucha a zapne se - vyzkoušeno na telefonním automatu operátorů
b) při používání postupů zde a na výše uvedených stránkách a youtube nebudete mít problém s unbrandingem, instalací nových fw, programů ani certifikací (opda je docela fuška, ale při nedostatku kreditů klikněte na "new post", tam se zobrazují aktivní poll temata, kde můžete opb dostat)

Zdravím
fik78
Junior

Odeslat příspěvekod luhace 15. 7. 2009 14:13

to fik78: ahoj, prosim mozes byt konkretnejsi u vydrze baterie? kolko ti teda vydrzi ked je:
- dobra (co to vsetko zahrna, internet, sms, volanie ...)
- velmi dobra (nedelas na mobile nic)

dik :)
luhace
Junior

Odeslat příspěvekod fik78 15. 7. 2009 14:41

tak včera jsem na mobilu strávil půl dne telefonováním, sms a hraním si s nastaveními (internet ne) a vyčerpal dvě čárky. Zatím jsem nabíjel v sobotu před upgradem fw a dnes mám ještě 3 čárky, takže předpokládám, že vydrží do pátku (bez extenzívního využívání). Ale další zkušenosti můžu sdělit po několika týdnech užívání, teď je to opravdu čerstvé, vzhledem k faktu, že od pořízení před dvěma týdny jsem nabíjel asi třikrát.
fik78
Junior

Odeslat příspěvekod marfi801 15. 7. 2009 14:52

tiez by som sa podelil o svoj nazor ohladom baterky.
mne vydrzi asi takto: extremne pouzivanie (neustale hry, internet, atd.) - den az dva
stredne pouzivanie (obcas hra, internet, atd.) - dva dni az styri dni
minimalne pouzivanie (len telefonovanie, SMS, proste zakladne funkcie) - styri az sest dni

udaje mozu byt samozrejme skreslene, kedze telefon sa nabija aj cez PC :)

tot vse :)
marfi801
Junior

Odeslat příspěvekod totalzer0 15. 7. 2009 15:13

Mám přece jen tři dotazy:
1) máte nějakou aplikaci, která opakuje připomínky na došlé sms nebo zmeškané hovory??? Zatím musím vždy telefon otevřít, což je trošku nepraktické
2) nevíte, jak rozdělit obrázky v mediabrowseru??? patlá mi dohromady fotky, nahrané obrázky, značky z navigace, videa - to je hodně nepřehledné a nepraktické.
3) nemáte nějaký zdroj příslušenství na tento mobil??? Potřebuji pouzdro, držák a nabíječku do auta, nevím, kde se dá objednat a zda vůbec existuje.

[/quote]
nabijecku do auta jsem koupil v datartu asi za tri sta bez nejmensich problemu drzak to same zatim bez problemu s pouzdrem jsem mel problem koupil jsem takove univerzalni nez se zacne prodavat oficialni prislusenstvi ale dalo to dost prace
totalzer0
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fik78 15. 7. 2009 15:19

totalzer0 píše:Mám přece jen tři dotazy:

nabijecku do auta jsem koupil v datartu asi za tri sta bez nejmensich problemu drzak to same zatim bez problemu s pouzdrem jsem mel problem koupil jsem takove univerzalni nez se zacne prodavat oficialni prislusenstvi ale dalo to dost prace[/quote]

díky za tip, odpoledne se tam zastavím :)
fik78
Junior

Odeslat příspěvekod sigg 15. 7. 2009 15:43

Zdar,
na N95 zatím s oblibou používám aplikaci cClock, která místo screensaveru zobrazuje čas a základní údaje o kterých píšeš. Četl jsem, že už existuje prakticky stejná aplikace i pro S60v5. Jmenuje se Key Lock Clock - viz. http://www.symbian-guru.com/welcome/2009/07/watch-the-time-easily-with-key-lock-clock.html
sigg
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vevinek 15. 7. 2009 16:27

Cao lidi, tak ten sport tracker sice jde naistalovat aji spustit, ale nic to nepocita(asi to nespolupracuje s akcelometrem).Co se tyce aplikace na nahravani hovoru, tak ten Best callrecorder taky nejede.Kdyz to zacne nahravat hovor, tak neslisim druhou stranu a navic to ani nic nenahraje.Neznate nekdo nejkou jinou aplikaci?Nezkousel jste nekdo rozjet Nokia maps?Pokud ano jak na to?

totalzer0:
1)Total patrol
2) nevíte, jak rozdělit obrázky v mediabrowseru???by me taky zajimalo.
4)best taskaman, aji x-plore ti to ukaze ale taskman je lepsi
vevinek
Junior

Odeslat příspěvekod Marek Google 15. 7. 2009 18:27

Já jsem baterku zformátoval a s častejším využitím (intenet docela často, mp3 přehrávač, volání sms, navigace, minimálně nějaká hra) mi vydrži s těží jeden den, nevím čím to je , asi vadná baterka... a taky se mi "odchlípla" vrchní část displeje, trochu na ni zatlačím a je zpátky, ale asi po pěti minutách se zase"odlepí" :-|
Naposledy upravil Marek Google dne 15. 7. 2009 18:40, celkově upraveno 1
Marek Google
Junior

Odeslat příspěvekod Kapr73 15. 7. 2009 18:34

@vevinek: mno ja bych rekl, ze Nokia Sports tracker pouziva GPS a ne akcelerometr, Nokia Mapy (resp OVI Maps) mi na Samsungu (G810) funguji v pohode, jen mapy bylo potreba nahrat skrze nokii, pac Nokia Map Loader to do Samsungu nenasype
Kapr73
Junior

Odeslat příspěvekod Marek Google 15. 7. 2009 18:51

Rád bych zjistil, jestli je ta baterka v pohodě, tak někdo kdo má baterku v pohodě zkuste prosím vytočit *#0228# potom dejte back a potom volbu 3 a napište prosím jaké tam máte udaje, baterka by ale měla být plně nabitá, kvůli správným údajům. Díky moc
Marek Google
Junior

Odeslat příspěvekod orgasmic 16. 7. 2009 08:51

Tak na Alze ho uz maji v nabidce, ale jeste ne skladem. Cena 14tis ;)

http://www.alza.cz/mobilni-telefon-sams ... 129642.htm
NEevlim, tedy jsem.
orgasmic
Junior

Odeslat příspěvekod jsmelepsi.cz 16. 7. 2009 10:39

orgasmic píše:Tak na Alze ho uz maji v nabidce, ale jeste ne skladem. Cena 14tis ;)

http://www.alza.cz/mobilni-telefon-sams ... 129642.htm

Sakra nestras. Ja uz myslel, ze ho maji na sklade, ze si ho hned objednam a je tam jen informace, ze nevi kdy bude na sklade.

Ostatne cena je docela nizka, vcetne sunny softu a alza, pohybuje se spise do 15 000kc. Ze by reklamni tah? Jak uz tady nekdo psal, tak cena by mela byt az kolem 17 000kc, coz se me moc nezda sakra.

Otazka zni. Objednat samsung u alza a nebo pockat u nekoho jineho?
jsmelepsi.cz
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka