Samsung S8000 Jet - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod martiano69 22. 12. 2009 12:23

S tou baterkou to není žádná sláva, jak jsem byl zvyklej u Nokie E52 nabíjet tak jednou za tejden (mezitím se někdy nabíjel, když byl připojen přes PC). Ale JETa večer hodim na nabíječku, přes den tak 40 minut hovorů, 10 sms, pár fotek, hodinka na netu a večer opět mám tak 1-2 čárky
martiano69
Junior

Odeslat příspěvekod zdenek sport 22. 12. 2009 12:35

Nojo ale u mě to bylo tak že jsem ho dal v 19:00 na nabíječku a v 21:30 odpojil nabitý pak byl jen zapnut na stolku máme doma plnej signál ,a ráno v 4:30 byl už tak na půlce i méně a to jsem na něj ani nešáhl :mrgreen:
zdenek sport
Junior

Odeslat příspěvekod ethylalkohol 22. 12. 2009 12:39

to zdeněk: a naformátoval si baterku ;) mě to dost pomohlo...první den mi vydržel tak ten jeden den maximálně...3x jsem ho nechal pně vybít, pak nabil a dnes mi vydrží cca 5 dní
Tomáš Valenta
ethylalkohol
Junior

Odeslat příspěvekod zdenek sport 22. 12. 2009 12:54

No jasně během těch cca 5dní co jsem ho měl jsem, ho nabíjel asi 12krát a vždy ho vybil do vypnutí >:-( . To muselo stačit.V tom to není :'( .Ještě dodám že jsem měl vše na minimum vypnuto 3G displej na minimum a stejně by nevydržel bez jakého koli použití ani 24hodin :grr:
Naposledy upravil zdenek sport dne 22. 12. 2009 12:56, celkově upraveno 1
zdenek sport
Junior

Odeslat příspěvekod ethylalkohol 22. 12. 2009 12:54

to zdeněk: aha, tak potom vadná baterka :( je docela i škoda, že se nedá nikde koupit s větší kapacitou....aspoň jsem na to nikde nenarazil
Tomáš Valenta
ethylalkohol
Junior

Odeslat příspěvekod zdenek sport 22. 12. 2009 12:58

Hele já od něj nečekám že vydrží 5dní já ho chci používat na plno a ať vydrží alespoň 24hodin ale plného vytížení a jsem spokojen ale takhle je to k ničemu v poledne jsem bez mobilu :twisted:
zdenek sport
Junior

Odeslat příspěvekod pavel124 22. 12. 2009 13:43

zdenek sport píše:Hele já od něj nečekám že vydrží 5dní já ho chci používat na plno a ať vydrží alespoň 24hodin ale plného vytížení a jsem spokojen ale takhle je to k ničemu v poledne jsem bez mobilu :twisted:

Ja to vydrzel asi mesic.Jednou mi vydrzel 4dny ale to byla naka nahoda.A kdyz me neska v noci podruhy za dva dny v noci vzbudil ze je vybitej tak uz sem se vytocil a na nic necekal. Ja ho koupil v electroworldu. Soudruzi totiz udelali nekde na netu chybu a vysel me na neco malo přes 7tisic. No a neska ho tam maji za 8500,- ale stejne mi to stve pac sem s nim fakt moc spokojenej.Tak doufam ze mou reklamaci nak vyresi.
pavel124
Junior

Odeslat příspěvekod 77martino77 22. 12. 2009 13:59

Ludia ako nainstalujem Javu na ten FW S8000XPIJ7 ??

Nejaky navod alebo link kde najdem navod na instalaciu diki ? :D
77martino77
Junior

Odeslat příspěvekod Kub4jz 22. 12. 2009 14:09

Strana 93 mám ten pocit :)
- Samsung S8000 Jet (FW XEII2)
- Fórum speciálně pro Samsung S8000 JET -> samsungjet.povez.cz/
Kub4jz
Junior

Odeslat příspěvekod desperadosX 22. 12. 2009 15:19

zdenek sport píše:No jasně během těch cca 5dní co jsem ho měl jsem, ho nabíjel asi 12krát a vždy ho vybil do vypnutí >:-( . To muselo stačit.V tom to není :'( .Ještě dodám že jsem měl vše na minimum vypnuto 3G displej na minimum a stejně by nevydržel bez jakého koli použití ani 24hodin :grr:

A to je právě ta chyba , že jsi odrovnal akumulátor. Lidi tyhle baterky nemají paměťový efekt!!!! Tohle se dělalo u starejch mobilů NiCd a NiMH.Nové Li-Ion a Li-Pol tohle přímo ničí.U těchto typů výrobce nedoporučuje nechat baterku vyšťavit na doraz! A to ani při prvním použití. Naopak měla by se nabíjet ještě před tím, než mobil začne řvát že je vybitá.Tyto baterie pokud dobře používáš, mají vydržet 500-600 nabití a pak jdou do pytle.Stačí se mrknout do google a něco si přečíst.Úplným vybíjením této baterie jí poškozujete a snižujete životnost!!!!!
A konkrétně u Jeta, nesmíte nechat nabíjet mobil třeba přes noc. Mobil jakmile je baterie nabitá , pípne a je potřeba ji odpojit od nabíječky.Pokud tak neuděláte, baterka se začne vybíjet a pak se ráno v práci divíte, že v 10:00 dopoledne je už z poloviny vybitá. Nevím jestli jde o chybu a nebo to prostě samsung nedomyslel.
Naposledy upravil desperadosX dne 22. 12. 2009 19:05, celkově upraveno 4
web: samsung-s8000-jet.atlasweb.cz
forum: samsungjet.povez.cz
desperadosX
Junior

Odeslat příspěvekod zdenek sport 22. 12. 2009 16:19

Osobně se domnívám že baterka úplně vybít nejde je to zabezpečené a pokuť se vypne pro prázdnou bateriji určo jí nepoškozujem,jiná věc je pokuť a znám takové mobil opět zapínají i po vypnutí pro vybití >:-( .Zde to určo u mě nebylo tím :mrgreen: Ještě dodám že to že se má mobil tříkrát nabít a vybít doporučují dokonce i v značkovích obchodech a servisech mobilů ;-]
zdenek sport
Junior

Odeslat příspěvekod desperadosX 22. 12. 2009 16:22

Netvrdím že u tebe nemohlo jít o jinou závadu,to ti neřeknu, ale to co píši výše je doslova tak.Odpojoval jsi mobil hned po signálu nabití?No pojď se vsadit, :-)) až ti pošlou mobil z opravy , udělej to samý co jsi dělal s tou první a věřím že budeš mobil opět posílat z důvodu malé výdrže do servisu :-D No ti co rozumí problematice (prodejci myslím) jak koza petrželi a nejvíc ve značkových prodejnách ti řeknou kolikrát takový bludy.Jen se jich zeptej na problematuku rozdílu mezi NiCd ,NiMH,Li-Ion a Li-Pol jestli vůbec vědí někteří o co jde.Mluvím z vlastní zkušenosti.
Naposledy upravil desperadosX dne 22. 12. 2009 18:00, celkově upraveno 2
desperadosX
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 22. 12. 2009 16:31

U lionek se to nedoporučuje, vybíjet úplně, známá věc. Jak bylo napsáno, poškozuješ baterii
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod zdenek sport 22. 12. 2009 16:36

Jo je to možné ale já to tak dělal vždy a nikdy nebyl problém až teť u těchto dvou samsungů ,a předesílám že u předešlého S7350 (tu jsem musel vrátit v rámci 14dení lhůty také kvůli výdrži také 15 hodin a šlus) jsem to nedodržoval a stejně to bylo na nic.Dle mě se vyskytují v některých kusech vadné baterky, manželka to dodržela u Stára a syn také a oba mají výdrž výtečnou super tak kde je zakopán pes :eh
zdenek sport
Junior

Odeslat příspěvekod desperadosX 22. 12. 2009 16:50

Zkusím to zhrnout konkrétně u Jeta.Po koupi dorazíte domů, baterie je asi do čtvrtiny nabitá.Vložite batrii do mobilu, zapnete mobil a okamžitě dáte na nabiječku.Doporučuju pohlídat si ty dvě hodinky, než mobil pípne že je nabito do plna a pak hned odpojit od nabíječky.Další cyklus zhruba tak pokud klesne ukazatel neco malo pod polovinu , opět napojit mobil na nabíječku a dobít do full. A tak podobně postupovat i dále samozřejmě nemusíte nabíjet vždy když je baterie na půl, to jen ze začátku. Li-Ion se mohou dobíjet kdykoliv, není třeba dbát na nějaké vybijení a podobně. Co je však jistý, baterie vydrží asi tak kolem 500 nabíjecích cyklů.1 cyklus je zapojení do nabíječky a odpojení. Pozor, každé napojení do USB k PC odečteš jeden nabíjecí cyklus ! Takže vždy s rozumem.
Naposledy upravil desperadosX dne 22. 12. 2009 18:01, celkově upraveno 3
desperadosX
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka