Samsung B2710/Xcover 271 - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod MaddogX 4. 11. 2011 17:13

Zdravím
Master RESET ? Vymazání interní paměti?
Pročetl jsem všechno možné, ale nenašel jsem toto. Jak mohu resetovat a vymazat paměť telefonu, když už mám int. paměť tak plnou (sys. soubory nejspíš z indexace velikého množství souborů na SDHC) že mi mobil nedokáže najet do pohotovostního režimu? Nevíte někdo o klávesový zkratce, nebo micro čudlíku, který by to dokázal resetnout a paměť uvolnit? Pač tel. pouze najíždí k zadání PINu, to mu trvá asi 10 - 20 min a po jeho zadání se snaží najet což nedokáže, a proto se zrestartuje a celý to jede od znova. Samsung Kies se s ním nespojí, systém WIN XP pouze detekuje B2710 a MTP Device. Nabíjení funguje. Nenajede to ikdyž vyndám SDHC. Jsem zoufalý, odborníci prosím pomozte:-/
MaddogX
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod petr.satka 5. 11. 2011 17:19

Zdravím,
googlil jsem, manuál jsem přečetl i pozpátku, ale nějak nemůžu zjistit, jestli je možné zapnout t9 jako výchozí zadávání textu. Jde mi o to abych při zadávání názvu schůzky v kalendáři nemusel pokaždé zapínat t9 ručně.

Díky.
petr.satka
Junior

Odeslat příspěvekod dalich 12. 11. 2011 23:49

Zdravím,

dostal se mi do rukou Samsung B2710 Xcover a kromě jiného umí synchronizovat kontakty přes synchronizační server. Vím, že existují různé placené aplikace PhoneCopy, MobilEdit apod., které mají i přístup na dálku. Netušíte někdo, zda lze synchronizovat i přímo přes gmail, Live či Exchange a podobné odvozeniny?

Napadá mě O2 záloha, ale raději bych se spojil přímo s gmail apod., než přes prostředníka.

Jde mi hlavně o kontakty, mail funguje v jiné aplikaci a kupodivu spolehlivě i se zobrazením příloh. Máte tip?
dalich
Junior

Odeslat příspěvekod L a k o 17. 11. 2011 18:30

Ahojte,
Dakujem za vsetky uzitocne informacie. Pred uplnym rozhodnutim sa pre tento telefon ma deli uz len jedna funkcia - je mozne vyuzit internet z mobilu v PC? Inymi slovami, pripojim Xcover ku PC cez USB alebo bluetooth a na PC ficim na nete (firefox, thunderbird).
Dik
L a k o
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dalich 21. 11. 2011 02:33

Lako píše:Zdravím,
Je mozne vyuzit internet z mobilu v PC? Inymi slovami, pripojim Xcover ku PC cez USB alebo bluetooth a na PC ficim na nete (firefox, thunderbird).Dik

Pro připojení k internetu funguje USB i bluetooth. USB telefon zároveň dobíjí, zvládá i 3G. Buď pojedete přes program Samsungu, nebo si stáhnete ovladače a jedete přes klasický dial-up ve Windows.
dalich
Junior

Odeslat příspěvekod mirek_mobil 7. 12. 2011 18:17

Zdravím,
mám tyto 4 otázky k Samsung Xcover 271:

1) Změna typu telefonního čísla u kontaktu.
Jak při editaci stávajícího kontaktu v mobilu změnit jeho výchozí telefonní číslo na jiné?
Při zakládání nového kontaktu je to jednoduché - výchozím se stává to, které vyplním dříve, tedy u jednoho kontaktu mobil, u jiného třeba telefon do práce. Ale jak postupovat při pozdější editaci daného kontaktu kontaktu, když to výchozí chci změnit?

2) Změna pořadí zobrazování na příjmení, jméno.
Jak nastavit, aby se při zobrazování i editaci kontaktu uvádělo nejprve příjmení a až pak jméno? Postup uvedený v příručce (totiž Kontakty - Volby - Nastavení - Pořadí zobrazení) nefunguje, tj. fakticky se neprojeví: stále se totiž zobrazuje jméno jako první.

3) Program pro správu kontaktů, SMSek, poznámek, úkolů i schůzek.
Existuje nějaký program, v němž bych mohl na PC spravovat nejen kontakty, ale i SMSky, poznámky, úkoly a události-schůzky, které mám v mobilu? Oficiálně doporučený Samsung Kies toto vůbec neumí, tj. vůbec není schopen mi zobrazit mé SMSky, úkoly, poznámky ap., které mám uloženy v mobilu. Umí to ale např. skvělý program MyPhoneExplorer, jenže ten si bohužel nerozumí s mobilem Samsung Xcover 271.

4) Přetažení úkolů, událostí a poznámek z Ericssonu K750i do Samsung Xcover 271.
Jak do mého nového mobilu PŘETÁHNOUT úkoly, události-schůzky, poznámky z mého starého mobilu Sony Ericsson K750i? Program MyPhoneExplorer, který sice skvěle spravuje pro K750i všechny tyto věci neumí export do takového tvaru, aby to následně bylo možné importovat do programu Kies a z něj případně do mobilu Xcover.

Děkuju za jakýkoliv tip.

Mrek
mirek_mobil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sibstr 9. 12. 2011 21:46

1) Na stránce, kde máš zobrazeny všechny podrobnosti o kontaktu, dej volby a potom 7 "Výchozí čísla" a následně si vyber výchozí číslo.

2) Mě funguje v kontaktech dát volby a následně 16 "Nastavení" -> 1 "Pořadí zobrazení jména" a tam vybrat "Příjmení Křestní jméno".
Sibstr
Junior

Odeslat příspěvekod bilický 24. 12. 2011 20:08

...pomóóóc...mám Samsung asi rok...ok všetko až do okamžiku ked som chcel zaslať cez Kies sms hromadne...(doteraz som to nepoužíval)...ked som mal nokiu tak pc suit fongoval super...ale toto ..no hrúza...ledva som to pripojil..na 100 pokusov...raz to išlo ..raz to nešlo..raz cez kábel potom BT..no hrúza..samozrejme som zistil že kies nevie spravovať sms...skúšal som connection manager..ten som ani nerozchodil...nemá niekto návod asi pre blbca??:o)..vopred dík
bilický
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod monolit939 25. 12. 2011 18:19

Ahoj,
nikde na netu nemuzu dohledat zda jde u b2710 nejak nastavit pozadi v menu. Wallpaper jsme zmenil, ale v menu muzu porad vybirat akorat ta stejna temata.
Pokud nekdo vite jak na to, napiste.
Diky
monolit939
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Zbynek789 27. 12. 2011 12:06

Zdravím,
mám verzi FW B2710XXJJ3, CSC B2710VDCJK1 a vadí mně malá písmena v kontaktech a celkově bych byl rád zvětšil písmena v telefonu, v nastavení mám velikost písma nastaveno na VELKÉ, ale i tak. Nešlo by vyřešit novým FW, nebo je na to nějaká aplikace?
Zbynek789
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tabi 4. 1. 2012 12:21

monolit939
Nezkoušel jsi Samsung Theme Designer

Editováno 1
Nějak jsem zalovil v paměti a vzpomenul jsem si, že jsem tenhle (nebo jiný) program měl.
Bylo tam jedno thema zdarma ve stylu halloween. Měl jsem ho i v telefonu.
Bohužel jsem program v PC už nenašel a jestli je to Samsung Theme Designer nevím :hm .

Editováno 2
Tak jsem to našel. Je to ono: Samsung Theme Designer a od verze 1.0.2 podporuje i B2710
Stránka projektu: http://innovator.samsungmobile.com/down/cnts/toolSDK.detail.view.do?platformId=13&cntsId=10235&nacode=
Samsung Xcover, Xperia Active, Garmin Colorado
Tabi
Junior

Odeslat příspěvekod mirek_mobil 6. 1. 2012 12:22

Ahoj Sibstr,

děkuju Ti za přesné odpovědi na mé otázky č. 1 a 2 ze 7. 12. 2011 a zároveň se Ti omlouvám za svou takhle pozdní odpověď!

Jinak odpověď na mé otázky č. 3 a 4 (týkající se přetažení dat z Ericssonu K750i do Samsungu XCover 271 a obecně zálohování kontaktů, úkolů ap.) jsem už vyřešil. Používám k tomu program PhoneCopy (http://www.phonecopy.com) - od české firmy.
Je skvělý - doporučuji ho a zároveň tam opravdu FUNGUJE i jejich helpdesk - jsou rychlí a vstřícní!

Ahoj
Mirek_mobil
mirek_mobil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod yeneek79 13. 1. 2012 08:49

rad bych se zeptal, jestli lze nastavit podsviceni klavesnice tak, aby svitilo po celou dobu zvoneni pri prichozim hovoru. Ted se deje to, ze na cc 1s se rosviti a potom zhasne, takze ve tme musim neco zmacknout aby se rosvitila potom prijmout hovor spravnym tlacitkem... Klavesnice nastavena na sviceni vzdy, ale zjevne to tak nefunguje... poradte prosim...diky
yeneek79
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Muggle 23. 1. 2012 01:23

Ahoj, nemate prosim nekdo firmware na B2710 od ceskyho vodafonu?

B2710BU...

Telefon s nim jsem mel, ale ukradli mi ho, takze jsem si musel koupit novy z Portugalskym fimwarem.

Dekuji!
Muggle
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod georgewww 26. 1. 2012 14:14

Zdravím, už jsem si přečetl, že nejde nastavit, aby se zrávy ukládaly hned do telefonu a ne SIM. Ale jde aspoň zrušit to každodenní upozornění, že je SIM plná?
Díky za odpověď.
georgewww
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka