Samsung I8910 HD - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Brixes1 13. 12. 2009 21:56

Já se také rozhoduji mezi Samsungem i8910 HD a Nokii N900. S tím tvým názorem, že prostředí je otřesné a že displej 640*360 je na 3,7" velmi málo NESOUHLASÍM. Dnes jsem byl v prodejně O2, kde jsem si mohl Samsung i8910 HD osobně vyzkoušet. Displej je nádherně vykreslený, přehrávání videa krásně čisté a plynulé. Prostředí mi také vyhovuje. Prostě super mobil.
Doufám že jsem ti pomohl. Pokud chceš vědět více, stačí napsat. Hodně štěstí při výběru. :)
Brixes1
Junior

Odeslat příspěvekod Shampoo 13. 12. 2009 22:18

Díky za informaci ohledně displeje. Myslím si to pouze proto, protože jsem měl v ruce Nokia 5800, který má totéž rozlišení při 3,2" a proti Areně byl vidět rozdíl a jaký potom bude na 3,7"? Říkám si... Je pravda, že také jde o grafické spracování a tím se může vše opticky zpravit.

Nokia N900 se mi také moc zamlouvá, ale je mnohem dražší a také je na mě až moc směřovaná na konektivitu, kterou doslova nevyužiji.

Samsung i8000(Omnia II) je taky adept, ale WM mě odpuzuje ke koupi, jelikož není pří určen pro multimediálnost.

Moc se mi také líbí Motorola Milestone, je to horká novinka (takže cena vysoká vs. i8910), Android mě láká asi nejvíce ze všech mobile OS.

Jaký je tedy tvůj první dojem? Výborný mobil, který za to stojí? Fotoaparát a jiná multimedia? Díky moc...
Shampoo
Junior

Odeslat příspěvekod Brixes1 13. 12. 2009 23:07

No Samsung i8000 II také není pro mě, jelikož není určen pro mutimédia. První dojem? Kurňa to je ale ohromný displej! Super pro přehrávání videa! Fotoaparát je skvělí. Má sposty možností+skvělé video s kterým se také člověk vyblbne! :) To ani nokia n900 nemá. Ještě take porad vaham :)
Brixes1
Junior

Odeslat příspěvekod Carismatico 13. 12. 2009 23:31

Tak aby jste nebyli jediní, taky se přidám váhám zda jít do Omnie, akorát mě odrazují ty monstrózní rozměry i když je to samozřejmě k dobru že jo :D displej je bezkonkurenční :)
Xperia S White + Wave 3 + Galaxy S II + S III

Mobilní poradenství a konzultace, více v "zeměkouli" :D
Carismatico
Moderátor Galerie

Odeslat příspěvekod durbachit 14. 12. 2009 00:11

Vidim, ze se tu schazeji zname tvare z LG Arena topicu :mrgreen: I ja jsem zavrhl Arenu a pod vanocnim stromeckem me ceka i8910 HD. o<:)
Samsung i8910 HD fw. I8910XXIJ1

Sony A200 + Sigma 17-70mm

Škoda Superb 1.9 TDI 74 kW
durbachit
Junior

Odeslat příspěvekod Carismatico 14. 12. 2009 19:44

Zdárek může mi někdo říct, jaký j poslední verze firmwaru ? a zda jde stáhnout přes aktualizačního klienta od Samsungu ? :) díky

Carismatico
Moderátor Galerie

Odeslat příspěvekod Shampoo 14. 12. 2009 20:24

Rozměry mě také děsí, displej je obrovský, rozlišení je tedy průměrné (ale co si mi Areňáci budeme namlouvat, jsme už zvyklí na jemnost).

Mám také otázku ohledně podpory Samsungu.
Jak častné jsou aktualizace a jedná se opravdu o odstranění bugu, nebo přímo přidání některých funkcí?

Google Phone (Nexus One - pokud se jedná tedy o stejný model) mě velice zklamal, po stránce designu... Nejvíce by mně vyhovoval vzhled a výbava LG Areny, OS symbian nebo Android + zabalený do hávu S-Class.
Shampoo
Junior

Odeslat příspěvekod xjacka 14. 12. 2009 20:35

Taky jsem se rozhodl pro i8910 HD ale trochu se bojim toho rozliseni dispeje. Na filmy strach nemám, protože jsem si ho vyzkoušel a obraz byl doslova dokonalej ,ale bojim se malého rozlišení při surfování na internetu. Jinak je to opravdu skvělý telefon a od koupi může někoho odradit snad jen chybějící qwerty klávesnice nebo to že nemá android.
xjacka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 14. 12. 2009 20:54

Rozlišení je dostatečně vysoké, neboj se toho
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Shampoo 14. 12. 2009 21:08

Ono nějakých 6,2 tisíc bodů na cm2 je rozdíl, proti Areně, která má 15 tisíc. Není tam vidět zřetelně rastr?

Má OmniaHD displej s minerálním sklem proti případnému poškrábání, prý má kapacitní displej, takže by to nebyl problém. Jelikož to je pro mě velice důležité...
Shampoo
Junior

Odeslat příspěvekod Carismatico 14. 12. 2009 21:19

Bohužel jsem četl, že škrábance jdou lehce vidět, takže i když to je sklo tak bohužel není odolné vůči škrábancům.

Carismatico
Moderátor Galerie

Odeslat příspěvekod durbachit 14. 12. 2009 21:25

ja jsem k telefonu rovnou zakoupil toto:
http://www.bezobalu.eu/invisibleshield- ... o/d-70479/
Samsung i8910 HD fw. I8910XXIJ1

Sony A200 + Sigma 17-70mm

Škoda Superb 1.9 TDI 74 kW
durbachit
Junior

Odeslat příspěvekod Shampoo 14. 12. 2009 21:35

Carreaum17: Takže to není jako u LG Areny? Sakra, sakra... To abych teda čekal na něco pořádného a vystačil si s Nokia 2310 :D.

Moje priority: displej kapacitní s minerálním sklem; nejlépe 800*480 bodů při cca. 3,5"; fotoaparát stačí 5Mpix + dioda; OS Android nebo Symbian; podpora DivX; 3,5mm audio jack; vestavěná interní paměť 8GB; slušná podpora; stylový design (LG Arena); stabilita... Cena max. 12 tisicí korun.
Shampoo
Junior

Odeslat příspěvekod Brixes1 14. 12. 2009 21:42

No já nevim. Vánoce sou už skoro za dveřmi a já stále nevim! Ale asi nejspíš pudu do toho Samsunga i8910 HD. :D
Brixes1
Junior

Odeslat příspěvekod Carismatico 14. 12. 2009 21:59

Jako ten Samsung je až na rozlišení naprosto dokonalý :)

Shampoo - ale to je to menší zlo, taky záleží jak se k telefonu chováš myslím si, že pokud telefon nebudeš pokládat displejem na různé plochy, nebudeš ho nosit v kapse s miliony věcmi, tak ten displej bude vypadat jako nový :) a já nevím jak ostatní, ale když mám takhle drahý telefon, tak ho minimálně nosím všude v pouzdře a ta folie jen na displej vyjde na 370 ,- Invisible Shield, což není tak mnoho :)

Prostě když to člověk shrne, který telefon ti nabídne grafický akcelerátor, výkonný nejm. procesor, špičkový fotoaparát, velkou interní paměť, HD natáčení videií x dalších věcí. Prostě bezkonkurenční !

Carismatico
Moderátor Galerie

Předchozí stránkaDalší stránka