Samsung I9250 Galaxy Nexus - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod marseb 3. 12. 2012 18:16

kurnik.... v elektroworldu maji nexus za 8 tis..... laka me to jak cip, ale porad vaham.... moc bych si nepolepsil od EVO 3D, ale zase je to zmena, ze..... to by muselo byt neco jo velkeho aby me to donutilo si ho koupit....
marseb
Junior

Odeslat příspěvekod Malcolmekkk 6. 12. 2012 20:37

Zdravím jsem téměř rozhodnutý o Nexusovi ,ale trápí mě jedna věc a to ,že spoustu lidí má problém s displejem a to různe vertical stripes,duhy... Vím ,že ta verze od googlu má horší displeje. Má s tim někdo zkušenosti nebo jestli to bylo jenom u starších várek?
In Android we trust...
Android since 1.6
Malcolmekkk
Junior

Odeslat příspěvekod daja26 7. 12. 2012 02:31

Ahojte,už dlouho o něm uvažuju,ale mám pár dotazů které jsem se nikde nedočetl???Momentálně používám Samsung Galaxy S Advance.
1.Jak to vypadá z hlasitostí přehrávaní přes reproduktor?často koukám na seriály?
2.Má Gorilla Glass?nebo něco obdobného?někde uvádí že Ano,někde že ne.
3.Jak vypadá obraz při přehrávání v SD AVI. na HD displeji?dá se na to koukat?
4.Co hry?Jsem si vědom rozdílu ARM Mali-400MP u Samsungu proti PoverVR SGX 540 u Nexus?.když musí vykreslovat obraz do HD na velikost 4,65 palce
Předem děkuji za odpověd. :shock:
daja26
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vlastousek 8. 12. 2012 22:28

zdarec. GN mám od ledna 2012. Mobil je to dobrý. U mého kusu se občas 1 za týden, zrovna dneska u androidu 4.2.1 sám vypne. Dříve to dělal častěji. Neseká se je plynulý. Ovšem výdrž šla z 4,5hod na 3,75hod(rozvícený displej) cca 15-30 hodin používání. Hraji na něm dead trigger, SG DeadZone a teď i parádní hru Temple Run.. Já ho jsem schopen vybít i za ty 4-5 hod pokud hraji nějakou hru nebo brouzdám na netu přes Wifi. A měl jsem aspoň 14 dní vypálený spodní cm od Opery na displeji, teď se snad už začal ztrácet.. používám od 4.2 google chrome.
K tvým dotazům.
1.Reprodukce zvuku je dostatečná, ale vytkl bych špatné umístění reproduktoru. často ho zakryješ prstem, nebo když položíš mobil na stůl tak je mikrofon celý zakrytý. Slabá reprodukce je akorát při Skypu tam musím zapnout externí mikrofon.. a pak to jakš takš de, ale možná je to tím že na noťasu nepoužívá 2há strana sluchátka
2. Má ochranné sklo Corning Glass, ale osobně na něm mám pár rýh a některé i hlubší. naštěstí při plném jasu nejde moc poznat a ty 2 čárky 1cm dlouhé mám mimo a ani nevím jak se tam objevily..
3 Nevím já stahuji videa přes tubemate z Youtube a stahuji vždy v nejvyšší kvalitě a ty videa jsou nádherné.. avi podle mě bude taky v cajku
4. jak již popsáno výše. Původně jsem neplánoval na něm hrát hry. Jsem si říkal, že nejsem malej. Ale brněnské Madfingers jsem prostě podpořit musel. To SG Deadzone jsem si dal radši na minimální detaily pač to občas zasekne, ale to jsou asi lagy na mé nebo na servr straně. u hry Temple Run když běží mega rychle a jsou tam velké 90stupnu zatáčky a mám X bonusů zaplých tak taky už občas nestíhá.. ale žádný moc vyložený zásek ne..
Vlastousek
Junior

Odeslat příspěvekod LovecDuchu 27. 12. 2012 17:12

Ahoj, uvazuji o koupi Galaxy Nexusem nebo HTC One S. Mel bych na majitele nekolik dotazu:

1) Muzete shrnout pozitiva/negativa
2) Myslite, ze ma smysl koupit Nexus, i kdyz ma uz nastupce? Jde mi hlavne o aktualizace. Myslite, ze se docka i Key Lime Pie?
3) Jak jste spokojeni s kvalitou zvuku ve sluchatkach?
4) Nevadi vam jeho velikost? Mam v soucasnosti HTC Wildfire a bojim se cehokoli velkeho. Na druhou stranu spousta lidi ma Galaxy S3, coz je jeste o neco vetsi kram, a take se s tim da zit.

Diky!
LovecDuchu
Junior

Odeslat příspěvekod dodo245 27. 12. 2012 22:20

LovecDuchu:

Ahoj, taky jsme si teď kupoval Galaxy Nexus.

Takový klad a zápor dohromady může být právě ten čistý systém. Na jednou stranu tam nejsou zbytečné aplikace, na druhou stranu třeba u S3 máš 50GB na Dropboxu zdarma na 2 roky atd. Ale je to věc osobní volby.

To, že má nástupce nevadí, systémy bude dostávat dál, ten předchozí Google telefon, taky myslim ještě dostává update, takže minimálně ještě toho dalšího OS se dočká.
Kvalita zvuku: já jsem spokojen, ale moc sluchátka nepoužívám.
Velikost mi nevadí, přestupuju z Nokia C6, a je to v pohodě. Galaxy S3 a Nexus jsou velikostně na stejno, taky jsem si ho chtěl koupit, ale nakonec jsem zvolil Nexus právě kvůli aktualizacím. Když si vemeš že S2 je rok starý telefon, a už se Samsung rozhodoval, jestli mu dá OS 4.1.
dodo245
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jaydoo 27. 12. 2012 23:08

Tiež som ho kupil pred týždňom. klady su velkost displeja a rozlíšenie a čistý system.
Nevyhody : namá microSD, 5MP fotak, starší grafický čip.
ak sa s tým vysporiadaš, tak nie je čo riešiť. S3 je o niečo vačšia.
U mna ma ale jedine minus, keby mal fotak 8MP, bol by som uplne spokojny.
Nexus 4 > SGN > Iphone 4 > N8 > Lumia800 > N97mini > C7 > C5 > E51 > HTC Diamond > N95> N80 > N70 > 6630 > 6600 > 7650 > 8210 > 6150 > 6110 > 5110....
jaydoo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod LovecDuchu 27. 12. 2012 23:11

Co jsem cetl recenze, tak ten fotak je celkem dobry. Krom toho fotil bych s tim asi jen uplne minimalne. Musim si ho jeste nekde osahat. Ta cena je fakt paradni. Mel jsem puvodne v planu koupit nejaky 4 palcovy mobil ala Samsung Galaxy S3 mini, ale byl by to hrich, kdyz je Nexus za podobnou cenu.
LovecDuchu
Junior

Odeslat příspěvekod jaydoo 28. 12. 2012 00:16

no fotak porovnavam s N8 a to je naozaj strasne. ale zvyknem si. A sice ma S3mini podobnu cenu, je podla mna horsi.
Nexus 4 > SGN > Iphone 4 > N8 > Lumia800 > N97mini > C7 > C5 > E51 > HTC Diamond > N95> N80 > N70 > 6630 > 6600 > 7650 > 8210 > 6150 > 6110 > 5110....
jaydoo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod michalreznar 28. 12. 2012 01:19

Taky jsem volil mezi Nexusem a SIII mini a zvítězil Nexus. Viz srovnání v Katalogu mobilů...
michalreznar
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Vlastousek 5. 1. 2013 19:24

Osobně bych do Galalaxy Nexus už nešel. Štve mě že se u Amoled vypaluje displej o čem jsem nevěděl.. výdrž je žalostná.. max. 4hod rozvícený displej nabíjím denně. Android 4.2 telefon se konečně přestal restartovat, ale snížila se výdrž viz. můj předchozí příspěvek.. Takže mě o nějaký android 5.0 nejde, protože hodně často je změna neznatelná nebo k horšímu :D

Jaká je hodnota GN bazarová bez záruky kolem 4-5 tisíc?

Koupím si nějaku 4jádrovou čínu s 2Gb ram a ěkrát výkonnější grafikou taky za 250usd.. už mám pár adeptů vybráno :)
Vlastousek
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 5. 1. 2013 19:53

Abys té číny pak nelitoval ještě více :wink:
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod dodo245 8. 1. 2013 19:24

Ahoj, mám dotaz ohledně aktualizace na Android 4.2. Zajímalo by mě, jestli je někdo, kdo ji ještě nedostal? Nedávno jsem si tento telefon kupoval a nabídlo mi to aktualizaci jen na Android 4.1. Popřípadě, nevíte, kdy by měla být dostupná? :) (kupováno v Alfacomp.cz)
dodo245
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sliderakim 13. 1. 2013 17:38

Co říkáte na cenu na mobilpohotovost ( 7,5K) ? Za tyhle peníze bych ho koupil, ted mám Dexire X, ale pořád by to byla změna k lepšímu.
sliderakim
Junior

Odeslat příspěvekod R4YNE8 13. 1. 2013 23:36

dodo245: Klikni na mapy, vyber nastavení v této aplikaci, potom vyber o aplikaci a zde máš u položky zařízení uveden typ tvého přístroje. Pokud máš yakju, tak by si měl mít možnost aktualizace na 4.2.1, o aktualizace se stará přímo Google, a pokud tam máš něco jiného, třeba yakjuxw, tak si buď přehrej firmware na yakju, je tu návod, nebo si holt počkej, až Samsung vydá aktualizaci na 4.2.1 pro Nexus. Měl jsem ještě nedávno yakjuw a tam mi to jako nejnovější aktualizaci nabídlo pouze 4.1.1. To bude nejspíše tím.
R4YNE8
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka