Zrovna jsem sem zavital, abych tu toto tema zalozil a hle, nekdo to udelal za me

Telefon mam uz 3 tydny, takze muzu trochu poreferovat.- cena je vskutku dost vysoka (kupoval jsem cr distribuci na dexa.cz za 10290), ale telefon mi po vsech strankach plne vyhovoval, tak si preci nekoupim telefon s 2 jadry navic, zato pro me nevyhovujici velikosti a hmotnosti (telefon mimochodem pusobi velmi lehce) ,kterou pocituji kazdy den, rozdil ve vykonu ani nepoznam.
- telefon je velmi rychly, v porovnani s S4 se neskube a navigovani po UI telefonu je bezproblemove, jen jednou se mi restartoval explorer, otazka 1 vteriny. V porovnani s Lumii 800 (muj predesly telefon) je to jak nebe a dudy, za dobu, kdy se mi na Lumii nacet treba youtube, tak vyrostl kedlub a na S4M uz davno prehravam. Mimoto se opravdu (rychle) nacte cele video v pozadi, na Lumii to byl pri pomalejsim internetu porod, ale to je spis otazka OS. Overall me rychlost opravdu ohromila, to jsem necekal a Samsung chvalim.
- baterie je kapitola sama pro sebe. Kdyz se podivate na testy gsmareny, tak ma podobne skore jako Lumie 720, ktera mnoha lidem vydrzi 3 dny. Problém nastal až ve stand-by módu, kdy to dost žralo baterku, a tudíž byla finální výdrž průměrná. V sobotu se (mi) objevil OTA
update (co přináší jsem na internetu nenašel), každopádně tento nedostatek odstranil a výdrž je na velmi dobré úrovni. Pro ilustraci jsem dnes v 7:00 vytáhl mobil z nabíječky, na cestě do práce (45 mins) poslouchal hudbu a sem tam surfoval po internetu, celý den jsem měl zaplou synchronizaci 2 e-mailových adres a whatsupp, přes den jsem uskutečnil 2 hovory (cca 8 minut), na cestě zpátky zase hudba a cca celou dobu surfování po internetu - tzn. hodina a půl hudby, hodina internetu, 8 minut hovoru, 1 hodina surfování po internetu, synchronizace e-mailů, whatsupp - domů jsem dorazil v 19h20 a baterka hlásila
70 procent! Tzn. 2 dny by to mělo vydržet.

Každopádně ho aktivita nijak zvlášť nevybíjí, takže se ho člověk nebojí používat na plno. Lumii 800 jsem pro lepší výdrž často nepoužíval (na cestě do práce jsem třeba, ani když jsem chtěl, nic nehrál, abych si pak v noci mohl třeba zavolat tágo)
- Budoucí SW updaty budou záležet asi na popularitě, každopádně už teď dostal opravný(?) update, takže na něj Samusng nezanevřel.
- Kvalita audio výstupu, displaye, foťáku, lícování krytu, tlačítek apod. je na velmi dobré úrovni
- Co mě štve je malá interní pamět (volně dostupných je 5GB) - nainstaloval jsem pár aplikací, NFS:MW, Order vs Chaos a nezbývá skoro nic, na paměťovou kartu přesunout nejdou (ta možnost tam je, ale téměř nic se u těchto aplikací nepřesune..)
Jestli má někdo nějaký další dotaz, tak se klidně ptejte.