Samsung B2710/Xcover 271 - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod ferokulda 26. 1. 2011 12:43

Fíla: Je to oficální postup, nepřijdu tím o záruku? Ten program MultiLoader je přímo od Samsungu?
ferokulda
Junior

Odeslat příspěvekod Tabi 26. 1. 2011 17:04

ferokulda:jo, datový kabel to akceptuje asi každý. Mám od Nokie, Logitechu a všechny fungují.
V Kies 1.5.3 je možnost firmware aktualizovat, ale jestli to půjde tak to nevím.

Jinak už mi stávkoval GPS modul. Nemohl nalézt GPS signál a telefon se hrozně zpomalil.
Pomohlo až naformátování karty a tvrdý reset telefonu: *2767*3855#

Nakonec jsem zjistil, že asi stačilo *#4067*4067# pak zvolit 6-delete GPS data.
Vzít telefon ven a dát 1 - get position test
Naposledy upravil Tabi dne 26. 1. 2011 18:57, celkově upraveno 1
Tabi
Junior

Odeslat příspěvekod Sibstr 26. 1. 2011 17:48

Hele a jak je to s tou citlivostí na GSM/UMTS signál, hlavně v místech se špatným signálem, všechno v pohodě? Často se pohybuji v místech se špatným signálem, kde si třeba s jakoukoli kovovou Nokií ani neškrtnu.
Sibstr
Junior

Odeslat příspěvekod Tabi 26. 1. 2011 20:42

Sibstr, tak tohle neumím ohodnotit. Jsou místa v horách, kde signál nebyl, ale že by to mělo být nějak kritický tak to určitě ne. Já to nijak neřeším, když chci volat tak si popojdu že :-D
Zatím jsem se signálem velmi spokojen.
Samsung Xcover, Xperia Active, Garmin Colorado
Tabi
Junior

Odeslat příspěvekod Sibstr 26. 1. 2011 21:07

nj jenže když máš blbej signál doma, tak není to pravé ořechové pořád běhat ven. Třeba s jakoukoli kovovou Nokíí se v baráku nedovolám, stejně jako s iPhonem 4. Ale když vezmu jakýkoli obyčejný plastový mobil, tak naprosto v pohodě. Přijde mi, že výrobci mobilů poslední dobou spoléhají na dobré pokrytí a antény v mobilech pěkně šidí, hlavně aby to bylo co nejmenší, nejtenčí atd...
Jinak dík za mnoho informací o tomto telefonu. Ta možnost úpravy chodu java aplikací na pozadí je supr. Opravdu vydrží se zapnutou GPS a záznamem trasy tak dlouho, při jaké intenzitě záznamu?
Sibstr
Junior

Odeslat příspěvekod Tabi 26. 1. 2011 23:02

Aby vydržel co nejdále musí být TrekBuddy na pozadí( jinak neustále svítí displej). Mám odzkoušeno asi tak 5 hodin a záznam každých 60s. Déle jsem zatím nezkoušel. Používám ho hlavně pro orientaci v terénu. Takže GPS zapnu, zjistím kde jsem a zase vypnu. V tomto režimu vydrží tak 4-5 dní. Někde na Polském fóru jsem četl, že vydržel s TrekBuddy na pozadí v Tatrách 22 hodin.
Cituji: logowanie z zapisem co 60 sekund, z wyłączonym podświetleniem, z wyłączonym Bluetoothem i 3G dało wynik: 22 godziny!!!
Tabi
Junior

Odeslat příspěvekod Sibstr 26. 1. 2011 23:11

Hmm já bych potřeboval, aby telefon dokázal zaznamenávat trasu 8 hodin v intervalu 5 sekund, maximálně. Abych na závodech nemusel táhnout mobil a šedesátku zároveň.
Sibstr
Junior

Odeslat příspěvekod Tabi 28. 1. 2011 00:05

V trekBuddy se to dá nastavit od 1s

Upraveno: pod 10s telefon nestíhá. Nezobrazuje se přesná poloha a ni směr pohybu.

Upraveno podruhé: Tak jsem prováděl další experimenty a záznam funguje v pohodě od 5s. Asi měl nějakou indispozici :D
Naposledy upravil Fíla dne 28. 1. 2011 02:19, celkově upraveno 1
Důvod: příspěvky sloučeny - edituj!
Tabi
Junior

Odeslat příspěvekod ferokulda 28. 1. 2011 21:53

Tak jsem si s Xcoverem byl pohrát v prodejně, a první dojmy velmi dobré. Nyní mám B2100, a leč je papírově lehčí, lehčí se mě zdál Xcover. Bez baterie je jako peříčko :-D .
Tabi: Jak probíhá indikace doručenek SMS? U mé B2100 přijde doručenka jako nová SMS a uloží se tak do přijatých zpráv. Je něco u Xcoveru jiného (nejlepší by bylo kdyby na doručenky byla samostatná složka)
ferokulda
Junior

Odeslat příspěvekod Sibstr 29. 1. 2011 19:31

Tabi: Nafoť nějaké pěkné fotky a dej je do galerie fotomobilů :-)
Ferokulda: To je dobrá otázka, ty SMS doručenky mě taky zajímají.
Chudák Tabi je na roztrhání, nestačí odpovídat :D Každopádně Tabi dík za všechny informace.
Sibstr
Junior

Odeslat příspěvekod Tabi 30. 1. 2011 10:46

Tak to vás zklamu, doručenky se řadí mezi SMSky.
Tabi
Junior

Odeslat příspěvekod cernymotyl 31. 1. 2011 20:48

Rozdíly B2710 o proti B2700. Váha stejná. Po dvou letech jsem model obměnil.

:-)
+ lepší displej
+ GPS
+ větší výdrž baterie
+ lepší klávesnice
+ odolnější

>:-(
- větší rozměry
cernymotyl
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tabi 1. 2. 2011 14:16

Tak jsem narazil na nemilou vlastnost. Pokud se v telefonu hrabu přes PC v paměti telefonu
( mazání, kopírování) dojde k zablokování GPS modulu :hm .
Pomůže: *#4067*4067# pak zvolit 6-delete GPS data a dát 1 - get position test, GPS pak najede do několika sekund. SW mam B2710XXJJ1. Přes Samsung Kies je vše O.K.
Tabi
Junior

Odeslat příspěvekod ferokulda 1. 2. 2011 21:46

Tak jsem si Xcovera koupil taky :-))
Tabi: Nevíš jestli jde udělat to, aby na displeji v pohotovostním stavu nebyl ten inteligentní pohot. režim, ani žádné hodiny (zkrátka aby na displeji nebylo nic) a přitom fungovaly klávesové zkrátky pod čtyřsměrnou navigační klávesou? Já jsem na to nepřišel, povedlo se mi jen to, že zapnu ten inteligentní režim a v něm všechno vypnu (nemám zaškrtnuté žádné položky), pak na displeji nic není, ale nefungují ty zkratky.
ferokulda
Junior

Odeslat příspěvekod Tabi 2. 2. 2011 10:23

Blahopřeji k nákupu :tleskani . Tak to nastavit nejde. Buď je nastavena inteligentní obrazovka nebo navigační klávesy.
Tabi
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka