Samsung S5230 Star - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod petrulin1 25. 2. 2010 17:28

Pdf soubory tento telefon číst umí sám o sobě.
petrulin1
Junior

Odeslat příspěvekod s5230user 25. 2. 2010 18:54

alfastar píše:Pripadne i nejake jine aplikace by se hodily..

Ja pouzivam napriklad ScratchPad (kreslene poznamky), Bookreader (od rusov, na cely displej a mam ho nastaveny na perfektne pohodlne ovladanie), tieoncell (aby som nezabudol viazat kravatu) :-) , Oteviraci doby, MiniCommander, JTask (pripadne Odysseus) na to-do list, mininotepad (od motoroly), plus nejake kalkulacky co vedia aj grafy (XCalc, SolveMyMath, MicroCalc (na talbulky ala Excel), Calcuphone.

http://tequilacat.org/dev/br/index-en.html
http://handheld.softpedia.com/
http://en.softonic.com/phones/os-java
...

petrulin1 píše:Pdf soubory tento telefon číst umí sám o sobě.

Nie vzdy mi zobrazuje znaky korektne. To iste aj v pripade .txt.
s5230user
Junior

Odeslat příspěvekod mafians 25. 2. 2010 19:16

Jsem s timhle mobilem spokojenej velkej displej čte se na tom dobre i kouka na video, ale mam jeden problem potreboval bych nejaky prehravac ktery v tomhle mobilu umi prehravat na pozadi, protoze ten defaultni to sice umi ale neumi prochazet slozky z hudbou. poradte diky. zkousel jsem ruzne prehravace ale pri zamknuti telefonu to vypne hudbu a pri hozeni do pozadi taky :(
mafians
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod petr.satka 25. 2. 2010 19:28

xpetrp Ten problém tu kdysi někdo řešil (tuším nějaké dvě holky). Mám pocit, že to mělo něco společného s tím, že ti po ukončení hovoru pošle operátor vyúčtování (?nebo nějaké informace o hovoru?). Vypnutí této funkce u operátora to tehdy myslím vyřešilo.
petr.satka
Junior

Odeslat příspěvekod D3VL3R 25. 2. 2010 21:42

Chytrá kalkulačka s mnoha funkcemi

FOTO:
Obrázek

Download:
Kód: Vybrat vše
http://uloz.to/4100974/calcbydevo.jar

příjemné počítání... :kuk:
Case: NZXT S340 Black | MB: Asus M4A89TD PRO​/USB3 | CPU: AMD Phenom II X6 3.9GHz | GPU: Gigabyte GTX1060 OC 6GB | RAM: Hyper X 16GB DDR3 | HDD: SSD EVO 850 256 GB, WD 1 TB | Power: Corsair RM550x | OS: Windows 10 64b
D3VL3R
Junior

Odeslat příspěvekod petr.svijany 25. 2. 2010 22:42

TO D3VL3R:
nechtel by si prosim prelozit aplikaci XCALC? docela by se mi hodila do telefonu kalkulacka ktera umi kreslit fce, ale v anglictine si to moc nedavam
SAMSUNG Galaxy S II
petr.svijany
Junior

Odeslat příspěvekod xpetrp 25. 2. 2010 22:54

pája1 píše:xpetrp: Nemáš v tel. náhodou Twist kartu?

Ne namám. Mám tam starou O2 Go Quatro.
Dneska mě mobil "umřel" opět při hovoru a nedala se zvyšovat či snižovat hlasitost. Jinak po ukončení hovoru to bylo OK.

Tak nevím kde je chyba.
xpetrp
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lupen33 26. 2. 2010 00:31

for:s5230user
Mě ScratchPad hlásí neplatný soubor (vyzkoušel jsem několik verzí). Můžeš dát link na ScratchPad který si rozumí s 5230kou?
Lupen33
Junior

Odeslat příspěvekod dixo 26. 2. 2010 01:51

Musim rict, ze jsem tez zaznamenal problemy s budikem. Zprvu jsem to prikladal vlastni nesikovnosti, ale kdyz tu ted nekdo popisoval podobny problem, ohlidal jsem si to a skutecne to tak je. Nevim jestli je to jen tohle, ale minimalne kdyz vypnu mobil a opet jej zapnu, tak mam budiky nastavene misto aby zvonili v mnou urcene dny, tak "jen jednou" tudiz mi uz nikdy nezazvnoni. Navic se nastavi defaultni melodie a hlasitost vyzvaneni je na jednicce. Mimochodem rady "tak mobil nevypinej" si muzete nechat. Na noc sice mobil nevypinam, ale je fakt otrava, prenastavovat vsechny budiky, kdyz ho nekdy potrebuju vypnout. Nehledne na to ze i kdybych jej vypinaval, tak by to proste mobil mel proste zvladat.

FW: S5230XXIG4
dixo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod spajdo 26. 2. 2010 09:55

jj presne toto som mal aj ja a bol som to reklamovat tak teraz ma moj mobil Orange a som zvedavy ci to spravi novy fimrwer alebo co s nim spravia.... no tak sa ozvem ked mi vratia telefon ^^
"I cesta dlhá tisíc kilometrov sa začína prvým krokom."
spajdo
Junior

Odeslat příspěvekod Silvitka 26. 2. 2010 15:50

Prosím Vás, jak přetáhnout smsky z mobilu do PC? Já zkoušela kdejaký program, ale nic se mi nepodařilo. A přes new pc studio samsung mi to taky moc nejde - sekla jsem se tedy na koncovce, ve které to exportuje a nevím, čm to otevřít.

A ještě takový dotaz - pamět má být na 500 sms (v telefonu) - proč mi to tedy při 216 hlásí plný stav? =/
Silvitka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod s5230user 26. 2. 2010 16:20

D3VL3R píše:Chytrá kalkulačka s mnoha funkcemi

Tak taku este nemam... Je fajn, ze je dotykova, ale velmi nereaguje, co nie je moc dobry pocit pri stlacani. Nerad by som menil predny kryt, nie je lacny. :D

Lupen33 píše:Můžeš dát link na ScratchPad který si rozumí s 5230kou?

Ja mam tuto na Symbian S60 5th Edition:

http://handheld.softpedia.com/get/Word- ... 5898.shtml

Chybaju tam ale posledne tlacitka a ked si das nahlad stran, tak nevidis vsetky. Zevraj sa da robit aj "resize" u java aplikacii. Akurat sa tym zaoberam. Nieco treba pripisat do manifest suboru v jare. Zatial mi to staci aj tak ako to je.

Silvitka píše:A ještě takový dotaz - pamět má být na 500 sms (v telefonu) - proč mi to tedy při 216 hlásí plný stav? =/

Nema to nieco spolocne s sms-kami s diakritikou?
Naposledy upravil s5230user dne 26. 2. 2010 23:50, celkově upraveno 2
s5230user
Junior

Odeslat příspěvekod polda 26. 2. 2010 16:37

Zatím jsme vypozoroval,že to tzv vytuhnutí ,restart apod se stává když mám momentálně aktivní věci jako je tapeta,melodie vyzvánění, obrázky volajících apod uložené na kartě. Takže jsme si přesunul aktivní věci do paměti telefonu a od té doby je víceméně klid.Na kartě zůstává music,a nepoužívané fotografie atd.
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod s5230user 26. 2. 2010 17:38

Takto mam nastaveny Bookreader:

ObrázekObrázekObrázek

Font mam iba jeden - maly a mam ho tam 6x, kazdy s inym odtienom sedej farby. Nejslabsia farba je cez den velmi tazko citatelna, ale v noci je akurat a displej neoslepuje. Ten raster 3x3 znazornuje oblasti na displeji pri citani, ktore reaguju na dotyk. Normalne sa Bookreader nenainstaluje na celu obrazovku, treba to nastavit zvlast.

Tu je moje nastavenie:

1. Vytvorte subor v pc "text.txt" a do neho napiste napriklad "Otvor txt subor" alebo co len chcete. Knihy a texty budete nacitavat z karty. Tento text bude skompilovany v jar subore a aplikaciu teda staci do mobilu nainstalovat iba raz.

2. V rozbalenom adresary s Bookreaderom spustite "Shell.exe".

3. V "select phone model" vyberte "midp2 touch screen, file support (jsr75), file cashing".

4. V "configure book" stlacte "add book" a vlozte predtym vytvoreny subot text.txt.

5. V "fonts and colors" vyberte "screen size" a nastavte 240x400. Vratte sa na "fonts". Mozte vymazat vsetky fonty a pridat si vlastne. Ja mam 6x "small phone font" a kazdy ma iny odtien sedej. V pravo si vsimnite tlacitka "choose paper color" - farba pozadia a "choose text color" - farba pisma. Pozadie vyberte cierne. Farby pisma mam nasledovne - zvolite definovat vlastne farby a pre prvy font mam hodnoty - cervena, zelena a modra = 151. Pre dalsie mam hodnoty 128, 105, 82, 59 a 36. Ak to mate nastavene dobre, tak by ste mali na pravej strane vidiet vysledok, ktory budete mad na mobile.

6. Chodte este na zalozku "text wrap" a zruste policko "show incomplete botton line". Tymto zrusite zobrazovanie riadku na spodnej casti obrazovky, ktory sa nezobrazi cely. Potom vznika problem pri preskakovani o stranku, kde dojde aj k preskoceniu toho riadku. Da sa to nastavit aj v menu samotnej aplikacie.

7. V "set path and properties" by malo byt zaskrknute "create jad files". A nastavte si tu cestu, kde sa ma ulozit skompilovany bookreader.

8. V "set up java book" prejdite na "images" a nastavte si ikonu, ktora sa vam bude v mobile zobrazovat. Ja mam 32x32 bodov. Nie som si isty, ci treba vybrat aj "include book images", aby sa ta ikona zobrazovala. Necham na vas.

9. V karte "config files" vyberte "add these entities to manifest.mf" a vlzte tam tento text bez uvodzoviek (!) "MIDlet-Touch-Support: True". Tymto odstranite softverovu klavesnicu na mobile.

10. Vyberte "redefine keys" a nastavte funkcie, ktore budu reagovat na dotyk pri citani. V mojom pripade:
open main menu - tap center
line up - tap top center
line down - tap bottom center
page up - tap top left
page down - tap center left, tap center right, tap bottom left a tap bottom right
next font - tap top right

11. V spodnej casti nastavte "book name" a "jar file" na Bookreader.

12. Teraz uz iba stlacte tlacidlo v pravom dolnom rohu alebo F9. Mali by sa vam vytvorit subory bookreader.jar a bookreader.jad.

13. Vase nastavenie si mozete ulozit v menu - settings - save options. Ale shell.exe uz viac potrebovat nebudete. Teda v pripade, ak najdete vlastne nastavenia ktore vam budu sediet.

Teraz nahrajte vygenerovane subory do telefona. Sucastna verzia mi zvykne padnut vzdy, ked sa snazim nacitat subor v adresari s knihami, kde ich mam vela. Je to nejaky bug. Knihu ktoru citate momentalne si mozete umiestnit do rootu na karte. To uz je na vas, ci cez kabel, bluetooth alebo cez java aplikaciu minicommander.

Teraz este par vysvetleni:

* Ako vlozim knihu? - V menu zvolte "2 Books", potom "2 open file" a najdite prislusny txt subor.
* Ako sa z menu dostanem znova na citanie knihy? - V menu stlacte "0 Back".
* Ako skoncim aplikaciu? - V menu " 1 Exit".
* Ako poznam ako daleko som v citani textu? - V pravej casti obrazovky vidite tenky modry pruh. Dalsia moznost je v menu - "7 Info" a "1 Show Book Info". Naspat na citanie sa vratite stlacenim stredneho tlacidla na mobile.
* Ked skoncim aplikaciu, ostane mi rozcitana kniha ulozena tam kde skoncim? - Samozrejme, tu nie je treba nic ukladat.

Uff, vycerpavajuci navod, ale tuto skvelu aplikaciu pouzivam uz par rokov a navyse na tomto dotykovom telefone dostala upne iny rozmer. Je radost citat knihy na takom displeji. Bola by skoda nenapisat takyto navod. :tleskani
s5230user
Junior

Odeslat příspěvekod tOMME17 26. 2. 2010 18:15

Cauko .. mam na vas jednu otazocku ....... ma niekto skusenosti s tym ze si daval odblokovat tento samsung?? vybral som si ho na pausal v TM a potrebujem na nom rozbehnut 02 kartu ..... v jednom bazare mi povedali ze nemaju na to este program ..:( .....
dakujem za odpoved :)
tOMME17
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka