Mam samsunga GT-B2710 . Prvne priznam se ze jsem nemel silu procist uplne vsech 26stran teto diskuze. Ale co jsem cetl tak jsem pochopil ze jste stihle telefonem spokojeni. I ja jsem snim pokojen po mechanicko-elektroniceke strance dle ocekanani. Baterka vydrzi dost, displej celkem citelnej, fotak hruza ale to jsem cekal.
ALE! ale ten software! Kterej chorej programator tohle splodil. A to ten telefon mam jen na volani a sms. Mapy a internet jen velice obcastne.
1. prvni vec co me dostala po zprovozneni tel. a prijmuti prvniho hovoru, ze tel. vybruje jeste tak 3vteriny porijmuti horovu a dobe kdyz uz ho mam davno na uchu.
2. psani sms je ocistec. Proc za teckou to okamzite nepise velka pismena? Proc pri preminani mezi velkama a malima pismenama jsou cislice? Proc kdyz chci po A na psat B musim bud pockat nebo zmacknout "sipku do prava" ktera se trefuje vic nez spatne? Proc se text odsazuje jak se tomu chce? Jednou odsadi po druhe ne.
3. Zamknuti klaves! Jak je mozne ze nejde nastavit cas? Proc se to zamkne i kdyz pisu sms, nebo jsem proste kdekoliv kam se da vtom tel. vlezt?
4. Naprosto nesourode ovladani telefonu. Jednou tlacitka z boku zvetsuji a zmencuji, po druhe se tim posouva stranka, to same plati o tlacitkach "sipky"
5. Dalsi programatorska zvovadilost jmenem KIES! Co to kuva je? Vetsi sracku jsem nevidel, jak muzou neco podobneho vypustit mezi zakazniky! Nahrat do telefonu pouhej seznam jmen a cisel me stal 3hodiny a hafo nervu. Nakonec ani nevim co jsem stim udelal ze to zacalo chodit, stale to odmitalo rozpoznat telefon.
6. Firmware. Podle
http://lhc.sk/xcover/#firmware jsem se dozvedel ze tam mam firmware z roku 2010! proc, kdyz byl zakoupen v roce 2014? a kdyz sjem dal v Kies obnovit , tak to hodi hlasku "Nepodporuje" a konec.
7. Cim dele telefon pouzivam tim vic tuhle. Proste se stava ,ted dost casto, ze treba pisu smsku a znicehonic to nepise a nereaguje na nic, pak asi po 5 az 10 vetrinach se probere a dopise to treba tri pismenka najednou. Nebo chci treba najit cislo v seznamu, zmacnu tlacitko a nic, koukam na cernou obrazovku ikdyz podsviceni klavesnice sviti, zas po 5 az 10vterinach se probere.
8. Dalsi vec, nekomu volam a najednou slysim "Tak mluv!" proste prijdu zas cca o 2 az 5vterin hovoru, tzn, ani nevim ze to dotycny zvedne kdyz teda pronese jen kratky pozdrav ktery propasnu.
9. Zabezpeceni, je sice moc hezke ze se da dat heslo na smsky , nebo na seznam cisel a tak. Ale kcemu to je kdyz se jednou zada heslo a dokud se nevyskoci do hl. menu je toto odemcene treba tyden. Proc tam neni nejaky cas , ktery kdyz ubehne bude opet zadat heslo?
10. Zpet k smskam. Je o blbost je proc u znaminek a smajlu meni pozice(myslim menu pres *) Chapu ze to co se pouziva nejcasteji je prvni v poradi atd. Ale kdo to ma porat hledat, kdyz je to pokazdy na jiny pozici, jen to zdrzuje.
11. Prohlizec netu. Opet programatorsky skvost. Proc lze se po strance posuvovat jen po odkazech? Nechapu. Prace stim je hrozna, neprijemna, desne pomala a nelogicka.
12. Dalsi veci, sice blbosti ale sere me to. Proc napr. u casovace se udaj toho casu vynuluje po tom co cas ubehne? Nebo proc v kalendari kdyz vyplnuju treba upominky schuzky se automiticky nedosazuje cas na konec te schuzky.
13. Chyba se objevuje tak jednou dvakrat za mesic. Mam treba neprijatej hovor, najedu na nej a stisknu tlacitko pro volani. Na disp. se rozsviti ikonka se sluchatkem ale nic se dal nedeje. Zamrzne to a pomuze jen vyndani baterky.
14. Opet blbost, ale proc to v seznamu hovoru ukazuje kolikrat jsem s dotycnym volal? Kcemu to je? Navic u nekterych cisel mam uz pres 100 hovoru a sms a ukazuje to jen 1.. takze knicenu. Jedine co bych chtel aby jsem se jednuduse dozvedel kolik jsem mel od daneho cisla neprijatych hovoru od doby kdy jsem byl naposledy v seznamu neprijatejch hovoru, taky nic.
Celkove bych nejradci ten telefon rozstrilel na cucky. Zlata stara nokie, nebejt toho ze nokie ted uz je mrkvosoft, tak bych s tenhle srac neporidil.
Prosim poradte krery z verzi firmwaru chodi nejlepe a pokud mozno s minimem techto zivot zneprijemnujicich veci. Ted je tam B2710XXJJ1 A beru treba verzi v anglictine .DIKY