Samsung B2710/Xcover 271 - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Salanter 9. 1. 2015 17:43

Mám tu verzi v mobilu, ale to ti asi moc nepomůže?

Předešlý návod zkusím, jak dořeším nějake drobnosti. Vyprázdnit baterku dá opravdu zabrat a to jsem přešel z B2700..:)

Nezkoušel někdo aplikaci přím od facebooku? (nejsem fanda ale v rámci vysoké školy je to prostě nutné zlo..:()
Mám s ní "drobný" problém, v okamžiku kdy ji od nich stáhnu(jede to jedině přímo v mobilu z jejich webů) tak první spuštění jede bez problémů. Přihlásím se odklikam ruzne fb blbiny a mužu psát, prohlížet,.. Problém nastává, když appku vypnu a chci ji pak zapnout podruhé.. naskočí jen že nabíhá, občas vyžádá povolení přístupu k netu ale jinak se nic neděje(nejdele sem vydržel asi pulhodinu..)
Zkoušel jsem smazat a nahrát znovu a průběh je vždy totožný, jede jen na první spuštění..
Nějaká rada? Jinak to maj udělané krásně přehledně a jednoduše a dokonce líbivě.. přijde mi to lepší než se v tom pohybovat na pc-webové verzi..

EDIT 1: Ještě dodávám, že pokud SKeis nelže tak by novější v aj být neměl.

EDIT 2: FB-aplikace
Po podrobnějším hledání, nalezena dřívější verze mimo oficialni stránky.. snad bezpečná, ale každým pádem šlape.

Zatím jsem ve fázi uzpůsobení, jestli máte nějaké "desatero" co jste do něj narvali/přenastavili, sem sním. Mimo to co je na odkazu výše a v předešlých příspěvcích..

EDIT 3: (tentokrat to šlo, zajimave)
Vlastním mapy od garminu (2010). Né, že by byly nějak extra skvělé, ale přecijen jako základ jsou víc než dostatečné. Už se to řešilo na spoustě míst, ale nikde jsem nenašel jak to řešit reálně. Má někdo zkušenost, jak (Opravdu) svoje garmin TOPO dostat do formátu pro TrekBuddy?

EDIT 4: (při druhém editu jsem to nějak smazal..:D..zajímavé)
PowerBank
Čas od času odjíždím stopem po zahraničí. A pak jsem například až měsíc bez pravidelného přístupu k elektřině.
Používáte někdo powerBank? Nějaké návrhy a zkušenosti? Stojí za něco ty se samo-dobíjením ze solárních článků?
Naposledy upravil Fíla dne 13. 1. 2015 01:21, celkově upraveno 1
Důvod: příspěvky sloučeny
V případě potřeby rychlejší komunikace, či dotazů ke starému tématu, mne neváhejte kontaktovat prostřednictvím fb.

Ať slunce svítí na tvoji cestu a vítr ti jde v zádech.
Salanter
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod TomasLehocky 21. 1. 2015 01:56

Zdravim

Facebook som stiahol cez vstavany browser z tejto adresy:

d.facebook.com/install

Funguje a je dokonca aj podpisany certifikatom.

Na stranke lhc.sk/xcover som doplnil linky na externe zdroje z vyzsou kapacitou. Jeden "cenovo dostupny" a dve riesenia drahsie, do narocnych podmienok.
TomasLehocky
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod svoby1 21. 1. 2015 23:09

Mam samsunga GT-B2710 . Prvne priznam se ze jsem nemel silu procist uplne vsech 26stran teto diskuze. Ale co jsem cetl tak jsem pochopil ze jste stihle telefonem spokojeni. I ja jsem snim pokojen po mechanicko-elektroniceke strance dle ocekanani. Baterka vydrzi dost, displej celkem citelnej, fotak hruza ale to jsem cekal.
ALE! ale ten software! Kterej chorej programator tohle splodil. A to ten telefon mam jen na volani a sms. Mapy a internet jen velice obcastne.
1. prvni vec co me dostala po zprovozneni tel. a prijmuti prvniho hovoru, ze tel. vybruje jeste tak 3vteriny porijmuti horovu a dobe kdyz uz ho mam davno na uchu.
2. psani sms je ocistec. Proc za teckou to okamzite nepise velka pismena? Proc pri preminani mezi velkama a malima pismenama jsou cislice? Proc kdyz chci po A na psat B musim bud pockat nebo zmacknout "sipku do prava" ktera se trefuje vic nez spatne? Proc se text odsazuje jak se tomu chce? Jednou odsadi po druhe ne.
3. Zamknuti klaves! Jak je mozne ze nejde nastavit cas? Proc se to zamkne i kdyz pisu sms, nebo jsem proste kdekoliv kam se da vtom tel. vlezt?
4. Naprosto nesourode ovladani telefonu. Jednou tlacitka z boku zvetsuji a zmencuji, po druhe se tim posouva stranka, to same plati o tlacitkach "sipky"
5. Dalsi programatorska zvovadilost jmenem KIES! Co to kuva je? Vetsi sracku jsem nevidel, jak muzou neco podobneho vypustit mezi zakazniky! Nahrat do telefonu pouhej seznam jmen a cisel me stal 3hodiny a hafo nervu. Nakonec ani nevim co jsem stim udelal ze to zacalo chodit, stale to odmitalo rozpoznat telefon.
6. Firmware. Podle http://lhc.sk/xcover/#firmware jsem se dozvedel ze tam mam firmware z roku 2010! proc, kdyz byl zakoupen v roce 2014? a kdyz sjem dal v Kies obnovit , tak to hodi hlasku "Nepodporuje" a konec.
7. Cim dele telefon pouzivam tim vic tuhle. Proste se stava ,ted dost casto, ze treba pisu smsku a znicehonic to nepise a nereaguje na nic, pak asi po 5 az 10 vetrinach se probere a dopise to treba tri pismenka najednou. Nebo chci treba najit cislo v seznamu, zmacnu tlacitko a nic, koukam na cernou obrazovku ikdyz podsviceni klavesnice sviti, zas po 5 az 10vterinach se probere.
8. Dalsi vec, nekomu volam a najednou slysim "Tak mluv!" proste prijdu zas cca o 2 az 5vterin hovoru, tzn, ani nevim ze to dotycny zvedne kdyz teda pronese jen kratky pozdrav ktery propasnu.
9. Zabezpeceni, je sice moc hezke ze se da dat heslo na smsky , nebo na seznam cisel a tak. Ale kcemu to je kdyz se jednou zada heslo a dokud se nevyskoci do hl. menu je toto odemcene treba tyden. Proc tam neni nejaky cas , ktery kdyz ubehne bude opet zadat heslo?
10. Zpet k smskam. Je o blbost je proc u znaminek a smajlu meni pozice(myslim menu pres *) Chapu ze to co se pouziva nejcasteji je prvni v poradi atd. Ale kdo to ma porat hledat, kdyz je to pokazdy na jiny pozici, jen to zdrzuje.
11. Prohlizec netu. Opet programatorsky skvost. Proc lze se po strance posuvovat jen po odkazech? Nechapu. Prace stim je hrozna, neprijemna, desne pomala a nelogicka.
12. Dalsi veci, sice blbosti ale sere me to. Proc napr. u casovace se udaj toho casu vynuluje po tom co cas ubehne? Nebo proc v kalendari kdyz vyplnuju treba upominky schuzky se automiticky nedosazuje cas na konec te schuzky.
13. Chyba se objevuje tak jednou dvakrat za mesic. Mam treba neprijatej hovor, najedu na nej a stisknu tlacitko pro volani. Na disp. se rozsviti ikonka se sluchatkem ale nic se dal nedeje. Zamrzne to a pomuze jen vyndani baterky.
14. Opet blbost, ale proc to v seznamu hovoru ukazuje kolikrat jsem s dotycnym volal? Kcemu to je? Navic u nekterych cisel mam uz pres 100 hovoru a sms a ukazuje to jen 1.. takze knicenu. Jedine co bych chtel aby jsem se jednuduse dozvedel kolik jsem mel od daneho cisla neprijatych hovoru od doby kdy jsem byl naposledy v seznamu neprijatejch hovoru, taky nic.

Celkove bych nejradci ten telefon rozstrilel na cucky. Zlata stara nokie, nebejt toho ze nokie ted uz je mrkvosoft, tak bych s tenhle srac neporidil.
Prosim poradte krery z verzi firmwaru chodi nejlepe a pokud mozno s minimem techto zivot zneprijemnujicich veci. Ted je tam B2710XXJJ1 A beru treba verzi v anglictine .DIKY
svoby1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod TomasLehocky 23. 1. 2015 23:08

Zdravím.

Tiež som si všimol niektore nelogické veci, ktoré popisujete. Mrznutie a chybovosť som nepostrehol (alebo prehliadol). Je pravda že ako som sa naučil telefon ovládať, tak mi občas nestíha.

Mňe v pohode chodí FW B2710XXKK1.

Ďalej by som chcel vyjadriť svoj názor:

Obávam sa že ste na ten telefón príliš náročný. Ja viem že FW Nokie bol v mnohých ohladoch odladený. Uvedomte si prosím že v súčasnosti je Xcover 271 jediný outdoorový mobil s akotak normálnym vzhladom, 3G, GPS, elektronickým kompasom a fungujúcou JAVA s multitaskingom. CAT, EVOLVE a podobné sú po FW stránke ďaleko horšie a jediná ich devíza je odolnosť. V Xcoveri perfekne funguje TB, ktoré používam každý výkend v horách na Skialpových akciách a v lete pri behu alebo na treku. Preto mu veľmi rád odpustím niektoré nedostatky. SMS píšem vínimočne ak je človek nedostupný, klávesnicu zamikám ručne (je to sekunda)......
Ak hladáta ergonómiu písania, kvalitný prehliadač, email a odladený FW zvážte napríklad BB Q10.
Namiesto interného prehlidača odporúčam OperuMini 8.
TomasLehocky
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod svoby1 5. 2. 2015 12:46

Moc narocny? Obesel bych se bez 3G, GPS a JAVY . Podle me by zakladni funkce telefonu melo byt volani a SMSky . Pak budik, kalendar/organizer a dalsi blbustky. Dalsi veci jsou pro me jen bonus, bez navigace, internetu atd. se v pohode obejdu. Prijde mi tenhle telefon po sotwarove strance hodne odflaknutej, ma to umet moc veci ale poradne funguje jen neco. Korunou toho vse je Keis neco podobneho bych cekal od cinanu jako je Evolve a pod. a ne od mega spolecnosti samsung

EDIT: Takze nahral jsem B2710XXKK1 firware , mam ho uz cca treti tyden. Popravde cekal jsem lepsi posuv v kvalite. Co me potesilo ze uz telefon neni tak zabrzdejen jak bejval, uz konecne muzu psat smsky tak aby se pismenka zobrazovali okamzite a ne po trech az ctyrech najenou. Taky se o trosku zlepsily vibrace, uz mi telefon nevrni na uchu 3vteriny po tom co prijmu hovor. Bohuzel se pridala jina zavada, ta se uz projevila i u stareho firewaru ale ani jsem ji nezminoval protoze se mi stala 2x za pul roku. Telefon proste nema signal, vse funguje, jen u ikonky antenky nejsou carky a nesviti 3g apod. Vypnu zapnu a zas to jde. Predtim mi to jak uz jsem rikal udelalo 2x za pul roku , ted uz je to 4x za tri nedele. Je to neprijemne protoze jsem offline treba pul dne a ani otom nevim.
To kuva v samsungu zamestnavaj programatory co vyhodili pro neschopnot z Microsoftu? To v koreji nenaj nikoho kdo by nezvadl udelat poradny firmwar a nebo aspon trosku pouzitelnej komunikacni program. Treba programatora co muze za stvoreni Kiesu bych mu za odmenu dal dozivtni dovolenou v gulagu u jejich severnich sousedu.
Mozna to tu nekdo resil. Neexistuje i alternativni firmwar?
Naposledy upravil Fíla dne 5. 2. 2015 12:57, celkově upraveno 1
Důvod: příspěvky sloučeny
svoby1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod TomasLehocky 13. 3. 2015 23:50

Zdravím priaznivcov Xcover-u 271

Dnes som sa dozvedel že Samsung údajne plánuje pravdepodobne v Apríli predstavit nástupcu tohto mobilu pod názvom "Samsung B550 Xcover 3".

Viac info tu:

http://www.gsmarena.com/samsung_planning_a_feature_phone_xcover_3_model_-news-11529.php

Predbežná špecifikácia tu:

http://www.gsmarena.com/samsung_xcover_3-7119.php

Ak by sa potvrdila aj prítomnosť GPS tak by to bolo super. Odhadovaná cena je 100E ale nieje jasné či s DPH alebo bez.
TomasLehocky
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bullik74 13. 6. 2015 18:50

Zdravím uživatele XCoverů...
prosím o radu jak zprovoznit připojení ke Kies..
Aplikaci z webu jsem stáhnul, po propojení kabelem telefon píše "připojeno", ale PC ho nevidí a stále hledá....
Co s tím? Výměnu různých kabelů jsem zkoušel bez úspěchu.
Firmware nevím jak zjistím...

díky
bullik74
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bullik74 15. 6. 2015 22:57

Děkuji. Provedl jsem dle doporučení, ale situace je stále stejná...
Chybí snad nějaký ten ovladač? Jak to zjistím?

Verze FW:
SW VER
B2710xxjj3

CSC VER
B2710XDjj1
bullik74
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fonda 16. 6. 2015 09:27

zdravim. Je posledni firmare B2710XXLK1 mozno sehnat s cestinou?
Je mozny nejakym zasahem do fw/registru docilit toho aby se baterka dala rozsvitit az po odemceni klavesnice?
Prijde mi tenhle telefon dost pozadu za mim starym B2100 :-|

Stejne je to s tvorbou vlastnich temat. Potreboval bych upravit téma DynamicBlue aby všude bylo jenom černe pozadí. Je tohle možné? (vyextrahovat tema z telefonu a v necem ho upravit a vlozit zpet)

Diky
fonda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod svoby1 26. 6. 2015 10:43

Uz se tim sra.em zlobim dlouho. Novej firmwar nevyresil skoro nic. Ted uz posledni kapka, objevil se dalsi problem, neozobrazuje nektere smsky. Ve zpravach nejsou, prectu si je jen pres protokol vypisu hororu. Prosim prosim, zna nekdo opravdu spolehlivej firmware? Treba i bez cestiny, internetu, javy, apod. Jinak tehle "telefon" prodam , nebo poslouzi jako terc na strelnici.
svoby1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fonda 28. 6. 2015 20:50

Co dodat. Taky mi tenhle telefon dost zklamal hlavne nedotazenosti firmwaru. :-|
fonda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod azoran 18. 3. 2016 15:39

svoby1: sms se ti nezobrazujou, protoze sis zrejme omylem vyblokoval nektera cisla - menu - zpravy - nastaveni - obecna - blokovat zpravy - vymaz ty co sis tam dal

Jinak ja ho mam od roku 2011 a nemuzu si ho vynachvalit.Najde se par much, ale nestoji to za rec, napr. kdyz se vypne 3g (aby vydrzela dele baterka), zahadne se pri prichozim hovoru nekdy restartuje, ale kdyz to je na automatiku, funguje paradne. Nekdy je problem s prepinanim roamingu, mam to nastavene na rucne. Firmware nemam zdaleka posledni, dokonce bohuzel brandovanej vodafonem, ale je to bezva telefon do nepohody. Uz jsem lepil postranni cudliky (na sviceni a hlasitost), zachazim s nim desne, je poskrabanej a pomlacenej, ale zije porad a vodostenost taky drzi. Jen jsem uz musel koupit novou baterku, baterka je blbe k sehnani a pekne draha. Pouzivam ho na volani, sms a na sviceni, obcas pouzivam gps souradnice v kombinaci s papirovou mapou :) a nepresnost sto metru sem tam mi vubec nevadi, na navadeni raket totiz pouzivam jine zarizeni ;)
azoran
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod TomasLehocky 24. 7. 2016 23:10

Ahoj AZORAN

Preštuduj si mohu stránku: http://xcover.lhc.sk/

Možno sa ti to bude hodiť.

Xcover 271 používam na každej akcii ako hlavnú navigáciu. Zatiaľ ma nesklamal.
TomasLehocky
Kolemjdoucí

Předchozí stránka