Samsung S8500 Wave - obecná diskuze, FAQ

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Rudy95 22. 4. 2012 19:26

Zdravím všechny, mám takovej problém s telefonem.
Když chci psát SMSku, nebo chci cokoliv napsat, tak místo zobrazení klávesnice mi vyskočí černý okno, a nebo to nereaguje vůbec. Původně třeba SMSky po kliknutí do "psacího" okýnka uplně spadly. Nevíte co s tím?
Zkoušel jsem jenom reboot a dělá to pořád.
Rudy95
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jarrynn 24. 4. 2012 09:21

Po nainstalování nového Samsung Kies na PC nejde připojit telefon , je to zajímavé.... vTC se mě karty a paměť zobrazují ... Jinak po delší době provozu pod Bada 2 vše bez problémů.... výdrž baterky pokud nepoužívám hodně wifi nebo 3G dobrá.....
jarrynn
Junior

Odeslat příspěvekod Petra_Skachova 24. 4. 2012 10:56

Rudy95 píše:Zdravím všechny, mám takovej problém s telefonem.
Když chci psát SMSku, nebo chci cokoliv napsat, tak místo zobrazení klávesnice mi vyskočí černý okno, a nebo to nereaguje vůbec. Původně třeba SMSky po kliknutí do "psacího" okýnka uplně spadly. Nevíte co s tím?
Zkoušel jsem jenom reboot a dělá to pořád.

Ahoj, zalohuj vse a udelej full reset. To by melo problem vyresit. Pokud ne, tak pak prehrajes firmware...
Petra_Skachova
Junior

Odeslat příspěvekod traveller 25. 4. 2012 13:15

Pomalu jsem si na Bada II začínal zvykat (idyž stále mě točí nemožnost automaticky archivovat odeslané SMSky a tristní protokoly), ale telefon si pomalu začíná žít vlastním životem. Někdy (třeba po ukončeném hovoru) zůstane obrazovka zablokovaná a pomůže jen vyndání baterie. Zde se projevuje další závada a to taková, že prostě někdy nejde zapnout. Když vyndám SIMku, naskočí většinou ihned, ale se SIMkou prostě nic. Nechávám ho pár minut "odpočinout", pak se chytne. Restarty při prohlížení webu nebo při spuštění některých aplikací se dají pochopit, proč ale kua pokaždé zmizí shortkaty na aplikace z domácí obrazovky?? Ne všechny, ale jen třeba počasí, hodiny - ty, které se uložily na spodní řádek na obrazovce a ne do "menu". Jinak bídnou výdrž jsem vyřešil novou baterkou, kupodivu 3-4 dny nejsou problém (20 min hovoru, pár SMS, internet tak 30 minut + nějaká videa.
traveller
Junior

Odeslat příspěvekod Johny Fontane 25. 4. 2012 21:12

Co se týče nižší výdrže baterie, tak jsem si všiml u svého telefonu jedné věci a zajímalo by mě, jestli to dělá ostatním.

Občas si všimnu, že problikne ikonka datového spojení, i když se k datům nepřipojuji. Dlouho jsem si myslel, že se zrovna v té chvíli aktualizuje weather widget nebo něco.

Pak jsem si všiml na podrobném výpisu od operátora, že telefon se každých 5minut připojí a odešle 2-3kB. To je potom docela logické, že výdrž jde dolů, protože v době, kdy leží na stole, tak místo aby byl jen na příjmu, tak navazuje komunikaci s operátorem.

Ještě bych podotknul, že počasí se aktualizuje po 3hodinách a mail mám momentálně nastavenej, že si ho stahuju ručně. Neběží ani žádný widget, který by data potřeboval. Fakt tomu nerozumím. Bada byla samozřejmě aktualizována přes Kies.

Dělá vám to taky?
Johny Fontane
Junior

Odeslat příspěvekod slampik 25. 4. 2012 23:02

Mám Wave I. už cca rok. Z FW 1.0 jsem přešel před měsícem na 2.0 a před týdnem jsem měl možnost víc si zkusit Google Nexus s Androidem. Už vím, že Bada nikdy a "vlna" půjde z domu!
slampik
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 26. 4. 2012 00:15

Výkřik do tmy?
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod traveller 26. 4. 2012 08:29

Já mám data zakázaná a jsem si jistý, že se telefon nepřipojuje (jen na wifi). Sem tam se mě pro jistotu zeptá (zda nezměnit nastavení)... Přes operátora jsem nestáhnul jediný bajt...
traveller
Junior

Odeslat příspěvekod koderluk 26. 4. 2012 16:38

tak uz mam taky badu 2 no a je zas co novyho objevovat :-) akorat co me malinko vadi ze jde rozsvitit display jenom odmykacim tlacitkem nebo ne? nikde sem v nastaveni nic nenasel
koderluk
Junior

Odeslat příspěvekod shanex 27. 4. 2012 06:27

Zdravím, mám takovy problem na wavu 1, bada 1. Když chci v netu prejit na seznam.cz, tak se mi to automaticky přesměruje na nějake badoo.com. To same, když chci v nastavení nastavit domácí stránku.Když na píšu jakoukoliv stránku jak domácí, odkliknu políčko nastavit jako domácí, tak se to automaticky opět přepíše na badoo.com. Přitom vubec nevim co to to badoo je.nemam tam učet nic, co s tím?
shanex
Junior

Odeslat příspěvekod kokosman 28. 4. 2012 11:02

Nazdárek , snad mi někdo odpoví , spěchá to. Zítra jedu do anglie , nemohu doma najít nějakej použitelnej malej slovník . Takže potřebuju free česko - anglický slovník pro Badu ... Nejlépe i s frázema , nejlépe stažitelnej přes KIES na Samsung Apps ... Něco jsem hledal , ale nenašel jsem konkrétně česko-anglický , ten , který potřebuji. Díky moc za pomoc
kokosman
Junior

Odeslat příspěvekod sumerian 28. 4. 2012 11:50

jestli ti jde o offline slovník, tak máš smůlu. a vůbec celkově nevím o tom, že by na SA byl nějaký česko-něco slovník. takže zbývá jedině java. pročti si zde toto téma http://www.mojebada.cz/forum/9-utility/502-slovniky má jen čtyři strany, to zvládneš. najdeš tam vše potřebné. zejména Utisoft slovník je perfektní. je třeba se zaregistrovat abys viděl celý obsah.
sumerian
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod koderluk 2. 5. 2012 09:18

da se nekde dozvedet o bade 2 v telefonu ji uz mam a potreboval bych nejaky info a typy diky
koderluk
Junior

Odeslat příspěvekod Přemek H. 2. 5. 2012 10:09

koderluk: Zkus si stáhnout z netu manuál pro Wave III. Jinak server mojebada.cz a videa na youtube - jsou tam i nějaká v češtině.
Přemek H.
Junior

Odeslat příspěvekod TwisterHB 2. 5. 2012 10:51

Zdravím,
Wave celkem slušně natáčí HD video, ale při delší době držení by pomohl stativ. Nevíte, zda existuje nějaký speciální stativ pro Samsung wave nebo univerzální pro mobilní telefony? Něco jsem našel na eBay, ale zeptám se také vás, kolegů odborníků. Předem díky.
TwisterHB
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka