Takto mam nastaveny Bookreader:

Font mam iba jeden - maly a mam ho tam 6x, kazdy s inym odtienom sedej farby. Nejslabsia farba je cez den velmi tazko citatelna, ale v noci je akurat a displej neoslepuje. Ten raster 3x3 znazornuje oblasti na displeji pri citani, ktore reaguju na dotyk. Normalne sa Bookreader nenainstaluje na celu obrazovku, treba to nastavit zvlast.
Tu je moje nastavenie:
1. Vytvorte subor v pc "text.txt" a do neho napiste napriklad "Otvor txt subor" alebo co len chcete. Knihy a texty budete nacitavat z karty. Tento text bude skompilovany v jar subore a aplikaciu teda staci do mobilu nainstalovat iba raz.
2. V rozbalenom adresary s Bookreaderom spustite "Shell.exe".
3. V "select phone model" vyberte "midp2 touch screen, file support (jsr75), file cashing".
4. V "configure book" stlacte "add book" a vlozte predtym vytvoreny subot text.txt.
5. V "fonts and colors" vyberte "screen size" a nastavte 240x400. Vratte sa na "fonts". Mozte vymazat vsetky fonty a pridat si vlastne. Ja mam 6x "small phone font" a kazdy ma iny odtien sedej. V pravo si vsimnite tlacitka "choose paper color" - farba pozadia a "choose text color" - farba pisma. Pozadie vyberte cierne. Farby pisma mam nasledovne - zvolite definovat vlastne farby a pre prvy font mam hodnoty - cervena, zelena a modra = 151. Pre dalsie mam hodnoty 128, 105, 82, 59 a 36. Ak to mate nastavene dobre, tak by ste mali na pravej strane vidiet vysledok, ktory budete mad na mobile.
6. Chodte este na zalozku "text wrap" a zruste policko "show incomplete botton line". Tymto zrusite zobrazovanie riadku na spodnej casti obrazovky, ktory sa nezobrazi cely. Potom vznika problem pri preskakovani o stranku, kde dojde aj k preskoceniu toho riadku. Da sa to nastavit aj v menu samotnej aplikacie.
7. V "set path and properties" by malo byt zaskrknute "create jad files". A nastavte si tu cestu, kde sa ma ulozit skompilovany bookreader.
8. V "set up java book" prejdite na "images" a nastavte si ikonu, ktora sa vam bude v mobile zobrazovat. Ja mam 32x32 bodov. Nie som si isty, ci treba vybrat aj "include book images", aby sa ta ikona zobrazovala. Necham na vas.
9. V karte "config files" vyberte "add these entities to manifest.mf" a vlzte tam tento text bez uvodzoviek (!) "MIDlet-Touch-Support: True". Tymto odstranite softverovu klavesnicu na mobile.
10. Vyberte "redefine keys" a nastavte funkcie, ktore budu reagovat na dotyk pri citani. V mojom pripade:
open main menu - tap center
line up - tap top center
line down - tap bottom center
page up - tap top left
page down - tap center left, tap center right, tap bottom left a tap bottom right
next font - tap top right
11. V spodnej casti nastavte "book name" a "jar file" na Bookreader.
12. Teraz uz iba stlacte tlacidlo v pravom dolnom rohu alebo F9. Mali by sa vam vytvorit subory bookreader.jar a bookreader.jad.
13. Vase nastavenie si mozete ulozit v menu - settings - save options. Ale shell.exe uz viac potrebovat nebudete. Teda v pripade, ak najdete vlastne nastavenia ktore vam budu sediet.
Teraz nahrajte vygenerovane subory do telefona. Sucastna verzia mi zvykne padnut vzdy, ked sa snazim nacitat subor v adresari s knihami, kde ich mam vela. Je to nejaky bug. Knihu ktoru citate momentalne si mozete umiestnit do rootu na karte. To uz je na vas, ci cez kabel, bluetooth alebo cez java aplikaciu minicommander.
Teraz este par vysvetleni:
* Ako vlozim knihu? - V menu zvolte "2 Books", potom "2 open file" a najdite prislusny txt subor.
* Ako sa z menu dostanem znova na citanie knihy? - V menu stlacte "0 Back".
* Ako skoncim aplikaciu? - V menu " 1 Exit".
* Ako poznam ako daleko som v citani textu? - V pravej casti obrazovky vidite tenky modry pruh. Dalsia moznost je v menu - "7 Info" a "1 Show Book Info". Naspat na citanie sa vratite stlacenim stredneho tlacidla na mobile.
* Ked skoncim aplikaciu, ostane mi rozcitana kniha ulozena tam kde skoncim? - Samozrejme, tu nie je treba nic ukladat.
Uff, vycerpavajuci navod, ale tuto skvelu aplikaciu pouzivam uz par rokov a navyse na tomto dotykovom telefone dostala upne iny rozmer. Je radost citat knihy na takom displeji. Bola by skoda nenapisat takyto navod.