Samsung I9250 Galaxy Nexus - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod javak810i 5. 10. 2011 18:41

Mám tu čest vám představit nové vlákno, které se bude zajímat dosud nejnovějším android telefonem rodiny Nexus, který bude představen 11. října na události UnPacked, kterou pořádá Samsung s Googlem. Společně s ním se představí i nová verze operačního systému Android Icecream Sandwich, která by měla sjednotit mobilní platformu s tou tabletovou.

Pojďme si tedy představit samotný telefon a jeho pravděpodobné hardwarové parametry. Nový Nexus Prime s kódovým označením Samsung i9250 bude mít štíhlé, elegantně prohnuté tělo, vyrobené z leštěného hliníku. Telefon by měl být velmi tenký, v nejtlustším místě (spodní "brada") by měl mít 9,4mm. Zbylé rozměry budou přibližně 130x70mm a to díky prostornému displayi s úhlopříčkou 4.65" a HD 720p rozlišením. Display bude technologie SuperAMOLED, bude se tedy jednat o podobný display, jaký má Galaxy Note, jen o něco menší. Na přední straně telefonu nenajdeme žádná hardwarová tlačítka, ty zastoupí softwarové klávesy, které budou zobrazeny ve spodní částí displaye. Nad displayem pak najdeme sluchátko hovorů s 1,3MPx kamerkou a senzory (osvětlení a přiblížení). Celá přední strana bude krytá Gorrila glass sklem a bude prohnutá, tentokrát ještě více, než u předchozího modelu Nexus S.

Zadní strana telefonu je tvořena především z broušeného hliníku a také bude prohnutá. V dolní částo se bude opět nacházet jakási "brada", tedy nejtlustší místo telefonu. Zadní straně bude vévodit fotoaparát s rozlišením 8MPx, přisvětlovací diodou a možností natáčet Full HD video. Na zádech pak ještě samozřejmě najdeme otvor hlasitého reproduktoru a druhý mikrofon pro redukci šumu.

Obrázek

Co se týde hardwarových parametrů, tak kromě již zmiňovaného displaye bude Nexus Prime obsahovat dvoujádrový procesor Samsung Exynos 4212 s taktem 1,5Ghz, kterému bude sekundovat 1GB operační paměti. Co se týče konektivity, Nexus Prime na tom bude podobně jako Galaxy S2 - Bluetooth 3, Wi-Fi včetně draft-n, 3G sítě až do HSPA+ (spekuluje se i o LTE) a nově přibude NFC. Mezi zbylé parametry můžeme zařadit slot na MicroSDHC karty, 3,5mm jack konektor a speciální dockovací konektor na pravém boku. To vše bude pohánět akumulátor s kapacitou 1800mAh.

Tak co, těšíte se?

P.S. teď schválně, jak přesně jsem se s parametry trefil.
Naposledy upravil Fíla dne 7. 11. 2011 20:27, celkově upraveno 2
Důvod: upraven název tématu
HP Elitebook 8740W - Core i7, 8GB RAM, Geforce GTX460M
Sennheiser CX400 -> UE SuperFi 4 -> Jays D-Jays -> VSONIC GR07 -> Sennheiser HD 25 -> Sennheiser IE 60 + Sony MH1C -> Sennheiser IE80 (fake) -> Xiaomi Piston 2
javak810i
Junior

Odeslat příspěvekod ChesterBen 5. 10. 2011 20:48

Zní to zajímavě, ale už 4,3 palce je jakš takš použitelný, 4,65 už bude asi moc. Jinak je to nadupaný, ale ani 1800 mAh baterka nezabrání vybití do jednoho dne, si myslim :)
ChesterBen
Junior

Odeslat příspěvekod Fickr 5. 10. 2011 20:52

Tady je fotografie přímo od 007.
Přílohy
nexus prime.jpg
Nexus Prime - bez tlačítek
nexus prime.jpg (28.99 ) Zobrazeno 23888 krát
Fickr
Junior

Odeslat příspěvekod javak810i 5. 10. 2011 20:59

ChesterBen píše:Zní to zajímavě, ale už 4,3 palce je jakš takš použitelný, 4,65 už bude asi moc. Jinak je to nadupaný, ale ani 1800 mAh baterka nezabrání vybití do jednoho dne, si myslim :)

Ano, musím přiznat že já mám nyní s mým Galaxy S2 občas problém dosáhnout palcem na horní roletku, nebo do pravého horního rohu (jsem levák), ovšem zase Nexus Prime bude mít ve spodní části displaye zobrazeny tlačítka, takže člověk bude moci mít ruku o něco výš, podlě mě těch 4,6" ještě snesu.. Zase to bude perfektní na internet, videa a hry. S tou výdrží to podle mě bude dost podobné, jako u nynějšího Galaxy S2, takže při trochu vyšším používání maximálně ten den. Sice má větší kapacitu, ale zase větší display a i vyšší rozlišení, což asi bude více zatěžovat procesor. Ale kdo ví, třeba ICS svou optimalizací na dvoujádra potěší a bude to lepší :).
Sennheiser CX400 -> UE SuperFi 4 -> Jays D-Jays -> VSONIC GR07 -> Sennheiser HD 25 -> Sennheiser IE 60 + Sony MH1C -> Sennheiser IE80 (fake) -> Xiaomi Piston 2
javak810i
Junior

Odeslat příspěvekod Daniel Bozner 5. 10. 2011 21:02

Tak teď jen doufat že to nebude takové zklamání jako iPhone 4S :-S
První zklamání je 1800mAh akumulátor, to se mi zdá na takový displej dost málo. Mohli by se výrobci pochlapit a dodávat rovnou 2 akumulátory když jim nejde (nebo nechtějí) zvednout kapacitu.
Daniel Bozner
Junior

Odeslat příspěvekod ChesterBen 5. 10. 2011 21:08

Nejsem si jistej, ale Android 4.0 by už měl být optimalizován pro dvě jádra, nebo ne? To by mohlo zvednout výdrž baterie.
Co se týče těch tlačítek na displayi místo senzorových nebo hardwarových... Mně se to prostě nelíbí. Nevím, jak to bude fungovat, ale samotnej nápad se mi nezamlouvá. Ale třeba je to revoluční krok :)
ChesterBen
Junior

Odeslat příspěvekod Daniel Bozner 5. 10. 2011 21:56

No doufejme :oboze
Daniel Bozner
Junior

Odeslat příspěvekod luizz 5. 10. 2011 22:03

Tak velké rozměry mobilu už jsou spíše kontraproduktivní (ovládání jednou středně velkou rukou téměř nemožné, nošení v menší kapse také). Nevím, za čím se pořád výrobci honí?! To chtějí mobily konkurovat tabletům nebo co? Je to velká škoda, uvažoval jsem o něm, ale jestli bude mít takové rozměry tak asi nee.
edit: ale kdyby náhodou (jako, že ne) výrobce napadlo udělat Prime "mini" :) s displejem kolem 4"- 4,3" vůbec bych se nezlobil...
luizz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Daniel Bozner 5. 10. 2011 22:16

Já jsem v klidu 4.65" ještě přežiju a moje kapsa taky. To bych nemohl nosit ani peněženku, ta je o mnoho větší než Nexus Prime.
Daniel Bozner
Junior

Odeslat příspěvekod mmme 5. 10. 2011 22:28

Moc se mi libi, ze jednou za cas vyleze takovyhle delo, opravdu technologicka spicka se skvelym dizajnem (ne jako ted staronovy iphone). Na jednu stranu bych moc chtel foun s takto velkym displayem, ale na druhou stranu jsem obcas rozpacitej ze sve omnie 7 se 4mi palci. A pak vzdy, kdyz vezmu do ruky svou starou N97 s pouze tri a pul palci, rikam si jestli to opravdu neni tak akorat...
mmme
Junior

Odeslat příspěvekod javak810i 5. 10. 2011 23:17

No, tak těch 1800mAh kapacity samozřejmě není potvrzeno, může to být i víc (a nebo také ne). Každopádně aspoň těch 2000mAh by bylo pěkných. Já si třeba teď ke Galax S2 pořídil tu rozšířenou 2000mAh baterii se zadním krytem a jsem nadšený. Jednak se to s ním lépe drží a fotoaparát je víc chráněn (přidává ai 1,5mm) a taky dám konečně celý den velmi vysokého vytížení (15 hodin) a přes víendy to dá i 2x tolik.

Co se týče úhlopříčky, tak jsem šel od 1,8", 2,1", 2,6", 3", 3,2", 3,7" až na 4" a teď 4,3" :D. Pokaždé jsem si říkal, že to stávající je akorát a větších jsem se bál, ale nakonec jsem za to rád. Třeba ještě minulý rok, když jsem měl Galaxy S1, tak jsem si dělal srandu z HTC HD2, jaké je to pádlo. No a teď mám SGS2 se 4,3" displayem a neměnil bych.
javak810i
Junior

Odeslat příspěvekod ChesterBen 5. 10. 2011 23:23

Já jsem ohledně tý baterky s kapacitou 2000 mAh hodně na vážkách.
Hned ten den, co jsem koupil telefon, tak jsem koupil tu větší a 1650 mAh jsem tam ani nedával, ale i tak jsem takovej rozpolcenej. Vydrží mi tak jeden a půl dne a řekl bych, že ho ani tak moc nepoužívám... Ale pomalu si zvykám, z SE W810i k SII je to hodně velký skok, co se týče výdrže baterky, displaye a vlastně všeho .)
ChesterBen
Junior

Odeslat příspěvekod Daniel Bozner 19. 10. 2011 22:25

Tak baterka je jednoznačně zklamání, tak teď teda nevím jestli na něj šetřit.
Daniel Bozner
Junior

Odeslat příspěvekod javak810i 21. 10. 2011 22:55

Mě tedy Galaxy Nexus spíše zklamal. A to hlavně:

- designem, čekal jsem něco lepšího
- materiály - čekal jsem nějaký kov
- fotoaparát - čekal jsem 8mpx
- použitý chipset - PoverVR SGX 540 nic moc
- akumulátor je celkem slabý
- absence paměťovek

Pěkný je akorát display (HD rozlišení se ale vědělo na 100%) a nový Android ICS. Na ten se fakt těším, hlavně na to, až ho budu mít na svém Galaxy S2 (který rozhodně za Nexus měnit nebudu :D).
javak810i
Junior

Odeslat příspěvekod selfade 5. 11. 2011 15:24

Tak co sa tyka velkosti je na tom podobne ako Desire HD, rovnaka sirka, len o nieco vyssi. Hlavne sa mi paci, ze ten dizajn vyzera dost egronomicky, takze by som sa velkosti nebal. Ten cipset trosku sklamal aj mna, ale telefon nechcem na hry, takze v pohode. Co sa tyka materialov, tak mi pripomina SGS2 a ten je velmi odolny (videli sme predpokladam tie drop testy v porovnani s iphnoe 4S ;) ).

Jedine coho sa bojim, je vydrz, ale pokial vydrzi pri medium/heavy usage jeden cely den, tak je to v poriadku. A dufam, ze prezije obcasny pad na zem aspon tak, ako SGS2.

a zaujma ma:
- gorilla glass?
- kov v tele?
- docking station / cena?
- ake sluchadla budu v baleni?

dufam, ze sa nevyskytne nejaky necakany zavazny problem, u tohto telefonu. tesim sa nan velmi.
veci dake
selfade
Junior

Další stránka