Samsung I9300 Galaxy S III - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Rech25 20. 7. 2012 18:44

Presne takto to mám aj ja a to mám fón od Orangeu, takže je tu jasný branding. Každopádne je to zaujímavé. Na túto otázku ti odpovie asi len predajca, prečo má telefón brandovaný na Orange Slovensko.
Budeme teda zatiaľ spoločne čakať na firmware, až ho vydá Orange. Paráda.... Byť v europarlamente hneď zákažem akékoľvek brandovanie telefónov. Vysvetlí mi vôbec načo to robia ?
Veď nastavenia pre telefón dnešné telefóny ziskajú automaticky na základe SIM karty a už prestala doba, kedy napr brandovaný telefón od Orangeu mal vlastné ikony, pozadia, témy. Načo S III branduje napr. Orange, keď tu nemám žiadny náznak nejakých špeciálne upravených nastavení pre Orange ? Nechápem zmysel toho brandovania.
Rech25
Junior

Odeslat příspěvekod dj.kure 20. 7. 2012 18:50

A má nějaký smysl to měnit na jiný? Co tím získám, nebo jak na to? :)
Apple iPhone 16 Pro 256GB Natural Titanium | Apple Watch 6 | O2 Family | Vodafone OneNet
dj.kure
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rech25 20. 7. 2012 18:53

To by aj mňa celkom zaujímalo, pre toto som sa pýtal na aký CSC zmeniť, ten kód aby som mal aktuálnejší firmware. Načo sú tam tie možnosti výberu CSC ?
Rech25
Junior

Odeslat příspěvekod roliva 20. 7. 2012 19:00

Já bych si v Tescu nekoupil ani rohlík :)
Od 15.6.2012 SGSIII Pebble blue XEZ
roliva
Junior

Odeslat příspěvekod dj.kure 20. 7. 2012 19:11

No vidíš, já to tam koupil, protože tam mám kámoše a ten má možnost zaměstnanecký slevy (10%) a ještě případně nějaké finanční kupony, takže jsem se dostal na cenu nižší, než kdybych to kupoval kdekoli jinde (nedotovaně) :o)

S telefonem žádný potíže nejsou, ale teď mi překvapil ten update :)
Apple iPhone 16 Pro 256GB Natural Titanium | Apple Watch 6 | O2 Family | Vodafone OneNet
dj.kure
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lukke 20. 7. 2012 19:14

Osobně s diodou nepociťuji žádné změny.
autorevue.cz: BMW 330i E90, 190 kW + BMW 525d F11, 150 kW
zive.cz: Intel Core i9-7980XE, 2x Radeon RX 480, 64 GB RAM, SSD Intel 720, Samsung MD230X6
mobilmania: Galaxy S9+
Lukke
Junior

Odeslat příspěvekod Honza20 20. 7. 2012 19:41

Funguji vam na Apex Launcher Pro zmeskane e-maily? Mne to neukazuje vubec nic, stale jen ikonka emailu.
---> HP EliteBook 8540w
---> LCD TV Samsung LE32R86BD
---> Peugeot 206 Black edition
Honza20
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hewlett62 20. 7. 2012 19:49

Rech25 píše:To by aj mňa celkom zaujímalo, pre toto som sa pýtal na aký CSC zmeniť, ten kód aby som mal aktuálnejší firmware. Načo sú tam tie možnosti výberu CSC ?

Chlapi, psal jsem to tu již několikráte@je to tu popsáno mnohokráte.
A v multiCSC ROM není možnost výběru určena uživateli, ale distributorovi v daném regionu aby si pro sales zvolil jemu odpovídající imatrikulaci. Takže pro vás CSC změna určena není. V dnešním globálním světě se napálí firmware hromadně a CSCéčkem se identifikuje foun pro příslušný region. Jazykové mutaxce jsou tam také přece hromadně a nepolemizujete, proč je tam turečtina či rumunština. Akorát rozdíl je v tom že systémový jazyk změnit je někdy smysluplné, CSC v základním firmware nikoliv!
Howgh.
hewlett62
Junior

Odeslat příspěvekod koderluk 20. 7. 2012 20:14

Tak uz mame jednoho mazlika taky doma akorat nevime jak nastavit e-mail porad nam to nejde :-(
koderluk
Junior

Odeslat příspěvekod hewlett62 20. 7. 2012 20:19

a po večeři 8-) doplnění :
CSC není žádný všelék, či mocná mantra. Pokud se dožadujete aktualizací a ty nejdou, máte v podstatě tyto možnosti:
a) čekat a aktivně zkoušet OTA kanál a KIES kanál - to pro ty, kdož mají stock fw. a nechtějí toto měnit. Tito musí tedy na aktualizaci pasívně čekat.
b) provést download novějšího (a ještě umět identifikovat, zdali je opravdu novější - i pár ROMek po sobě může mít zcela stejný Change list!!!) firmware pro Německo či Polsko (s multi CSC). Původní CSC ale může zůstat zachováno, nemodifikovaný kernel CSC nezmění. Ovšem tento fw. lze flashnout pouze přes ODIN a tato operace povýší Counter Flash o +1
c) vnutit founu root práva a flashnout kounitní ROMku z XDA-Dev, tam se jich válí pro SGS3 přehršel. Samozřejmě i zde je ztráta záruky do té doby, pokud se neprovede kompletní zpětný postup (aka uvedení founu do panenského stavu).

-- 20. 7. 2012 20:22 --

koderluk píše:Tak uz mame jednoho mazlika taky doma akorat nevime jak nastavit e-mail porad nam to nejde :-(

že by jsi to poněkud rozvedl, pokud chceš poradit :grr: ?
a) nejede Gmail (účet?)?
b) nejede Exchange účet?
c) nejde Zimbra účet (via Exchange)?
Co je to "že nejede"
Naposledy upravil hewlett62 dne 20. 7. 2012 20:26, celkově upraveno 2
hewlett62
Junior

Odeslat příspěvekod Rech25 20. 7. 2012 20:24

hewlett62: To chceš teda povedať záverom, že aj keď v tých možnostiach zmením CSC z ORS napr na XSK tak sa nič nestane ? To som sa pýtal.
Mne je jedno, či to je pre mňa alebo pre distribútora a taktiež mi je jedno, že to je pre distrubútora na určenie nejakej imatrikulácii. Podstatou je ale to, že aj keď tento CSC v tom menu zvolím, tak novší firmware proste nebudem môcť aj tak obdržať ?
Otázka znela: či touto zmenou CSC v tej ponuke nejako ovplyvním možnosť získania novšieho firmwaru alebo nie. Takže jediná možnosť je patch ROM ?
Rech25
Junior

Odeslat příspěvekod Wave II 20. 7. 2012 20:28

Když zadam ten CSC kod nebo co to je vůbec nerozumim tomu a dam tam to moje IMEI.. Nevim jestli to tak má být v Čr ..Objeví se mi tam jen XEZ a nic víc..
Dal bych sem Screenshot jen nevím jak :-(
Naposledy upravil Wave II dne 20. 7. 2012 20:31, celkově upraveno 1
Wave II
Junior

Odeslat příspěvekod Mystix 20. 7. 2012 20:30

hewlett62 píše:a) obecně Root >>> modifikován kernel >>> změna systému >>> žádná aktualizace ti již pravděpodobně nebude nabídnuta.
b) rootnul jsi přes ODIN / rootnutý kernel, anebo Chainfireho CF-Root 6.x @ SupoerSU??? To ti zvedlo Counter Flash >>> neoprávněná instalace nepodepsaného balíčku >>> žádná aktualizace běžnou cestou (OTA, KIES).
Musíš provést Unroot + TriangleAaway + (pokud jsi modifikoval kernel) nahrát zpět stock kernel z fw. LF2.
Žádný problém to není.

rootnul jsem přes ODIN a Kernel jsem nahrál CF-Root-SGS3-v6.3

Mohu tě poprosit o info jak udělat unroot a ten TriangleAway? A který Kernel tam mám nahrát?

Díky
Naposledy upravil Fíla dne 20. 7. 2012 20:43, celkově upraveno 1
Důvod: citace zkrácena - nemusíš citovat vše, stačí část, ke které směřuje Tvůj dotaz
Mystix
Junior

Odeslat příspěvekod sikoericsson 20. 7. 2012 20:36

Rech25 píše:hewlett62: To chceš teda povedať záverom, že aj keď v tých možnostiach zmením CSC z ORS napr na XSK tak sa nič nestane ? To som sa pýtal.
Mne je jedno, či to je pre mňa alebo pre distribútora a taktiež mi je jedno, že to je pre distrubútora na určenie nejakej imatrikulácii. Podstatou je ale to, že aj keď tento CSC v tom menu zvolím, tak novší firmware proste nebudem môcť aj tak obdržať ?
Otázka znela: či touto zmenou CSC v tej ponuke nejako ovplyvním možnosť získania novšieho firmwaru alebo nie. Takže jediná možnosť je patch ROM ?

Zmen si kod na XEO- Polsko a budes mat hned aktualizaciu.
sikoericsson
Junior

Odeslat příspěvekod kanon2012 20. 7. 2012 20:40

premyslim taky nad zmenou csc kodu protoze mam ORS a aktualizace stale veskere zadne... mam teda jeste jednu kontrolni otazku :D kdyz ten kod zmenim prichazim tim o zaruku nebo ne?
kanon2012
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka