Samsung I9300 Galaxy S III - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod sikoericsson 20. 7. 2012 20:41

Wave II píše:Když zadam ten CSC kod nebo co to je vůbec nerozumim tomu a dam tam to moje IMEI.. Nevim jestli to tak má být v Čr ..Objeví se mi tam jen XEZ a nic víc..
Dal bych sem Screenshot jen nevím jak :-(

Máš oficiálnu česku distribúciu.
sikoericsson
Junior

Odeslat příspěvekod hewlett62 20. 7. 2012 20:42

a) v podstatě se ti nic nemusí změnit změnou CSC pro účel rychlejších aktualizací nic nezískáš, neb foun je stále registrován v síti operátora v ČR, anebo jinde (ovšem mimo tebou nastavené CSC) a interně bude mít zmatek >>> aktualizaci poté nepřipustí, neb by ti mohl v rámci aktualizačního balíčku změnit modem (rádio), APN konfigurace, konfig webových služeb a další scripta pro GSM/3G síte >>> chaos. A můžeš se akorát dočkat ztráty obsahu adresáře efs.
b) ve svém příspěvku jsem popsal dvě další, relevantní možnosti jak se dostat k častějším aktualizacím - a žádná nemá nic společného s CSC, myslím že je to napsáno jasně.
Ovšem i zde jsou jisté výjimky - v rámci některých CSC (kmenově příbuzných (Polsko???, Německo???) se ti po změně CSC aktualizace přesto může nabídnout - není to dogma.
Vzhledem k tomu, že změna CSC není invazivní (pominu-li ztrátu dat po továrním restartu) tak je to změna rychlá a není od věci si to třeba vyzkoušet.
O patchi jsme nepsal ani slovo - patch je jiný výraz pro záplatu a smsyl této tvé věty v rámci této diskuse je mi utajen. Patch ROMky neznám. Modifikace, updaty, změna kódu - ano. Ale patch? To já neznám.
Naposledy upravil hewlett62 dne 20. 7. 2012 20:46, celkově upraveno 1
hewlett62
Junior

Odeslat příspěvekod tompn 20. 7. 2012 20:43

prosim vas ako si nastavim email azetu stale mi vypisuje ze nespravne heslo alebo uzivatel, dakujem
tompn
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Wave II 20. 7. 2012 20:44

kanon2012 píše:premyslim taky nad zmenou csc kodu protoze mam ORS a aktualizace stale veskere zadne... mam teda jeste jednu kontrolni otazku :D kdyz ten kod zmenim prichazim tim o zaruku nebo ne?

Už se tu o tom psalo.. Podle mě jo ;-)
Wave II
Junior

Odeslat příspěvekod sikoericsson 20. 7. 2012 20:44

Keď to spravíš cez phone tak nie.
Naposledy upravil Fíla dne 20. 7. 2012 20:45, celkově upraveno 1
Důvod: odstraněna zbytečná citace
sikoericsson
Junior

Odeslat příspěvekod Wave II 20. 7. 2012 20:45

sikoericsson píše:Máš oficiálnu česku distribúciu.

Jé tak to je paráda :-) Děkuju..
A když sem si dnes mobil aktualizoval přez wifi a Kies mi píše 6e toto zařízení nepodporuje aktualizaci přes kies je to normální nebo ne?
Naposledy upravil Fíla dne 20. 7. 2012 20:48, celkově upraveno 1
Důvod: není třeba citovat vlastní příspěvky, ale pouze to, na co reaguješ
Wave II
Junior

Odeslat příspěvekod hewlett62 20. 7. 2012 20:46

kanon2012 píše:premyslim taky nad zmenou csc kodu protoze mam ORS a aktualizace stale veskere zadne... mam teda jeste jednu kontrolni otazku :D kdyz ten kod zmenim prichazim tim o zaruku nebo ne?

Ne, pouhou změnou CSC by jsi neměl přijít o záruku.
hewlett62
Junior

Odeslat příspěvekod Rech25 20. 7. 2012 20:52

Fajn, ešte mi prosím vysvetlite tie gestá. Pri pohybe rukou zprava doľava by sa mal vyhotoviť snímok obrazovky. Ako mám touto rukou prejsť a kde sa tieto snímky ukladajú, lebo mi to nerobí nič a v galérii tiež nič nemám.
Gesto zatrasením aktualizuj ? Funguje len pri bluetooth ? Niekde som čítal, že pri pohotovostnom stave po zatrasení by sa mali aktualizovať služby ako počasie, email a pod. taktiež mi to nič nerobí.
Rech25
Junior

Odeslat příspěvekod Rech25 20. 7. 2012 20:59

hewlett62: Myslíš, že je normálne keď za tú istú cenu dostane kamarát vyšší výkon a lepšie funkcie ako máš ty ?
Preto sa štucháme v zmene firmware, lebo nechceme ho mať brandovaný. keď príde Android 4.1, ktorý prináša zásadné vylepšenia tak ho chceme mať tiež, prečo by sme mali čakať až niekoľko mesiacov, kým sa operátorovi uráči firmware uvolniť, ak vôbec.
Rech25
Junior

Odeslat příspěvekod koderluk 20. 7. 2012 21:01

no ten mail normalne posta od seznamu aby kdyz mi prijde mail aby mi telefon dal vedet a mohl si to precist
koderluk
Junior

Odeslat příspěvekod hewlett62 20. 7. 2012 21:05

Mystix píše:
hewlett62 píše:a) obecně Root >>> modifikován kernel >>> změna systému >>> žádná aktualizace ti již pravděpodobně nebude nabídnuta.
b) rootnul jsi přes ODIN / rootnutý kernel, anebo Chainfireho CF-Root 6.x @ SupoerSU??? To ti zvedlo Counter Flash >>> neoprávněná instalace nepodepsaného balíčku >>> žádná aktualizace běžnou cestou (OTA, KIES).
Musíš provést Unroot + TriangleAaway + (pokud jsi modifikoval kernel) nahrát zpět stock kernel z fw. LF2.
Žádný problém to není.

rootnul jsem přes ODIN a Kernel jsem nahrál CF-Root-SGS3-v6.3

Mohu tě poprosit o info jak udělat unroot a ten TriangleAway? A který Kernel tam mám nahrát?

Díky

a) poslední verze je 6.4
b) tato rada je dlouhá a napsat příspěvek v tomto smyslu je zcela mimo obecný rozsah přípěvku ve fóru. Tohle se píše do PM. Ale Guide je na XDA luxusně vystaveno!
c) ve stejném vláknu, kde jsi získal Chainfireho CF-Root (mám na mysli XDA pro jistotu) je odkaz na kompletní unroot a TriangleAway.
d) alternativa je zde
http://www.darkyrom.com/index.php?threads/how-to-get-back-to-stock-and-un-root-your-sgs3-gt-i9300.7912/
Kernel musíš nahrát stock - ten je mj. obsažen v balíčku origo stock firmware pro danou SGS3 na Samfirmware.com.
Pokud si nebudeš jist - písni PM ;-) ale přes víkend zde nebudu 8-) .
Proč se chceš vátit k původnímu stavu?

-- 20. 7. 2012 21:11 --

Rech25 píše:hewlett62: Myslíš, že je normálne keď za tú istú cenu dostane kamarát vyšší výkon a lepšie funkcie ako máš ty ?
Preto sa štucháme v zmene firmware, lebo nechceme ho mať brandovaný. keď príde Android 4.1, ktorý prináša zásadné vylepšenia tak ho chceme mať tiež, prečo by sme mali čakať až niekoľko mesiacov, kým sa operátorovi uráči firmware uvolniť, ak vôbec.

Ale, ale. Nevnucuj/nepodsouvej mi závěry, ke kterým jsem příčinu nedal.
Nezaměňuj příčínu za následek!
Zrovna tobě jsem to již vysvětloval: proč jsi si tedy nekoupil nebrand a z volné distribuce? Asi napíšeš, že jsi o této příp. patálii nevěděl. Takže se vracíme na začátek: snad si zkusím o founu před koupí nejdříve něco přečíst, že? V době, kdy ty jsi si SGS3 koupil mělo toto vlákno cca desítky stran a vše na co se ptáš zde bylo nesčetněkráte omíláno. A i tak se snažím já i další pomoci - a ještě někdo bude i přesto málem držkovat 8-D
No v tom případě se budeš muset spolehnout, že ti odpoví někdo jiný O:-)
hewlett62
Junior

Odeslat příspěvekod sikoericsson 20. 7. 2012 21:18

Priatelia, pratelè.... Musím sa hewlett62 zastať. Tie kódy sú tu napísanè asi 4x.
On si dal tú námahu, aby nám pomohol.
Ja som si zmenil v phone ORS na XEO a mám už druhú aktualizáciu.
sikoericsson
Junior

Odeslat příspěvekod sikoericsson 20. 7. 2012 21:28

A čo sa týka ofiko slovenskej distribúcie Samsung Galaxy S3.
Je jedno či si ho kúpite v e-shop, Orange, T-Mobile, Datart,Nay.
Všade je CSC kód ORS.
V Čechách máte XEZ. Preto je tu toľko otázok okolo toho.
sikoericsson
Junior

Odeslat příspěvekod hewlett62 20. 7. 2012 21:33

@Wave II - dotaz "A když sem si dnes mobil aktualizoval přez wifi a Kies mi píše 6e toto zařízení nepodporuje aktualizaci přes kies je to normální nebo ne" ..
- ano, je to tak bohužel "normální": KIES ti touto poněkud hloupou hláškou říká, že pro tvů konkrétní SGS3 není nyní žádná aktualizace k dispozici.
A až bude, tak ti ji řádně nabídne >>> stáhneš si ji a zařízení bude korektně aktualizaci podporovat.
hewlett62
Junior

Odeslat příspěvekod kanon2012 20. 7. 2012 21:34

no kdybych v cechach dostal xez a ne ors tak bych treba vubec nic neresil :D
kanon2012
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka