Samsung I9300 Galaxy S III - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod J. Raz 15. 12. 2012 21:20

2 mekitelo:
1) ze stránek http://www.sammobile.com si stáhni oficiální ROM pro tvou SGS3, tu, kterou potřebuješ, pro O2 např. 4.0.4 I9300XXALF2 najdeš na této adrese http://www.hotfile.com/dl/162161026/e1f ... C.zip.html
2) zkontroluj, jestli máš správně nainstalovaný USB driver, resp. že aplikace Samsung Kies telefon bez problémů vidí, jinak opětovně instaluj,
3) stáhni si program ODIN, např. odtud http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1670973
4) nainstaluj ODIN a spusť ho jako administrátor,
5) vypni telefon
6) zmáčkni současně a drž VOLUME DOWN + HOME + POWER, dokud telefon nepřejde do download režimu
7) zmáčkni znovu VOLUME DOWN, aby jsi potvrdil, že opravdu chceš nahrát novou ROM
8) připoj telefon k USB kabelu (nepoužívej USB rozbočovače apod.)
9) počkej, až se v okně programu ODIN vyžlutí políčko ID:COM
10) na nic jiného nasahej!!!!
11) rozklikni menu PDA a ukaž ODINovi na adresář, kam jsi vložil soubor s ROM (soubor s koncovkou .tar)
12) zmáčkni START, čekej a modli se, na konci se objeví PASS, že vše proběhlo OK a telefon se sám restartuje s novou ROM,
J. Raz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod stanli89 15. 12. 2012 22:59

Zdravim, jak ste tu nekdo psal o ty galerii a pouziti programi quicpic kde v nastaveni je ab se zobrazovaly obrazky pres cely display? Nejak to tam za boha nemuzu najit.. :/ dekuju moc
stanli89
Junior

Odeslat příspěvekod mekitelo 16. 12. 2012 05:20

Moc děkuju.Pokud je toto cesta kde neztrácím záruku,tak určitě vyzkouším.Díky moc.
mekitelo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod J. Raz 16. 12. 2012 10:30

2 mekitelo:
Není to oficiální postup, ale po jeho aplikaci by nemělo být nic poznat. Tím, že tam dáš oficiální ROM a nepoužiješ ROOT, neporušíš záruční podmínky.
Před výše popisovaným postupem bych ještě doporučil na původní ROM provést obnovu továrního nastavení, teprve potom dát novou ROM.
Pokud by to flashování zcela selhalo a telefon se kousl, existuje tento postup:
http://rootgalaxys3iii.com/galaxy-s3-stuck-at-boot/>
J. Raz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cz pida 16. 12. 2012 11:10

Ahoj,
po aktualizaci na 4.1.2 XEO mi nejde zadávat vlastní slova při psaní do slovníku (ani je pak tím pádem editovat).....je to normální a nebo to je jen jinak a já jen zatím nepřišel na to jak?
cz pida
Junior

Odeslat příspěvekod xeromax 16. 12. 2012 17:54

Sa mi vcera podarilo ho vybit na 0% :-D :-D :-D asi 15 minut mi tam svietila nula
xeromax
Junior

Odeslat příspěvekod Yooopi 16. 12. 2012 18:35

Tak já se přidám.
Před týdnem jsem taky updatoval na 4.1.2 Celkově můžu říct, že software je vymakanej, všechno funguje jak má, jsem celkem spokojenej, baterka vydrží maximálně ten den, stejně jako předtím na ICS. Akorát jsem trochu zklamanej z toho buttera. Rozhodně bych neřekl, že je to plynulejší, spíš naopak. Vracet se ale na ICS nebudu, flešnu tam pak další update JB, pokud bude lepší.
Yooopi
Junior

Odeslat příspěvekod Kuba-xx 16. 12. 2012 22:11

tak chci se vás zeptat.
teď koukám na S III a vidím tady 2 bílé barvy jednu marble a druhou ceramic
víte jaký je mezi nima rozdíl? a co by jste spíše doporučovali?
děkuji
Kuba-xx
Junior

Odeslat příspěvekod Lukke 16. 12. 2012 22:55

U mě plynulejší není nic ani omylem, naopak, často pozoruji DOST ZNAČNÉ záseky při jakékoli práci.
autorevue.cz: BMW 330i E90, 190 kW + BMW 525d F11, 150 kW
zive.cz: Intel Core i9-7980XE, 2x Radeon RX 480, 64 GB RAM, SSD Intel 720, Samsung MD230X6
mobilmania: Galaxy S9+
Lukke
Junior

Odeslat příspěvekod jackoneill 16. 12. 2012 23:37

portapro píše:Nechápu jak člověk co používal maemo může přejít na android a ještě na Samsung...

Co je na tom k nepochopení? V čem je problém?

N900 jsem používal od uvedení na trh až do letošního léta, tj. cca 2,5 roku. Myslím, že jsem si užil dost. Byl to skvělý a nadčasový telefon/zařízení/tablet, ale faktem je, že za tu dobu je hardware trochu někde jinde. Chtěl jsem už větší displej, přehrávat HD obsah, lepší fotoaparát, více her, různé vychytávky a celkově víc funkcí. Netvrdím, že S3 je ve všem lepší, protože není. Je pár věcí, které narozdíl od N900 kupodivu stále neumí. A není to případ pouze S3, ale všech telefonů. N900 byla vskutku výjimečná. Kromě fyzické klávesnice mi však nic zásadního až tolik nechybí. Možná ještě ta komunita, která měla opravdu velké srdce a funguje dodnes. Byla tím jediným, kdo držel ten přístroj nad vodou. To, co předvedla Nokia a jakým směrem se vydala, nemá cenu komentovat. Řekněme jen, že mi ten telefon dost zhnusila a že jí to nezapomenu. I když jsem slyšel, že podpora u Samsungu není o moc lepší, zatím se docela snaží. Uvidíme, jak dlouho to vydrží. Řekl bych však, že díky rozšířenějšímu Androidu mnohem déle.

A na co jsem měl asi tak přejít? Moc na výběr toho není. Nevím, jak ty, ale já si vybírám telefon hlavně podle toho, co s ním chci dělat - čili podle možností OS. Ne podle toho, co je "cool". iPhone nepřipadá v uváhu - nepotřebuji dohled orwellovského Applu, aby mi říkal co můžu a co ne. Ten systém je prostě moc uzavřený a tak primitivní, až je neskutečně složitý. Nemluvě o konektivitě, příslušenství a stádu ovcí - nejsou to samozřejmě všichni, ale je jich dost. Telefony s Windows Phone? Nic moc pověst, velice nudný systém, starý hardware, mizerná podpora, (krachující) Nokia. MeeGo? Mrtvé. Symbian? Mrtvý. Bada? Mrtvá. Blackberry OS? Není špatný, ale ty telefony taky nejsou úplně univerzální. Zůstává nám Android. Ze všech nejotevřenější - ruku na srdce, otevřený jako Maemo už nebude nikdy žádný systém - podporovaný velkými firmami, neustále ve vývoji, atp., atd. S příchodem ICS 4.0 se z toho (pro mě) stal konečně použitelný systém, který by byl důstojnou náhradou Maema 5. S Jelly Beanem 4.1 se mu přiblížil o krůček blíž a věřím, že další updaty (4.1.2, 4.2) to k dokonalosti ještě vylepší. A proč Samsung? Já nechtěl vyloženě Samsung. Já chtěl konkrétně Galaxy S3. Kdyby HTC, Motorola nebo Google vymysleli přístroj s parametry, který by odpovídal co nejblíže mým požadavkům, koupil bych si ho. Uvažoval jsem tehdy i o One X, posledním Nexusu či Droid Razru. Pak jsem vše zvážil a zvolil S3. Chtěl jsem něco úplně nového, nejvíce vyhovoval a od prvního okamžiku se mi líbil. Navíc se mi líbila ta atmosféra, kterou launch telefonu vytvořil. Naposledy něco takového pamatuju právě u N900. Nemluvě o faktu, že Samsung narozdíl od těch ostatních, neskutečně rychle roste. A to, že se z S3 stává druhý iPhone mohl těžko někdo předvídat. Věštící koule nevedu. Takže tak.

P.S. Nic jsem ti vysvětlovat sice nemusel, ale když už ses tak hezky zeptal...
Nokia N900 - Objevujte nové možnosti. Online, ať se děje cokoliv.
jackoneill
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 17. 12. 2012 09:45

Taky jsem přecházel z Maema na Android.

Nechápu, jak to někde nemůže chápat :-)
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Mystix 17. 12. 2012 14:39

Chlapi ... taky vám tak strašně mooooc dlouho načítá galerie fotek? Je nějaké řešení?
Mystix
Junior

Odeslat příspěvekod hhitmen 17. 12. 2012 15:30

Jedine asi pouzivat jinou.
hhitmen
Amatér

Odeslat příspěvekod jackoneill 17. 12. 2012 15:35

Mám tam cca 1000 obrazků a načtou se prakticky hned. Sám se tomu divim.
Nokia N900 - Objevujte nové možnosti. Online, ať se děje cokoliv.
jackoneill
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lexx 17. 12. 2012 15:40

Taky bez problémů. Jediný, co mě napadá - zkusit změnit úložiště (paměť telefonu / karta).
V pivu je vitamínů málo, proto jej musíme pít hodně.
Lexx
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka