Samsung I7500 Galaxy - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod danielka01 12. 2. 2010 16:04

480x272 - to je velikost rozlišení videa, která je pro Galaxy akceptovatelná - větší stejně nemá smysl, protože displej se nafouknout neumí a černé okraje nahoře a dole tam budeš mít vždycky, protože filmy jsou většinou ve formátu 16:9, nikoli tak displej Galaxy...
danielka01
Junior

Odeslat příspěvekod c-u-b 13. 2. 2010 09:03

Ahoj, přemýšlím že bych si koupil ten tenhle telefon ale přece jenom je to jeden z prvních telefonů. Tak jsem se chtěl zeptat jestli by jste si ho v současné době koupili znovu nebo by jste vybrali jiný telefon s androidem? Myslem ale jen ty co se u nás prodávají. Díky za odpověď
c-u-b
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod danielka01 13. 2. 2010 11:35

Koupila bych ho znovu pouze za předpokladu že bych si byla jistá, že dostane upgrade na android 2.0/2.1. Jinak bych brala i5700 Galaxy Spica - s tím jsem měla čest minulý týden a přišel mi až na použité materiály, vzhled a foťák lepší softwarově a daleko rychlejší. Navíc je k nám dovážen ofiko, např: http://www.alza.cz/samsung-i5700-cerny- ... 153430.htm
danielka01
Junior

Odeslat příspěvekod c-u-b 14. 2. 2010 11:48

Na Galaxy Spica jsem se taky díval ale nepříjde mi lepší, menší RAM, TFT display, horší foťák bez blesku, menší paměť ... akorát ten procesor tam je rychlejší. Ale neměl jsem možnost vyzkoušet :(
A navíc i7500 jde sehnat pod 7000 tisíc
c-u-b
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod danielka01 14. 2. 2010 12:12

Jen malá oprava: i5700 má amoled displej stejně jako i7500, operační paměť ram je také shodná - 128MB, chybí pouze vnitřní paměť 8GB, což je díky paměťovkám nepodstatné. Jinak je to samozřejmě o preferencích, mě foťák v mobilu nic neříká, takže je mi fuk je-li tam blesk nebo ne, kolik má mpx - snad autofokus řeším, kvůli ofocení dokumentu, jízdního řádu, atd. Ale pochopitelně každý preferuje něco jiného, navíc pokud i7500 ten upgrade na 2.1 dostane, bude dnes poměrem cena/výkon docela vysoko...
danielka01
Junior

Odeslat příspěvekod c-u-b 15. 2. 2010 09:14

i7500 má jenom 128MB RAM pamětí?
c-u-b
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hamíček 15. 2. 2010 15:38

to danielka01: zdar Dančo,jakou máš paměťovku?SD,nebo SDhc?a s jakou rychlostí zápisu?dík:)
hamíček
Junior

Odeslat příspěvekod danielka01 15. 2. 2010 16:56

Někde se uvádí 128 MB RAM, jinde zas 192 MB RAM... 8GB je vnitřní paměť, nepleť si to s operační pamětí. Pokud váháš s koupí, klidně se ptej, ráda se podělím o zkušenosti s oběma Galaxy :-)
danielka01
Junior

Odeslat příspěvekod risanica 15. 2. 2010 17:47

No kazdopadne Galaxy 2 bude hodne velka supa :)
Samsung S9 Duos
risanica
Junior

Odeslat příspěvekod c-u-b 15. 2. 2010 21:50

no právě že někde se uvádí 128 a někde 192MB RAM ... dokonce někde jsem viděl 200 MB někde OLED a někde TFT .. to je hrůza. Proto se ptám těch co už ho mají ;)
c-u-b
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod c-u-b 17. 2. 2010 18:31

chtěl jsem zeptat kolik ve volné RAM při používání systému, když nemáte na pozadí žádné aplikace?
c-u-b
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kalm 23. 2. 2010 11:33

Ahoj všichni, zvlášť danielko a hamíčku, vy dva, co jste proti nám amatérům :-P již zkušení :tleskani ! Opět problém, nevím, jestli neřeším zatím nereálnou věc: nainstaloval jsem New PC studio, verzi 1.4.1 AA2 (jako správce a kompatibilita Vista /mám 7/ - zkoušel jsem i XP); kupodivu mobil vidí, píše, že podporuje jen aktualizaci, ale ta se nedaří. O synchronizaci kontaktů atd. nemluvím, nejde. Jde mi momentálně jen o update mobilu, přesun na kartu či do mobilu (fotky, mp3 , filmy) není problém. Zkouším všechno, co mě napadá, ale víc hlav víc ví...Možná, že update není, jinak, nechci mobil flashnout, obcházet např. záruky apod. Rád bych oficiální cestou....Klidně pište i na mail, budu rád.... :idea:
kalm
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod danielka01 24. 2. 2010 11:44

Vpodstatě popisuješ přesnou kopii toho, co jsem zažila s PC Studiem a updatem já a i spousta ostatních. Bohužel řešením by byl pouze funkční ekvivalent PC Studia, údajně má vyjít spolu s 2.1 firmwarem. Jinak budeš muset flashovat...
Jinak pro srovnání: mám Win XP, admin., - dělá mi to přesně to co tobě! :-\
danielka01
Junior

Odeslat příspěvekod risanica 24. 2. 2010 17:32

Tak podle android fora se objevil novy firmware(I7500XEFJB2)..Uz jste ho zkouseli co ma noveho oproti IK4?
Samsung S9 Duos
risanica
Junior

Odeslat příspěvekod danielka01 24. 2. 2010 18:09

Já rozhodně čekám na oficiální upgrade od Samsungu, tedy 2.1... Údajně vyjde v polovině března.
Jo a cos to psal o Galaxy 2? Nějaké nové info o něm máš?
danielka01
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka