Samsung S8500 Wave - obecná diskuze, FAQ

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Kirai 20. 9. 2010 16:19

Jo, pod intenzitu vibrací se klidně podepíšu. Wave je první mobil, u kterého nezaregistruji vybrace, ikdyž jej mám položený na stole u kterého pracuji a současně poslouchám hudbu (obecně hlučné prostředí, kancelář). Hlasité vyzvánění nepřipadá v úvahu (nic nesnášim víc, než když ostatní obtěžují nějakou idiotskou melodií na plné koule a trvá jim 30s zvednout to) a obvykle si všimnu že mi někdo volá až podle rozsvíceného displeje :(
A zaregistrovat vibrace v kapse u džín je přes všechen ten špek zhola nemožný.
Kirai
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S8500wave 20. 9. 2010 17:42

pre : Polsonside : Mám taky jednu otázečku,pokud do telefonu nahraji jednu MP3 za účelem pouze vyzvánění ke kontaktu a chci aby byla zobrazena pouze u vyzvánění (ne v přehrávači hudby),lze to nějak obejít?
-jednoducho si tu mp3ku zmaz v prehravaci(na karte,resp, v pameti mobilu ti vsak ostane ;-)
S8500wave
Junior

Odeslat příspěvekod flamingo 20. 9. 2010 18:29

Kirai
S vibracemi souhlasím takhle málo vrnící mobil jsem ještě neměl ale nevadí,já stejně je nerad jinak souhlas s Polsonside hlasitost vyzvánění příchozího hovoru je i na defaultní 6stupeň výborná na 5ku také v pohodě no a na ten 7 tu už snad vzbudí i mrtvého,týká se to jak vestavěných melodií tak normálních mp3 ring co jsem si udělal z oblíbených skladeb o délce 10-20sekund při bittrate 128-160kbps mono což bohatě stačí,nepoužil jsem žádný efekt v editoru na jejich zesílení a mám pocit že ten repro sloužící jako sluchátko každou chvíli vyletí ven.Co ale překvapí a hlavně potěší že bude hodně kvalitní=žádné chrastítko....ani na max. jsem nezpozoroval žádné rezonance či jiné pazvuky jako chrastění a tak které jsou u některých mobilů (samsung nevyjímaje) tak časté.
Samsung S8500 WAVE / FWS8500XXJH3
flamingo
Junior

Odeslat příspěvekod salenak 20. 9. 2010 18:36

Po aktualizaci FW cez Kies sa mi po dokonceni instalace zobrazilo na displayi bila obrazovka s cervenym textom:FOTA Engine is not intalled.Plz install below Fota Eng.
Co mam robit?Po vybrati baterky a vlozeni spat sa to objavi zase
salenak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod flamingo 20. 9. 2010 18:37

KIES ti WAVE neberou aby jsi to flashnul ještě jednou?
FLASH jsem párkrát absolvoval jak přes MultiUploader tak ofiko přes KIES a tohle se mi zatím nestalo...
flamingo
Junior

Odeslat příspěvekod jmanek 20. 9. 2010 18:46

salenak: běž do níže uvedeného fóra a dej v něm vyhledat slovo "fota"...
viewtopic.php?f=30&t=1113452&start=1395
jmanek
Junior

Odeslat příspěvekod ladissek 20. 9. 2010 18:53

ladissek píše:Máte někdo problém s kalendářem?Nastavím např. Zítra zubař v 11hod. dám to den předem v 20:00 u datumu a času dám stejný u kolonky Z i kolonky NA,dám upozornění s časem,opakovat mám vypnuté,uložím a je to...

Dělá tohle ještě někomu jinému?Jak docílit toho,aby udalost v kalendáři byla jen v jeden den a neopakovala se další dny v příštím měsíci?
Naposledy upravil Fíla dne 20. 9. 2010 20:29, celkově upraveno 1
Důvod: citace zkrácena
ladissek
Junior

Odeslat příspěvekod The_mike 20. 9. 2010 19:05

Me jde o to ze kdyz vibrace u wave dame do toho spravneho mestskeho prostredi tak clovek, kterej stoji v Karose a kouka ven a snazi se vnimat pohyb okolo nej aby neprekazel nebo aby mu wave nekdo nezcizil tak nema cas a ani nemuze postrehnout wave reproduktor. Reseni je asi toto: Vykaslat se na vase oblibene melodie [ja sam pouzivam jen zakladni ``crrrrrrrrr,crrrrrrrrr`], ale i to v praxi nekdy nepostrehnu. Dalsi vec je ta nemit wave v kapse vzhuru nohama, repro pekne nahoru.
All C*ntent Cop*right 1999-2010
The_mike. All r*ghts reserved.
The_mike
Junior

Odeslat příspěvekod Hroudicka 20. 9. 2010 19:14

Ahoj lidi,
co říkáte na tento telefon. Chtěla bych objektviní posouzení.
Telefon používám na hudbu, MÁM HODNĚ OBRÁZKŮ, hodně filmů a seriálů (hlavně 3gp - podporuje to teleofon?). Mám ráda takové sarapetiřky - jako je více prvních obrazovek atd.
Chtěla bych telefon, co se neseká, je rychlý...
Jaký máte na tento telefon posudek??

Díky :)) PS. můžete kdyštak napsat zprávu a nebo na mail kata.hrochova@seznam.cz
Hroudicka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Polsonside 20. 9. 2010 19:18

Umístění repra na horní hranu považuji za geniální nápad,v kapse vyzařuje melodie směrem k uším majitele.Doufám že ostatní telefony si z toho vezmou poučení,zvuk tak nemá žádnou překážku v cestě.Potvrzuji jinak že ani mě při nejvyšší hlasitosti 7 nevzniká žádná rezonance či zkreslení,na mono repro se jedná o kvalitní kousek (to bohužel nelze tvrdit o sluchátku a mikrofonu).Zvuky na sms jsem použil z Iphone4 a používám hlasitost 2 (hodně hlasité) poněvadž proti těm výchozím se jedná o mnohem hlasitější a povedenější zvuky či melodie.
Jinak jsem nepochopil sílu vibrace ve stupních,na všech mi vibrace připadá stejná :-(

To Hroudicka : myslím si že stačí prolistovat tohle forum anebo zajít na prodejnu a telefon si odzkoušet 8-)
Já koupě nelituji...
S̶a̶m̶s̶u̶n̶g̶ ̶S̶M̶-̶G̶9̶3̶0̶F̶*̶ ̶A̶n̶d̶r̶o̶i̶d̶ ̶N̶o̶u̶g̶a̶t̶ ̶7̶.̶0̶
Samsung Galaxy S22 (SM-S901B) Android 12 One UI 4.1
LED TV Samsung UE40D6000 * UPC CA MODUL
Polsonside
Junior

Odeslat příspěvekod jmanek 20. 9. 2010 19:27

hroudicka: 3gp podporuje, více ploch také, je rychlý opravdu hodně...
Hudba, obrázky, filmy nejsou problém - telefon je na to dělaný.

Zde jedna z nejlepších recenzí - http://mobil.idnes.cz/nejlepsi-smartphone-pro-kazdeho-recenze-samsung-s8500-wave-pmf-/mob_samsung.asp?c=A100909_152505_mob_samsung_jm

A nejlíp uděláš, když se na něj zajdeš podívat do nějakého obchodu z mobily - měli by ho mít všude.
jmanek
Junior

Odeslat příspěvekod Polsonside 20. 9. 2010 22:42

Objevil se tu hezký článek o mobilním stopaři,tuto funkci nabízí i Wave,lze zprovoznit v České Republice?
S̶a̶m̶s̶u̶n̶g̶ ̶S̶M̶-̶G̶9̶3̶0̶F̶*̶ ̶A̶n̶d̶r̶o̶i̶d̶ ̶N̶o̶u̶g̶a̶t̶ ̶7̶.̶0̶
Samsung Galaxy S22 (SM-S901B) Android 12 One UI 4.1
LED TV Samsung UE40D6000 * UPC CA MODUL
Polsonside
Junior

Odeslat příspěvekod flamingo 20. 9. 2010 22:42

Hele taková drobnost,WAVE připojuji přes kabel v Velkokapacitním režimu (MassStorage) pro přenos videí,fotek hudby a x dalšího,rychlost je parádní a odpovídá USB 2.0.
Zkusil jsem ještě připojit přes Bluetooth abych upravil pohodlněji na PC kontaky,přenesl pár pozadí a vyzvánění v řádově desítkách kB do telefonu na to BT rychlostí tak akorát stačí.
Když už jsem bylů u toho chtěl jsem rovnou nainstalovat pár stažených aplikací v KIES na PC z SamsungApps jako poznámkový blok a hlavně ZAKLAMP onu skvělou a jedinou fre aplikaci co rozsvítí LED u fotoaparátu vzadu,je dostupná jen na holandském SamsungApps a povedlo se mi ji stáhnout jen z stránek na PC a pak se přenese do KIES v teefonu země asi měnit nejde přímo v apps.
Byl jsem celkem překvapený že přes Bluetooth nejdou stažené aplikace v PC instalovat.....políčka "Install" jsou jednoduše zašedlá tudíž neaktivní takže je nutné připojit kabel což je kvůli takové pitomosti otrava a zvolit režim KIES (Mám nastaveno aby se telefon při připojen zeptal jaký mód/režim má použít) myslím že je to další nedomyšlenost KIES aplikace nejsou zpravidla moc velké aby to přenosu přes bluetooth bránilo.
KIES jako takový mi chodí slušně a jsem spokojený pouze občas při připojování v KIES Režimu (MassStorage se chytne jako další disk okamžitě) se připojení na první pokus nepovede....kies jej stále hledají Win7 hlásí i při opak připojení že nalezly nový HW a instalace ovladačů je dokončena a pomůže opětovné připojení....pevně doufám že další verze si již s Win7 budou rozumět lépe.
flamingo
Junior

Odeslat příspěvekod zajda123 21. 9. 2010 08:00

Polsonside píše:Umístění repra na horní hranu považuji za geniální nápad,v kapse vyzařuje melodie směrem k uším majitele.Doufám že ostatní telefony si z toho vezmou poučení,zvuk tak nemá žádnou překážku v cestě...

Sila vibrace rozhodne neni stejna... Mezi nejnizsi a nejvyssi urovni je rozdil vic nez znatelny...
Naposledy upravil Fíla dne 21. 9. 2010 10:41, celkově upraveno 1
Důvod: citace zkrácena
zajda123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Stanley78 21. 9. 2010 08:49

JAVA free aplikace pro úschovu hesel, PIN a pod. (program typu Illium eWallet, nebo SPB Wallet)
KeePass Pasword Safe

ObrázekObrázek

JAVA verze pro mobilní telefony ke stažení ZDE + přímý odkaz na ZIP ZDE

Verze stránek optimalizovaná pro mobilní telefony ZDE - obsahuje odkaz pro přímé stažení programu.
Naposledy upravil Fíla dne 21. 9. 2010 10:42, celkově upraveno 1
Důvod: linky nepatří do CODE
Stanley78
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka