Samsung B5722 Duos - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod klf77 14. 10. 2010 11:43

Zdravím, před časem jsem si koupil tento telefon. Za sebe můžu říct, že spokojenost. Co od telefonu očekávám tak to tenhle přístroj splňuje. Jenom mě zarazilo nebo nemůžu přijít na pár věcí. (Doposud jsem byl výhradním uživatelem Nokií).
můj problém: při nastavování (zadání) narozenin se mi nezobrazuje věk. V Nokii když zadám datum narození, jméno, uložím. Tak se mi zobrazuje aktuální věk. To u B5722 se mi nepodařilo nastavit. Musím si to tam pokaždé opravovat. Můžete mi někdo poradit ? Nebo s tím mají problém všechny telefony od Samsungu?
Díky moc :-)
klf77
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rudamik 17. 11. 2010 20:01

Dobrý den.
Rád bych se zeptal majitelů tohoto telefonu, kteří jsou u T-Mobil, jakým způsobem si aktivovali službu MMS. Kolegyně si po koupi mobilu zažádala o aktivační SMS od operátora, ale bylo jí sděleno, že u tohoto modelu to nejde, ať si zajde do značkové prodejny. Navštívil jsem s ní tedy T-Mobil, ale ani zde jsme nepochodili. Slečna se snažila 20 min něco vymyslet v počitači, ale nakonec nám sdělila, že tento model v nabídce nemůže najít. Do třetice jsem navštívil stránky T-Mobil a zkusil použít konfigurátor, ale zde jsem rovněž tento model v nabídce nenašel. Zkusil jsem tedy ještě nabídku ručního nastavení, ale tam pro změnu chyběla značka Samsung úplně :-S .

Za jakoukoliv radu předem děkuji.
Rudamik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mir.oslav 17. 11. 2010 21:33

Je nutné nastavit profil MMS ručně:
Menu - Nastavení - Nastavení aplikací - Zpráva - MMS - Profily MMS. Nahoře vybrat SIM T-mobilu, dole Další - Vytvořit.
Nastavit název: MMS TMCZ
Domovská URL: http://mms
Nosič: Nastavení GPRS
Proxy: Zapnout
Adresa: 010.000.000.010
Port: 80
DNS1 a DNS2: nechat 0.0.0.0
Nastavení GPRS - Přístupové jméno: mms
Heslo: mms
mir.oslav
Junior

Odeslat příspěvekod abernas 9. 12. 2010 08:40

Prosim vas, jak je to s prepinanim tech dvou simek? Kdyz mi nekdo vola, tak mi to prijde, ze automaticky (podle toho na ktere cislo vola) se vybere simka a ja se prakticky nemusim o nic starat. Prepinani je tedy dulezite jen pri odchozich volanich a sms. Je to tak nebo jsem to pochopil uplne blbe? Navod je opravdu hodne nepouzitelny :-(
abernas
Junior

Odeslat příspěvekod mir.oslav 9. 12. 2010 11:11

Pochopil jste to dobře. Příchozí hovor zvoní automaticky, ať volající volá na kterékoli z těch dvou čísel. Na displeji se zobrazí, na které číslo je voláno. Dá se i nastavit jiné zvonění pro každou sim. Totéž platí u sms.
Odchozí hovor probíhá z čísla, které je "vysvícené" nahoře na displeji, přepíná se pomocí bočního tlačítka. Totéž sms. U datových přenosů se telefon ptá, kterou sim použít.
mir.oslav
Junior

Odeslat příspěvekod brainy 10. 12. 2010 20:57

Ahoj, jsem majitelkou tohoto telefonu přes týden a až na malé výjimky jsem s ním spokojená :o)
Přecházela jsem na něj z dualsimu Samsung d780 a je to můj první dotykáč. Takže opravdu posun k lepšímu :o)

A teď pár postřehů:
- foťáku by slušel autofokus; zatím jsem fotila jen doma a snímky venku by snad mohly být lepší :o)
- škoda, že telefon nemá wifi, ale také se s tím dá žít (novinka B7722 už wifi má, ale je to zase telefon za 7 tis. Kč)
- na telefonu by také mohlo být podscícení kláves
- mezerník při psaní sms by mohl být lépe umístěn, např. (vpravo) dole

Ale abych telefon jen nehanila, můsím podotknout, že jeho ovládání je intuitivní a většinu funkcí zvládne člověk bez návodu :o) Přechod ze 780 byl tak maličkosti. Také se mi líbí dlouhá výdrž baerie - docela si s ním hraju a čtyři dny nejsou problém.

Zde ještě posílám odkaz na dvě recenze, první je česká a druhá je ve slovenšině:

http://www.x-store.cz/recenze-samsung-b5722

http://www.fony.sk/index.php?podstranka ... tegorie=10

Ještě mám jeden dotaz: mám na ploše aktivní widget Narozeniny a nějak divně mi ukazuje - třeba na prosinec mám v kalendáři 4 narozeniny - 9.12, 10.12. a 2x 25.12. Widget mi ukazuje pouze troje narozeniny, vůbec tam nejsou vidět narozeniny 10.12. :o( Dělá vám to také? Už jste se s tímto problémem někdy setkal? A jak ho vyřešit? Za případnou odpověď moc díky! :o)

Pokud máte někdo nějaké nové postřehy, tak budu (budeme) moc ráda za jejich zveřejnění.
brainy
Junior

Odeslat příspěvekod nalap 10. 12. 2010 21:34

Ahojte, máte někdo zkušenosti s duálním telefonem Samsung B5722 ? Jak se vám jeví psaní na tomto founu ? Mně špatně, dotyková klávesnice není moc dobrá pro psaní sms, není nad klasickou, holt jsem šlápl vedle.
To odečítání znaků od 1836 je hrůza, proč to nejde od 160ti, potom by naskočilo třeba 2/12 po další sms 3/12 atd. Takhle nemám přehled o tom, kolik znaků mi zbývá, to si to musím spočítat od těch 1836 a to je na palici !
Jinak je slušně vybavený a má na duál velmi dobrou výdrž baterie, to je fakt dobrý. Ale zase:ten dotykáč - šáhnu kousek vedle nebo nechtěně a už mi naskočí jiná funkce apod., to mě vytáčí, to se mi u staré dobré Nokie 6230i nestane, ta má super klávesnici(klasickou).
Jaké kdo máte s tímto telefonem zkušenosti, tipy a vychytávky ?

EDIT: Jde třeba dát stav off-line na jednu simku nebo je tento stav platný pro obě čísla tohoto duálu ? Mně by vyhovovalo, kdyby to šlo nastavit na každou simku zvlášť, ale to asi nepůjde ?
A taky, při psaní sms odpočítává od 1836ti, to je blbý, nemám přehled kolik mi do konce jednotlivé sms zbývá-to bych si musel spočítat, to není dobrý. Akorát to vypíše, kolikátá sms ze 12ti to je. Výdrž baterie je myslím, víc než slušná, u duálních telefonů to není zvykem, to chválím.
Naposledy upravil Fíla dne 4. 1. 2011 11:25, celkově upraveno 2
Důvod: sloučeno s již existujícím tématem - nezakládej duplicitní témata!
nalap
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kimamia 17. 5. 2011 08:58

Dobrý den. Tento telefon mám 10 měsíců a nic méně jsem spokojen. Teď, ale asi dva dny se mi sám neustále restartuje. Čistil jsem po vyjmutí baterie i kontakty, ale nic. Restartuje se v klidu, při psaní správy, čtení správy. Při nahrávání na diktafon, nebo jenom zapnutí diktafonu do pohotovostního režimu se telefon nerestartuje. Přemýšlel jsem jestli není už potřeba koupit novou baterii. Vždycky se, ale nabije na plno.
Děkuji za pomoc
kimamia
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod devilkiss 17. 5. 2011 16:52

Dobý den,

jsem novým uživatelem tohoto telefonu. A nějak jsem ještě nepřišla na to jak si přehrávat hudbu. Teda vím jak se spouští a tak jenže velký problém my dělá to, že se všechny písničky co mám ve svém souboru slejí dohromady v přehrávači a já bych si chtěla hudbu poslouchat po jednotlivých interpretech. Prosím o radu k přehrávači hudby. Budu ráda za všechny informace k přehrávači hudby. Moc děkuji
devilkiss
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod devilkiss 18. 5. 2011 06:30

díky za info a prosím jak se dělá ten playlist?
devilkiss
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ttray 26. 5. 2011 06:36

Zdravím, probralo se tu ledacos, ale mě by zajímalo, jaká je čitelnost displeje na slunci.
Díky
ttray
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod chalmi 3. 8. 2011 12:55

Zdravím.
Mám zájem o tento founek.Ale mám dvě omezující podmínky:
-vyčíslení délky hovoru samostatně pro jednotlivé sim
-vynulování délky hovoru samostatně pro jednotlivé sim
Je to pro mne důležité,poněvadž používám dva různé paušály s rozdílným množstvím volných minut a odlišnou dobou fakturace.Proto potřebuji mít přehled o čerpání.
Díky za odpověď
chalmi
chalmi
Junior

Odeslat příspěvekod nalap 23. 9. 2011 13:04

Fíla píše:devilkiss: Přehrávač v Samsungu B5722 bohužel neumožňuje třídit hudbu dle interpreta, alba apod., pouze si můžeš vytvořit playlisty.

Ahojky,víte někdo, jak v seznamu skladeb v souboru HUDBA najet rychle na požadovaný název nebo skupinu ? Jde to nebo se musí pracně prstem pošoupávat celý seznam skladeb až někam dolů na konec, když je to třeba na konci abecedy ?
Moc by to urychlilo vyhledání určité skladby, např. jako v tel seznamu když zadáš počáteční písmeno, tak hned skočí na první jméno od zadaného písmene
nalap
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod nalap 21. 1. 2012 20:45

chalmi: Joo, tak tohle mě taky zarazilo, že tam není věk, byl jsem na to zvyklej z Nokie 6230i, automaticky, ale taky mě štve, že v hudebním přehrávači musím na název skladby, které jsou seřazené podle abecedy, došoupat pracně prstem až na konec seznamu, začíná-li písmenem "Z" apod. To je na mrtvici!
Naposledy upravil Fíla dne 22. 1. 2012 15:44, celkově upraveno 1
Důvod: odstraněna zbytečná citace
nalap
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xjarek 31. 1. 2012 15:13

Ahoj všichni, můžete mi někdo poradit, jak nastavit krok za krokem mail na B5722 pro schránku ze seznamu ?
V manuálu jsem se dočetl pouze o odesílání, ale stále mi to píše, že DMS server je nedostupný. Typ schránky jsem nastavil POP3 a odchozí server smtp.seznam.cz.
Díky. Jarin
xjarek
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka