Samsung B2710/Xcover 271 - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Stoupik 29. 8. 2011 15:22

Dobré odpoledne,
u XCoveru se mi obevil problém s kalendářem; v aplikaci Organizér - Kalendář jsem zadal napoprvé několik schůzek. Telefon jsem na noc vypnul; po zapnutí druhý den ráno byly však u některých položek změněna frekvence opakování (Z "žádné na "týdně"), některé položky se objevily v nesmyslných dnech (byť se správným datem), některé zmizely úplně. V Mobil Pohotovosti přehráli sw, nicméně chyba se objevuje i nadále. V rámci reklamace udělal prodejce totéž, se stejným výsledkem. Teď je tam telefon podruhé a prodejce mi tvrdí, že se zmiňovanou závadu nedaří prokázat...
Neporadili byste mi prosím, co s tím?
Díky!
Stoupik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jerry.jacobi 31. 8. 2011 13:32

ahoj,
jak se to s citelnosti displeje na primem slunci? nazory se celkem dost lisi ....
Sel jsem to dnes vyzkouset ale jak na potvoru bylo pod mrakem :-(
jerry.jacobi
Junior

Odeslat příspěvekod ne0k 1. 9. 2011 19:53

<<jerry: Stojí to za starou belu.

Mám jiný dotaz: Jakým softwarem do telefonu dostat javové programy?
ne0k
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Neo_Moucha 2. 9. 2011 03:11

ne0k: jak to myslíš jakým softwarem? Buď připojíš telefon kabelem nebo přes bluetooth a dáš přenést soubor JAR/JAD a ten pak v telefonu spustíš/nainstaluješ a toť vše. Čili vystačíš si například se softwarem Microsoft Windows :]
Neo_Moucha
Junior

Odeslat příspěvekod daliborpro 2. 9. 2011 17:20

Zdravím, koupil jsem b2710 a snažím se zprovoznit Trakbuddy. Nedaří se mi ale zachytit signál GPS, resp. v trekbuddy je zelený puntík který by měl signalizovat propojení s interní GPS ale pozice na mapě se neaktualizuje a v CMS je počet fixovaných satelitů 0. Potřeboval bych vědět, jak máte nastaveno gps v trek buddy, jestli zapínáte gps v telefonu před spuštěním trekbuddy(nastavení/telefon /gps/poloha), nebo co dělám špatně...

předem díky...
daliborpro
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod daliborpro 2. 9. 2011 19:43

Zdá se, že trekbuddy už přijímá signál interní GPS - pokud otevřu mapový výřez ve kterém se fyzicky nacházím, a zmáčknu na klávesnici telefonu "5", pak klurzor skočí opravdu na místo na kterém fyzicky stojím. Myslele jsem však, že po zmáčknutí"5" si Trekbuddy sám načte mapový výřez dle souřadnic, tohleto neumí?

Další dotaz je k přibližování mapy - pochopil jsem, že by to mělo být možné tlačítkem "7", a pouze v případě, že jsou mapy uloženy ve formě atlasu, který obsahuje různé hladiny přiblížení mapy, chápu to dobře?
daliborpro
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Neo_Moucha 2. 9. 2011 20:38

dle mých zkušeností nejdřív načtu mapu a pak teprve může skočit kde je... opačně nevím že by to uměl
s atlasy zkušenost nemám...
Neo_Moucha
Junior

Odeslat příspěvekod daliborpro 3. 9. 2011 06:39

Už jsem pronikl i do tajů přiblížení mapy-je to tedy o tom, mís atlas s více hladinami, přiblížení pak proběhne načtením podrobnější mapy. Problém je, že mi to píše Out of memory error. Nemohl byste někdo poskytnout mapy které to zvládne přechroustat? Alespoň okolí brna a Slovácko...

-- 3. 9. 2011 08:24 --

A ještě dotaz: dá se v Jave nějak smazat napsaný znak, když telefon nemá "mazací klávesu "c"???? konkrétně mi jde o zadávání souřadnic v Handygeocashingu, kde je nejprve nutno smazat v řádku souřadnic přednastavenou hodnotu... v Trekbuddy to údajně nějak jde, nevím jak
daliborpro
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sibstr 5. 9. 2011 21:28

Dlouze zmáčknout klávesu "#" a telefon se přepne do obrazovky, kde lze mazat a zadávat jakékoli znaky. V TrekBuddy se to dá nastavit Nastavení -> Různé -> zaškrtnout volbu "numeric input hack".
Jinak odpovědi na všechny tvoje otázky najdeš v této diskusi na předchozích stranách, všechno se tu už řešilo.
Sibstr
Junior

Odeslat příspěvekod Fuck8r 8. 9. 2011 01:51

ahoj s timhle mně tam půjdou jiný sluchátka? (koss porta) :-)
A7R4 + 20/40/135 art a FE85.
Fuck8r
Junior

Odeslat příspěvekod Sibstr 12. 9. 2011 12:09

Ne, nepůjdou. To má miniUSB, kdežto Xcaver má microUSB. Já jsem pořídil toto: http://www.alza.cz/samsung-s-redukci-3-5-mm-microusb-d187936.htm
Sibstr
Junior

Odeslat příspěvekod Lukasos1 15. 9. 2011 14:33

Dobrý den rád vych se zeptal jestli někdo nemá zkušenosti s odolností telefonu proti tlakovému vzduchu. V práci dělám se železem a pravidelně se stává že mi piliny napadají do kapsy. Z telefonu je lehce ofoukám ale zůstávají za mřížkou reproduktoru. Zajímalo by mě jestli reproduktor nebo něco uvnitř nepoškodím přímým proudem cca 8 bar. Za odpověd děkuji
Lukasos1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sibstr 15. 9. 2011 19:43

Skočit s Xcoverem v kapse do řeky jsem se nebál, ale 8 bar. je už docela dost, do toho bych asi nešel. btw výrobce uvádí max 1 bar.
Sibstr
Junior

Odeslat příspěvekod Tabi 15. 9. 2011 20:58

Tak tohle bych taky neriskoval. Pod mřížkou může být (u Nokie 5210 byla) tkanina na principu Goretexu a tím tlakem jí můžeš poškodit. Pak už nebudeš mít telefon vodotěsný, ale plný pilin. Pokud jsou magnetické tak to zkus magnetem. Pokud ne tak bych to zkusil ve vodě. Gravitací snad spadnou ke dnu. Možná ;-]
Samsung Xcover, Xperia Active, Garmin Colorado
Tabi
Junior

Odeslat příspěvekod Quido_T 25. 9. 2011 18:47

Zdravím, poradíte mi někdo nějaký funkční program na PC pro správu SMS (stažení do PC, odesílání přes PC apod.). Případně jak zprovoznit programy od Samsungu s B2710 - mě se to nepodařilo:-(
Díky.
Quido_T
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka