od martin.sudoma 22. 12. 2009 21:57
Jeden názor na baterie typu Li-on (Li-pol). Pracuju jako stavbyvedoucí a k mojí práci patří neustálé telefonování. Měl jsem několik telefonů. Naposledy firemní Nokii 6300 (to už mně došla trpělivost a koupil jsem si JETa). 6300 byla na výdrž nejslabší (ale těžko porovnávat, protože předchozí modely bez BT jsem připojoval při každé jízdě do HF, které je neustále dobíjelo a pak přes Vánoce, když jsem byl doma nevydržely ani den bez používání), musel jsem kolem 13.00 zapojit do nabíječky, protože byla kaput ( při dovolené... vydržela cca 3 dny). JET je po celodenním pooužívání na dvou čárkách, někdy téměř vybitý. Pokud to není problém, tak ho bez ohledu na stav baterie večer dám na nabíječku a ráno odpojím ( po prvním flashnutí FW mi totiž nesignalizuje plné nabití a pořád problikává ikona nabíjení). Teď přes Vánoce, co jsem už téměř týden doma a nevolám, vydrží 4 dny, pár hovorů, skoro žádné sms, ale 5 hodin denně na webu a nonstop zapnuté BT. Vím, že úplné vybíjení a delší nabíjení ničí baterii, ale moje manželka má U800 soulB, nikdy se mi nepovedlo jí vysvětlit, že nesmí čekat, až se jí mobil sám vypne a pak nabíjet celou noc. Dám ruku do ohně, že to ani jednou nedodržela a přesto jí mobil po roce používání vydrží minimálně 4-5 dnů při cca 50 minutách hovoru a 10 sms denně. Na noc nevypíná a BT jede skoro pořád. Je to opravdu hodně individuální. JET mě výdrží nezklamal, ani nijak nenadchnul, ale když vezmu v úvahu moje nároky, tak si myslím, že je mezi podobnými telefony minimálně průměrný.