Samsung C5212 Duos - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod MakTaKo 20. 3. 2010 12:13

Tak tohle mě dělá i B2100, takže to bude obecně "problém" Samsungů ;-)
Naposledy upravil Fíla dne 20. 3. 2010 15:00, celkově upraveno 1
Důvod: necituj předchozí příspěvek!
Siemens M50, odložený Siemens M65, nahrazený
Samsungem U900 + 8GB microSDHC(SanDisk) a i ten vystřídal odolný Samsung B2100 :)
MO: T-Mobile - BAV SE
MakTaKo
Junior

Odeslat příspěvekod Vokounek 30. 4. 2010 14:41

Zdravim, nejak se mi nezobrazuji emotikony, nevite kde je problem? Dik
Vokounek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martan007 5. 5. 2010 12:54

Prikladam navod na rozsireni o moznost instalovat vetsi soubory JAVA nez 400 kB. Omezeni se zvedne na 4 MB.
Napiste nasledujci sekvenci *#52828378#
pak v posledni polozce zmente na ON.
martan007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mightyteemu 6. 7. 2010 11:26

Zdravím. Uvažuji o koupi tohoto telefonu, protože Číňanům a dalším pseudovýrobcům moc nevěřím, i když uznávám, že i tam lze mít štěstí na dobrý kus a navíc nejsem fandou vysouvacích konstrukcí (nechce se mi do 6112). Jen bych rád věděl, zda fungují java aplikace (Oskárek či Gibo SMS například) připojující se na net přes gprs přes přístupový bod (APN) jako "internet" (mám Vodafone a je pro mě důležité to vědět kvůli rozdílné ceně za kb).
Spoustu let frčím na (nejlepší telefonu na světě) Siemensu CX 65 :-) a zde to není problém, ale doma máme nějaké starší Samsungy a jsou oproti mému mazlovi totálně katastrofální (java aplikace nejdou přes APN "internet"; ovládání; správa kontaktů; nevidím, jak dlouho jsem tehdy a tehdy volal - katastrofa). :-) Jenže druhá SIMka je už doma a tahat dva phony se mi nechce. Díky.
mightyteemu
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jpobo 20. 7. 2010 19:26

Potřeboval jsem si z určitého důvodu deaktivovat jednu SIM, což bez problémů šlo, ale teď nejsem schopen ji znovu zaktivovat.... mobil naběhne pouze s jednou SIM kartou, je jedno se kterou a v kterém je slotu pro karty... Pokud se pokouším zapnout telefon se dvěma vloženými simkami, tak probíhá inicializace (dlouho a dlouho......) při spuštění naběhnutí s jednou SIM nelze v nastavení SIM zaktivovat druhou SIM kartu. Nevíte, prosím vás, co s tím? Dělal jsem i obnovu původního nastavení (dle rady tech. podpory). prý si mám zavolat do servisu...
jpobo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Reku 24. 12. 2010 22:11

ma telefon omezeni na java programy 4MB celkem nebo je to omezeno pouze pameti telefonu? Diky a odpoved.
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod dayslypper 16. 1. 2011 19:23

Dobrý den,
rád bych se tu zeptal, jestli lze u tohoto telefonu instalovat java aplikave bez připojení přes WAP?

V návodu zde jsem to pochopil tak, že je nutné pouze mít JAR a JAD soubor v jedné složce.

Prosím, mohl by mi tu někdo z majitelů tohoto telefonu poradit?

EDIT: Takže v případě C5212 je offline instalace Java aplikací na rozdíl od jiných Samsungů opravdu není až tak složitá, ale mohou se vyskytnout některé komplikace. Základ je mít JAR i JAD soubor.

Zkoušel jsem nainstalovat 2 programy:
Opera Mini je aplikace nepřesahující velikost 400kB a přiložený JAD soubor Samsung přelouskal. Takže žádné komplikace nebyly. Stačilo nahrát soubory do stejné složky v mobilu nebo na paměťovou kartu, pak rozkliknout volby i JAD a dát "Install". Hlášky typu "Download" se nejspíš nemusíte obávat. Na internet se mobil nepřipojuje, dělal jsem to s neaktivní SIM a vše proběhlo v pořádku.

MobileMHD++ je větší než 400kB a přiložený JAD soubor Samsung nepřečte.

Doporučuji si tedy nejprve vygenerovat nový JAD soubor v programu JAD Maker.

A před instalací je ještě nutné kvůli většímu JAR souboru aplikovat tento návod:

Now i'd leave it here for those who may be in trouble like me.Copy JAR & JAD files to "Other" folder in MMC card.But usually you get errors while installing files larger than 400KB,do as following manual and have fun,don't forget say "Thanks"

Installation of JAVA games/ softwares on Samsung C5212 is really simple and straightforward. Unlike many Samsung mobiles, you just need to place JAR and JAD files in the SAME folder of your mobile ( Other files folder of internal memory or in the memory card). Then select JAD file and select "Options/ Install". This will start the installation process.

By default, there is a limit of 400 KB for maximum JAR file size and you can't install JAR file bigger than 400 KB. If you try to install such files, you will see "JAR file is over max size" pop-up message error. To increase the maximum JAR file size limit, follow this simple procedure:

Enter this code in standby mode: *#52828378#
You will see "JAVA Test Menu" screen. Select option # 6 which is "OTA Test". Here you can see "Maximum JAR size (KB) which is 400 KB by default. Just enter your own value like 2048 KB. Press "Save" and exit from it. Now you can install JAR file of upto 2 MB size. Keep in mind that your new setting (2MB) will change back to default value (400 KB) if you RESTART your mobile. So, this is just a temporary setting but works perfectly to install large JAR files.

Note: You can set 4MB (4096 KB) limit for JAR files but it is safe to set this limit to 2MB and this 2MB limit is enough for most of JAVA softwares keeping in mind that "Games and more" JAVA folder size is only 4 MB.
Naposledy upravil Fíla dne 16. 1. 2011 21:36, celkově upraveno 1
Důvod: příspěvky sloučeny
dayslypper
Junior

Odeslat příspěvekod incof 21. 2. 2011 06:42

Zdravím.
Měl bych dva dotazy:
1) ukazuje telefon množství přenesených dat (kB)?
2) Je na displeji něco vidět, pokud je v neaktivním stavu (zamknutý a nepoužívaný)?
Děkuji za odpovědi.

EDIT:
Takze si odpovim sam
1) nezobrazuje
2) neni
Naposledy upravil Fíla dne 21. 2. 2011 19:07, celkově upraveno 1
Důvod: příspěvky sloučeny
incof
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod winnitka 23. 2. 2011 19:56

Nastavila jsem si vlastní zvuk na sms,ale při příchozí sms mi tento zvuk zvoní 11x za sebou,i když je nastavené jen jednou.A to ať přidám jakýkoliv vlastní tón.
Děkuji L.
winnitka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dayslypper 8. 5. 2011 11:20

nějak mi nefunguje volba řazení kontaktů dle Příjmení. Vždy řadí dle jména.

Dělá to taky někomu?
dayslypper
Junior

Odeslat příspěvekod incof 8. 5. 2011 19:14

Ano, taky blbe funguje. Vyresil jsem to preorganizovanim adresare a radim dle prezdivek.
incof
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dayslypper 8. 5. 2011 21:48

Díky, já prohodil jméno a příjmení.
dayslypper
Junior

Odeslat příspěvekod astorplex 21. 5. 2011 13:06

zdravím...mám dotaz...jak se dá nastavit www pro domovskou stránku ?? prostě aaby se načetla když stisknu středový kříž..díky za info...
astorplex
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vosm 24. 5. 2011 20:14

Aramaki píše:Na oficiálních stránkách si dej zemi slovensko. Najdeš tam sice jen aplikaci Samsung New PC studio, ale mě to (jedu přes bluetooth) stačilo.

Jinak, nemáte problémy s nahráváním aplikací? Snad u 90 % mi to napíše "stáhnuté jar jsou neplatné", nebo "neplatný popis jad". Zkoušel jsem JADmaker i JADgen.

Ak telefón vypíše "neplatný popis jad" znamená to chybu v jad súbore. Jadmaker tam rozdelí jeden riadok v súbore do viacerých riadkov. Je to potrebné iba otvoriť v nejakom editore, ja som to robil v notepad++ a spojiť rozdelený riadok do jedného riadku. Potom mi to fungovalo. Je to nejaka chyba v Jadmakeri.
vosm
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jerry.jacobi 5. 1. 2012 13:43

prave jsem c5212 koupil a za tech necelych 24 hodin se telefon sam od sebe 3x vypnul :grr: Jakou verzi firmwaru mate? Me to ukazuje CXKDI.
BTW firmware asi pres bluetooth updatovat nepujde?

Krome toho vypinani zatim spokojenost. Telefon je krasne rychly (do ted jsem mel vodafone 845 s androidem), umi radit kontakty podle prijmeni, obe simky jsou najednou na prijmu takze nemusim tahat dva telefony ....
jerry.jacobi
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka