Samsung S8500 Wave - obecná diskuze, FAQ

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Johanis 17. 2. 2012 22:55

Dnes dopoledne jsem provedl upgrade přes Kies na Bada2.Všechno jsem z mobilu vyhodil i kontakty jsem nechal jen na kartě,tudíž jsem nic nezálohoval.Předtím,než jsem zpustil instalaci,jsem vytáhl baterii a to samé jsem udělal po instalaci.Všechno proběhlo bez chyb a vše je v pořádku.Možná to je jen náhoda,možná,že to je způsob,jak bez problému nainstalovat bada2.
Johanis
Junior

Odeslat příspěvekod trempmirek 17. 2. 2012 23:46

omar07 píše:Nemyslím, že je to nezbytné, ale doporučuje se to. Pokud máš čas a chuť, tak bych to rozhodně zkusil. Nezapomeň si předtím ale vše zálohovat. Po hard-resetu je telefon softwarově ve stavu, asi jako bys ho právě koupil a vybalil ;)

Tak nic,udělán HR,zkoušel sem i baterii vytáhnout,a pořád to cypuje.Na 1.2,byl nějaký kod na aktualizaci foťáku,je něco takového i na 2.? možná by to pomohlo,ne?někde sem tu četl,že má v badě 2 na kameře pauzu,já ji tam nemám,je to možné?
(wlnka 1)
trempmirek
Junior

Odeslat příspěvekod tomas fuk 1 18. 2. 2012 17:06

Zatim se taky s badou 2 seznamuji,hodne veci je jinak,ale je to jen o zvyku. Jedine co me stve je,ze se mi nedari pridat ucet aby mi chodily emaily ze seznamu po zadani nazvu uctu,emailove adresy,hesla a prihlaseni mi vyskoci hlaska ucet nelze overit zkontrolujte e-mailovou adresu a heslo. Urcite to bude prkotina,jen na to prijit. Mel nekdo stejny problem? Jak tohle vyresit? Diky.
Alcatel One Touch Club, Mitsubishi Trium Aria, Nokia 3320, Samsung SGH-V200, Sony Ericsson K800i, Sony Xperia X1, Samsung Wave, Sony Ion, Nokia Lumia 520, Nokia Lumia 825, Microsoft Lumia 950 XL, Samsung Galaxy S10+ Snapdragon.
tomas fuk 1
Junior

Odeslat příspěvekod BADAfoun 18. 2. 2012 17:52

Po aktualizaci na 2 se mi nepřevrací displej,i když to mám nastavený. Kde je chyba?
BADAfoun
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod SoVcz 18. 2. 2012 18:05

Za sebe můžu napsat, že Bada 2.0 je naprostá katastrofa. Ta první stánka je úplně na nic, ale nejde smazat. Od včerejška mě už asi podesáté zmizely všechny widgety. To se mi na 1.2 nestalo nikdy. Když píšete sms, tak využíváte stěží 2/3 plochy, kvůli nevyužitému prostoru na bocích. UI je prostě katastrofa. V novém browseru nejsou RSS (alespoň jsem je nikde nenašel). Systém se zadrhává a zdaleka není tak plynulý jako 1.2. Obzvlášť v Galerii když máte dost fotek je to strašné. Pozicování widgetů je o dost horší, pouze ve velmi hrubé mřížce. U java aplikací chybí jakékoliv možnosti nastavení, takže např. Opera je nepoužitelná. Sygic na 2.0 není a nebude a přišel jsem o mou nejoblíbenější aplikaci na focení, WAMO camera, není ani na našem ani na anglickém SA. Aktualizoval jsem včera a zatím jsem nepřišel na jedinou věc, která by za to stála.

Jestli máte někdo link na poslední 1.2 fw ke stažení, tak předem děkuji.
SoVcz
Junior

Odeslat příspěvekod Johanis 18. 2. 2012 19:20

tomas fuk 1 píše:Jedine co me stve je,ze se mi nedari pridat ucet aby mi chodily emaily ze seznamu po zadani nazvu uctu,emailove adresy,hesla a prihlaseni mi vyskoci hlaska ucet nelze overit zkontrolujte e-mailovou adresu a heslo.

Mně se to nedařilo také.Po cca 15 pokusech jsem odhlásil Email na PC a pak to šlo.Potom jsem to nastavil takto:
Název účtu: muj.email@seznam.cz
E-mailová adresa: muj.email@seznam.cz
Uživatelské jméno: muj.email@seznam.cz
Heslo: heslo

Server SMTP: smtp.seznam.cz
Port SMTP: 25
Zabezpečené připojení: Vypnout
Typ příchozího serveru: POP3
Server POP3: pop3.seznam.cz
Port POP3: 995
Zabezpečené připojení: SSL
Naposledy upravil Fíla dne 19. 2. 2012 11:19, celkově upraveno 6
Důvod: citace zkrácena
Johanis
Junior

Odeslat příspěvekod tomas fuk 1 18. 2. 2012 20:04

Johanis: Dik za radu,ale i tak ten ucet nemuzu pridat mozna to delam spatne,ale g-mail jsem pridal uplne bez problemu,tak nevim. Dam jsem presny postup jak to delam,mozna najdes chybu a napises co mam udelat. Hlavni menu,nastaveni,ucty,pridat ucet,jine,nazev uctu--seznam,e-mailova adresa--mojejmeno@seznam.cz,uzivatelske jmeno--mojejmeno,heslo,zaskrtnuti standartne odesilat e-maily z tohoto uctu,prihlasit. Po tomhle se mi objevi hlaska ucet nelze overit. Zkontrolujte e-mailovou adresu a heslo.
Alcatel One Touch Club, Mitsubishi Trium Aria, Nokia 3320, Samsung SGH-V200, Sony Ericsson K800i, Sony Xperia X1, Samsung Wave, Sony Ion, Nokia Lumia 520, Nokia Lumia 825, Microsoft Lumia 950 XL, Samsung Galaxy S10+ Snapdragon.
tomas fuk 1
Junior

Odeslat příspěvekod Johanis 18. 2. 2012 20:36

Já jsem vepsal svůj e-mail do všech tří kolonek: 1.Název účtu 2.E-mailová adresa 3.Uživetelské jméno.Dále vepíšeš heslo a až ti tyto údaje mobil příjme,což se nedařilo,musíš zadat zbytek(viz.první příspěvek).Mně se to stále nedařilo,tak jako tobě,snad až po patnácté to najednou zabralo a nevím proč,akorát jsem odhlásil email na PC.Chyba bude asi v systému.
Johanis
Junior

Odeslat příspěvekod tomas fuk 1 19. 2. 2012 07:19

Johanis: Diky,uz to slape ja si nevsiml,ze zadavas emailovou adresu do vsech policek,ted uz to slape.
tomas fuk 1
Junior

Odeslat příspěvekod hasilf 19. 2. 2012 08:13

Umí hudební přehravač u Wave S8500 v BADA 2 přehrávat soubory FLAC? U BADA 1.2 to funguje . Děkuji.
hasilf
Junior

Odeslat příspěvekod aquilas 19. 2. 2012 08:51

Ano umí.
aquilas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Johanis 19. 2. 2012 09:24

Baterie s Bada2 se mi poměrně rychle vybíjí i když je mobil v klidu.Za 8hod./10%,což je dost.Jak jste na tom vy?
Johanis
Junior

Odeslat příspěvekod nob3 19. 2. 2012 10:00

zadání e-mailu (Seznam) Bada 2.0: x-krát všemožné kombinace bez úspěchu, řešením bylo v nastavení účtu povolit IMAP, poté účet v mobilu přidán na první pokus
nob3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jarrynn 19. 2. 2012 10:34

Johanis píše:Baterie s Bada2 se mi poměrně rychle vybíjí i když je mobil v klidu.Za 8hod./10%,což je dost.Jak jste na tom vy?

Můj subjektivní pocit ohledně baterie pod BADA 2 - myslím si, že je to stejné jak u bada 1,2. mám wave 8500 17 měsíců, není to zralé na výměnu baterie???

nob3: mám mail(gmail), pod BADA 2 - jak pod bada 1,2 tzn. bez problémů
Naposledy upravil Fíla dne 19. 2. 2012 11:20, celkově upraveno 1
Důvod: necitujeme předchozí příspěvek
jarrynn
Junior

Odeslat příspěvekod Johanis 19. 2. 2012 11:43

Možná,že máš pravdu.V Bada 1.2 diplay neukazoval ty procenta a to může trochu klamat.Já už mám baterii 1,5 roku a kapacita bude taky slabší.
Johanis
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka