od Xarx 29. 4. 2010 14:35
Mám telefon asi 14 dní a subjektivně bych telefon hodnotil 4 hvězdičky z 5-ti. Ovládá se příjemně, ale už jsem narazil na několik nepříjemností.
Např. si telefon nepamatuje trvale, že má fotky z fotoaparátu ukládat na kartu (zřejmě po připojení do USB se nastavení přepne zpět na ukládání do telefonu). Dál mě zklamal foťák - je sice 5 Mpix s autofocusem, ale fotky jsou bídné, většinou "rozpité". Ve specifikaci se píše, že foťák umí panoráma a sekvence - jenže panoramatické fotky jsou vysoké jen 480 pix, a fotky ze sekvence jen 320x240! Nebo po úpravě seznamu widgetů vám všechny widgety z plochy zmizí a musíte je nastavit znovu.
V neposlední řadě prodejem telefonu podpora pro Samsung končí. Widgetů, které se dají stáhnout, je pár a nic neumějí. A nový firmware zřejmě jen tak neuvidíte. (Díval jsem se, a ani pro starší telefony od Samsungu nový firmware většinou neexistuje.) Jinak řečeno, musíte se spokojit s tím, co jste dostal v okamžiku koupě.
Na druhou stranu, v dané cenové kategorii jsem lepší telefon nenašel. Zejména jsem hledal telefon s wi-fi, foťákem, přehrávačem, rádiem, Javou a velkou výdrží.
K vašim otázkám
1) ano
3) neumím to změřit, ale dostatečně rychle.
4) má jeden repráček (používá se i na zvonění). Pokud chcete poslouchat stereo, musíte použít sluchátka.
5) nemám srovnání, jiný dotykáč jsem neměl, ale nemám s ním problém.
S5560) oboje je asi totéž, domnívám se