Samsung B2710/Xcover 271 - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod ferokulda 18. 1. 2011 00:55

Má někdo možnost porovnat velikost průměr té svítilny (LED diody) se starším Sabsungem B2100? Mě se u Xcover 271 zdá menší, může ji někdo změřit (u Xcoveru)? U B2100 má průměr 6 mm.
ferokulda
Junior

Odeslat příspěvekod brutus09 18. 1. 2011 10:49

a jak je to s výdrží?
co guma neloupe se?
Tabi:muzes mi kdyztak na bobakst@seznam.cz napsat jak diky:)
jak se vam na tom surfuje?
brutus09
Junior

Odeslat příspěvekod Tabi 18. 1. 2011 12:24

ferokulda: průměr vnějšího otvoru je 4 mmm, jak je LED opravdu velká tak to nevím.

brutus09: když se v tom pořád hrabu tak 4 dny. Když ho používám normálně tak 10 dní. S minimem hovorů vydrží 14 dní. S trekbuddy na pozadí a se záznamem trasy vydrží celý den.
Guma ani nic jiného se neloupe ani neodírá.
Serfuje se na něm jako na každém malém displeji.
Používám to jenom na počasí v terénu. Funguje i opera mini.
Samsung Xcover, Xperia Active, Garmin Colorado
Tabi
Junior

Odeslat příspěvekod ferokulda 18. 1. 2011 13:00

Ještě by mě zajímalo ty barevný varianty. Mluvím jen o oranžové, někde je vidět že má telefon oranžový ty proužky bo bocích, někde že ty proužky jsou černý o oranžový jsou hořejšek a spodek (brada). :hm Jsou obě varianty určeny pro český trh?
Přílohy
2.jpg
2.jpg (16 ) Zobrazeno 18988 krát
1.jpg
1.jpg (11.78 ) Zobrazeno 18820 krát
ferokulda
Junior

Odeslat příspěvekod Tabi 18. 1. 2011 14:38

Mám tuhle variantu:

Obrázek

Obrázek
Tabi
Junior

Odeslat příspěvekod teret 20. 1. 2011 11:15

Ahoj
rád abych se zeptal jak funguje GPS bez aGPS a aktivnich datových přenosů, jestli jako u Nokií řady E, kdy bez dat GPS v podstatě nefunguje. Taky by mě zajímalo za jakou dobu získá telefon údaje o poloze, a to bez předchozího fixu v dané oblasti (např. mám puštěnou GPS v Aši, vypnu jí a zapnu až někde v Hodoníně nebo Ostravě).
Ještě by mě zajímalo, jestli telefon umí tzv. "Letecký mód".
teret
Junior

Odeslat příspěvekod ferokulda 20. 1. 2011 13:02

teret: Odpovím jen na některé tvé otázky.
- Proč by na Nokiích řady E nemělo fungovat GPS bez datových přenosů? U telefonů, který mají GPS zdarma, tak si stáhneš přes PC do mobilu mapový podklady a pak už jedeš offline.
- ano, Xcover umí offline mód (neboli letecký mód).
ferokulda
Junior

Odeslat příspěvekod Tabi 20. 1. 2011 13:25

Bez A-GPS funguje v pohodě (A-GPS nepoužívám). Studený start je asi tak 2 min. Jinak několik vteřin.
Tabi
Junior

Odeslat příspěvekod ferokulda 21. 1. 2011 02:49

Tabi Ještě bych se zeptal k tý navigaci TrekBuddy, lze tam zadat místo, kam chci navigovat (třeba ulici)? A pak z místa, kde jsem, mi to tam navede?
ferokulda
Junior

Odeslat příspěvekod teret 21. 1. 2011 08:33

ferokulda píše:teret: Odpovím jen na některé tvé otázky.
- Proč by na Nokiích řady E nemělo fungovat GPS bez datových přenosů? U telefonů, který mají GPS zdarma, tak si stáhneš přes PC do mobilu mapový podklady a pak už jedeš offline.
- ano, Xcover umí offline mód (neboli letecký mód).

Nevím poč to tak je, ale prostě většinou nefunguje a když už se zadaří, tak GPS fix za 15 minut taky není žádný šlágr. A pokud člověk odcestuje do zahraničí a zapne GPS, tak je taky v pytli. To jsou alespoň mé zkušenosti s E72, kterou mám už rok. Jinak se zapnutou aGPS a dat. přenosy je fix velice rychlý, zpravidla do cca 20 sekund, málokdy je to více.
teret
Junior

Odeslat příspěvekod Tabi 21. 1. 2011 13:27

TrekBuddy (TB) naviguje na určitý bod. Jeho souřadnice zadáš do TB a šipka tě dovede na cíl. Šipka ukazuje pouze směr (Azimut) a vzdálenost k určenému bodu. TB je super na geocaching a na orientaci v horách a lesích. Existuje seznam měst ČR , SK a taky seznam ulic pro Prahu, Brno atd. TB umí i auto navigaci ( včetně hlasu), ale trasu si musíš vytvořit sám v google mapách a pak prohnat přes ConvWPT a nahrát do TB. TB při změně směru jízdy nepřepočítává trasu.

TB je turistická navigace ( záznam trasy, podpora GC, možnost dohrání vlastních gpx bodů a tras) + offline mapy, které si každý vyrobí sám dle potřeby a hlavně je v mobilu. A když s sebou nemám turistického Garmina tak ho TB zastoupí.

Názvy ulic, měst atd. nevyhledává.
Tabi
Junior

Odeslat příspěvekod ferokulda 21. 1. 2011 20:06

Nezkoušel někdo do Xcoveru nainstalovat nějakou jinou free navigaci, než TrekBuddy, např. We-Travel či GpsMid? Pokud by nezbylo nic jiného, dal bych si tam toho TrekBuddyho, ale chtěl bych nějakou navigaci, kde by šli vyhledávat města a ulice.
Tabi: Psal jsi tu, že Java aplikace nelze instalovat z JAD, platí to pro všechny a musí se tedy instalovat z JAR? A Ještě v manuálu jsem četl, že by telefon měl umět otevřít PDF soubor, je to pravda?
ferokulda
Junior

Odeslat příspěvekod Tabi 23. 1. 2011 22:00

Ano, instalace jde jen z JAR. Jdou PDF, XLS, DOC, PPS.
Tabi
Junior

Odeslat příspěvekod Sibstr 25. 1. 2011 23:39

Chtěl bych se zeptat majitelů tohoto telefonu, jak je na tom s příjmem mobilního signálu (GSM/UMTS). U předchůdce Samsungu B2700 si hodně lidí stěžuje na špatný příjem signálu. Tak mě zajímá, jestli se Samsung polepšil, hlavně mám namysli místa se špatným signálem, ne centra měst.
Sibstr
Junior

Odeslat příspěvekod ferokulda 26. 1. 2011 03:09

Tabi: Ještě se chci zeptat:
Počítám, že datový kabel k propojení mobil-PC lze použít jakýkoli s koncovkou microUSB?
Nevíš, jestli lze aktualizovat firmware přes SamsungKies?
ferokulda
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka