Samsung S5230 Star - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod krabbio 10. 2. 2010 23:55

To je pěkné že tato diskuze má 265 stránek ale prosím má někdo návod jak přehrát ten firmware???Mám ten starý S5230XXIH1 a JAR v mobilu mi píše nepodporovaný soubor.Přehrát firmware se nebojím ale fakt nevím jak na to.Dík předem lidi :-)
krabbio
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lutzi 11. 2. 2010 00:24

Dnes jsem si poridila Samsung Star a chtela jsem se neco zeptat.Mam tam Vodafone kartu a na telefonu se me ukazuje navrchu E jako EDGE.Je to normalni a nebo se to da nejak odstranit?

No ja nic instalovat nechci.Jen jsem chtela normalni odpoved.
Naposledy upravil Kniter dne 11. 2. 2010 20:05, celkově upraveno 1
Důvod: prispevky zlucene, nabuduce edituj
Lutzi
Junior

Odeslat příspěvekod Matasan74 11. 2. 2010 09:15

Neví někdo,jak na Samsung S5230 nastavit wap?Telefon je totiž od Vodafonu a já mám O2.Děkuji předem.
Matasan74
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lupen33 11. 2. 2010 10:05

Tak jsem se od S523MXEIL2 vrátil zpět k S5230CZIJ3. Fajnšmekři ať mě nekamenujou, ale bylo tam dost věcí co mi vadily. Např. jiná klávesnice QUERY, u prohlížení fotek se zvětšením se mohu vrátit na původní velikost tlačítkem zvětšení, nestraší mě nikde ruština, a v podstatě jsem "pro mě" nezjistil žádná vylepšení. Ano dá se instalovat JAVA větší než 1M a podobné drobnosti, ale jinak mě soft nepřesvědčil. Tisíc lidí, tisíc názorů, takže mluvím jen za sebe ;-)
Pořád se nějak nemohu sblížit se zvětšováním fotek (kdy se objeví ikony nahoru + a dolu - . V podstatě je to u mne náhoda, kdy tento režim chytnu. Máte k tomuto nějaký tip?
Lupen33
Junior

Odeslat příspěvekod Lutzi 11. 2. 2010 10:28

Fíla píše:Lutzi: Jedná se pouze o signalizaci dostupnosti EDGE, avšak žádná data se nestahují. Je to standardní jev u většiny Samsungů.

Moc dekuji.Takovou odpoved jsem potrebovala sliset.
Lutzi
Junior

Odeslat příspěvekod koky76 11. 2. 2010 10:56

Lupen33:je to v podstate len o zvyku ja som tiez zo zaciatku nadaval a chcel som sa vratit s5 na povodny FW nevedel som ovladat priblizovanie PDF ale staci iba stlacit a pohybovat prstom hore + alebo dole - :-)
koky76
Junior

Odeslat příspěvekod Zoryo 11. 2. 2010 23:11

Zdravím,

s telefonem jsem na 99,99% spokojen, ale dvě věci mě trochu zarazily a nejsem si jistý jestli je to správně.

Když si zapnete fotoaparát a přepnete se do videa tak máte taky vlevo tlačítko SCN, které vám po stisku nereaguje?

a můj druhý dotaz je - dá se nějak vynulovat počítadlo fotografií?

Předem díky za odpověď
Naposledy upravil Zoryo dne 11. 2. 2010 23:27, celkově upraveno 1
Zoryo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod s5230user 11. 2. 2010 23:24

Zoryo píše:Zdravím,
Když si zapnete fotoaparát a přepnete se do videa tak máte taky vpravo tlačítko SCN, které vám po stisku nereaguje?

Ano nereaguje, pretoze pri fotoaparate nim nastavujes "scene mode". Skus si to a pochopis.
s5230user
Junior

Odeslat příspěvekod Zoryo 11. 2. 2010 23:29

Děkuju moc hned se mi ulevilo a teď už jenom nějak přijít na to jak vynulovat to počítadlo :-)) ;-)
Naposledy upravil Kniter dne 11. 2. 2010 23:35, celkově upraveno 1
Důvod: necituj predchadzajuci prispevok!
Zoryo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Alena K 12. 2. 2010 15:17

Pro Krabbio - použij okýnko ,,vyhledávání v tomto fóru,,
Naposledy upravil Alena K dne 12. 2. 2010 18:43, celkově upraveno 1
Alena K
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod moothee 12. 2. 2010 17:00

Zoryo píše:Děkuju moc hned se mi ulevilo a teď už jenom nějak přijít na to jak vynulovat to počítadlo :-)) ;-)

Preboha aké počítadlo? Čo ti ukazuje, koľko foto sa Ti ešte dá uložiť? Alebo aké?
moothee
Junior

Odeslat příspěvekod s5230user 12. 2. 2010 17:53

On asi mysli to, ktore ti pomenuva subor fotky (photo0002, photo0003, ...). Mne sa to neda vynulovat ani na normalnom digitalnom fotoaparate.

Prisiel som na dve dalsie nedostatky:

- Smart unlock je nanic, pretoze aj tak treba najprv stlacit tlacidlo spat pri zhasnutom displeji a az potom napisat znak. Vyskusal som, vypol a nepouzivam. Zbytocne. Mozno je naopak vyhodne pri telefone vo vrecku, kde sa sam svojvolne neodblokuje. (?)

- Trochu hlupe je, ze ak mam java aplikaciu, ktora potrebuje pristupovat k datam v pamati telefona alebo na karte, tak nemozem zvolit moznost "povolit pristup a uz sa viac nikdy nepytat". Pri kazdom spusteni musim dat povolenie znova.

- Otec chyti ten telefon vzdy tak, ze ho hned zablokuje. :-)

Pred kupov telefona som cital aj toto forum a pomohlo mi rozhodnut sa, ci kupit alebo nekupit, takze pridavam dalsie moje postrehy, ked to niekoho bude zaujimat.

Mimochodom ako funguje ten multitasking? Ked pri java aplikacii stlacim tlacidlo odmietnutia hovoru, tak dam moznost minimalizovat, lenze ako sa potom prepinam medzi aplikaciami? Znovu ich musim spustit v menu "games and more"? Minule mi tak zbytocne bezala java aplikacia na pozadi a zistil som to az tak, ze pozeram ze tam vedla nazvu je najaka sipka. :hm
Naposledy upravil Kniter dne 12. 2. 2010 21:20, celkově upraveno 1
Důvod: prispevky zlucene
s5230user
Junior

Odeslat příspěvekod pj_1986 12. 2. 2010 18:18

tak je snad jasný, že když jí schodim, že furt běží, to že si na to přišel až potom nebude chyba telefonu, ale je fakt, že by to chtělo rychlejší vracení jak přes menu
pj_1986
Junior

Odeslat příspěvekod moothee 12. 2. 2010 18:32

Inteligentné odomykanie je zas len vec názoru. Práve je úplne super, lebo nemusíš sa preťukávať cez mnohé položky menu, ale stačí tlačidlo na rozsvietenie displeja a pohyb prstom a rovno máš želanú reakciu.
Navyše sa to dá použiť na rýchle prepínanie medzi prehliadačom - javou - prehrávačom - klávesnicou na vytočenie - správami a vytáčať nastavené kontakty okamžite odkiaľkoľvek.
Stačí stlačiť uzamknutie a pohyb prstom a okamžite si inde. Pôvodná rozbehnutá práca zostane otvorená. Teda náhrada za multitasking. Vyskúšaj(te)!

Podľa mojich znalostí, pri prístupe k dátam záleži na jave, či a aké certifikáty má. Napr. certifikovaná Opera Mini nevyžaduje potvrdenie prístupu zakaždým.

Každý telefón sa dá chytiť tak, že s ním niečo urobíš. :lol: Len sa treba naučiť, ako na každý telefón.

Plnohodnotný multitasking Star nemá. Neexistuje také prepínanie medzi aplikáciami. Len treba byť pozorný čo a kedy spúšťam a minimalizujem. :)
moothee
Junior

Odeslat příspěvekod Zoryo 12. 2. 2010 18:56

s5230user píše:On asi mysli to, ktore ti pomenuva subor fotky (photo0002, photo0003, ...). Mne sa to neda vynulovat ani na normalnom digitalnom fotoaparate.

no myslel jsem opravdu to Fotografie0001, Fotografie0002 atd - jak vynulovat a začít od 0, kromě tvrdého resetu telefonu.

Předtím jsem měl sony ericsson a byla tam přímo volba vynulovat číslo tak nevím no, proto se ptám
Naposledy upravil Kniter dne 12. 2. 2010 21:23, celkově upraveno 1
Důvod: odstranena zbytocna citacia
Zoryo
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka