Samsung S5230 Star - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod sovereignFBI 9. 2. 2010 17:08

Nevíte prosím někdo, jestli se dají widgety na displeji nějak uzamknout proti nechtěnému pohybu, stále mi někam cestují :D
sovereignFBI
Junior

Odeslat příspěvekod TomF 9. 2. 2010 17:25

Víme. Uzamknout se bohužel nedají. Už se to tu několikrát probíralo.
Naposledy upravil Kniter dne 9. 2. 2010 18:31, celkově upraveno 1
Důvod: necituj predchadzajuci prispevok
TomF
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod s5230user 9. 2. 2010 18:05

1. Postup na jednoduche nahravanie java aplikacia a hier v offline rezime z karty. Nie je to moj postup, uz som ho niekde cital, ale ak som dobre pozeral, tak tu este nebol. Funguje na firmware S5230XPIK5.

Ak nemate JAD subor, vytvorte ho JADMakerom. Spravte kopiu suboru JAD, zmente priponu na html. Tieto tri subory JAR, JAD a html nakopirujte na kartu. V telefone potom otvorte subor s priponou html, ktory sa vam otvori v internetovom prehliadaci - samozrejme offline. Az vam prehliadac vypise dany subor na diplej - vas to nezaujima, nech je tam hocico. Teraz uz iba v poli na zadavanie adresy zmente priponu suboru na JAR a zacne instalovat aplikaciu. Tot vse a neplatite za internet a je to rychlejsie ako ine postupy.

2. Telefon skutocne nepodporuje wap cez CSD vytacane spojenie? Niekde pisu v parametroch ano, nikde nie. Pri nastaveni SMS je moznost bud "circuit switch" alebo "packet switch" z coho sudim, ze by to malo ist. CSD je skratka circuit switched data. A na stranke http://andrian.ro/tag/samsung-s5230 som objavil navod ako si nastavit WAP pre CSD, ale nech robim co robim, asi mam iny firmware, pretoze dane polozky nikde v mobile nemam. Tu je navod:
01) Press [Start], select [Settings].
02) In [Settings], press the [Connection] tab (3° in the bottom of the screen).
03) Select [Connections] and go to [Advanced] > [Select Networks].
04) In the first drop-down menu (top of the page), note which profile is currently selected, as it will need to be reactivated once the new profile has been set.
05) Press [New...] and enter Orange Internet CSD.
06) Press [Modem] > [New...].
Enter the following information :
Enter the connection name : Orange Internet CSD
Select a modem : Cellular Line (press [Next])
Enter the dial number : +40744945450 (press [Next])
User name : Internet
Password : Orange
Domain : Leave blank
07) Press [Finish] > [ok].
08) Select the profile previously set (as noted in step 4) in the first drop-down menu.
09) Press [ok] twice, then press the [Close] icon to go back to the main screen.
The profile is saved.

Je to mozno smiesne, ale mam predplatenu kartu orange prima a mozem pouzivat iba CSD. GPRS nie je mozne. Iba obcas potrebujem v terene precitat mail, inac wap nepouzivam. Z tohoto som troska sklamany.

3. Ma niekto z vas v nastaveni profilov na wap okrem GPRS alebo EDGE aj CSD? Pozna sa to podla toho, ze je tam policko na zadanie "dial-up number" alebo je tam moznost analog.

4. Vyriesene.

Telefon mam tri dni a som z neho nadseny. Az na malo nedostatkov je fajn. Objednal som si teleskopicky stylus na kluce z UK a ponahraval som si kopec free java aplikacii, map miest a roznych veci, co som v predchadzajucom mobile nemohol. Takze maximalna spokojnost.

Dakujem za odpovede.
Naposledy upravil s5230user dne 9. 2. 2010 22:03, celkově upraveno 3
s5230user
Junior

Odeslat příspěvekod krabbio 9. 2. 2010 19:43

Ahoj zkousel sem tady ten navod na nahrani tech JAR soubotu pri prepsani JAD a pri nacitani kdyz prepisu tu koncovku se mobil restartuje
krabbio
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod 2718281828459 9. 2. 2010 20:09

pro s5230user
nemožnost vidět SMS při zamklém telefonu je hardwarový problém, prostě je ten display bez zapnutého podsvětlení nečitelný a nic se s tím nedá dělat. Podstatně víc ti tu bude vadit v létě na přímém slunci.
nevšímejte si těchto příspěvků, psal je člověk co původnímu majiteli tento nick ukradl
jméno=heslo
2718281828459
Junior

Odeslat příspěvekod s5230user 9. 2. 2010 21:11

krabbio píše:Ahoj zkousel sem tady ten navod na nahrani tech JAR soubotu pri prepsani JAD a pri nacitani kdyz prepisu tu koncovku se mobil restartuje

Zaujimave. Aku mas verziu firmwaru? Zabudol som napisat, ze ja mam S5230XPIK5.
Naposledy upravil s5230user dne 9. 2. 2010 21:34, celkově upraveno 2
s5230user
Junior

Odeslat příspěvekod syberius 9. 2. 2010 21:40

s5230user píše:4. Vazne sa neda nejakym sposobom "precurat" nemoznost videnia novych sms a neprijatych hovorov pri zamknutom mobile, ked stlacim jejake tlacidlo a displej sa rozsvieti? Toto je vazne fail.

Já nevím, ale mě se po stisku tlačítak a rozsvícení displeje objeví jestli mi někdo volal, psal SMS, nebo zmeškané události.
syberius
Junior

Odeslat příspěvekod janhanzal 9. 2. 2010 21:47

Ahoj! Mel bych dotaz.. Jak se do 5230 instaluje novy firmware? Ma to vliv na zaruku?
janhanzal
Junior

Odeslat příspěvekod krabbio 9. 2. 2010 21:51

Mám S5230XXIH1 zkousel sem to 3x a porad :-( a ten navod z youtube nejde ale ma ten nejaky jiny samsung ale vse delam jak on.Mam asi stary firmware a JAR a JAD mi proste pise nepodrporuje.Chci to vsechno jen kvuli opere mini 5 stve me tam da spodni lista a nesel sem si navod jak to upravit v tom JAD souboru ale bohuzelk mi jde java jen kdyz si stahnu z netu ...
krabbio
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod s5230user 9. 2. 2010 21:52

syberius píše:
s5230user píše:4. Vazne sa neda nejakym sposobom "precurat" nemoznost videnia novych sms a neprijatych hovorov pri zamknutom mobile, ked stlacim jejake tlacidlo a displej sa rozsvieti? Toto je vazne fail.

Já nevím, ale mě se po stisku tlačítak a rozsvícení displeje objeví jestli mi někdo volal, psal SMS, nebo zmeškané události.

Berem spat. Nezobrazuju sa iba servisne spravy od orange. Mam ho tri dni, takze sa ospravedlnujem. :D
s5230user
Junior

Odeslat příspěvekod krabbio 9. 2. 2010 22:06

s5230user píše:
krabbio píše:Ahoj zkousel sem tady ten navod na nahrani tech JAR soubotu pri prepsani JAD a pri nacitani kdyz prepisu tu koncovku se mobil restartuje

Zaujimave. Aku mas verziu firmwaru? Zabudol som napisat, ze ja mam S5230XPIK5.

Mám S5230XXIH1 zkousel sem to 3x a porad :-( a ten navod z youtube nejde ale ten tipek ma nejaky jiny samsung ale vse delam jak on.Mam asi stary firmware a JAR a JAD mi proste pise nepodrporuje.Chci to vsechno jen kvuli opere mini 5 stve me tam da spodni lista a nesel sem si navod jak to upravit v tom opera.JAD souboru ale bohuzel mi jde java jen kdyz si stahnu z netu ...
krabbio
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod koky76 9. 2. 2010 22:49

janhanzal:
New FW instalovany svojpomocne mozes stratit zaruku zalezi to od chyby a hlavne od technika ktory ho bude opravovat.Ale podla operatorov je to zasah do systemu co sa rovna strate zaruky
koky76
Junior

Odeslat příspěvekod Lupen33 9. 2. 2010 23:05

Nenašli by se někde originální obrázky pozadí? Nějak jsem si na ně zvyknul a po přeinstalování firmware zmizely :-(
Díky.
Lupen33
Junior

Odeslat příspěvekod greenh007 10. 2. 2010 10:55

greenh007 píše:Konverze Videa programem FormatFactory (v.2.20 portable)
----------------------------------------------------------------------
mbl přehraje 'VIDEO FORMÁT' jak 'MPEG4(DivX)', tak i 'AVC(H264)'. Film - zdroj DVD - (převedený na cílových FPS=25 a 384Kbps) se mi ale zdál při AVC trošičku trhaný (v pomalých nájezdech kamery) :!: :?:
Nemá někdo podobnou zkušenost, nebo jakoukoliv, ze srovnání těchto dvou kodeků ??
Nebo ze srovnání tohoto (velmi sympatického a velmi všestraného programu) softu s jiným ??
díky

petr.svijany píše:pouzij vyssi snimkovani a zbavis se trhani

===================================================================================
tak vypadá to, že 'originál ' DVka, mají 'originál ' FPS právě 25 snímů/sec., takže to zvýšit už 'nemůžu'. Chtěl bych si vyrobit kontrolní (identický, ze stejného DVD disku, a se stejnými parametry) vzorek videa programem 'SUPER', a porovnat to s výtvorem z FormatFactory, ale kromě toho, že se mi zdá o dost složitější, než 'FFactory' (krásně jednoduché a názorné ořezávání i časové vymezení úseku videa ke konverzi), jsem nepřišel na to, jak převést z DVD disku (toho daného seriálu), 'právě jednu epizodu', o nějakém přesně určeném časovém intervalu ani nemluvě.

Mohl by někdo poradit, jak v SUPER postupovat, když chci překonvertovat např.jen první dvě minuty třetí epizody seriálu (na DVku je těch epiz.5) :?: :oboze :?:
greenh007
Junior

Odeslat příspěvekod petr.svijany 10. 2. 2010 11:59

podle tohodle nastaveni mi to chodilo vpoho
Obrázek
SAMSUNG Galaxy S II
petr.svijany
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka