Samsung I9100 Galaxy S II - obecná diskuse

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod MAXMAX 25. 5. 2011 21:41

písmo se dá změnit v nastavení telefonu
MAXMAX
Junior

Odeslat příspěvekod beat 25. 5. 2011 22:11

Diktovat SMS v češtině a hlasové hledání v češtině přes Google funguje i na LG Optimus One s Froyo(osobně vyzkoušeno). Proč by to tedy neměl zvládat GS2?

Sice nemám telefon na hry, ale zkusil jsem si Air Attack HD (demo) a vypadá to hodně dobře :-)

No a Internet(web) zvládá lépe, než můj přes 4 roky starý notebook :mrgreen:

Akorát jsem nepochopil...originální kalendář od Samsunga nelze synchronizovat s Google?
Jdou nějak "přehodit" aplikace z vnitřní(2GB) paměti do vnitřní(16GB) paměti? Nabízí mi to jen na SD kartu...ale SD karta je pro mě zbytečná, když nezaplním ani těch 16GB..
Obrázky, videa...lze do vnitřní(16GB) paměti kopírovat jen přes KIES?

Promiňte mé dotazy, je to můj první Android telefon..a ještě jsem nepřipojoval KIES ani KIES Air...
Naposledy upravil beat dne 26. 5. 2011 00:11, celkově upraveno 1
beat
Junior

Odeslat příspěvekod Dawe91 25. 5. 2011 23:05

Ty sms jsou geniální. Mám jí "napsanou" během pěti sekund. Nadiktuji tři věty a dám odeslat. Chyby to nedělá vůbec a diakritika je též v pohodě. Když chcete udělat znak (.,-), tak to řeknete normálně slovy (tečka, čárka, pomlčka).
Btw: Internet jede svižně jak na PC včetně stahování.

-- 25. 5. 2011 23:08 --

Flash, YouTube, Facebook, google, zoom, všechno jede naprosto skvěle. Nemám snad jedinou kritiku zatím.
Dawe91
Junior

Odeslat příspěvekod poly88 25. 5. 2011 23:47

jedna vec je hlasove vyhladavanie cez google druha aplikacia od samsungu. ide mi oto ci funguje na pozadi, pocas navigacie alebo pri zamknutom displayi...
poly88
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MHertel 26. 5. 2011 07:05

vysly uz ty aktualizace i pro českou distribibuci nebo to je zas jen pro zahranici? myslim pres Kies klasicky. Pry uz jsou 3
MHertel
Junior

Odeslat příspěvekod Marcelkor 26. 5. 2011 07:21

Ještě žádná aktualizace ani přes kies , ani přes ota nevyšla. Je to poprvé , co nemám šedivku , u mobilů z dovozu (já měl galaxys z Německa) jsem měl aktualizace i o dva měsíce dřív. Na druhou stranu telefon je perfektně odladěný, tak že bych honem musel mít aktualizaci ,to ne. Ale prý ta aktualizace řeší růžový flek při focení, zvyšuje dále výkon telefonu a zvyšuje výdrž baterie.
Marcelkor
Junior

Odeslat příspěvekod Gandy99 26. 5. 2011 07:40

Dawe91 píše:Ty sms jsou geniální. Mám jí "napsanou" během pěti sekund. Nadiktuji tři věty a dám odeslat. Chyby to nedělá vůbec a diakritika je též v pohodě. Když chcete udělat znak (.,-), tak to řeknete normálně slovy (tečka, čárka, pomlčka).

A když diktuješ tu sms, musíš po slovech, nebo to SGS zvládá tak rychle jako při normální konverzaci?
Gandy99
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MHertel 26. 5. 2011 07:42

Ja to vedel ze aktualizace u nas zase nebudou
MHertel
Junior

Odeslat příspěvekod fajn.snek 26. 5. 2011 08:35

Stačí aby jsi při flashi přes Odin dal správné multi CSC aby se ti nezměnil Product code, a můžeš nahrávat updaty bez toho, aniž by jsi se spoléhal na český Samsung
fajn.snek
Junior

Odeslat příspěvekod Zasterka13 26. 5. 2011 08:41

Ahoj prosim jak diktujete ty zpravy nemuzu najit nic pres co by to slo
Zasterka13
Junior

Odeslat příspěvekod MHertel 26. 5. 2011 09:43

Nevim vubec co je to Odin a to dalsi, nepatrim mezi ty co fandi zasahum do systemu jsem jedine na oficialni updaty
MHertel
Junior

Odeslat příspěvekod fajn.snek 26. 5. 2011 09:56

Odin je program, kterým nahrávají ROMky v servisu. Oficiální updtay jsou fajn, ale český Samsung si na tohle moc nehraje. U SGS1 vyšlo Froyo s 3 měsíční prodlevou, a vyladěná verze 2.2.1, která vycházela od ledna v UK, GE, atd. se u nás vůbec neobjevila. Možná se to zlepšilo, ale celý problém je v neschopnosti českého zastoupení....

Momentálně koukám, že v SGS2 je při koupi KE2, což je druhý update. Minulý pátek vyšla v UK KE7, která údajně zlepšuje baterii a přesnost GPS. Otázkou je, kdy vyjde tento FW pro ČR, a zda vůbec
fajn.snek
Junior

Odeslat příspěvekod patronek 26. 5. 2011 10:06

MHertel píše:Nevim vubec co je to Odin a to dalsi, nepatrim mezi ty co fandi zasahum do systemu jsem jedine na oficialni updaty

Kdyz si stahnete evropsky firmware z http://www.samfirmware.com/, odin uz je soucasti toho souboru. Toto neni nic nelegalniho ani spatneho. Neni to custom rom, kterou ztratite zaruku, ani to neni root telefonu, kterym take ztracite zaruku. Tam jsou oficialni firmwary samsungu a program, kterym jej nahrajete je jednoduchy a dela to co ma.
O kies se to rici neda a navic musi nekdo rici kies, ktere soubory pro ktere regiony se nahravani do tech a dalsich telefonu, cili v Kies je ten update vzdycky pomalejsi.

Neni duvod se zlobit na samsung. Po zaregistrovani si ho muzete stahnout a flasnout http://www.samfirmware.com/WEBPROTECT-i9100.htm, nebo muzete navstivit servis a za par korun Vam to udelaji.

-- 26. 5. 2011 10:07 --

fajn.snek píše:Otázkou je, kdy vyjde tento FW pro ČR, a zda vůbec

Zminovany firmware je pro Evropu, tedy obsahuje cestinu i slovenstinu.
patronek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dawe91 26. 5. 2011 10:52

Nezná někdo nějaké dobré aplikace ke stažení přes ten Android Market? Docela mě to stahování chytlo :P Případně, kde seženu Worms zdarma.

-- 26. 5. 2011 10:55 --

Gandy99 píše:
Dawe91 píše:Ty sms jsou geniální. Mám jí "napsanou" během pěti sekund. Nadiktuji tři věty a dám odeslat. Chyby to nedělá vůbec a diakritika je též v pohodě. Když chcete udělat znak (.,-), tak to řeknete normálně slovy (tečka, čárka, pomlčka).

A když diktuješ tu sms, musíš po slovech, nebo to SGS zvládá tak rychle jako při normální konverzaci?

Stejně tak rychle, jako při běžné konverzaci. Prostě řeknu větu, klidně delší, počkám 3 sekundy a mám jí celou bez chyby napsanou.

-- 26. 5. 2011 10:56 --

Zasterka13 píše:Ahoj prosim jak diktujete ty zpravy nemuzu najit nic pres co by to slo

Vlevo od mezerníku je mikrofon.
Dawe91
Junior

Odeslat příspěvekod fajn.snek 26. 5. 2011 15:08

No nemyslím si, že by flashování přes Odin bylo "legální". Taky se jedná o přehrání FW. Ale abych to shrnul, pokud Samsung bude vydávat updaty jako je vydával nyní, tak rozhodně plánuju nahrávat přes Odin. Ale upozorňuji, že to není pro laiky ^^
fajn.snek
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka