Samsung S5230 Star - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Tonda512 10. 2. 2010 12:16

koky76 píše:janhanzal:
New FW instalovany svojpomocne mozes stratit zaruku zalezi to od chyby a hlavne od technika ktory ho bude opravovat.Ale podla operatorov je to zasah do systemu co sa rovna strate zaruky

Kdepa....pokud pouzivas oficialni nastroj od vyrobce( SE=SEUS, Nokia=NSU, Samsung=Samsung PC studio atd.), tak ti tu reklamaci uznaj. Bylo by trochu od veci, kdyby ti rekli "vada je zpusobena nasim sw, ale je to vase chyba".

Oni se sw zavady v naproste vetsine pripadu uznavaji i pokud si je uzivatel zpusobi sam. Uz jsem videl spoustu reklamaci zvlaste SE, kdy pres far a xs++ zacatecnici umrtvili telefon a rovnou ho nesli k prodejci a zadne problemy...
Tonda512
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Honza20 10. 2. 2010 12:38

koky76
Přesně tak,pokud provedeš flashnutí,tak je možné,že ztrátíš záruku.
Ono opravdu záleží,jak se k tomu ten servis postaví.Přece jenom ty firmwary XE jsou ruské hacknuté verze.
V tomhle případě je lepší koupit šedivku. :-)
Tonda512
Bohužel Samsung PC studio nenabízí aktualizaci firmwaru.
---> HP EliteBook 8540w
---> LCD TV Samsung LE32R86BD
---> Peugeot 206 Black edition
Honza20
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Tonda512 10. 2. 2010 13:02

Stale nenabizi? Ja myslel ze uz s tim neco vyvedli.

V tom pripade se zaruka teoreticky ztraci, ale reklamace by nemel byt problem uplatnit.
Tonda512
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Lupen33 10. 2. 2010 16:11

Tak buď jsem lama nebo to nejde.Po přeinstalaci firmware mi nejde zvuk při upozornění na událost v kalendáři :-( Help me pleas.
Lupen33
Junior

Odeslat příspěvekod Maročan 10. 2. 2010 16:53

Tak asi v tomto vlákně plného nadšených majitelů budu za blázna, ale napíši svůj názor.

Telefon mam jeden den a jak na mě působí?
1) Menu je docela přehledné, ale moc se přizpůsobit nedá, což zrovna ergonomii nepřidá.
2)Ovládání pomocí dotykového displeye mi příjde docela nepraktické, kvůli tomuto jsem si telefon pořizoval a je to spíš hříčka, než něco co člověku ulehčí a urychlí práci. Při šoupání prstu po displeji je cítit, jak se krycí plast prohýbá.
3)Důležitá klávesa pro odemykání je malá a umístěná mnohem hůř, než třeba nesrovnatelněji méně často využívaná klávesa pro spoušť fotoaparátu.
4) Konektory na boku přístroje, to je schválnost.
5) žádná signalizace zmeškané události!!!

Celkově na mě působí takto:
6) Je to spíš hračka pro děti ze ZŠ (Vím, tomu odpovídá i cena)

Co je neodpustitelné a kvůli čemu ho půjdu vrátit:
7) Telefon pípá nebo alespoň vibruje i v TICHÉM režimu, že mu chybí energie - to je neodpustitelné.
8) Funkci falešný hovor musel vymyslet snad šílený návrhář (kdyby se alespoň dala vypnout)

Prostě jsem si zase po nějaké době koupil Samsung, a opět nezklamal. Ještě, že už alespoň přišli na to, že né každý používá při psaní zpráv T9. Tak třeba zase za pár let nějaký model zkusím

Abych jen nehaněl, design je velmi povedený a vzhledem k ceně nevypadá, alespoň mechanicky ne, jako levná hračka.
Foto: Nikon D3000 + Nikkor 35/f1.8 + Nikkor 18-70 DX; Canon G12
PC: HP 6550b + HP 6440b + Lenovo IdeaPad S10-3
Mobil: Nokia E52 black
Maročan
Junior

Odeslat příspěvekod Newman81 10. 2. 2010 17:31

Maročan píše:Prostě jsem si zase po nějaké době koupil Samsung, a opět nezklamal.

Tak proč sis ho kupoval, když Samsung podle tebe dělá takové sra*ky? Na to, abys na něj plival špínu po jednom dni, sis ho ani nemusel kupovat, stačilo si ho někde vyzkoušet a na všechny, podle tebe, chyby bys přišel ještě před nákupem...
Newman81
Junior

Odeslat příspěvekod Maročan 10. 2. 2010 17:51

Kupoval jsem ho jelikož se mi líbil a všude jsem četl chválu... nemusíš se mnou souhlasit, každý preferujeme něco jiného.
Samsung dělá hezký telefony, ale ruku na srdce, nepříjde Vám, že do přístroje vždy dá nějakou funkci, která dojem dost kazí?

Odzkoušení je věc jedna a použití v běžném provozu věc druhá. Mít ho jako hlavní telefon, tak bych z něho zešílel, jako druhý telefon by se zkousnout dal, kdyby nepípal i v tichém režimu.
Foto: Nikon D3000 + Nikkor 35/f1.8 + Nikkor 18-70 DX; Canon G12
PC: HP 6550b + HP 6440b + Lenovo IdeaPad S10-3
Mobil: Nokia E52 black
Maročan
Junior

Odeslat příspěvekod 2718281828459 10. 2. 2010 17:59

pro Maročan
1) není to symbian
2) to je jen o zvyku, plast se musí prohýbat, je to rezistivní, ne kapacitní dotykový display
3) jen o zvyku, mě poloha vyhovuje
4) to je fakt blbé ale co se dá dělat
5) je napsaná na display hned po rozsvícení displaye.
6) možná, ale ne jen pro ně
7) nepípá, jen vybruje
8) na vypnutí funkce falešný hovor stačí nainstalovat nějaký firmware od rusáků.

Je tam spousta větších problémů než tyhle nesmyly.
nevšímejte si těchto příspěvků, psal je člověk co původnímu majiteli tento nick ukradl
jméno=heslo
2718281828459
Junior

Odeslat příspěvekod janhanzal 10. 2. 2010 19:19

hodte mi prosim navod jak nahrat novy firmware...
janhanzal
Junior

Odeslat příspěvekod koky76 10. 2. 2010 19:25

Maročan
vsetko sa da nastavit tichy je ozaj tichy da sa nastavit od ticha bez vibracii az po to ako chces.Len treba vyskusat a nie hned zatracovat.Podla to ho co mas v popise je to asi tvoj 1.dotykovi fon treba si na to zvyknut

Lupen33 píše:Tak buď jsem lama nebo to nejde.Po přeinstalaci firmware mi nejde zvuk při upozornění na událost v kalendáři :-( Help me pleas.

Aky mas FW skus zmenit melodiu pripomienky
Naposledy upravil Kniter dne 10. 2. 2010 19:33, celkově upraveno 1
Důvod: prispevky zlucene, nabuduce edituj
koky76
Junior

Odeslat příspěvekod Lupen33 10. 2. 2010 20:08

Jj je to muj prvni dotykac, po zakoupeni a prechodu z Nokie jsem byl teda dost zklaman, casem jsem si zvyknul, ale jeste to neni to prave orechove ;-)
Mam S523MXEIL2. No a zmena zvuku pripominky to je taky jedna z veci co me stve. Jde zmenit jen melodie pro konkretni pripominku, ale neda se zmenit globalne a to nejde ani zmenit hlasitost pripominky :-(

Takže dle kokyho76 jsem zkusil zmenit oznameni o pripomince a vse jiz O.K. diky.
Naposledy upravil Kniter dne 10. 2. 2010 21:42, celkově upraveno 1
Důvod: prispevky zlucene, edituj!
Lupen33
Junior

Odeslat příspěvekod moothee 10. 2. 2010 21:18

Maročan píše:Samsung dělá hezký telefony, ale ruku na srdce, nepříjde Vám, že do přístroje vždy dá nějakou funkci, která dojem dost kazí?

Mne príde, že to tak je u každého výrobcu.
moothee
Junior

Odeslat příspěvekod Honza20 10. 2. 2010 21:19

Maročan
Ta funkce s tím falešným hovorem mi přijde velice šikovná a ingenýrům z Korei se to velice povedlo. ;-)
To co jsi napsal jako dvě věci,které ti nevyhovují a půjdeš ho kvůli tomu vrátit mi připadají jako úplný pitomosti.
---> HP EliteBook 8540w
---> LCD TV Samsung LE32R86BD
---> Peugeot 206 Black edition
Honza20
Pokročilý

Odeslat příspěvekod petrulin1 10. 2. 2010 22:26

Tuhle diskusi mám poctivě pročtenou a sleduji ji od 15.12.2009.
Pán kousek nade mnou s telefonem není spokojen a chce jej vrátit,ale myslím,že dělá chybu.Pořídil jsem jej,protože jsem měl v rámci tarifu u Vodafone možnost jej mít za 1477,-Kč.Upozorňuji,že jsem v tu dobu vlastnil komunikátor HP Ipaq HW6915,kterého se pořád nedokážu zbavit,protože tomu stroji nechybí NIC,vyjma lepšího displeje.Tak jsem řekl,no nic,když tak jej dostane dcera.Musím ale říct,že po pěti týdnech sbližování už se tohoto telefonu jen tak nevzdám,ač IpaqHW6915 stále zujímá své čestné místo vedle mého notebooku.Proč?
Nejprve k negativům uváděným v této dlouhé diskusi.Restarty neznám.Aplikace JAVA instaluji v pohodě přetažením přes kabel do složky "zvuky" a následuje instalace.
Dále.Jediné,co mi vadí,je poměrně složité dopracování se k napsání SMS.Pak už následují jen samá pozitiva,první auto,dovolená v Bulharsku.... (toliko film s tetralogie "Básníků").
Telefon je lehký,má příjemné rozměry,solidní displej,fotoaparát je na mobilní telefon velmi dobře použitelný,zvukově bez problému,video konvertuju v PC Studio a nemám s tím problém,čte pdf soubory,zobrazuje počasí....
Absence wifi mi vadila do chvilky,než jsem si u Vodafone aktivoval za směsných 177,-Kč měsíčně internet v mobilu.
Obecně řečeno,tento storj mě za 1477,-Kč VELMI překvapil a skutečnost je taková,že jej po mě dnes dcera loudí,ale já NEDÁM !!!
Uživatel Maročan by možná měl zkusit s telefonem žít více ,než jeden den a třeba by změnil názor.
Faktem je,že pokukuji např. po HTC Diamond-repas,aby byl v podobné ceně,přece jen mi více vyhovuje otevřený OS,konkrétně Windows Mobile,ale s trošku přimhouřeným očkem s tímto Samsungem nemám problém.A klaním se před výdrží baterky.Bez ironie.
Naposledy upravil petrulin1 dne 10. 2. 2010 22:43, celkově upraveno 1
petrulin1
Junior

Odeslat příspěvekod s5230user 10. 2. 2010 22:28

Maročan píše:1) Menu je docela přehledné, ale moc se přizpůsobit nedá, což zrovna ergonomii nepřidá.

Toto je aj pochopitelne, ked si uvedomis aku ma telefon cenu. Ak by mal plno funcii, tak by mohol konkurovat drahsim modelom.

Maročan píše:2)Ovládání pomocí dotykového displeye mi příjde docela nepraktické, kvůli tomuto jsem si
telefon pořizoval a je to spíš hříčka, než něco co člověku ulehčí a urychlí práci. Při šoupání prstu po displeji je cítit, jak se krycí plast prohýbá.

Ja som si na to ovladanie zvykol hned v prvy den. Na displej podla mojho nazoru ani nie je treba velmi tlacit. Dnes som drzal v ruke nokiu a mal som pocit, ze ta klavesnica snad ani nejde stlacat. Ulozit telefonne cislo do zoznamu bolo utrpenie.

Maročan píše:3)Důležitá klávesa pro odemykání je malá a umístěná mnohem hůř, než třeba nesrovnatelněji méně často využívaná klávesa pro spoušť fotoaparátu.

Na druhu stranu mas ale mensiu sancu, ze sa ti telefon vo vrecku sam odblokuje.

Maročan píše:4) Konektory na boku přístroje, to je schválnost.

To by ani nevadilo, ale skoda ze nepouzili mini usb konektor.

Maročan píše:5) žádná signalizace zmeškané události!!!

Pri novsich telefonoch je to akosi bezne, ze na displeji nie je vidiet nic. Moj starsi sagem, aj ked zhaslo podsvietenie, tak stale bolo vidiet ze na displeji nieco je. Toto je pre mna asi najvacsia nevyhoda tohoto mojho upgradu na tento telefon. Ale clovek si zvykne na vsetko. Pockajme si co na nas vymyslia sudruhovia nabuduce. :-))

Maročan píše:6) Je to spíš hračka pro děti ze ZŠ (Vím, tomu odpovídá i cena)

S timto nesuhlasim. Je to proste nizka cenova skupina, ale ako hracku to nepovazujem.

Maročan píše:7) Telefon pípá nebo alespoň vibruje i v TICHÉM režimu, že mu chybí energie - to je neodpustitelné.

Treba nabijat. :D

Maročan píše:8) Funkci falešný hovor musel vymyslet snad šílený návrhář (kdyby se alespoň dala vypnout)

Mne ide vypnut a dokonca ani defaultne ta funkcia nebola zapnuta. To som chcel vypnut ako prve, kedze som o tom cital, ale nakoniec nebolo treba. Asi firmwareom.

Maročan píše:Prostě jsem si zase po nějaké době koupil Samsung, a opět nezklamal.

Ja som kupil v minulosti tri siemensi a nesklamal ani jeden. Vsetky isli hned do tyzdna do servisu. :-D Dalsi zatracovany sagem fungoval roky paradne bez chyby. Stava sa.

Maročan píše:Abych jen nehaněl, design je velmi povedený a vzhledem k ceně nevypadá, alespoň mechanicky ne, jako levná hračka.

Dizajn je celkom fajn a myslim, ze aj par rokov by mohol vydrzat bez toho, aby sa ho clovek bal vytiahnut na ulici. LOL

Co mne vadi:
- nemoznost ukotvenia widgetov
- nemoznost pridat vlastnu java aplikaciu do widget listy (nejaky odkaz na nu) a celkovo nastavenie listy je dost zvlastne. Niektore veci nejdu odobrat.
- nemoznost oddelenia java hier od aplikacii. Moj stary sagem mal zvlast polozku hry a zvlast aplikacie. Je to trochu divne, ak clovek hlada uzitocnu aplikaciu medzi sudoku, kartami a super mariom. :hm
- cidlo na otacanie mobilu by mohlo ist obcas aj vypnut. Pri prezerani fotiek vadi a naopak niekedy, ked clovek lezi tak to obcas zmatkuje.
- jas displeja je pre vsetky profily rovnaky. Preco nemozem mat v profile outdoor maximalne podsvietenie?
- chybajuci wap cez CSD?
- kontroverzne nahravanie java aplikacii

Niektore veci mozno casom vyriesi firmware a aj keby nie, tak su to prkotiny. Ti narocnejsi sa budu obzerat urcite ine. Ja som chcel napriklad kupit drahsi palm treo 750, ale nakoniec som sa nechal zlakat.
s5230user
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka