Samsung S8500 Wave - flash FW, zkušenosti se servisy

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod The_mike 7. 9. 2010 18:25

to rajs> nikdy jsem tam nic ``neofiko`` co neprosklo skrz KIES necpal..ale proste napi player nefacha.... me to nevadi jen je to oprus to predelavat do srt s dobrym kodovani + napi umoznuje zmenu velikosti pisma + typ pisma je tam o hodne citelnejsi nez co umi zakladni prehravac ve wave
All C*ntent Cop*right 1999-2010
The_mike. All r*ghts reserved.
The_mike
Junior

Odeslat příspěvekod sumerian 7. 9. 2010 18:32

urobťě HARD RESET chalani :-)
sumerian
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kynio 7. 9. 2010 19:53

jen se moc nechce instalování aplikací...vždy se to kousne v polovině a konec. Nemůžu nic nainstalovat. Poslední kies a FW JH3. Nemáte s tím problémy někdo?

nejde tam prostě v dokumentech nechat i bývalý aplikace ze starýho kiesu. Musí se prostě všechny postahovat znovu, jinak to nejde nainstalovat :( Tohle fakt není možný..
Nakonec to vždy napíše chybu licence
Kynio
Junior

Odeslat příspěvekod 7luke_com 7. 9. 2010 23:17

Za celou dobu jsem instaloval několik verzí Kiesu na svoje 3 počítače s různými operačními systémy. Na 3 telefonech Samsung Wave jsem upgradoval FW. Všechny stažené instalace mi v Kiesu vždy zůstaly (při odinstalaci Kiesu jsem potvrdil, že nechci smazat soukromá data) a pokaždé šly (a jdou) opět nainstalovat do Wave.
45tý mobil = Samsung Wave 34GB, nadchl mě stejně jako všechny 3 generace Apple iPhonů ► 46tý mobil opět Samsung Wave 34GB ► 47mý mobil Samsung Wave - vyhrál jsem ho na facebooku z 277.242 soutěžících
7luke_com
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fuller 8. 9. 2010 00:34

Kynio: podobny problem mám s verziou 1.5.1..._45 aplikácie nie je možné nainstalovať, hodí to nejaký error 51, keď som preinstalovával KIES ručne, problém som nemal, ale na túto verziu som KIES aktualizoval takže problém može byť aj tam (používam JH3)
Naposledy upravil Fíla dne 8. 9. 2010 03:32, celkově upraveno 1
Důvod: odstraněna zbytečná citace
fuller
Junior

Odeslat příspěvekod csicko 8. 9. 2010 01:35

Dobrý den , nejsem moc zkušeny ohledně tohoto , četl jsem tady hodně na forum , ohledne problemů , atd a všude se doporucuje hard reset , tak bych se chtěl optat jestli ho mam taky udelam protoze , napriklad me blbne samsung apps nenacita jak ma :( , tak jestli by to pomohlo tim , mam mobil cervstve z reklamace , takze je tam nejnovejsi SW JF4 a CSC JF3, dekuju moc za odpoved :)
csicko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod davidek007 8. 9. 2010 07:53

to Kynio: ja mam Kiese aktualizovane pres jeho update take na 1.5.1.10074_45, aleve founu mam jeste JF7 CZ Full FW a problemy s instalaci aplikakci pres applstore v Kiesu nemam, zrovna vcera jsem instaloval a zcela v poho,,stahne a nainstaluje do founu. Nemuze zo by v kombinaci nove verze Kiese a FW JH3 ve founu?? Jeste asi neni k dispozivi pres Kies JH3, pouze asi pres Multiloader?

Jinak to co je zde davano za odkaz na JH3 na ulozto.cz, tak t je JH3 Cz full nebo ne? Ja ze nevidim v navodu zaskrtlou volbu FullDownload v Multiloaderu pri instalaci? A jeste mi zajima, pro tam take chybi a neni zaskrnuta volba u FACTORY FS, zda je to dobre ci ne? (viz zde http://a.imageshack.us/img839/6897/s850 ... 0xxjh1.png)
davidek007
Junior

Odeslat příspěvekod jmanek 8. 9. 2010 08:11

davidek007: ano, mám tu JG5, JH1 i JH3 archívy a v ani jednom není FFS soubor... je ve FULL JF7
jmanek
Junior

Odeslat příspěvekod davidek007 8. 9. 2010 09:31

jmanek: tzn: ze to neni Full FW a tim padem se se nepouziva volba FullDownload, kdyz neni v archivu FSS soubor? Nebo si to spatne vysvetluji?? Co je v tom fajlu?? Ja jen , zda to neni nekompletni,,,o:)

// Fíla: necituj předchozí příspěvek
davidek007
Junior

Odeslat příspěvekod jmanek 8. 9. 2010 10:06

Ano, JH3, který tu uživatelé dávali, není FULL... oficiálně bys měl aktualizovat cestou JF7 (FULL) -> JG5 -> JH1 -> JH3 (+ češtinu JH1). Nicméně dle příspěvků ve fóru "vedle" lze aktualizovat i přímo na JH3 (ale já to nezkoušel!).
Není to nekompletní, Factory FS prostě je pouze v JF7.
jmanek
Junior

Odeslat příspěvekod flamingo 8. 9. 2010 14:22

Jak to vypadá s FW přes kies už to S zprovoznil nebo stále nechodí? Mámj tam čistou JH1 takže by mi ji měl nabídnout ale zatím nic...je chyba u mě nebo jako celý týden servery samsungu?
Samsung S8500 WAVE / FWS8500XXJH3
flamingo
Junior

Odeslat příspěvekod jmanek 8. 9. 2010 14:33

flamingo: pro JH1 ani aktualizaci na JH3 nenabízel (tuším že jen pro JF4 a níže) - řada lidí včetně mě to obcházelo pomocí vynucené aktualizace díky změně verze v registrech KIESu. JH3 by měl být k dispozici jako patch, který lze nahrát pomocí MultiLoaderu, tak asi momentálně jedině takto.
jmanek
Junior

Odeslat příspěvekod magellan 8. 9. 2010 17:33

Mam vicemene vsechny firmwary s cestinou ktere Samsung vyprodukoval a ani jeden z nich neni full. Jsou dva s poskozenym obsahem (JEC, JED) ktere by mozna full byly kdyby byly cele, ale vsechny ostatni (JF1, JF4, JF8, JH3) obsahuji jen:
amss, apps_compressed, CSC, PFS, Rsrc, Rsrc2, ShpApp a nektere bplib.fota
Ja sam jsem updatoval z JF4 na JH3 bez jakekoliv mezizastavky a bez problemu, dokonce i bez hard resetu.
FactoryFS ani bootfiles nejsou opravdu nutne. To maji obvykle jen v servisech pro "vetsi akce" ale normalne se bez toho da zit.
EDIT: Jen pro upresneni, temi firmwary ktere mam myslim ty "uzivatelske" varianty. Prave servisy maji k dispozici i ony full varianty a odtud pravdepodobne take unikaji.
magellan
Junior

Odeslat příspěvekod mixky 8. 9. 2010 17:49

Kdyz koupim mobil u O2 bude tam upraveny FW a budu moct normalne updatovat pres KIES?
mixky
Junior

Odeslat příspěvekod magellan 8. 9. 2010 18:00

Drive O2 customizovane nebyly, ale ted uz bych si nebyl jisty. Customizace pro ne existuje (CSC je O2C) a ze servisu jsem ji dostal. Nove kousky ji mohou mit uz primo. Update pres Kies ale jde (existuje i JH3) - pokud to Samsung ovsem zpristupni coz ted jaksi nechce. :)
Take se toho da jednoduse zbavit preflashovanim jine varianty FW.
Ale ta customizace neni nijak zasadni, Boot animace, semtam nastaveni predpripravene pro O2, jinak snad nic dalsiho pokud si vzpominam.
magellan
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka