Samsung S5830 Galaxy Ace - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod wiglegummi 26. 3. 2012 09:53

No mě teda pomalá nepříjde, a hlavně jsem bejvalej majitel SE tlf. nic jinýho jsem nikdy skoro nevlastnil. :-)
[ROM] Cyanogenmod 7.2 Xperion v5 [FireKernel] [SCRIPTS] [Amarullz-720Mb internal memory]
wiglegummi
Junior

Odeslat příspěvekod _pjslf_ 26. 3. 2012 13:33

Ahoj, nemate nekdo zazalohovanou (idealne z Kies) verzi S5830XXKA6 FROYO.XWKAA brandovanou pro CZ O2? Vsechny linky co jsem nasel vedly na odstranene soubory. Pres Kies jsem z tyhle verze upgradoval na oficialni 2.3.3, ale zacala mi zlobit GPS. Nekdy to vubec nenaslo polohu, jindy to trvalo nekolik minut. Pres Odin jsem tedy downgradnul na S5830XXKB1 FROYO.XWKC3. Ted me ale zlobi signal. Pri hovoru pozoruji narazove distorze zvuku, ze obcas neni druhe strane vubec rozumet. Rad bych tedy i s ohledem na zaruku presel na puvodni brandovanou verzi, ktera byla skoro bezproblemova. Nema nekdo prosim?
_pjslf_
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod gogocar 26. 3. 2012 14:08

tel. ti mohl blbnout protože flash proběhl přez Kies (co je častej důvod problémů) .

Nainstaluj přez odin toto: http://www.ingbrzy.eu/news/s5830xwkpy-2-3-3-o2-czech/
I když mě se osvědčila táto : http://www.ingbrzy.eu/news/s5830xwks9-2-3-5-holandsko/ a originál tam vrátíš kdy chceš :-P

Doporučuji udělat full wipe (udělej si zálohu) nebo aspoň wipe cache partition před instalací rom.

program Kies je hotové neštěstí a nemá v PC co dělat
Samsung Galaxy S II i9100 :
Omega - AOKP android 4.0.4 + Nova launcher Prime
gogocar
Junior

Odeslat příspěvekod _pjslf_ 26. 3. 2012 14:24

Flashoval jsem nasledne i 2.3.6 verzi pro Rusko pres Odin a GPS porad zlobila. To same jsem pozoroval i u CM7.2-RC1. Vracel jsem se nasledne k verzi 2.3.3 pro O2 z ingbrzy.eu opet pres Odin a situace s GPS stejna. Na netu se toho kolem problematiky Gingerbreadu a pomaleho GPS fixu vali mnoho, takze to asi nebude pouze problem metody flashovani. Rad bych se vratil k 2.2.1 verzi, kterou jsem tam mel z vyroby. Bohuzel nikde ji nemuzu sehnat :-(

Edit: delal jsem vzdy full wipe...
_pjslf_
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod gogocar 26. 3. 2012 14:34

Chyba bude někde jinde ne v GB 2.3.x.......
prošlo mejma rukama několik ACE a vždy byl fix GPS do minuty.

Skusil bych v CWM udělat wipe data/factory reset /wipe cache partitions/wipe dalvik cache .....potom formát systém , data , cache a teď nainstalovat přez odin http://www.ingbrzy.eu/news/s5830xwkpu-android-2-3-3/ protože neni one package.

Vyskoušet GPS na volném prostoru a zapnuté data. Pokud to bude OK můžeš nainstalovat jinou rom dle tvého výběru.
gogocar
Junior

Odeslat příspěvekod _pjslf_ 26. 3. 2012 14:54

Dle toho co jsem nasel ruzne po netu nejsem sam, kdo pozoruje problemy s GPS na GB. Existuje na to par workaroundu, ale nechtel jsem se do nich poustet. Duvodu proc bych rad presel zpet na 2.2.1 je ale vic. Napr. display wake-up lag. Na GB taky nefunguje starsi verze Navigonu 2.6.1, ktera chodi na SGA krasne plynule a jezdi se mi podle ni skvele.
_pjslf_
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ingbrzy 26. 3. 2012 20:15

@_pjslf_
mozes skusit tento fix na GPS pre SGA
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1284506

ja by som do FROYO uz nesiel... jednak je na nom nizsie rozlisenie nahravaneho videa 320x240 a taktiez som mal problem s wifi a SOD (Sleep Of Dead)....

SAMSUNG GALAXY SII i9100
HyDrOG3N-ICS (AOKP) -> Android 4.0.4 + APEX Launcher

SAMSUNG GALAXY S i9000
AOKP -> Android 4.0.4 + APEX Launcher
ingbrzy
Junior

Odeslat příspěvekod AlexBlack 26. 3. 2012 20:55

konkretne mne problem s wifi- ak som opustil signal, telefon sa vypol/restartoval - staval aj na 2.3.5 rusko. dokonca som mal kuriozny problem- na skolskej wifi sa mi telefon po 3 minutach pouzivania wifi restartoval...

odkedy som presiel na nightly CM, oba tieto problemy zmizli :) som s nou spokojny. sice taky Sportstracker mi pada, a ma male muchy ale inak som spokojny. tesim sa na dalsie buildy.
CyanogenMod 7.2 NIGHTLY-cooper
Go Launcher Ex
AlexBlack
Junior

Odeslat příspěvekod Roda 26. 3. 2012 21:09

Taky souhlasím s gogocarem i ingbrzym a na nižší verzi jak 2.3... bych nešel!Vyzkoušel jsem snad všechny verze co jsou na stránkách ingbrzyho a nejvíc mě vyhovuje 2.3.3 O2 KPY.Operátora mám taky O2.GPS venku kolem 15 sec přes program gpsfix,data nevypínám nikdy.Používám Sygic navigaci a je super! S příjmem gps jsem nikdy problém neměl.
Dnes je už hodně aplikací ,které na nižší verzi jak 2.3... nejdou,nebo nefungují korektně.
Roda
Junior

Odeslat příspěvekod safpet 26. 3. 2012 21:29

_pjslf_: Nic si z toho nedělej, u mě je GPS také takřka nepoužitelné. Někdy naběhne třeba "už" po 5 minutách ale někdy jedu třeba 50km, než najede. Ale již se mi stalo, že se nenašel vůbec, nebo jsem Sygic naštvaně vypnul, bo takto je to fakt nepoužitelné. A to že by mi naběhnul do 15vteřin si můžu nechat jenom zdát. :-(
safpet
Junior

Odeslat příspěvekod _pjslf_ 26. 3. 2012 23:19

Tak jsem s tim dneska laboroval nekolik hodin a zda se, ze se mi to dle rady gogocar podarilo rozbehat. Nahodil jsem CWM5, udelal kompletni wipe. Pres Odin flashnul polskej 2.3.3 S5830XWKPT. Link uz byl sice mrtvej, ale podarilo se mi vygooglit alternativni link. GPS vypadala vcelku funkcni. Preflashoval jsem pres Odin na ceskej 2.3.3 S5830XWKPY pro O2. GPS stale pouzitelna, fixy v radech desitek sekund.

Nahodil jsem Navigon 4.1.1 a vyzkousel ho ted cestou do prace. Bohuzel renderovani je na SGA naky zpomaleny a vykonove to nekde drhne. Obcas je to znat i na povelech navigace, kdy se zvuk trha :-( Nepouziva tu nekdo Navigon pro srovnani? Az se podari vyresit tohle a ten display wake-up lag tak budu spokojenej ;-) Diky vsem za rady.
_pjslf_
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod gogocar 26. 3. 2012 23:36

poslal jsem ti soukromou zprávu. :-) Použivej Sigyc , bez problému mě dovedl do Milána a zase domů :-)
gogocar
Junior

Odeslat příspěvekod Fantomasmag 27. 3. 2012 00:17

Taky doporučuji navigaci Sygic. Zatím mě nikdy nezklamala a vždy mě dovedla do cíle.
Fantomasmag
Junior

Odeslat příspěvekod wiglegummi 27. 3. 2012 06:21

@_pjslf_
Jenom nechápu když jsi flashnul ten firm přez odin proč jsi předtím nahodil CWM 5, bylo to úplně zbytečné páč jsi ho stejně smáznul když jsi použil tu STOCK ROM která není jako one package.
Asi moc o těhle věcech nevíš :-) CWM ať už ve verzi 4 nebo 5 se používá až po flashnutí STOCK ROM a to vlastně skoro jenom kvůli tomu aby jsi mohl flashnout nějakou CUSTOM ROM.
Jinak nainstaluj sygic a budeš spokojenej, jede bez sekání a vypadá docela hezky
[ROM] Cyanogenmod 7.2 Xperion v5 [FireKernel] [SCRIPTS] [Amarullz-720Mb internal memory]
wiglegummi
Junior

Odeslat příspěvekod Roda 27. 3. 2012 07:26

Jj sygic poslední verze je super-taky doporučuji

Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil Roda dne 27. 3. 2012 17:55, celkově upraveno 2
Roda
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka