Samsung B2710/Xcover 271 - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Mixor 14. 7. 2013 21:04

Tiež som sa stal čerstvým majitelom tohto telefónu. Zvykám si na drobné nedostatky, ale najhorším je, že neviem ako doňho dostať kontakty, ktoré mám uložené v PC.
Keď pripojím telefón k PC káblom (cez Kies), nepripojí sa a vypíše chybu nainštalovania driveru. Nijaké nové drivery som na nete nenašiel. Ak ho chcem pripojiť ako USB, tak ho Windows Vista nerozpozná. Skúsil som skopírovať kontakty na microSDHC kartu, ale neviem do akého adresára ich treba dať, aby ich telefón načítal.
Viete mi niekto prosím poradiť? Bez kontaktov sú mi prednosti tohto mobilu nanič.
Mixor
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sibstr 14. 7. 2013 22:03

Telefon podporuje kontakty ve formátu .vcf které musí být uložené ve složce "Jiné" v telefonu.
Sibstr
Junior

Odeslat příspěvekod Mixor 18. 7. 2013 12:08

Ďakujem za odpoveď, pohol som sa o kus ďalej.
Nedajú sa naraz označiť všetky kontakty na karte, aby ich telefón zaradil do kontaktov? Ide mi to zatial len po jednom a mám ich dosť... Kopírovať do telefónu ich nechcem. Ďakujem.
Mixor
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sibstr 18. 7. 2013 14:55

Tak jsem to zkoušel, ještě jsem tuhle funkci nikdy nepotřeboval, ale hromadně se mi tam ty kontakty nahrát nepodařilo, jak píšeš, jde to jen po jednoum. Přitom vytvořit zálohu na kartu lze hromadně. Tak pak už jenom zkusit to přes ten Samsung Kies, ale ten nepoužívám, takže nevím, jaké jsou jeho žnosti.
Sibstr
Junior

Odeslat příspěvekod paja.butcher 16. 8. 2013 13:15

Zdravím, nedávno jsem si pořídil 271 a mám několik dotazů na znalejší :
  • při přepínání T9 z malých na první velké písmeno se mi občas stane, že telefon stejně začne psát znovu malé, je to normální nebo věcí FW? Já jsem hned po koupi aktualizoval FW takže nemám zkušenost.
  • trochu mě zarazily různé nemožnosti (tlačítko pro vypnutí zvuku při zvonění, aby tlačítkum šli přiřadit různé funkce, nejen rychlá volba na nějaký kontakt) a tak mě zajímá, jestli s tím jde něco dělat, upravený FW nebo nějaké neoriginální FW, u Siemensu to bylo běžný, tady nemám ponětí, tak se rád nechám poučit
  • jdou vypnout datové přenosy jinak než smazáním profilu pro připojení?
  • a závěrem jestli opravdu nelze mít různé tóny pro zprávy pro různé kontakty nebo sem to zatím jen nenašel :-)

Díky
paja.butcher
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod &Joint& 2. 9. 2013 19:12

Ahoj, prosím o info, jak je na tom 271 s citlivostí na signál. Mám doma slabotu a musím chodit ven, drahá polovička s nejlevnější Nokií volá po celým baráku :-/ Díky za odpověĎ
...a jako vopravdu
&Joint&
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sibstr 10. 9. 2013 02:23

paja.butcher píše:Zdravím, nedávno jsem si pořídil 271 a mám několik dotazů na znalejší :
  • při přepínání T9 z malých na první velké písmeno se mi občas stane, že telefon stejně začne psát znovu malé, je to normální nebo věcí FW? Já jsem hned po koupi aktualizoval FW takže nemám zkušenost.
  • trochu mě zarazily různé nemožnosti (tlačítko pro vypnutí zvuku při zvonění, aby tlačítkum šli přiřadit různé funkce, nejen rychlá volba na nějaký kontakt) a tak mě zajímá, jestli s tím jde něco dělat, upravený FW nebo nějaké neoriginální FW, u Siemensu to bylo běžný, tady nemám ponětí, tak se rád nechám poučit
  • jdou vypnout datové přenosy jinak než smazáním profilu pro připojení?
  • a závěrem jestli opravdu nelze mít různé tóny pro zprávy pro různé kontakty nebo sem to zatím jen nenašel :-)

Díky

T9 nepoužívám a teď se mi toto chování nasimulovat nepodařilo.
Vypnout zvuk při zvonění by mělo jít podržením bočního tlačítka pro ztlumení hlasitosti.
Co se týče rychlých voleb, tak při vypnuté inteligentní domovské obrazovce, lze naprogramovat na čtyřsměrnou klávesu libovolná funkce telefonu.
FW upravovat nejde, jen v servisním menu přenastavovat nějaké funkce, třeba běh java aplikací na pozadí.
Datové přenosy vypnout nejdou, jen odstraněním zmíněného profilu.
Bohužel pro lze nastavit pouze jeden SMS tón pro všechny kontakty, stejně tak je to u mailů.

&Joint& píše:Ahoj, prosím o info, jak je na tom 271 s citlivostí na signál. Mám doma slabotu a musím chodit ven, drahá polovička s nejlevnější Nokií volá po celým baráku Díky za odpověĎ

Ze zkušeností z šumavských hvozdů mohu říct, že 271 je na tom s citlivostí na signál velice dobře a tam kde si chytré telefony už nezavolaly, tak 271 pořád jela ;-]
Sibstr
Junior

Odeslat příspěvekod &Joint& 11. 9. 2013 19:27

ok díky, tak já to asi zkusím
...a jako vopravdu
&Joint&
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sochora 17. 10. 2013 06:27

Zdravím vás všechny, jakožto spokojený majitel tohohle telefonu bych k vám měl několik otázek ohledně firmwaru. Moje aktuální verze je B2710XXJK1. Otázky zní:
1. má vůbec smysl aktualizovat na novější?
2. Jsou v novějších verzích nějaké zásadní změny k lepšímu? Jedná se mě hlavně o kvalitu hovoru, signálu nebo výdrže baterie.
3. Pokud ano, který fw byste doporučili (nebrandovaný).
4. Jaká je vůbec poslední verze fw (nebrand.)? Nějak v to mám čurbes..

Předem díky za jakékoli info, s telefonem jsem moc spokojený
Jaroslav
sochora
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod paja.butcher 24. 10. 2013 11:08

Zdravím, mám dotaz ohledně stability. Mám 271 s posledním FW a mám problémy se stabilitou. Občas se sám od sebe restartuje (obvykle kolem oběda). Dělá to jednou za čas, ale někdy, když už je ten den kdy se daří, tak se restartuje i 3x za hodinu. Pak třeba 2 týdny nic. A postupně začal zamrzat i tak 1x týdně při psaní SMS. TO jsem ho měl v servisu, vyresetovali, přehráli FW. Týden ho mám doma a už se zase 3x restartoval během hodiny a půl v jednom dni. Mám nějakýho zmetka nebo Samsung neumí FW ?
paja.butcher
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bílovec 6. 11. 2013 18:33

Dobrý den,

poraďte.Je u tohoto telefonu normální, že při vlastní melodii u SMS zprávy tel. nevibruje???
Díky za odpověď...
Bílovec
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sibstr 6. 11. 2013 21:11

No to záleží, jak máš nastavený zvukový profil.
Možnosti nastavení jsou:
1) Melodie
2) Vibrace
3) Vibrace a potom melodie
4) Vibrace a melodie
5) Ztlumit
Já mám nastavenou vlastní melodii a zvolenou možnost 4, takže tlefon vybruje a zároveň hraje melodii. Takže pokud máš nastaveny vibrace a telefon nevibruje, je asi něco špatně.
Sibstr
Junior

Odeslat příspěvekod Bílovec 9. 11. 2013 20:28

Děkuji za radu.Moc mi pomohla a problém vyřešila.
Ještě bych měl jeden dotaz.
Je možné, např. přes datový kabel přenést veškeré kontakty ze SIM karty do souboru a pak následně po vyměnění karty zpět do paměti SIM.

Díky !!
Bílovec
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sibstr 9. 11. 2013 22:21

Tak to nevím, to jsem nikdy nezkoušel, pravděpodobně to nepůjde. Co ale půjde, je zkopírovat všechny kontakty ze SIM do paměti telefonu a následně je zkopírovat zpět na novou SIM. Z paměti telefonu jdou kontakty zálohovat i na paměťovou kartu.
Sibstr
Junior

Odeslat příspěvekod Bílovec 9. 11. 2013 23:10

Tak na paměťovou kartu jsem to už dostal, ale jak to teď dát na SIM do kontaktu až nevím...
Bílovec
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka