Samsung S8500 Wave - obecná diskuze, FAQ

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod rajs 17. 3. 2012 12:42

Nu na to je odpověd proč jsi si kupoval badu a ne rovnou android já bych to takhle neviděl bada 2.0 je o kus dále než 1.2 a je novinkou na aplikace a hry se bude upravovat a pokud víš něco o androidu je na tom ještě hůře když přešel ted na Ics nefunguje skoro 75 procent aplikací a her a slyšíš brečet uživatele prostě musí počkat až to opraví.
rajs
Junior

Odeslat příspěvekod opasino 17. 3. 2012 13:55

Dnes mi spadl tel. asi z 40 cm na beton, ani to nebyla rána, jen sjel z lavičky, no nic, praskl display a proto se ptám, zřejmě je nutné vyměnit celý display, že? ovšem našel jsem na ebay pouze za cca 1900,- kč, což se rozhodně nevyplatí? nevíte někdo o levnějším? jestli ne, beru nabídky na odkoupení mobilu, i když je display praský jen trošku .-)
opasino
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Johny Fontane 18. 3. 2012 19:45

Rajs: Jenže ono to má docela slušný problém, který se jmenuje Tizen. Už teď je vlastně jasný, že Bada končí a ačkoli je slibována kompatibilita, tak je zřejmé, že když ani kompatibilita v rámci dvou verzí Bady není optimální, tak jak to bude u jiného OS... Do programování pro Badu2 se prostě nikdo nepohrne:(

Ještě bych rád dodal, že Bada není Android, který si tyhle věci může dovolit, protože i když je zpětná kompatibilita ICS nic moc, je jasné, že upravené aplikace zde budou rychle.

Samsung opravdu Badu zabil, ale ono už mnohem dříve, než při vydání verze 2. Osobně to cítím zhruba od doby, co byla oznámena spolupráce s Google na Nexusu. Do té doby byl Wave vlajkovou lodí spolu s SGS, byl vidět všude, ale najednou šel do pozadí. Nedostatek AMOLED displejů taky odskákal Wave. Zatímco na jaře 2011 příšel SGSII s plnou parádou, WaveIII byl vydán po mnoha odkladech až na konci roku a jeho uvedení proběhlo celkem v tichosti.

Je to škoda, Bada měla nakročeno výborně, dokázala přesně zacelit místo na trhu, když udělala takového malého křížence Androidu a iOS, který si s obou bral to lepší. Taky prodeje Wavu I byly vynikající, než došlo k výše popsaným událostem.
Johny Fontane
Junior

Odeslat příspěvekod martinV76 20. 3. 2012 22:38

Rajs : Je hezké, že ještě neztrácíš optimismus. Já už ano. K tomu proč jsem si kupoval Wave s Badou a ne rovnou android. Odpověď je, že se mi Wave moc líbil. Za tu cenu nebyl hardwarově srovnatelný telefon, procesor, hliník a amoled displej. Taky jsem si myslel, že android nevyužiju (nevěděl jsem co všechno umí) a taky jsem naletěl slibům Samsungu o podpoře a dobrých aplikacích.
Už mě to přestalo bavit, zkusil jsem android na Galaxy Ace a pak jsem koupil EVO.
Jsem s androidem mnohem spokojenější.
Wave stále mám. Pořád je to pěkný kousek. Aktalizoval jsem na badu 2. Prostředí je hezčí, ale vadí mi nová klávesnice. Telefon mi občas spomalenější. Asfalt 6 mi padá. Mnoho použitelných aplikací na to není a asi ani nebude. Taky mi vadí že zmizela funkce,že když přejedeš prstem po kontaktu tak buď voláš nebo píšeš. To už bylo poslední čím se mi Bada líbila, ale to už je taky pryč.
Pro mě je Bada prostě obrovský zklamání. Škoda jako systém sám o sobě to není zase tak špatný.
martinV76
Junior

Odeslat příspěvekod Bigtomisek 21. 3. 2012 00:42

Hlavní nevýhodou Bady je její podpora.České aplikace se dají pomalu zpočítat na prstech u rukou a nic nenasvědčuje tomu,že by se to mohlo zlepšit a celkově užitečných aplikací je hodně po zkromnu.Bada 2.0 mi funguje spolehlivě až po nahrání přes multilouder,bada 1.2 byla často svižnější a hlavně spolehlivější.Krok zpět je rozhodně klávesnice,zrušení vyzváněcích profilů,zhoršil se protokol hovorů a nemožnost třídění sms do složek.Ostatní změny vítám,až na mírný pokles výdrže baterie.Telefon je to pořád dobrý,nádherný,ale do Bady už nepůjdu a to se mi Wave III hodně líbí.To co dělá telefon chytrým jsou aplikace,a tady Bada ztrácí mílovými kroky.
Bigtomisek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sumerian 21. 3. 2012 08:20

rajs: Zas to proboha nepřeháněj s těmi 75%, nešiř bludy. To je pěkná blbost. Mě fungují všechny a to jich mám znovunaistalovaných cca 60. Navíc plno aplikací bylo kompatibilních už před tím slavným příchodem ICS. A co je tu po dvou letech bady? jsou nějaké užitečné programy pro základní vybavenost telefonu? Na 1.2 fungoval Kint - multiprotokolový messenger. Sice blbě, ale fungoval. Na badě 2 nefunguje. Na badě dvě nefunguje dokonce ani pořádně original aplikace od Icq, která má ještě méně funkcí, než měl počítačový klient v době svého vzniku. A to je kolik XX let? po dvou letech není Skype. Oficiální navigace je jedna. Placená. Oficiální aplikace pro facebook, to je opět lagující děs a hrůza. Funguje jak se jí zachce. A tak to je jedna aplikace vedle druhé. Takže si tady nebudeme povídat pohádky o tom, jak se bada pohnula. Pohnula se po vzhledové stránce. Dopředu. Po funkční se posouvá dozadu a dozadu. Kromě pár českých aplikací, které užijete tady v česku ztrácí svou užitnou hodnotu. Letos jí přeskočí WP, uvidíme o kolik procent a co se bude dít s Tizenem, to by mě taky zajímalo. Každopádně lidi pochopili a je to vidět i na diskuzích zde a u nás; čísla z minulého týdne Bada:
Samsung Wave - obecná diskuze, FAQ - 731 stránek diskuze
Bada: Samsung Wave II - obecná diskuze - 8 stránek !!!
Bada: Samsung Wave III - obecná diskuze - 2 stránky !!!
sumerian
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jarrynn 22. 3. 2012 15:06

Naposledy upravil Fíla dne 24. 3. 2012 11:07, celkově upraveno 3
Důvod: příspěvek upraven
jarrynn
Junior

Odeslat příspěvekod koderluk 22. 3. 2012 17:18

zdravim mam proble vcera sem pripojil wave k pc vyskocila aktualizace tak sem aktualizoval a najednou se to seklo doslo k preruseni a ted se mi telefon v kies neukaze stale nacita a nic neda se zapnou pouze se ukaze obrazek mobilu a pc a mezi tim zluty vykricnik a po resetu pouze naskoci oranzovy napis Dowland mode v modrem ramecku a nic zkousel sem v kies znovu aktualizova ale nic ukaze se tabulka ze doslo k chybe v telefonu a nic tak vubec nevim poradite nekdo?
koderluk
Junior

Odeslat příspěvekod martinV76 22. 3. 2012 19:46

Nové funkce pro Badu, ale pouze v Číně. U nás tak za půl roku, jestli vůbec.

K tomu problémus aktualizací. Mě se to stalo při první aktuailizaci ještě u verze 1.0. Musel jsem s tím do servisu. Naštěstí to bylo v záruce.
martinV76
Junior

Odeslat příspěvekod Spáč 23. 3. 2012 20:54

stalo se mi to taktéž, tak jsem vyjmul baterii, znovu telefon nastartoval a znovu přes kies aktualizoval a asi po dvou hodinách bylo hotovo. Chce to jen trpělivost.
Spáč
Junior

Odeslat příspěvekod koderluk 26. 3. 2012 20:08

zkousel sem uz vsechno a nic proste se mi telefon nespoji z pc stale to nacita a nic
koderluk
Junior

Odeslat příspěvekod Spáč 27. 3. 2012 17:05

tak hurá do servisu
Spáč
Junior

Odeslat příspěvekod .:Nikopol:. 27. 3. 2012 19:52

Zdravím,
chtěl bych požádat o radu při následující situaci:

Kamarádovi jsem před časem prodal původní Samsung Wave s paměťovou kartou 16GB. Během cca roku, co jsem jej používal bylo vše v pořádku. Hned první den, co si jej přinesl domů jej ale připojil k počítači přes Kies. No, všichni víme, co je tento software za svinstvo. Kies nabídlo aktualizaci firmwaru, ta se přerušila v půlce a telefon byl najednou nepoužitelný. Ok, záruka - servis - rychlá náprava - telefon opět funkční. ALE od této chvíle odmítá načíst paměťovou kartu.

Má někdo podobnou zkušenost? Any ideas? Díky.
.:Nikopol:.
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod koderluk 27. 3. 2012 20:17

a musim do samsung servisu nebo muze byt i jiny?
koderluk
Junior

Odeslat příspěvekod Stanley78 30. 3. 2012 07:29

KODERLUK:
Pokud chceš záruční opravu, tak buď autorizovaný SAMSUNG servis, nebo to odnes tam, des to koupil.
Stanley78
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka