Samsung B5722 Duos - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod boboj 23. 3. 2010 15:04

Už ho mám doma. :tleskani
První dojmy.
Potřeboval jsem dvousimkáč. Po této stránce SUPER. Zároveň jsem na obou simkách a co je hlavní na rozdíl od číňanů - pokud s někým volám na jedné SIM, tak když mi někdo volá na druhé, telefon normálně vyzvání. U číňanů jste nedostupní. Zvedat jsem ho nezkoušel.
Pěkný na pohled. Na dvousim telef velikost dobrá :tleskani
Jinak nic moc.
bateka průměrným voláním (4-8telef. denně) vydrží 3dni.
Pomalé reakce dotykáče.
Nede vůbec spojit s PC k aplikaci KIES přes Bluetooth. :pozor (jen s USB)
Nejde synchronizovat kalendář s MS outlook, Kontakty jsem do něho dostal, ale bylo to za trest :hm . :oops:
Nemá query klávesnici
Java téměř neopužitelná nemá navigační klávesy, tzn musíte si přepnout na displeyovou což Vám zakryje 1/4 displ. a překrývá ostatní volby. Tzn. opět vypnou atd. :pozor
Windget zbytečně veliké ikony, vešlo by se jich tam víc.
Ostatní připomínky k menu konektorům apod. To bych tady byl do rána.
Pište kdo na co přijdete.

Díky Boboj
Trápí mne ta synchronizace kaledáře a nutnost nosit u sebe ejich USB kabel
boboj
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod boboj 25. 3. 2010 12:47

Nákup MT u Firmy SWS.
Aplikace Kies mám nejnovější, byla i na CD.
BT ovladače zjistím. dám vědět.
Mimochodem Aplikace MOBILedit ho najde přes Bluetooth ( OS w. wista). Ovšem nepracuje korektně. Zde je vyjádření od MOBILedit! support team :"uvedený telefon MOBILedit! v současné době nepodporuje. Rozšíření podpory o tento model se však zvažuje".
Nápady a připomínky přijímám i poskytnu.
boboj
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Angel8 27. 3. 2010 14:22

Ahoj,
samsung B5722 mám asi týden. Již dlouho dobu jsem čekala na mobil na dvě simky, který mi bude vyhovovat vybavením i vzhledem. Je pravda, že i tak je samsung B5722 mírným kompromisem obojího, ale i tak jsem spokojená. ;-)
Teď trochu do hloubky.
Začala bych vzhledem "interiéru". Samsung má svých 10 pozadí, které mají tři pracovní plochy - pro každou plochu s jiným obrázkem nebo tématicky navazujícím. Chybí mi možnost vytvořit nebo stáhnout si další. Na pozadí je samozřejmě možné nastavit jakýkoliv obrázek, ale pak máte na všech třech plochách stejný. Nelze totiž na každou plochu nastavit extra obrázek. Řeknete si detail, no dobře. :oops: Přejdeme tedy k motivu. V B5722 najdete dva Moje motivy: černý a zelený. Ve své podstatě se jedná pouze od podbarvení pozadní pod ikonami. Podbarvení vnitřního menu je ale pokaždé bílé :oops: a nenašla jsem možnost moje motivy rozšířit. :hm Prostě máte možnost pouze náhledu nebo uložit jeden z nich.
Souhlasím, že ikony na widgetu jsou zbytečně velké, ale dá se s tím žít. Přeci jen, když chcete mít na pozadí všechno, tak už jdete rovnou do menu. A vzhledem k tomu, že se B5722 dá ovládat pouze prstem, je možná lepší, že jsou ikony dostatečně velké a vy máte větší šanci, že se na ní trefíte :-D .
Něco k ovládání. Ještě před půl rokem jsem tvrdila, že dokud budou vyrábět mobily s klávesnicema, nic a nikdo mě nedonutí, abych si pořídila dotykáč 8-P a vidíte sami. Přesvědčila mě nakonec informace, že lze nastavit vibrační odezvy. Musím ale říct, že B5722 je nemá zase tak silné, klidně bych ještě přitvrdila. Co se klávesnice týká, tak bych pochroupla další možnosti, jako je třeba zmíněná query klávesnice nebo "malování" apod. Standardní klávesnice je sice super na psaní smsek, ale políčka jsou docela malá, takže bojuji s překlepy. Každopádně věřím, že je to zvyk :-]. Musím dát za pravdu i java hrám, že mají ve většině případech displayovou klávesnici, která zakrývá 1\4 displaye, takže si případnou grafiku hry ani moc neužijete. Až na dvě ukázky her (nejedná se o plnou verzi), které ovládáte dotykem. To je mnohem lepší. Nicméně nepodařilo se mi narazit na podobné hry ke stažení. K ovládání bych zmínila přepínání mezi simkama...to je výborné a rychlé. O vše se postará jedno tlačítko na boku mobilu nebo automatické (časové) nastavení, které zajistí přepnutí mezi simkama v konkrétní hodinu.
Na konec bych napsala ještě pár vět k aplikacím.
Hudba super, velmi mile mě překvapila funkce nahrávání z rádia. Kalendář má možnost opakovaných událostí, což je dobře využitelné nejen pro pracovní život. Fotoaparát mě zklamal, 3 MP samsungu se s 3 MP u SE nedají srovnat. 8-S Nehledě na to, že text s tím také nenafotíte, tak aby byl čitelný - chybí totiž makro. No a v neposlední řadě chybí automatické zaostřování, takže většina fotek je rozmazaná - pokud nemáte ruce stejně dobré jako stativ :roll: . Foťák má sice blesk, ale nečekejte od něj nic zázračného. A málem bych zapomněla, že nemá ani možnost výběru scén. Má pouze krajinu. Za to má spousty ozdobných rámečků. No nevím, ale těch bych se klidně vzdala. Hezké fotky jsem udělala venku za denního světla. Budík je bezva, můžete si jich nastavit hned několik, nechybí nastavení na konkrétní dny včetně opakování. Z prvopočátku jsem byla nadčená z diktafonu, ale zatím jsem mu nějak nepřišla na kloub. Všechny nahrávky se mi přehrávají zrychleně, je to docela vtipný, ale né moc praktický. Co je pro mě nejvíc cenné, jsou poznámky, úkoly, stopky, kalkulačka (Ta je dobře udělaná, na dotykáči máte všechny funkce ke zmáčknutí. Nic nepřepínáte jako u klávesnice.) a časovač. Na plochu je možné "přilepit" až tři papírky s poznámkami. Na B5722 jsem rozchodila i filmy v rozlišení 320x240, rychlost videa 64, počet snímků 15, zvukový tok 64, frekvence 11025. Obraz trochu kostičkuje, ale zvuk má ode mě výbornou. Málem bych zapomněla vyzdvihnout, že B5722 umožňuje nastavení falešnýho hovoru a sos sms. Jsou to parádní věcičky. Všichni z nás zažili jistě situaci, kdy si pohrávali s myšlenkou....kdyby mi teď někdo zavolal, abych se mohl z toho vykroutit...no a s B5722 stačí málo. Nahrajete si hlas, nastavíte reakční dobu a aktivujete falešný hovor. Pak už vám po podržení bočního tlačíka pro snížení hlasitosti v kapse rozezvoní příchozí (falešný) hovor 8-) . U SOS sms můžete přednastavit text a několik příjemců. V případě nebezpečí opět stačí podržet boční tlačítko (myslím že naopak pro zvýšení hlasitosti) a smska je odeslána. Má to jeden háček, nefunguje to, když si zrovna přehráváte hudbu :oops: .
Abych to nějak shrnula. S B5722 jsem spokojená, jsou detaily, které trochu nevychytali, ale dá se to odpustit. Stále platí, že vše do jednoho nenarvete a musíte dělat nějaké kompromisy.
Mobil odpovídá ceně tak 3tis, nyní jako novinka stojí až o 2tis více. To vnímám jako cenu za možnost dvou simek. Je to mobil, který zastane dobře diář a záznamník, ale už to není super hračička. Bylo by fajn, kdyby se ještě někdo zamyslel nad příslušenstvím, jako je třeba dobře padnoucí pouzdro a ochranná fólie přímo pro tento typ mobilu. Někdo může namítnout, že pouzdro je součástí balení. Nicméně to pouzdro má odhalenou hlavu telefonu (až po začátek displaye). Což je tak trochu k ničemu. Když to takto hodím do kabelky, nepřežije to jeden den bez šrámu.
Budu ráda, když mi dáte vědět vaše zkušenosti a ty moje vám snad také něco prozradí. O:-)
Angel8
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod marcinka 9. 4. 2010 13:19

ahoj,

měla bych pár otázek na vlastníky b5722..uvažuju o jeho koupi, protože mam dva telefony a je to neskutečně otravný je pořád všude nosit s sebou..v menu jsou dole tři ikonky..jsou jednou z nich kontakty s fotografií?..v kontaktech jde hledat podle boční "lištičky", která zobrazí počáteční písmena v adresáři?..při prohlížení obrázků lze telefon natočit, obrázky se budou zobrazovat na šířku telefonu a při naklopení prohlížet?..a ještě se chci ujistit s pozadím - pochopila sem správně, že si nemůžu vytvořit svoje pozadí - u samsung star si můžu sama udělat jedno pozadí ze 3 samostatnejch fotek..tady nelze?..

děkuju moc za odpovědi..usnadní mi to rozhodnování, jestli koupit nebo ne..
marcinka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Angel8 11. 4. 2010 10:30

Ahoj,
jednou ze tří ikonek na spodní liště je telefonní seznam. Lze je řadit dle jména nebo dle příjmení nebo nejdříve čísla ze sim nebo nejdříve čísla z mobilu. V telefonním seznamu lze filtrovat kontakty dle simky. Aby jsi si mohla ke kontaktu přiřadit obrázek nebo fotku, je nutné uložit kontakt do telefonu. Bohužel ani tak se mi fotka nezobrazuje u kontaktu, když listuji v seznamu. Ukáže se jen ve chvíli, kdy ti někdo volá. V adresáři jde hledat buď klasickým rolováním kontaktů a nebo se klikne na tlačítko "hledat" kam můžeš zadat buď počáteční písmeno kontaktu, část nebo celé jméno. Při prohlížení obrázků telefon na překlopení nereaguje. Fotky ani obrázky se automaticky tedy nepřeklopí podle to jak telefon držíš. Lze to pouze manuálně. No a co se pozadí týká, tak jestli to jde, tak já na to nepřišla. V mobilu je 10 přednastavených tapet, ale když si budeš chtít plochu přizpůsobit, tak budeš mít na všech třech pracovních plochách stejný obrázek. Nelze natavit odlišný obrázek na každou polochu zvlášť. Nenašla jsem ani žádný program, který by to uměl a když připojím mobil k PC, tak se na ty přednastavené plochy ani nedostanu. Je nás asi dost málo, co tento mobil máme, tak je docela i těžké dostat se k nějakým informacím.
Angel8
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod marcinka 11. 4. 2010 18:53

moc děkuju za odpověď..mobil sem si už objednala :)..ale bude až za 14 dní :(..teď mam samsung star a na ten sem si mohla na tři plochy nastavit tři různý fotky (musela sem je upravit v gimpu do jedný)..je škoda, že b5722 chybí senzor polohy - myslim kvůli qwerty klávesnici při psaní..ale je krásnej a výhoda mít jeden telefon nad maličkostma převažuje :)..
marcinka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Angel8 12. 4. 2010 16:32

Možná, že tři různé obrázkyn a ploše po úpravě v gimpu půjde také na B5722...chce to zkusit. I já jsem si vždy potrpěla na všechny tyhle vymoženosti a stejně tak u mě zvítězila převaha toho, že nebudu muset kontrolovat dva mobily. Nejen zprávy a zmeškané hovory na nich, ale také stav baterie a to, jestli jsem si dala oba do kabelky :-) . Teď je to pro mě obrovská úleva. Tak přeji hlavně spokojenost. ;-)
Angel8
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod marcinka 14. 4. 2010 10:45

Děkuju moc :)..už se ho nemůžu dočkat..pak schválně písnu, jestli mi šly nastavit tři různý pozadí :)..
marcinka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod androidas 2. 5. 2010 22:23

čau all, prosil bych o pár informací od majitelů. V pohotovostním režimu při odemknuté ploše kliknu kdekoliv na displej a vždy se rozbalí lišta Widgetů. Měl jsem za to, že má vyjet jen když kliknu na šipku od lišty vlevo dole na displeji a ne kdekoliv. Dělá vám to taky tak?

Dále by mě zajímalo, zda jde nastavit MP3 na příchozí sms, nikde jsem nenašel, jak změnit zvuk sms, nebo použít MP3-jku jako tón upozornění na sms.

Dále nepřišli jste na to proč obrázky vyfocené na šířku nejsou při prohlížení přes celý displej na šířku, ale na výšku? Jde mi to zatím jen úpravou každé fotky otáčením v editoru, pak si ji prohlídnu pěkně přes celý displej. Trochu otrava.

Ty videa v rozlišení 320x240 upravujete v čem? Používám jeden konvertor a nemůžu to rozjet. Jen menší rozlišení. Jaký program a co tam nastavujete?

Ještě jedna maličkost mne zajímá, existuje nějaká java aplikace, která by rozsvítila Led blesk? Mám na mysli použití blesku jako svítilny. Našel jsem jen takový způsob, a to při natáčení videa ve tmě si nastavím automatické použití svítilny, ale to zároveň používám video, samotná svítilna nelze nějak?

Aby to nevypadalo, že jen hledám chyby, spíš bych uvítal, jejich řešení.... tak musím pochválit tuto mašinku, chtěl jsem DUAL SIM a tento přístroj je dost cool vychytávka, samsungu se povedl, splňuje přesně mé požadavky.

Mějte se great a díky za případné tipy jak na výše zmíněné dotazy ;-)
androidas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Janisso 3. 5. 2010 21:41

Ahoj, asi tři roky sháním dvousimkový mobil, a tenhle Samsung konečně vypadal trošku k světu. Nemá sice wi-fi ani GPS, ale potřebuji hlavně telefonovat, takže...byly premie a tak už ho mám týden doma.
Telefon je moc pěkný, elegantně tmavě hnědý, téměř černý. Moji kluci mají oba od vánoc Samsung Star od Vodafonu, dosud spokojenost, takže jsem očekával minimálně totéž od B5722, ale pro 2 SIM.
První rozčarování, ba přímo vztek, aplikase Kies, ani na NTB ani na stolním PC nefunguje korektně, jen po prvním nainstalování a stažení aktualizací jede, po opětovném zapnutí aplikace nekomunikuje. Možná je to problém na straně mého HW nebo SW, ale je to na houby.
Další zklamání - u S. Star se při psaní SMS po otočení telefonu o 90 stupňů zobrazí "plnohodnotnotná" klávesnice, u B5722 nikoliv, takže mé očekávání na komfortní psaní SMS vzalo za své. Psaní na dotykové klávesnici je nekomfortní, chybí šipky pro pohyb v textu, musí se na ně přepnout, odezva je dlouhá, chybí shift pro psaní velkých písmen, opět se musí složitě přepínat na jiný typ klávesnice. Při psaní pak prsty často stisknout vedlejší písmeno, ale to je taky asi problém mých neohrabaných prstů.
Morda taky byla v přetažení kontaktů z Nokie a z Sony Ericssonu do Samsungu, podle očekávání hromadné přetažení kontaktů nefunguje, pouze kopírování jednotlivých kontaktů pomocí BT, což je při 500 kontaktech pakárna. Kopírování pomocí SIM udělá s kontakty takový zmatek, že ani po týdnu nemám seznam v pořádku, jména se řadí podle jména ne podle příjmení, důležitá čísla jsem musel všechny ručně editovat.
Manuál dodávaný k telefonu je více než stručný a prakticky nepoužitelný.
Nastavení hlasitosti a melodie zvonění se neprovádí přes "nastaven" ale přes editaci profilů! Tam lze jednotlivým profilů nastavit různou melodii, hlasitost a typ vibrací.
Nastavení motivů a pozadí mě moc nevzrušuje, dodané tři plochy, mezi kterými lze "listovat" prstem a na každou z nich si natahat z bočního menu požadované aplikace, mi přijdou docela slušné. Problém je, že při listování se často přesunují aplikace místo stránek. Ale jde asi o zvyk a šikovnost. Dotekem na plochu se skutečně otevírá boční nabídka a zakryje tak třetinu plochy.
Po přechodu na dotykový Samsung z Nokie a S-E pro mě není menu a ovládání mobilu příliš intuitivní, ale snad si rychle zvyknu.
Přepínání mezi služební a soukromou SIMkou je opravdu velmi snadné, je jasně označeno, na kterou SIM je voláno a z které se volá ven. V tomto směru maximální spokojenost. Rovněž s kvalitou přijímaného hovoru, kvalitou zvuku a signálu.
Celkově (v záběhu) hodnotím za 2-. Ale jak se píše v předchozím příspěvku, je nás málo, až nás bude víc, třeba se i pro nás dvousimkáče najde více aplikací a podpory na netu a postupně se telefon dopiluje.
Oproti dvěma telefonům v kapse je tenhle fešák obrovské plus v tom, že je jen jeden, takže druhá kapsa je k dispozici jiným užitečným věcem. A až si ho ochočím, bude to s ním určitě radost. Koupeno i s Kingston MicroSDHC 8GB 3 v 1 za 5.104,- Kč na onemobil.cz.
Janisso
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Angel8 9. 5. 2010 10:08

to Androdias: Čau, je to tak, když jse klikne na plochu, otevře se lišta s widgety. Je to o zvyk. Časem ti to ani nepříjde.

Vyzvánění na smsky, lze změnit přes profily. Posunutím obrazovky do prava/leva se postupně nabízí nastavení vyzvání na sim1 pro hovory, vyzvánění na sim2 pro hovory, vyzvánění na sim1 pro sms a nakonec vyzvánění na sim2 pro sms. U sms vybereš typ upozornění melodii a tón upozornění pak zvuky nebo hudbu.

U fotky focené na šířku lze během prohlížení jít do editoru, otočit a uložit (uloží se pod novým názvem). Sice to trvá, ale pro další prohlížení už si jí vychutnáš vždy přes celý display.

S videem jsem měla ze začátku také potíže. Mám Any video conventer, detailní pramatery jsem již uváděla. Formát mám MPEG-4 - formát pro mobilní telefon (*.mp4).

O java aplikaci na rozsvícení led blesk nevím, ale také by se mi hodila. 8-D

Pátrejte a nenechávejte si nové objevy pro sebe :oboze
Angel8
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod androidas 10. 5. 2010 09:54

to Angel8: Čau slečno, díky moc za nápovědu na ty smsky, jsem si toho vůbec nevšimnul. A za ten Any video converter taky díky. Jsem se to pokoušel rozchodit v Media Coder a v Mpegable X4 live a vůbec se mi nedařilo. Ten tvůj prográmek je suprový a naprosto easy. Díky ti ještě jednou za něj. Pokud najdu něco na tu ledku svítilnu, dám vědět, zatím nic nového nemám. Nějaký tip na java hry aplikace nebo hry? Měj se hezky a ahoj.

A co vy ostatní? Když budete něco mít podělte se PLS. ;-)
androidas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jananas 30. 7. 2010 10:57

Ahojky, doteď jsem používala Samsung C6112, ale ten mi nevrátili z reklamace, tak jsem si teda koupila tento Samsung B5722. Říkám si: Dotykáč už má dneska skoro každý, tak proč ne. Abych pravdu řekla, tak z něj nadšená až tak nejsem. C6112 byla super.

Psaní sms - hmm - ikonky na psaní trochu malé a mezera na pravé straně :( no, snad si na to brzo zvyknu. Taky mě zklamalo, že se tu nedají nastavit jiné motivy než ty dva, co tam jsou. A to ještě ani vlastně motivy nejsou, ale jen podsvícení pod ikonami v hlavním menu :( v C6112 se daly schémata vytvářet v mobilu, takže jsem co chcíla měla jiný ;) Pak se mi vůbec nelíbí seřazení ve složce moje soubory. Je to nepřehledné a "ubohé" seřazení. V S5230 star to jde zobrazit i v jiném pohledu, ale tady ee!!! Uvítala bych, kdyby se dalo listovat např. v galerii pomocí bočních tlačítek nahoru a dolů. Pouhé odšťouchávání seznamu palcem je nedostačující - velmi nepřesné, aby se seznam zastavil tam, kde chcete.

Taky nejdou nastavit 3 odlišné tapety na plochu než které tam jsou :( Snad si brzo zvyknu...
Naposledy upravil Fíla dne 30. 7. 2010 11:36, celkově upraveno 1
Důvod: příspěvek rozčleněn do odstavců
jananas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jananas 10. 8. 2010 08:38

Takže díky bohu za e-shopy, kde se dají mobily do 14 dnů vrátit. Dotykáč jsem vrátila hnedka druhý den, peníze mi bez problémů přišly na účet, takže jsem si hned šla koupit C6112 - svýho miláčka. Jsem s ním moc moc spokojená :)
jananas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mir.oslav 13. 8. 2010 19:42

Uvažuji o koupi tohoto telefonu. Mohl by mi prosím někdo ze šťastných majitelů napsat, zda:
- s nejnovějším sw již funguje synchronizace s Outlookem?
- e-mailový klient podporuje IMAP - nejlépe zabezpečený (SSL)?
- existuje nějaká možnost vzdálené synchronizace kalendáře, kontaktů (SyncML, Exchange-ActiveSync)?
- na dotykové klávesnici se píše pomocí T9, nebo klasickým vyťukáváním?
- při příchozím hovoru lze vypnout zvonění bez odmítnutí?

EDIT: Tak jsem si telefon pořídil, kdyby se někomu hodilo, pár postřehů k mým předešlým otázkám:
Synchronizace s Outlookem přes aplikaci Kies funguje. Není to však úplně bezchybné - někdy aplikace telefon nenajde, někdy nenajde Outlook (ten musí být zřejmě vypnutý).

E-mailový klient podporuje POP3 a IMAP, i zabezpečený. Není ale tak vychytaný jako na jiných typech telefonů - nelze nastavit např. kolik posledních zpráv chci stáhnout apod. Mně to stáhlo z Gmailu 500 zpráv, všechny se tváří jako nepřečtené, i když na serveru jsou už dávno přečtené. Takže kdybych se chtěl zbavit ikony nové zprávy, musel bych asi každou v telefonu otevřít.

Telefon umí SyncML, mně se podařilo nastavit synchronizaci kontaktů i kalendáře s Goosync, takže mám v telefonu aktuální Google kalendář. Ale nejde (nebo jsem nenašel) synchronizovat automaticky pravidelně, jen ručně.

Na dotykové psaní se dá zvyknout, i když nemá qwerty, vypnutí T9 si pamatuje.
Zvonění lze bez odmítnutí hovoru vypnout přidržením tlačítka ovládání hlasitosti.

Čemu jsem ale nepřišel na kloub zatím vůbec, je hudební přehrávač. Aplikace Kies by nejradši spravovala hudbu v celém počítači. Co je v telefonu, ale není vidět (nebo aspoň já nevidím). Přes klasického průzkumníka jsem si přetáhl do telefonu dvě alba, v telefonu jsou všechny skladby na jedné hromadě, a nejde (neumím) přehrát jedno album od začátku do konce. Kdyby někdo přišel, jak na to, byl bych vděčný. To, že jsou názvy souborů očíslované a celé album v jedné složce, nepomáhá, a telefon s alby asi vůbec nepracuje.
Naposledy upravil Fíla dne 13. 8. 2010 22:17, celkově upraveno 1
Důvod: příspěvky sloučeny
mir.oslav
Junior

Další stránka